| נשלח ב-25/9/2012 02:22 |
|
| |
בגדרי הצניעות להומוסקסואל
גדרי שמירת צניעות רבים ומחמירים מצינו בש״ס. ובלי שלמדתי את הסוגיה כראוי נראה לי שאפשר לומר שכל מה שעלול להביא לידי הרהור אסור. (כמובן שאפשר לדון הרבה, עד כמה צריך לחשוש ומה עושים כשאין ברירה ומה הגדר של ׳אין ברירה׳).
אם כן, מה דינו של אדם שתאוותו דווקא לגברים? ראשית הוא בבעיה קשה. כל חייו של אדם דתי הם בסביבת גברים, בישיבות, בבית כנסת ובכולל. זה הבדל מאד משמעותי, מי שתאוותו לנשים יכול לשמור על מרחק רב מנשים בדרך כלל. לעומתו מי שלגברים תאוותו כל הזמן נחשף לגירויים, עד כדי לישון ביחד בפנימייה בישיבה. זה כמו שבחור רגיל ישן בפנימייה של בנות. כיצד עליו לנהוג? האם אסור לו ללכת אחרי גבר בשוק? האם אסור לו ללחוץ יד, לחבק ולנשק גברים? האם אסור לו ללכת גם לחוף הנפרד? ולמקווה?!
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2012 07:24 |
|
| |
"אל יצא כשהוא מבושם לשוק א"ר אבא בריה דר' חייא בר אבא אמר רבי יוחנן במקום שחשודים על משכב זכור" (ברכות מג:)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2012 07:30 |
|
| |
אם השאלה היא בנוגע להקבלת המקרים, אזי אין ספק שלא אמור להיות שום הבדל.
אבל יש מקום לדון לחלק בין הדברים מכמה בחינות: א. האם הסיבה שאנו מחויבים לקיים את תקנות חז"ל בעניינים אלו היא מכוח 'תקנה וגזירה' או מכוח הטעם שהוא השמירה העצמית של כל אחד, אלא שחז"ל רק לימדו אותנו מהי גדר מחויבת וראויה בכל מצב. (זוהי כמובן שאלה כוללת שלא קשורה לנושא הזה דווקא, אבל משליכה גם עליו).
ב. אם נניח כצד א' אזי יש לדון אם נחשב הדבר כדבר הנכלל באותה תקנה או שלא.
ג. ובעיקר צריך לדעת בכל 'תקנה צניעותית' האם באמת מטרת ההלכה היא למנוע היגררות לידי עבירה או תאווה וכדו', או מסיבות אחרות [חשד, דרך ארץ, שמירת האישה].
יש אמנם התייחסות לעניין הלכות ייחוד בשולחן ערוך אבן העזר כד,א נפסק: "לא נחשדו ישראל על משכב זכור ועל הבהמה לפיכך אין איסור להתייחד עמהן ואם נתרחק אפילו מייחוד זכור ובהמה הרי זה משובח וגדולי החכמים היו מרחיקין הבהמה כדי שלא יתייחדו עמה ובדורות הללו שרבו הפריצים יש להתרחק מלהתייחד עם הזכר" ומזה נראה בברור שלפחות הלכות ייחוד שייכים בין גברים, מצד שני כאן מבואר שכל זה שייך רק כאשר מדובר בזוג בעלי נטייה מינית שווה, אבל כאשר מדובר על ההומוסקסואל עצמו אין לחשוש מכיון שלא נחשדו על משכב זכור.
* יש לציין גם שבמידה ושייכים בזה דיני הרחקות מעריות אזי שלא שייך בזה מצב קל כמו בנשים טהורות.
תוקן על ידי מעמיקחקר ב- 25/09/2012 07:45:34
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2012 19:40 |
|
| |
לא נחשדו בני ישראל כי לא היית הפרדה בתרבות הישראלית, מול עמי האיזור כמו הישמעאלים והפרסים ועוד שכן נחשדו כי כן היית הפרדה מוגזמת,
במילא התשובה היא לחזור למקור ולא תהיה שאלות מסוג כאלה,
לעצם השאלה: מה החשש ?
מילא בחשש לאשת איש, עשו הרבה תקנות וחומרות,
אבל בחשש שישכב עם חמור או בהמה או עם זכר ?! מה כבר יכול לקרות ? במקרה הגרוע הוא יישאר בהמה, כי המתדבק בבהמה נהיה חלק ממנה,
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2012 20:28 |
|
| |
נכון מאוד. בדיוק בגלל זה אני לא מוכנה לשכב עם זכר.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2012 20:40 |
|
| |
כמאמר העולם, שפשוט כי הנשים חכמות יותר מהגברים, כיוון שהם נישאות לגברים...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2012 20:58 |
|
| |
במחשבה שנייה נראה שטעיתי ופסקו של השו"ע הנ"ל מוכיח להפך.
