בית פורומים עצור כאן חושבים

על תפיסת עולם גזענית וחרדיות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/10/2012 02:33 לינק ישיר 
על תפיסת עולם גזענית וחרדיות

היום התפרסמו תוצאות סקר לגבי גזענות בישראל. עפ"י הסקר, כ95% מהחרדים תומכים באפלייה נגד ערבים בקבלה לעבודה - משמעותית גבוה יותר מ50% אצל החילונים. מה בעצם הסיבה לכך? אשמח לשמוע את דעתכם. להלן מספר אפשרויות עליהן חשבתי:

1. אפשרות אחת היא שהתוצאות שגויות. מי שיקרא את תוכן המאמר המקושר, ויש לו השכלה על-מחב"תית (כלומר, לא חושב שלוגריתם = שורש, הסקה בייסיאנית = רשת בייסיאנית, סדרה חשבונית = סדרה הנדסית, וכו'), יוכל לזהות שמתודולוגיית המחקר נראית סבירה לגיבוש עמדות הציבור היהודי בכללותו, לאו דווקא לפילוחים בתוכו. אישית דומני שהציבור החרדי ככלל אצבע אכן גזעני ביותר, אך בהעדר נתונים אחרים, הדיון מבחינתי הסתיים עם מי שטוען אחרת (אולי הצדק עמו, ועכ"פ אין לי נתונים לסתור זאת).
  2. אפשרות אחרת היא שהגזענות למעשה הגיונית אובייקטיבית, ורק אור התבונה החרדית מאפשרת לראות את המצב לאשורו. במילים אחרות, דווקא היצורים ברחובותיהן המג'ייפות של בני ברק, ירושלים, ואלעד - צאצאיהם של אלה שהחרדים לא הצליחו להרוג בשואה בשלומיאליות שלהם - דווקא הם אלה המבינים כיצד יש לבנות ולתחזק מדינה. גם עם מי שטוען כך נראה לי שאין על מה להתווכח.
  3. ייתכן שהתופעה איננה ייחודית לישראל. נראה שגם בארה"ב, לדוגמה, קיים קשר בין הכנסה נמוכה ולוזריות לעמדות שמרניות. אנשים החיים באווירת פחד מחפשים את הבטחון שבעדר, ויש לתחום את העדר היטב. עושה רושם גם כי בשאר העולם בעלי ציונים נמוכים במבחני IQ נוטים לפתח דעות קדומות ושמרניות, ותושבי מדינות עניות ובעלות אוכלוסיה מטומטמת נוטים לאמץ דתיות לאומנית.
  4. אפשרות אחרונה - זו שאישית נראית לי הנכונה ביותר - מורכבת מסיבות ייחודיות לישראל. החרדים, כבעלי השכלה אפסית, הם המאויימים ביותר מתחרות תעסוקתית עם קבוצות זיבורית אחרות, ולכן המרוויחים הגדולים מאפלייה אתנית. בנוסף, אין ספק שהציבור החרדי בישראל הוא אנומאליה בקנה מידה עולמי, ואנומאליה זו מתאפשרת רק בעטי אנומאליה גדולה יותר: היות ישראל המדינה היחידה בעולם הנמצאת באיום קיומי תמידי. כקבוצה, היטיבו החרדים לנצל את היותם לשון מאזניים בין שתי גישות לבעיה הגדולה יותר, וכל צעד לכוון נורמליזציה מאיים עליהם יותר מאשר על קבוצות אחרות.
  מה דעתכם בנדון? ייתכן שיש סיבות אחרות, ייתכן שחלק מהסיבות כאן אינן נכונות, ואולי אפשר לחשוב על מחקרים שיכריעו מה הסיבה האמיתית.

