| נשלח ב-31/8/2012 10:55 |
|
| |
ראש השנה למה יומיים?
התורה מצווה עלינו ויקרא פרק כג (כד) דַּבֵּר אֶל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל לֵאמֹר בַּחֹדֶשׁ הַשְּׁבִיעִי בְּאֶחָד לַחֹדֶשׁ יִהְיֶה לָכֶם שַׁבָּתוֹן זִכְרוֹן תְּרוּעָה מִקְרָא קֹדֶשׁ:
אם כן מדוע אנו מקיימים יומיים? הרי זה בכלל של בל תוסיף!
מוכר וידוע כי קדשו את החודש לפי עדים, והעדים יכלו להגיע בעיצומו של יום, לכן הוסיפו עוד יום.
לפי ר' סעדיה גאון- רבנו חננאל כפי שמביא רבנו בחיי- תמיד קדשו לפי חשבון, העדים היו הצגה בלבד.
אסור לשבת בסוכה שמונה ימים- בגלל בל תוסיף. -בגלויות- נקרא היום השמיני יום טוב שני של גלויות.
אפילו אם נאמץ את השיטה של העדים- יום השני של ר"ה היה צריך לקבל שם מיוחד, להסיר ספק של בל תוסיף.
ההתחכמות של יומא אריכתא- היא מביכה בלשון המעטה לאינטליגנציה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 11:25 |
|
| |
ראה כאן:
תוקן על ידי נישטאיך ב- 03/09/2012 11:34:22
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 12:58 |
|
| |
נישט אתה השתכנעת? האם יש הגיון בדברים? לא הגיון למדני.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 13:03 |
|
| |
גזירת חכמים, אינה בבל תוסיף. לגבי השאר נדמה לי שזה נושא שנטחן היטב בשנים הקודמות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 13:42 |
|
| |
תורת חכמים -ולא תורה משמיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 13:43 |
|
| |
חכמים מעצבים את התורה משמים, בארץ. זה חדש לך ?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 13:58 |
|
| |
החכמים מעצבים את התורה? אלוקים לא ידעה לעצב?זה באמת חדש לי. אני ידעתי כי החכמים מפרשים את התורה, מתאימים את העונשים. אבל לא משנים אותה בלי כל סיבה. אפילו אם היתה סיבה בזמנה.- ולא היתה- לאחר שהסיבה בטלה- אין כל סיבה להמשיך בביטול מצוות התורה. אם ניתן רשות לחכמים לבטל דברי תורה- יכולים חכמים אחרים גם לבטל מצוות אחרות מאותה סמכות כביכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 14:12 |
|
| |
כן , חכמים לא רק מפרשים, הם עצם התורה ודרך העברתה לעולם. ולכן אמר מה שאמר הרמב"ם על חומר עונשם של המכחישים מגידיה . כמובן יש סיבה/ות מעבר לסיבה הטכנית בהוספת יום לראש השנה, אחרת התנאים שלאחר החורבן היו מבטלים אותה כפי שמגילת תענית למשל בוטלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 21:08 |
|
| |
גם היום יש חכמים כאלה.? גם חכמים רפורמים קונסרוטיבים דל"ים חרדלים חרדים שומרי אמונים ונטורי קרתא, כל חכם מאמין שהוא הוא מעביר את התורה לעום?
מה יעשה תינוק שהשתחרר מהשבי כרגע. לאיזה חכם ישמע?
ונחזור לשאלתי- האם לא היו צריכים לתת שם שונה ליום השני של ר"ה? כמו יום טוב שני- של חכמים,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2012 06:24 |
|
| |
ירוחם היכן ראית שהשתכנעתי?
תוקן על ידי נישטאיך ב- 04/09/2012 06:25:36
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2012 08:55 |
|
| |
ירוחם, עקרונית יש חכמים כאלו, מעשית אין להם את הסמכויות, גם בגלל שאין לחכמים יכולת ו/או רצון להתאחד סביב אג'נדה אחת. בכל מקרה לא נראה לי הגיוני שבכל נושא נדון מחדש במעמד התורה שבע"פ, נושא שכבר נטחן הדק היטב היטב הדק, בפורום הזה.