בדבריו מבואר שכאשר פריצים מצויים יש לחוש לייחוד עם גבר, ומכאן שחשש ייחוד שייך גם אצל אדם שאין לו נטייה הומוסקסואלית כאשר יש במקום אדם בעל נטייה כזו.
זה באמת חידוש גדול שהרי חשש ייחוד אינו נובע מחשש לאונס, והחשש שאדם שנטייתו נורמלית יתפתה לדבר מן הסוג הזה הוא זר ומוזר.
עכ"פ מבואר שגם כאשר רק צד אחד חשוד בדבר יש איסור בדבר, וא"כ לא כל-שכן כאשר הדיון הוא על הצד המפתה.
יש לשים לב גם שאין בזה איסור ממש אלא רק 'יש להתרחק'.
מזה נובע גם שיהיה אסור להומוסקסואל ייחוד עם אשה ולגבר סטרייט ייחוד עם אשה לסבית.
מקסמן,
דבריך אינם נהירים, על איזו הפרדה אתה מדבר?
ומה הכוונה איזה חשש? איסור ייחוד הוא לא דווקא עם אשת איש אלא עם כל ערווה אחרת, כך שהחשש הקיים הוא עצם העבירה על האיסור חשש שישנו גם כאן באותה מידה.
אולי לא הבנתי אותך נכון?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2012 21:53 |
|
| |
| מעמיקחקר כתב: |  |
מקסמן,
דבריך אינם נהירים, על איזו הפרדה אתה מדבר?
ומה הכוונה איזה חשש? איסור ייחוד הוא לא דווקא עם אשת איש אלא עם כל ערווה אחרת, כך שהחשש הקיים הוא עצם העבירה על האיסור חשש שישנו גם כאן באותה מידה.
אולי לא הבנתי אותך נכון? |
|
ייחוד היא תקנה מאוחרת,
אני מדבר על הפרדת גברים ונשים בתרבות,
לשם הדוגמא, לא היו לנו יומים טובים ככיפור שאז יצא בנות ישראל לכרמים במחולות, והבחורים יצאו לבחור את בחירת ליבם,
מה שאין כן איפה ישבו בחורי ישראל היום ואתמול ?! לא בדיכאון ? וח"ו שלא יכשלו בריאת בחורה ביום הקדוש, ואם ח"ו ראה במקרה בחורה אז אוי ואבוי באיזה דיכאון עבר לו יום הקדוש,
אז לא פלא שאין היום את החזקה שבני ישראל לא נחשדו,
איסור קרובים זה כבר עניין בריאותית וחברתית, כמו שני אחיות שהביא את ירידת יעקב למצרים ולגלות מצרים,
שהגיע התקנה של ייחוד אז כבר לא הבדיל בין האיסורים, כלומר התקנה היא על כל העריות,
איפה שיש חזקה כמו משכב זכר ובהמה, אז לא עושים תקנה,
היום שיש אצלינו את מנהגי ישמעאל, אז אין לכאורה החזקה הנ"ל,
אז אמרתי במקום להחיל את התקנה על האיסורים האלה, אנו צריכים לחזור למקור תרבותינו, שהיא לא לנהוג כמו הישמעאלים,
אנו לא צריכים להיות חכמים יותר גדולים מחכמי קדם, הם ידעו למה לא לעשות הפרדה מוגזמת,
הרי ידעו מה גורם הפרדה מוגזמת,
אנו שאין לנו שכל בריא חושבים שהישמעאלים יותר צנועים בעניין,
אנו לא מבינים שזה ההפך, דווקא בגלל הצניעות המוגזמת נופלת החזקה של בחורי ישראל,
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2012 21:57 |
|
| |
| לא_מתביישת כתב: |  | | נכון מאוד. בדיוק בגלל זה אני לא מוכנה לשכב עם זכר. |
|
התורה פוטרת אותך מתחילה, אין האישה מחוייבת בפרו ורבו,
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2012 09:46 |
|
| |
שאלו אותי אייך אני כביכול מדרבן על חוסר הפרדה,
ואייך אני עיוור ולא רואה שבעולם המערבי שאין הפרדה יש שם יותר הומאים,
במילא אייך אני קובע שהלא נחשדו היא בגלל חוסר הפרדה ?
