| נשלח ב-5/11/2012 09:16 |
|
| |
על האסור והמותר
ברצוני לשתף את חברי הפורום במקרה מעניין שפקד אותי לאחרונה, ולשמוע דעות שונות [למגיבים הפנאטים: זה לא בשבילכם..]: ניגש אליי אדם וסיפר לי שהתקשרה אליו מכרה(!) וביקשה ממנו עזרה בדברים שבצניעות שאינה מסתדרת לבד מסיבות טכניות. לפי העובדות ששמעתי ממנו אין סיבה פרגמטית לאיסור [האישה אלמנה מבוגרת אשר כידוע מעיקר הדין לא אמור להיות איסור נגיעה וכדו']. אלא משום מה נראה לי שבכל זאת הסיפור לא מספיק טהור.. [גם הוא גרוש מבוגר ואיכות היר"ש שלו צ"ע].
א.האם מותר לי לאסור את המותר?! [בעיקרון ידוע שלהתיר את האסור חייב במסי"נ, ולכאורה לא עדיף לאסור את המותר] ב.גם אם הוא לא כזה צדיק, היא?!? ג. גם אם שניהם לא צדיקים כ"כ [דבר המסתבר מאוד לאור העובדה שהמעשה עצמו נראה הזוי קצת], מה היא אשמה שנשברה לה היד?! ד.אולי זה אפילו חובה משום מש"כ 'איזהו חסיד שוטה' [אין בידי כעת לבדוק את עיקרי הדברים שם, זכורני שבשו"ת אז נדברו כתב בפשיטות דהתם איירי שאין לו הרהור, ולענ"ד א"א לומר כן - אך לע"ע לא עיינתי בגמרא ומפרשיה]. ה.אולי בכלל הכל מותר? [וצ"ע בזה לפי תורותיו של הרב ניר שטרן לגבי גדר הוז"ל, ולדבריו דוקא בזה יהיה איסור, ואכמ"ל].
כמובן שאינני שואל מה לענות, אלא מתעניינן בדעות נוספות לגבי המקרה.
(אגב, אם אני בגדר משתמש חדש, אנא למדוני כיצד מאשרים פתיחת אשכול)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2012 10:36 |
|
| |
אמנם ככל הידוע לי איני מהפנאטים, אבל איני רואה כאן שאלה: א. מדוע החלטת שזה מותר, עד שבעינן לאסור את המותר? הבעייה כאן אינה רק עצם הנגיעה אלא הרהורים אסורים, וכמעשה ארץ מצרים, בל תשקצו וכדומה. ב. גם אם זה מותר הלכתית, דומני שיש את השו"ע החמישי. יש דברים שהדעת לא סובלתם, גם אם לא מצאת סעיף בשו"ע. רק אזכיר אכילת בשר אדם, מיסוד הזנות ועוד. השלב הבא יהיה לפתוח עסק ובו מסייעים למי שנפגעה ידה (מדין "כל משה ידו") תמורת סכום סביר לבצע את זממה בעצמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2012 11:52 |
|
| |
כבר סיפרתי מזמן.
יהודי צדיק עלה לשמיים- ובית דין של מעלה ראה- כי לא חטא מימיו, אמר לו המלאך- ראה לגן העדן אתה לא יכול להכנס, לשם נכנסים רק בני אדם, בהתנהגותך היית מלאך, בלי חטא רק מלאך יכול להיות כך בלי חטא. היהודי התעצב על ליבו, ושאל את המלאך אז מה יהיה איתי? ענה לו המלאך- ראה- יש לי עצה בשבילך, נחזיר אותך לעולם למטה. תעשה עבירה אחת, ואז תוכל להכנס לג"ע. הורידו אותו לארץ, בפרברי עיר גדולה, היהודי שלנו עמד אובד עצות מה לעשות. לפתע ראה אשה מבוגרת מתקרבת אליו. בלי לחשוב הרבה קפץ עליה ועשה בה מעשה זימרי. שמח בליבו כי יכנס לגן העדן, עד ששמע את האשה אומרת לו- ר' יהודי אני אלמנה מזמן- מצווה גדולה כל כך מזמן לא עשית.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2012 12:28 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | אמנם ככל הידוע לי איני מהפנאטים, אבל איני רואה כאן שאלה: א. מדוע החלטת שזה מותר, עד שבעינן לאסור את המותר? הבעייה כאן אינה רק עצם הנגיעה אלא הרהורים אסורים, וכמעשה ארץ מצרים, בל תשקצו וכדומה. ב. גם אם זה מותר הלכתית, דומני שיש את השו"ע החמישי. יש דברים שהדעת לא סובלתם, גם אם לא מצאת סעיף בשו"ע. רק אזכיר אכילת בשר אדם, מיסוד הזנות ועוד. השלב הבא יהיה לפתוח עסק ובו מסייעים למי שנפגעה ידה (מדין "כל משה ידו") תמורת סכום סביר לבצע את זממה בעצמה.
