| נשלח ב-7/8/2012 22:12 |
|
| |
חרדי כעם בפני עצמו?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2012 22:20 |
|
| |
כל אחד דואג לסביבתו הקרובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2012 23:14 |
|
| |
מענין אבל לא ראיתי בעתונות אחרת.- חילוני מת- פעיל מהירוקים טבע- מנוי על- הארץ -נפח נשמתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2012 00:45 |
|
| |
מה שמדאיג יותר זה שבכל בין הזמנים רואים את הבורות וחוסר התמצאות של החרדים עם העולם שבחוץ .
לפני בין הזמנים התקשרו אליי מישיבה לברר על מסלול טיול לבני הישיבה.
שאלתי מי יוצא? אמרו לי בערך חמישים בחורים. שאלתי; יש לכם מדריך מוסמך? אמרו לי לא??? שאלתי; חובש , מציל יש? אמרו לי לא. שאלתי; מלווה עם נשק? אישור לטיול? אמרו לי לא זה בסדר הם לא לבד אנחנו איתם!...
אתם קולטים? בלי מדריך מוסמך בלי חובש בלי מציל בלי מלווה עם נשק כלום מסתמא גם בלי כובעים בלי מספיק מים כי הרי מאיפה ידעו כמה מים צריך ? בלי נעליים להליכה בשטח בלי יכול ניווט בסיסית . וכל זה זה על קצה המזלג מה צריך לדעת לפני שיוצאים לשטח. אחרי זה שומעים בחדשות, זה טבע זה נפל מצוק אלו נאבדו במדבר אלו התייבשו וכו״
בסוף... שלחתי אותם לבריכה העירונית...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2012 00:53 |
|
| |
ועכשיו בכותרת כאן;
קבוצה נכנסו ל״שטח אש״ . פשוט הזוי חוסר האחריות הזה.
והמדהים הוא שאף אחד לא עושה עם זה כלום כל שנה אותו סיפור
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2012 01:30 |
|
| |
העיתונות החילוניים אינם עיתונות של קהילה פרטית. בעיתון של קהילת הירוקים או השחורים בהחלט כתוב ירוק נפח את נשמתו וכדו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2012 08:18 |
|
| |
טובע חרדי אינו יכול לטבוע בים המלח שמפורש במס' שבת שאין טובעין בו
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2012 11:01 |
|
| |
תלמיד
מידה כנגד מידה זה קורה כשמתחילים להקל , במאמרי חז"ל.
יהי אתה ראית יומון או יומן חדשותי המתעדכן כל כמה זמן של קהילת הירוקים השחורים והצהובים, ראית יומון כזה? הרי זה יומון חדשותי, המדווח על כל מה שנעשה בארץ ולא רק בקהילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2012 16:40 |
|
| |
אז לירוקים אין עיתון כזה ולחרדים יש. עדיין זה במוצהר עיתון של קהילה פרטית, שגם מדווח על הקורה בעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2012 20:59 |
|
| |
תלמיד,  לעצם הדיון כאן, מישהו הפנה את תשומת ליבי לכך שבעיתונות הכללית לא היתה התייחסות לסיום הש"ס בדף היומי (איני יודע אם זה נכון. אני לא עוקב). אם זה נכון, כנראה שהבעייה היא הדדית.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2012 23:42 |
|
| |
מיכי
תגובתך מראה שלא תפסת את העומק בטענתו של ירוחם, בעצם זה שהחרדים כותבים ''חרדי טבע בים'' הם מניחים מראש שגם בידיעה מזעזעת כזו כמו טביעה בים, יש הבדל גדול מאד לקורא הממוצע של העיתון מיהו הקרבן חרדי או לא חרדי [כן גם מזרוחניק שהרי אחרת היו כותבים דתי טבע בים] וזה נתכון ירוחם לצין בזעזוע משום שהוא מניח שבידיעה מחרידה כזו זה לא אמור כ''כ לענין מיהו הקרבן, ואף אם זה מענין זה בושה לצין זה בריש גלי בכותרת הכתבה, אך לחרדים אין אפילו תחושה בסיסית של כבוד עצמי לתפוס את זה. וכמובן שאין זה נוגע לבקורתך המוצדקת על סיום הש''ס, כיון שאין זה כלל מענינא,
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2012 00:28 |
|
| |
ראשית, שלחו לי שטעיתי/הוטעיתי והיתה התייחסות בעיתונות הכללית לסיום הש"ס. אולי הכוונה היתה שהסיקור היה מינורי. איני יודע. שנית, אדם קרוב אצל עצמו. בה במידה לא תבקר את העיתונות החרדית שאינה כותבת על מותו של גוי כלשהו באוסטרליה. בה במידה, העיתונות הישראלית החילונית תתייחס למותו של ישראלי או יהודי באוסטרליה ולא למותו של גוי שם. כאן התיחום הוא לא גיאוגרפי אלא חברתי, אבל זה עדיין תיחום. וכך הוא לגבי 'לא תתגודדו' בימינו (יש שני בתי דין בעיר אחת, כי 'לא תתגודדו' והגדרת קהילה הפכו למושגים לא טריטוריאליים).
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2012 00:42 |
|
| |
נו, באמת. כאשר הייתה רעידת האדמה בהאיטי או הצונאמי בדרום מזרח אסיה - בכל אחד מאירועים אלו קפחו את חייהם יותר מ-200,000 בני אדם - התקשורת הישראלית הקדישה לקומץ ישראלים ששהו במקומות אלו את עיקר תשומת ליבה. וכבר אמר מי שאמר לאדם אכפת מכאב שיניו יותר ממותם של 5 מיליון סינים (ובלבד שהוא לא סיני). אולי טענת פותח האשכול היא על העדר תחושת סולידריות יהודית מקיפה שתגבר על תחושת השותפות הקהילתית-דתית של החרדים, השאלה היא למה לצפות לכך? האם בתחומים אחרים יש כזו תחושה? האם חלקים אחרים בעם מפגינים כזו תחושה?
|
|
|
|
|