באשכול סמוך התפתח דיון משנה אודות הקצבת אברכים למול סטודנטים והמסתעף.
אם הדיון טוב בעיני ההנהלה, אני מעתיקו לכאן.
Xibolaiyu:
לא הצלחתי להעתיק.
תוכן ההודעה: אולי כדאי שנתחיל לתקצב סטודנטים להנדסה לפחות כמו שאנחנו מתקצבים אברכים?
ייתכן:
סטודנט להנדסה מתוקצב (בצדק!) פי כמה מאברך.
יהי אור:
האם באמת המדינה לא מתקצבת סדודנטים להנדסה לפחות ברמה שהיא מתקצבת תלמידי כוללים וישיבות? נדמה לי שזה שקר. אילו היה הדבר נכון היתה זו מדינה מטורללת.
[רואה שהקדימנו ייתכן]
ייתכן:
יהי,
הוכחתך קלושה מאד...
יהי אור:
(:
אגנוסטיק:
ההבדל הוא שסטודנט (לתואר ראשון לפחות) לא מקבל שקל לכיס אלא אם כן הוא מצטיין וזוכה במלגה.
ייתכן:
נכון.
אבל זה לא משנה את סכום ההשקעה בלימודיו ע"י המדינה.
הדיון גולש.
המעוניינים לדון על תקצוב לימודים על ידי המדינה, נא לפתוח אשכול ייעודי.
Xibolaiyu:
בהחלט אפשרי שיש מובן כלשהו בו סטודנטים להנדסה מתוקצבים יותר מאשר אברכים. אם הם מקבלים את התקציבים בתאריכים שונים, לדוגמה, על נקלה אפשר למצוא יום מסויים בו הדבר נכון.
במובן מהותי יותר, הדברים נראים מופרכים לחלוטין. תמיכה באברכים יש להשוות כנראה לתלמידי תארים מתקדמים (אולי אפילו לאנשי סגל), ומדובר בהיקפי מספרי אנשים שונים לחלוטין. בהחלט יש הגיון גם לנרמל את שני סוגי התמיכות יחסית למה שמקובל בשאר העולם המפותח. מספר המקומות באוניברסיטאות נקבע ע"י השוק החופשי במידה רבה: פקולטות מבוקשות גדלות, תוכניות לא מבוקשות נסגרות, יש קשר לא מבוטל לסכום המיסים המצטבר שהבוגרים ישלמו במהלך חייהם, ויש קריטריונים אובייקטיביים יחסית לקבלה ללימודים. מדובר יותר בהשקעה מאשר במענק. אפשר להמשיך עוד.
אם זה מאד מפריע לכם, אבל, אישית בהחלט הייתי משנה את הסיפא ל"להפסיק לתקצב את האברכים".
Maxmen:
אני לא מבין מה אתם רוצים,
להיות בשילטון עולה כסף, מפלגה שרוצה להיות בשילטון משלמת על כך,
זה המשחק וכלליה,
ירוחם:
שערוריה , לשלוח לכל החברים והמכרים, למשרתי צה"ל, ולכל המתעוררים בבוקר והולכים לעבודה לפרנס משפחות , להלן תלוש משכורת של אברך לחודש יולי:
בשיא הרצינות, להכנס ולראות
תפקיד: אברך
ימי חופשה נצברים: 365 יום
שעות עבודה בפועל: 0.
שכר יסוד:
מלגת אברך – 1800 ש"ח
הבטחת הכנסה – 2300 ש"ח
קצבאות ילדים – 3150 ש"ח (תעריף זכאי הבטחת הכנסה / חוק ההסדרים)
סה"כ ברוטו: 7250 ש"חמס הכנסה = 0 סה"כ נטו מזומן לכיס 7250 ש"ח
הטבות:
פטור מארנונה – 600 ש"ח לחודש
"דיור למשתכן" – דירה ברבע מחיר ללא משכנתא בשכונות לחרדים בלבד
חינוך חינם לילדים. שווי ההטבה כ 750,000 ש"ח !!!!!!!!!!!!!!!!
פטור ממס הכנסה
פטור משירות צבאי = 3 שנים
אנשים אלו לא הולכים לצבא אבל יושבים בממשלה וקובעים מתי אני יוצא למלחמה וכמה מילואים אנו נעשה .
לא משלמים מסים אבל מכהנים באוצר (סגן שר )וקובעים כמה מסים אנו נשלמים .
הם קובעים בשבילי מה אעשה בשבתות . סוגרים כבישים ומידים עלינו אבנים ,כי הם בעלי המדינה ומטיפים לנו מוסר.
בנוסף לכך הם לא מכירים במדינה . הם אדונים שלנו . היתה לנו מדינה ונכחדה אחרי כשמונים שנה וכעת לאחר אלפיים שנה אלוהים מנסה שוב ומהר מאוד יגיע למסקנה שליהודים לא מגיע מדינה.
הסבר
בניגוד לטענה של כותב המכתב, אני באמת בדקתי את הנתונים עם המוסד לביטוח לאומי ואין בהם אמת. להלן תגובת הדוברת של המוסד לביטוח לאומי:חנן שלום, המכתב מלא אי-דיוקים בכל הקשור לביטוח הלאומי. הביטוח הלאומי אינו משלם קצבת הבטחת הכנסה (גם לא השלמת הכנסה) לאברך הלומד בישיבה. הוא זכאי לתשלום ממשרד החינוך בלבד. ראה באתר הביטוח הלאומי בדף - אלה אינם זכאים לקצבה. קצבת הילדים לזוג + 4 ילדים הוא 950 שקלים. ראה באתר הביטוח הלאומי בדף שיעורי הקצבה.
תוקן על ידי ייתכן ב- 22/11/2012 22:24:42