לגבי ראש השנה , אני מעריך שאם היה צורך לתת שם שונה היו עושים כך, כפי שנעשה בשאר יום טוב שני של גלויות.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2012 10:13 |
|
| |
איש
מענין מי מעניק את הסמכויות? אתה מוכן להרחיב אולי בזה? פעם דברו כי רק סנהדרין מוסמך לשנות ולהרחיב, עובדתית אף אחד מההוספות על התורה- או מהגריעה ממנה לא עשו סנהדרין.
לגבי ראש השנה- לפי דבריך אין מה לחקור לדרוש ולהבין מעשי חכמים. כי אם הם עשו או לא עשו משהו, יש לזה סיבה, ולא עלינו להבין.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2012 10:17 |
|
| |
העם, אם רוב העם ומחזיקי התורה מקבלים עליהם את הסמכות (מתוך בחירה או לא זה פחות חשוב) הרי שיש סמכות, אם לא לא. פשוט לא ?
לגבי ראש השנה לא אמרתי שלא עלינו להבין, אלא שצריך קודם כל להבין שיש סיבה, קצת מצחיק לנסות ללמוד איזה "שפיץ" מבלי לברר את הנושא על מקורותיו עד תומו. תנסה ללמוד מה זה ראש השנה , ואז תוכל להבין את ההגיון של הרחבתו ליומים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2012 11:07 |
|
| |
לא זה לא פשוט. צריך להיות משהו יותר משמעותי מההנחה שרוב העם מקבל.
אתה כותב-תנסה ללמוד מה זה ראש השנה , ואז תוכל להבין את ההגיון של הרחבתו ליומים.
אתה משגיח בישיבה קטנה. או מלמד בחיידר? שאתה כותב דברים כאלה!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2012 11:15 |
|
| |
יירוחם, לצורך הזה לא צריך יותר. מאידך כדי שהתנאי שהצבתי יתקיים ואכן רוב העם יקבל את הדברים בהחלט צריך יותר, הן בעבר ובזמן הזה בפרט.
לגבי הסיפא, אני מתאים את עצמי לשאלות שאני נשאל, ועונה בהתאם מה שאומר שבהחלט ייתכן שלעתים אענה תשובות ברמה של חיידר או ישיבה קטנה אם לא למטה מכך. אם כי למען האמת אני חושב שזו לא היתה תשובה ברמה נמוכה, הסברתי לך שכדי להיות מומחה עליך להתנהל כמומחה וללמוד את הדברים או לכל הפחות את הנושא הנידון בצורה רצינית. לשאול שאלה שדי תלושה מהקשרה מראה שאתה לא אוחז בחומר, ממילא מה לך לבקש לקבל תשובות שמצריכות מומחיות בסיסית בנושא ? גם אני רוצה שיסבירו לי למה צריך לקחת דוקא אופטלגין פעמים ביום, למחלה X, מסתבר שאין לזה תשובה מהמותן, כך שאם אני באמת רוצה תשובה רצינית לענין , אאלץ ללמוד רפואה קצת יותר לעומק .
תוקן על ידי אישציפור ב- 04/09/2012 11:28:00
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2012 11:35 |
|
| |
אז אולי תנסה הפעם לעלות בדרגה ותענה לענין- מה התכוונת לדעת מה זה ראש השנה? הרי כל הדיון התחיל על מה שכתוב בתורה יום אחד ואנחנו מציינים יומיים. ועל זה שאלתי למה? מה זה שייך אם אני יודע מה זה ראש השנה? אתה יכול להמשיך ולהסביר- מה פתאום ראש השנה? הרי בתורה זה לא כתוב? באותה הזדמנות אתה יכול את המחלוקת של רבן גמליאל ורבי יהושוע בענין יום הכיפור מתי היה- לפי החשבון. סימן שהיה חשבון, כי ראש השנה חגגו עשרה ימים קודם, ואפילו לתלמיד חיידר קל לספור מ1 עד 10
אבל האמת- אלו שאלות שאין צורך לענות עליהם- אפשר לחזור לתשובתך המקורית- כך קבעו חכמים- והם כנראה אם היו צריכים הגיון אז כנראה היה להם?!
|
|
|
|
|