| נשלח ב-15/12/2012 18:43 |
|
| |
אהבה ממבט ראשון בשנות האלפיים ??!!
כולנו יודעים שאצל החרדים משדכים את בני הזוג על די שדכן וכמובן ההורים מחפשים את בן\בת זוג,
את הלמה כולם יודעים,
ומה עם אהבה ?! התשובה היא שאהבה מגיע עם הזמן !!
נראה לי שנתחיל לראות זאת בתרבויות המערב גם כן,
כלומר ייגמר המושג של להתחתן מתוך אהבה,
הסיבה:
שהיום חייבים שני בני הזוג לפרנס את הבית\המשפחה,
מאז שהקפיטליזם השטלתה על התרבות המערבית, לא מספיק מפרנס אחד למשפחה,
במילא אדם יחפש בת זוג עם מקצוע מכניס,
אם עד היום רק הבנות כביכול חיפשו גבר עם מקצוע טוב,
היום גם הגברים לכאורה יצטרכו לחפש בת עם מקצוע מכניס,
מה דעתכם ??
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2012 19:30 |
|
| |
השבוע היה לי דיון מעניין עם הראש ישיבה שלי בנוגע להיכרויות בציבור החרדי (=שידוכין), והנה הוא סיפר לי דבר מעניין: לפני כחודש הבת שלו (שהינה בגיל שידוכין), ניגשה אליו וסיפרה לו על טרנד חדש שפשט בעולם הישיבות: הבחורים רוצים תמונה של הבחורה עוד לפני הפגישה הראשונה בכלל!
שאלתי את הראש ישיבה: ומה בכך שהם רוצים תמונה, הרי לפי ההלכה אין שום בעיה בכך!
הרב ענה לי: זה מעיד על קלקול. יש עניין כזה שנקרא "חן אשה לבעלה", כלומר, יכול להיות מישהי לא יפה בעליל, אבל היא חכמה, עדינה, ובעלת מידות טובות, ולמרות שהיא לא נראית טוב, היא תוכל למשוך את הבחור, כך שזה לא נכון לפסול בחורה רק על רקע של תמונה, מה גם שפעמים רבות האדם נראה שונה במציאות מאשר בתמונה.
השבתי לרב: הגם שיש היגיון מסוים במה שהרב אומר, לדעתי פשוט שאין עם כך שום בעיה דתית, ויתירה מזאת, לפעמים זה חוסך לבחור זמן, וכסף ולחצים נפשיים מיותרים, הוא רואה שהיא פשוט לא מתאימה לו מבחינה חיצונית, ונגמר הסיפור; קח לדוגמא את אייל (=בחור שלמד אצלנו בישיבה), הוא יצא עם מישהי שהתאימה לו מכל הבחינות, אך לא משכה אותו מבחינה חיצונית, אז הוא ניגש לר' חיים קנייבסקי לעשות "שאלת רב", והרב קנייבסקי השיב לו כדרכו בלשון קצרה: "היא נאה בעיניך?", כלומר, אם היא לא נאה בעיניך, שאר הדברים לא מעניינים, לא מעלים ולא מורידים.
הרב השיב לי: אני מסכים שהבחורה צריכה להיות נאה בעיני הבחור (כנראה קצת התרכך למשמע דברי הרב קנייבסקי), אך בקשת תמונה זה עדיין אקט לא נחוץ...
תוקן על ידי פוגמישו ב- 15/12/2012 19:39:01
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2012 22:59 |
|
| |
בכר ידוע הפתגם לא ייעשה כן במקומינו לתת הצורה [הצעירה] - התמונה לפני הבחורה [הבכירה] .
העניין מורכב מאוד מצד אחד א''א להיות כמו החילוניים ומצד שני צריך כן שיירכש אהבה מאחד לשני ולא רק ע''י שדכן .
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2012 23:45 |
|
| |
אני דווקא כן רואה בזה (תמונה) מנהג טוב,
עדיף לא להיפגש לפני שהוא יודע כבר אייך היא נראת, אחרת יש כאן שאלה של שפיכות דמים,
בכל אופן זה לא נושא האשכול,
אני שואל אם עד היום לחץ הורים היית על הבנות, היום כבר יהיה גם לחץ על הבנים,
כלומר, ההורים מאוד ירצו שלכלתם תהיה מקצוע מכניס ביד,
|
|
|
|
|
 |
|
|
|