| נשלח ב-3/9/2012 18:51 |
|
| |
בעיית גוף ונפש (חשיבה מחדש)
הפעם בקצרה,
אם כל הבעיה היא שהנפש היא אישית במילא לא יכול להיות שהיא פיזיקלית,
אז יש לנו דוגמאות פיזיקליות שהם אישייים, כמו הפרצופים הטביעות אצבע הרפואה שחייבת להיות סטיסטית,
אם הפיזיקלי נותן את האפשרות להיות אישיים, אז איפה הבעיה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 21:17 |
|
| |
מקס, נראה לי שבאישית מתכוונים לסובייקטיבית. את התחושות שלך ואף רשמי החושים לא תוכל לגמרי להעביר לזולת. אתה פשוט סומך על כך שהזולת הוא אדם כמוך ויש לכם שפה משותפת. כמו כן אתה לא מזהה את עצמך עם הגוף, שהרי כשאתה מסתפר אתה לא מרגיש "פחות" מקס.
|
|
| נשלח ב-3/9/2012 23:27 |
|
| |
| אנסאזי כתב: |  | מקס,
נראה לי שבאישית מתכוונים לסובייקטיבית. את התחושות שלך ואף רשמי החושים לא תוכל לגמרי להעביר לזולת. אתה פשוט סומך על כך שהזולת הוא אדם כמוך ויש לכם שפה משותפת. כמו כן אתה לא מזהה את עצמך עם הגוף, שהרי כשאתה מסתפר אתה לא מרגיש "פחות" מקס. |
|
בדיוק על זה אני מדבר, מה הפלא שכל אחד יש לו הרגשה אחרת בחושים ובצבעים וכדומה ?! הטבע נותן את האפשרות הזו בכל מקום,
אתה מדבר על המודעות בכלל, כלומר זה שאני מודע לאני שמודע לאני שמודע לאני וכו' וכו',
זה כבר שאלה אחרת,
וגם כאן אפשר לשאול "אני לא מזהה את עצמי עם האני שלי" כנ"ל
שוב,
הטענה הקלסי היא, שאם טעם תפוז היא פיזיקלי אז אייך לא מרגישים את אותו טעם כל בני אנוש,
התשובה, הנפש הוא המרגיש והנפש לא פיזיקלי,
אני שואל, אולי אין נפש כלומר מכאן אין ראיה שהיא קיימת, כי יכול להיות שכל אחד מפתח טעם אחר בתפוז, כלומר הטבע נותן את האפשרות הזאת, (במוח הפלסטי)
ואיפה רואים זאת ? קודם המוח הפלסטי, כלומר כל אחד מפתח את מוחו אישית לגמרי,
רואים זאת גם בפיזי ממש (לא כמו במוח הפלסטי.) כמו טביעות אצבע ופרצופים,
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2014 15:48 |
|
| |
"תאומות בראש אחד": חולקות מוח, חודרות ללב
הסרט הדוקומנטרי שעוקב במשך שנה שלמה אחרי כריסטה וטטיאנה הוגאן, זוג תאומות בנות שבע שמחוברות במוחן, מתאמץ להראות את היפה שבחריג ואת החיובי שבביזאר, אך האמת העצובה מסתתרת שם, סצנה אחרי סצנה ג'וני דוב | 7/9/2014 7:03

כריסטה וטטיאנה הוגאן הן זוג תאומות בנות שבע. הן מוקפות במשפחה חמה ואוהבת, הן חכמות, מצחיקות ומקסימות, והן חולקות את אותו המוח. המקרה שלהן הוא היחיד הידוע בעולם הרפואה על תאומות סיאמיות שמחוברות במוחן. מה שאחת מרגישה, גם השנייה מרגישה, ומה שהאחת חושבת, גם השנייה יכולה לשמוע. כשנולדו, הרופאים אמרו כי יש להן רק 20 אחוזים לשרוד, והנה עדיין הן גדלות, מתפקדות ומתקדמות. אבל רגע לפני שתגידו "כבר ראיתי את זה באנטומיה של גריי", כדאי שתציצו לעבר הסרט הזה שמסתיר מאחוריו הרבה יותר מדרמה רפואית. "תאומות בראש אחד", ששודר אמש ב-yes דוקו ועוקב אחר שנה אחת בחיי התאומות, מצייר עולם קצת יותר ורוד ואופטימי ממה שציפיתם. במאית הסרט, ג'ודית פייק, הציצה על חייהן של הילדות ושל משפחתן התומכת והאוהבת - הוריהן המסורים, שלושת האחים שלהן שמקבלים רק חלקיקים של תשומת לב לעומתן, וגם סבא וסבתא שלהן שגרים בצמוד לביתם ונמצאים שם כדי לעזור. הסרט מדלג בין אירועים משמעותיים בחייהם של הילדות - ביקור אצל הרופא, נסיעה בפעם הראשונה לפארק מים, חג הלוואין, יום הולדת. אלו הם חיי הבנות, תראו כמה נורמלים ורגילים הם. הן בדיוק כמו כולם. "תאומות בראש אחד" אינו מנסה לעורר את רחמי הצופים ולגרום לכם למרר בבכי, הוא מנסה לגרום לכם לחייך, בניגוד לכל נוסחא מוסכמת. זהו סרט בוגר וחכם שחוקר את התופעות המעניינות שמאחורי