תוקן על ידי עצכח ב- 25/10/2012 16:27:41

תוקן על ידי עצכח ב- 25/10/2012 23:09:14

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2012 03:17 לינק ישיר 

אינני חושב שיש כאן עניין של חרדים וחילונים ,

חשבון פשוט ,אחוזים גבוהים במדינה הם גויים ושמאלנים ,

שונאי הערבים הגדולים שהיו כאן צמחו מציבור עושי צבא ומלחמות,

דוקא יש איזשהו הזדהות משותפת בזעיר אנפין של הצד הנרדף ,בין ערבים לחרדים,

גם לא היו מזוהים דוקא כימניים ולפעמים דוקא להיפך וכו,

ובכל זאת אם נפשך בסברות הרי אלו גלויים לפניך וכדלהלן,

החרדי בפרשת השבוע לומד על ישמעאל וגדרו כפרא אדם,מצחק ..על שלל פירושיו ,

המנעותו של ישמעאל לקבל את התורה מלא תנאף ותגנוב,תשעה קבין זימה,

גלות ישמעאל קשה שבכולן ,

אף גלות מצרים נתפס בעיני העם כישמעאל,פלישתים [פלסטינים?]

החרדי לא עושה צבא ואינו בקיא בתכסיסי מלחמה והגנה עצמית ומפוחד יותר,

והכלל העולה ,,חוסר אימון מוחלט בטובו של אדם שאינו יהודי ,,הגדרת ישמעאל כפרא אדם וכו,היינו יצורים שבמהותם רעים ורוצחים,,

ויחידי סגולה נקראים חסידי אומות העולם,,

ושוב כל זה לרווחא דמלתא,האם הם באמת יותר גזענים כלפיהם הנני סקפטי בדבר

נ ב

רק עכשיו שמתי לב שעצם השאלה היא לא על הגזענות גרידא אלא על קבלתם לעבודה,

כאן נוסיף גם את התשובה של חוסר ידיעה  והיבדלות טבעית כמו לחילוני,
גם יצאו כרוזים לא להעסיק אותם וכו,

תוקן על ידי ביליצר ב- 24/10/2012 04:03:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2012 07:28 לינק ישיר 

שיבולת

אולי תרד ממגדל השן ותסביר איך התיאוריה בדבר תחרות תעסוקתית מסתדרת עם הנתונים בדבר ההסתערות החרדית המסורתית על שוק העבודה?

ואגב – הנושא היה מובן לא פחות ללא השתלחויות, שדווקא אמורות לאפיין ציבור מג'וייף  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2012 08:01 לינק ישיר 

תלמיד

זה כבר בגדר ,,כך מצוה שלא לומר,, ובכ"א מי כעמך ישראל על סלידתך הטיבעית,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2012 08:10 לינק ישיר 

למרות הניסוח העלוב, אני מניח שהתשובה הנכונה היא 2.
כמו שניתן לראות גם החברה הישראלית דגלה בערכים האלה פעם, לפני עידן הפוסט-מודרניזם, קראו לזה "עבודה עברית".

ואם באמת אתה חושב שהתשובה היא השכלה נמוכה, האם תגיד כך גם על בן גוריון?
"בלי עבודה עברית ובלי אדמה יהודית, הציונות נעשת פלסטר ונהפכת לחזון בדים."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2012 08:37 לינק ישיר 

שיבולת
טול קורה
תושבי מדינות עניות ובעלות אוכלוסיה מטומטמת נוטים לאמץ דתיות לאומנית. "
"החרדים, כבעלי השכלה אפסית, הם המאויימים ביותר מתחרות תעסוקתית עם קבוצות זיבורית"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2012 09:14 לינק ישיר 

במחילה, 
הגדרת הגזענות הנה כמעט חסרת משמעות בסכסוך בעל אופי מלחמתי - שזה בדיוק מה שיש ביננו לבין הפלסטינאים (ועם חלק מערביי ישראל).
הסקר מתעלם לחלוטין מהרקע ההסטורי של הממצאים עליהם הוא מצביע.
השאלות (לפחות כפי שהן מוצגות במאמר ב"הארץ"), מראש משתמשות במושגים מוטים פולטית המצגים השקפת עולם מאד מסוימת על אופי הסכסוך הישראלי- ערבי.

לצורך העניין- אם יו"ש יסופחו, אני לא רוצה לתת זכות בחירה לכנסת לתושבים הערביים לא בגלל שאני גזעני, אלא בגלל שאני יודע כעובדה שהם יעשו ככל יכולתם כדי לפגוע במדינה. המציאות מוכיחה.