ובכן,
אני לא מדרבן לכלום, אני נותן כאן את הסיבה ההגיונית ביותר למה לא נחשדו מול בני ישמעאל שכן נחשדו, וידוע הביקורת של חז"ל עליהם שהם שמשו עם בגדיהם וכו' וכו', כלומר חז"ל באמת הבינו את הבעיה של הקיצוניות בעניין,
לגבי העולם המערבי,
ברור שאם החברה נותנת את האפשרות חברתית להיות הומו, אז כל אי הצלחה של נער עם בנות (חוסר ביטחון וכדומה) תגרום אצלו את הבריחה מבנות והתירוץ התת הכרתית תהיה "אני הומו"
כל נער ומתבגר שלא ירצה לקבל על עצמו את עול המשפחה (שוב מחוסר ביטחון וכדומה). שוב הבריחה מהעול תביא אותו להומואיות,
ולכן הסיבה במקרים הרבים אצל העולם המערבי הוא בגלל הסיבות שלעיל,
תוקן על ידי maxmen ב- 27/09/2012 09:47:07
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2012 13:46 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | ברור שאם החברה נותנת את האפשרות חברתית להיות הומו, אז כל אי הצלחה של נער עם בנות (חוסר ביטחון וכדומה) תגרום אצלו את הבריחה מבנות והתירוץ התת הכרתית תהיה "אני הומו"
כל נער ומתבגר שלא ירצה לקבל על עצמו את עול המשפחה (שוב מחוסר ביטחון וכדומה). שוב הבריחה מהעול תביא אותו להומואיות |
|
[מקסמן,
פגשת פעם הומו? אני פגשתי, ואני מודה שאיני בטוחה אם לצחוק או לבכות מן הדברים שכתבת לעיל - הם כ"כ רחוקים מהמציאות, וכ"כ חסרי קשר אליה. אם אינך רוצה לסמוך על דעתי, אתה מוזמן לפקוח עיניים ולראות כמה מאמץ ואנרגיה משקיעים בשנים האחרונות הומואים כדי להקים משפחות, וכדי שהמדינה (לא רק ישראל) תכיר בכך מבחינות משפטיות ואחרות. אופציה אחרת, כמובן, היא פשוט לדבר עם הומואים ולשמוע מה הם מספרים על החוויות שלהם - מתי גילו/הבינו/החליטו (לשיטת המאמינים שזו בחירה) שהם הומואים וכו'. עצה ידידותית - תחזיק חזק בעת שיחה כזו, כי נדמה לי שהאדמה תחתיך תרעד ותמוטט לא מעט מיסודות המחשבה שלך בנושא.]
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2012 14:12 |
|
| |
אםשלום יכול להיות שאת צודקת מצד שני את מצפה שהוא יודה שהוא היה כשלון חרוץ אצל נשים ולכן פנה לגברים?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2012 14:58 |
|
| |
[דייר,
הלוגיקה שלך מרתקת! גם אני רוצה להשתמש בה - ידוע שאנשים הופכים להומואים בגלל שנחטפו ע"י חייזרים שערכו במוחם ניסויים. כמובן, אין לצפות מהומואים שיסבירו כך את הסיבות לזהותם, כיוון שברור שיתביישו להודות בחוויה הזו...]
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2012 14:59 |
|
| |
מצורף קישור למאמר:
“This is the Way God Made Me”, A Scientific Examination of Homosexuality and the “Gay Gene": Brad Harrub, Ph.D. and Bert Thompson, Ph.D. and Dave Miller, Ph.D http://www.trueorigin.org/gaygene01.asp
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2012 15:33 |
|
| |
אמשלום היקרה,
דיברתי על המקרים הרבים, כלומר יותר מהנורמה הטבעית בכל תרבות,
הטענה שלו הייתה הנה בעולם הנאור יש פתיחות ואין הפרדה רק להפך, ובכל זאת יש היום יותר הומאים מהישמעאלים אולי,
אז אני אמרתי שברגע שהתרבות נותנת חופש בעניין אז קופצים על הגל כל מיני בעיות אחרות כמו חוסר ביטחון עם בנות וכדומה, אני לא מדבר מדעית אבל אני חושב שאני הייתי בורח לפינה הזו אם לא הייתי מצליח עם בנות,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2012 15:43 |
|
| |
להחטף ע"י חייזר זאת לא כזאת בושה להיות כשלון עם המין השני זאת בושה גדולה במיוחד בדור שלנו שהרבה מאד נמדד בנושא הזה 
|
|
|
|
|