הנס הרפואי הזה - כיצד הילדות יכולות להרגיש דברים זהים ולתקשר ביניהן? האם זה באמת אפשרי או השערה מדעית? ומה קורה כששתי הילדות לא מסכימות על אותו הדבר, אבל עדיין צריכות לשתף פעולה? בין כל היופי והאחווה, לרגע תחשבו שחייהן של התאומות הם מעוררי קנאה, ושלהיות מחובר למוח של אחותך לאורך כל חייך זה כיף לא נורמלי. עד כדי כך הרחיקו לכת יוצרי הסרט בנסיונם להציג עולם אוטופי. אך הסדקים העצובים שמסתתרים מאחורי הסיפור הזה ברורים - החל מהמצב הכלכלי הגרוע שבו נמצאת המשפחה, דרך מצבה הנפשי של האם שמודה כי היא סובלת מדכאון, ועד להשלכות שיש לכך על שאר האחים במשפחה (שהסרט דיי מתעלם מקיומם וניתן רק לקוות שלא כך המצב במציאות). קשה להאמין שלצד הסביבה שמחבקת - ברחוב, בקניון, בבית הספר - לא נותרו על רצפת חדר העריכה גם אותם מבטים נרתעים, מבוהלים ומזלזלים של עוברים ושבים שמסתכלים על התופעה הזו וחושבים לעצמם, "פריקס". "תאומות בראש אחד" אמנם אינו מדגיש אף אחד מהסדקים הללו ומצייר תמונת מצב חיובית, אך האמת העצובה מסתתרת שם, סצינה אחרי סצינה, ותותיר אתכם עם תחושת מרמה כשלא תקבלו את התשובה ל"איך אפשר לשרוד כזה דבר". התשובה מסתתרת בין השורות. "תאומות בראש אחד" אינו מכחיש את קיומם של הקשיים בחריגות הזו, הוא פשוט מחליט להלל את השונות. הסרט מדגיש את היופי שבביזאר. מה שנראה בתחילה כמו "המדריך השלם למשפחה הביזארית", מתגלה במהרה בתור שיר הלל לכל מה ששונה, בחסות אחת המשפחות המקסימות והאוהבות שנראו אי פעם על גבי מסך הטלוויזיה. המשפחה הזו - שאוהבת את כל ילדיה בלי תנאים - היא המשפחה הנורמלית האמיתית, זו שמקבלת את השונות ולא נותנת לה להוות מכשול. אמנם הסרט אינו מציג את המציאות בצורה אובייקטיבית כשהוא אינו מתעכב על הרגעים הקשים בחייהם של בני המשפחה, אך את מטרתו מעוררת התקווה הוא מגשים - להציג את היופי שמסתתר מאחורי כל דבר שהוא קצת שונה וקצת מוזר. תרשו לעצמכם ליהנות מהיופי החריג והעוצמתי הזה. יש זמן להיות ציניים גם מחר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2014 15:53 |
|
| |
ובכן, לא ראיתי את הסרט אבל מאוד מעניין אותי לדעת האם מדובר באמת במוח אחד או שני מוחות באותו ראש. כי אם מדובר באותו מוח אז באמת מעניין מאוד אייך הן שתי ישויות נפרדות. כי אם אפשר שתי ישויות באותו מוח אז זה אמור להפחיד כל אחד שבאיזה יום יקבל שותף למוח שלו (בצחוק כמובן).
מעבר לצחוקים אני מקווה שמבינים לאן אני חותר כאן. אני חושב שיש כאן ראיה דיי ברורה שאין נפש חוץ מהפיזיקלי. כלומר טעות פיזיקלית יוצר שתי ישויות באותו מוח (אם נכון שמדובר באותו מוח. אגם שאפי' לא באותו מוח זה מספיק ראיה כפי שהוכחתי באשכול אחר שדנו בתאומות שחולקות גוף אחד ונפרדות בראש).

תוקן על ידי maxmen ב- 07/09/2014 16:05:59
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2014 23:32 |
|
| |
ובכן, ראיתי את הסרט (חובה לראות את זה לדעתי) ומה נאמר ומה נדבר, נפלאות המוח הפלסטי, אייך רבונו של עולם ידע המוח הפלסטי להתארגן באופן כזה שמה שהיא לא רואה ישר עם העניים, היא מקבלת ישר למוח שלה מעיני אחותה, כך שהם מוכנות לזוז ביחד.
מתפלאים אייך היא רואה מה שאחותה רואה, אבל זה דיי ברור למה חייבות שניהם לדעת מה האחת רואה אחרת לא תהיה תיאום ביניהם.
אבל כאומר אייך המוח יצר משהוא חדש לגמרי על פי הצורך המיוחד של שניהם. כלומר האפשרות לראות בלי עניים מה שאחותה רואה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2014 23:44 |
|
| |
אגב: לא מדובר במוח אחד אם כי מחובר. אני מתכוון לחלק המוח שאחראי לתודעה\הישות העצמאית מחולקת באמת כך שלא פלא שהן שתי ישויות נפרדות.
|
|
|
|
|