|
|
אכילת בשר אדם אסורה לפי סעיף מפורש בשו"ע (ברמ"א)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2012 12:46 |
|
| |
בשר אדם אסור- -מהתורה!?- ומה הדין כשאדם אוכל בשר עצמו?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2012 13:36 |
|
| |
שיטת הרמב"ם שזה איסור עשה. הדברים ידועים, אבל כוונתי גם לשאר שיטות הראשונים האם ניתן להתיר זאת? דיון מפורסם של הרב עמיטל. ירוחם, זו כמובן לא קושיא על כלום (בין אם תאמר שמותר לו ובין אם תאמר שאסור לו).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2012 13:41 |
|
| |
שיעשה בשינוי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2012 13:43 |
|
| |
לגבי אכילת בשר אדם יש נידון בהלכה, יש אומרים שהוא אסור בעשה ויש אומרים שאינו אסור אלא מדרבנן. שני השיטות הובאו בשולחן ערוך (יורה דעה עט,א), עי"ש. M, לא אמרתי שמותר, אך אינני מוצא מקום לאיסור חותך. אני רוצה להבהיר שבדיוק כמו שאתה בוכה על 'איך אפשר להתיר?' יהיו שיבכו 'איך אפשר לאסו?', עדיין זו עזרה חשובה לבן אדם שלא יוכל להתקלח במשך זמן רב [מסתבר שאינך משער מה קורה אצל רוב הסיעודיים..]! אלא שבכל זאת יש פה אקט לא נורמאלי בהזמנת 'ידיד' לעזרה כזו, אבל ודאי שזה צורך גדול וחשוב. הייתי מצפה בתשובה רציולנית.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2012 13:48 |
|
| |
| אחרחוק כתב: |  | לגבי אכילת בשר אדם יש נידון בהלכה, יש אומרים שהוא אסור בעשה ויש אומרים שאינו אסור אלא מדרבנן. שני השיטות הובאו בשולחן ערוך (יורה דעה עט,א), עי"ש.
|
|
במחילת כבודך, השו"ע לא מדבר על הנושא, והרמ"א כותב רק את האיסור, פוסק כדעה המחמירה, ולא "מביא את שתי השיטות"
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2012 14:03 |
|
| |
לפרוגרמי, עי"ש שוב, הרמ"א כותב: 'דלא כמשמע בתוס' פרק אע"פ והרא"ש, דבשר אדם אינו אסור מה"ת'. בכל מקרה זה לאנראה לי קשור לנושא [אלא אם כן יודה M שהוא לא רחץ את ילדיו בינקותם]
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2012 14:09 |
|
| |
ידידי, תאר לעצמך שעיינתי שם. הרמ"א לא כותב אף מלה מלבד שאסור לאכול בשר אדם, המציין לרמ"א כותב בסוגריים שזה דלא כדמשמע בתוס' וכו'. וגם אם הרמ"א בעצמו היה כותב, אי אפשר לקרוא לזה שהוא 'מביא את ב' הדעות', מה שמשתמע שאינו מכריע ודעביד כמר עביד וכיוצא בזה. זה לא קשור לכאן במישרין, אבל הדוגמא השגויה הזו מובאת שוב ושוב בעצכח, ההלכה היא שאסור, וגם לפי מה שמשמע בתוס' אינו אסור אלא מן התורה אבל מדרבנן אסור, דהיינו שמובן מאליו שזה אסור.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2012 15:17 |
|
| |
לא היתה כוונה להתיר ומגמתי היתה לציין שיטות לאלה שאוהבים להפגין ידע דרך היקשים תמהוניים. בכל מקרה תודה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2012 16:02 |
|
| |
שולחן ערוך יורה דעה הלכות בהמה וחיה טהורה סימן עט
(א) (ד] <ג> בשר אדם, ג אסור לאכלו מן התורה) (ר"ן פ' אף על פי ורמב"ם פ"ב ד"ג וה"ה וקרבן אהרן פ' שמיני דף ס"ד ע"ד דלא כמשמע בתו' פ' אף על פי ורא"ש דבשר אדם אינו אסור מן התור' ועב"ח).
ר' מיכי שאלתי היתה אם אדם אוכל בשר עצמו, האם הוא עובר על הלאו, ויש בעיה גדולה האומר שאסור.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2012 16:31 |
|
| |
מה הבעיה? בראשית המאה הקודמת התפרסם בעיתונות שאסקימואי אחד שתעה בדרך ורגליו קפאו אכל מרגליו כדי לשרוד
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2012 16:33 |
|
| |
ומן הסתם עד היום הוא חי באושר ובעושר (בלי רגל)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2012 16:46 |
|
| |
חשבתי כי כחרדי תבין כי אדם- הכוונה ליהודי- אתם קרואים אדם. ושאלתי היא לא בסכנת נפשות,
|
|
|
|
|