הסקר הנ"ל הוא עוד השתקפות של תפיסת העולם של חלקים בשמאל הישראלי, שמסרבים להכיר בקיומו של סכסוך אמיתי, שמסרבים להכיר בכך שהפלסטינאים הם באמת אויבים הרוצים ברעתנו, ושמחפשים תחת כל עץ רענן סיבות למה אנחנו רעים, למה אנחנו אשמים במצב, למה היהדות היא אם כל חטאת.

הסקר הזה לא שווה את הפיקסלים עליו הוא כתוב.
אם באמת הייתה מעניינת אותם רמת הגזענות בישראל, הרי שהם היו שואלים שאלות שכוללות התייחסות לעובדים זרים (חוקיים!), התייחסות לתיירים, התייחסות לנוצריים, לדרוזים וצ'רקסים ולכושים העבריים בדימונה.

לא מעניינת אותם גזענות יהודית, אלא רק הלבשה של הסכסוך היהודי ערבי בלבוש גזעני.
שוב מכבסת המילים בתפארתה והשמאל הישראלי ששוב מסרב להסתכל למציאות בעיניים, מסרב לאבחן את המחלה כראוי, ולכן גם לא יוכל להציע את התרופה הנכונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2012 09:20 לינק ישיר 

חבל להרבות במלים לנסות 'להסביר', למישהו שאין לו מושג מה הוא אומר, ובודאי נעדר היכולת המנטלית להבין מה מישהו אחר חושב, כנראה בעקבות מגבלה מולדת, בכל מקרה הוא ההתגשמות הקלאסית של האמירות: אני לא גזען, אני שונא את כולם באופן שוה. או:  אני שונא שני סוגים של אנשים: גזענים וכושים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2012 10:16 לינק ישיר 

איך מתגברים על הבעיה של הגזענות כשמפרסמים במודעות דרושים.

דרוש עובד מתאים. .......תנאיים נדרשים- שליטה ביידיש על בוריה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2012 10:41 לינק ישיר 

אחד המגיבים על המאמר ששיבולת הפנה אליו, כתב:
<כנראה שאינטליגנציה ושכל אינן מלים נרדפות> ודפח"ח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2012 12:04 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
החרדי לא עושה צבא ואינו בקיא בתכסיסי מלחמה והגנה עצמית ומפוחד יותר,
...
ושוב כל זה לרווחא דמלתא,האם הם באמת יותר גזענים כלפיהם הנני סקפטי בדבר

ביליצר,

אם הבנתי אותך נכון, אז מבחינתך מדובר בשילוב כלשהו של 1 ו3, לא כן? כלומר, אינך בטוח שאכן החרדים יותר גזענים, אך אם כן, זוהי תגובה אופיינית (ולא ייחודית לישראל) של ציבור המתלכד כתגובה למה שנתפס כאיום חיצוני. נכון, פחות או יותר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2012 12:12 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:

...תסביר איך התיאוריה בדבר תחרות תעסוקתית מסתדרת עם הנתונים בדבר ההסתערות החרדית המסורתית על שוק העבודה?

אדרבא, אני סקרן לשמוע דווקא את דעתך. 

בעיני זו אינדיקציה מסויימת לכך שהחרדים דווקא עובדים יותר ממה שמדווח (אלא שהמדובר בעבודות נזילות ומאויימות יחסית), או לפחות מפנימים עם הזמן שהעתיד אכן ידרוש השתלבות כלשהי בשוק העבודה. ייתכן, שוב, שזו אינדיקציה לכך שהחרדים מקבלים את זאת שהשתלבות בשוק העבודה היא צעד חיוני בדרך לנורמליזציה עם האזרחים הערביים, ונורמליזציית יחסים עם ערבים מאיימת עליהם באופן כללי (חשוב על מה היתה נסובה מערכת בחירות במצב היפותטי בו כל מדינות ערב חתמו על הסכם שלום עם ישראל, ובכל בית ערבי יש פושקה קטן של קק"ל). 

איך תסביר זאת אתה אחרת: חרדי אומר לעצמו שאין לו עבודה ושמץ רצון לעבוד, אבל מה שנורא מציק לו בחיים זה שחו"ח ערבי יקבל את התפקיד שהוא דוחה בבוז? לא הבנתי.

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 24/10/2012 12:13:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2012 12:12 לינק ישיר 

סטיסטיקה פשוטה
כמה נישואי תערובת יש -אם בכלל- בין אשכנזים לבין יוצאי המזרח?
וראה ערך- עמנואל- ביתר עילית- אולפנות. וכד'.

אמרו פעם על חסידי גור- שהם מאד מאד ענונתים- הם חושבים על עצמם שהם מאד מאד קטנים.
הבעיה היא שאת האחרים הם חושבים הרבה הרבה פחות מהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2012 12:37 לינק ישיר 

ק_איתי כתב:
למרות הניסוח העלוב, אני מניח שהתשובה הנכונה היא 2.
כמו שניתן לראות גם החברה הישראלית דגלה בערכים האלה פעם, לפני עידן הפוסט-מודרניזם, קראו לזה "עבודה עברית".

ואם באמת אתה חושב שהתשובה היא השכלה נמוכה, האם תגיד כך גם על בן גוריון?
"בלי עבודה עברית ובלי אדמה יהודית, הציונות נעשת פלסטר ונהפכת לחזון בדים."

יש כאן למעשה שתי נקודות שונות.

אישית, נראה לי שאי-העדפת עבודה עברית בתקופה שבה אוכלוסיית ישראל וגבולותיה לא היו ברורים - היתה טירוף, ואילו במצב הנוכחי, דחיקת רגליהם של ערבים מהשתלבות בעבודה בישראל - גם היא טירוף. אבל אינני חושב שזה הפורום המתאים לדיונים אלו.

אם הבנתי אותך נכון, דעתך היא כזו. בן גוריון צדק בשעתו. החרדים, שדי התנגדו לדעות כלשלו בתקופתו ולפניה - טעו. בקפיצה מדהימה, דווקא החרדים הם היום המבינים נכון בדיעבד את בן גוריון, ויש לקוות שהמדינה כולה תחזור יום אחד לשפיות סטייל בני ברק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2012 12:53 לינק ישיר 

hobbes כתב:

לצורך העניין- אם יו"ש יסופחו, אני לא רוצה לתת זכות בחירה לכנסת לתושבים הערביים ...

הסקר הנ"ל הוא עוד השתקפות של תפיסת העולם של חלקים בשמאל הישראלי, שמסרבים להכיר בקיומו של סכסוך אמיתי, שמסרבים להכיר בכך שהפלסטינאים הם באמת אויבים הרוצים ברעתנו ...

...
אם באמת הייתה מעניינת אותם רמת הגזענות בישראל, הרי שהם היו שואלים שאלות שכוללות התייחסות לעובדים זרים (חוקיים!), התייחסות לתיירים, התייחסות לנוצריים, לדרוזים וצ'רקסים ולכושים העבריים בדימונה.

אישית חשבתי שיש שתי נקודות מעניינות שהעלית:
  1. שים לב שכל מה שדיברתי עליו היה אפליית אזרחים ערביים במקומות עבודה, וכלל לא התייחסתי לשאלות כמו תמיכה בסיפוח השטחים והענקת אזרחות לפלסטינים (טענת איש קש של הימין, בפרט הדתי, בישראל, אגב). אינני יודע אם לכך התכוונת, אבל ייתכן שהצמדת שאלה זו בסקר לשאלות הקשורות לפלסטינם, יצרה הטיה נגד. אישית אינני רואה מדוע ההטיה נגד היתה אמורה לפעול על החרדים ביתר שאת מאשר על החילונים.
  2. בנוגע לשנאת זרים באופן כללי, לאו דווקא ערבים - אנקדוטלית לא הופתעתי לראות את מרזל ועבדקנים אחרים בהפגנות ביפו. נראה לי שסקר של שנאת זרים כללית היתה מראה peak אצל החרדים ג"כ, אבל זו נקודה לגיטימית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2012 12:54 לינק ישיר 

[טעות]

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 24/10/2012 12:55:19

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על תפיסת עולם גזענית וחרדיות
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext