| נשלח ב-11/2/2013 11:48 |
|
| |
מתי זה התר הלכתי ומתי זה הופך לטריק.
תשובה אפשרית.
מוצר או תהליך שקיבלו את אישורו של הרב הלפרין מהמכון המדעי-טכנולוגי להלכה בירושלים.= התר הלכתי!
מוצר או תהליך שקיבלו אישורו של מכון צומת או הרב ליאור ורבני דלי"ם או חרדלי"ם - טריק
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 11:58 |
|
| |
כדבריה הידועים של נחמה לייבוביץ' על פשט ודרש.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 12:55 |
|
| |
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 11/02/2013 13:02:26
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 13:16 |
|
| |
כמובן שיש בזה הרבה פוליטיקה.
אבל יש הבדל עקרוני,בין המקרים שימוש בגרמא וכדומה כדי להתיר דבר בדוחק שונה מפטנט שבו פתיחת המקרר כשרה גם לשיטות נוספות.
אגב בגוף הכתבה נראה שגם הרבנים הד"לים לא ממש התלהבו...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 13:28 |
|
| |
| חרד_לנפשו כתב: |  | כמובן שיש בזה הרבה פוליטיקה.
אבל יש הבדל עקרוני,בין המקרים
שימוש בגרמא וכדומה כדי להתיר דבר בדוחק שונה מפטנט שבו פתיחת המקרר כשרה גם לשיטות נוספות.
אגב בגוף הכתבה נראה שגם הרבנים הד"לים לא ממש התלהבו... |
|
איני יודע מה הסמכתך ההלכתית- אבל מהנדס אתה לא. פתיחת מקרר בשבת יש בה איסור הרבה יותר גדול מאשר חימום המים. מבחינה טכנית,
מבחינה הלכתית פוליטית ודאי שיש מתירים.
מתירים הרי לפתוח את דלת הדירה בחו"ל כשהבית מחומם על ידי אש גלויה ממש של גז, המבוקר על ידי טרמוסטט, כשפתיחת הדלת מיד מפעילה ומבעירה את האש,
כשם שמותר לפתוח את הדלת בחמסין ובחום גדול השורר בחוץ בין השבת, כשפתיחת הדלת מיד מפעילה את המזגנים.
קראת את דבריך על ההסתיגות בכתבה כמובן בחדרי חרדים, והם אמונים כמובן על האמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 14:04 |
|
| |
נראה לי שלא הובנתי נכון.
רוב מוחלט של החרדים פותחים מקרר בשבת.
המקרר של הרב הלפרין, משתמש בשעון שבת פנימי ולכן ההיתר שלו מבוסס יותר. המטרה של קוני המקרר היא הידור הלכתי בלבד. אין רווח של נוחות או שימוש נוסף וכדומה. המטרה : "ללא חשש"
המתקן לחימום מים, (לא כל כך חשוב כיצד הוא פועל) מטרתו לאפשר דבר שלא קיים עדיין. המטרה : חימום מים
אגב, כבר כיום ישנו מתקן לחימום מים שקבל את אישורו של הגרש"ז אוירבך זצ"ל. כך שיתכן שההיתר (טריק) מבוסס בהחלט. זה לא חידוש שלא שמענו אליו.
תוקן על ידי חרד_לנפשו ב- 11/02/2013 14:04:37
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 14:47 |
|
| |
חרד לנפשו
רוב מוחלט של החרדים פותחים מקרר בשבת.
כי הרוב המחלט של החרדים למזלם אין להם מושג קלוש בלימודי ליבה ובטכטולוגיה וחשמל וכד'
וצדקת בדבר -הטריק הזה- כל בתי המלון ומוסדות גדולים משתמשים באותה טכנולוגיה וטריק- שהתיר כאמור הרב אוירבך
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 11/02/2013 15:17:24
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 15:04 |
|
| |
אני לא חושב שלימודי ליבה היו מספיקים במקרה זה.
אבל, ללא ספק חלק מהדיונים בספרי השו"ת מנותקים מהמציאות. ואין פוצה פה ומתקן.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 15:15 |
|
| |
אם היית מעמיק בעניין האיסור של החז"א על החשמל , ומאיפה הוא למד את האיסור, היית באמת חרד לנפשך
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 15:21 |
|
| |
הרב אברהם נאה גדול החוקרים והפוסקי בעניני שעורים ומידות, הוחרם ובוזה על ידי נותני הטון. אמצו את שעורי החז"א, שהרב עובדיה אמר עליהם שהם משובשים. מה היה חטאו של הרב נאה? הוא לא היה ליטאי! הוא לא היה אשכנזי! הוא היה ה' ירחם חבדניק!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 15:39 |
|
| |
מסכים לחלוטין, תרבות ה"נראה לי".
איסור החשמל הוא כהררים התלויים בשערה, ויש אומרים כמגדלות הפורחות באויר...
תמצית הפסק של חלק מהרבנים הוא: "אך נראה לי בפשטות שאין לי מושג על מה אני מדבר וצ"ע למעשה"
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 23:40 |
|
| |
ירוח כתב אם היית מעמיק בעניין האיסור של החז"א על החשמל , ומאיפה הוא למד את האיסור, היית באמת חרד לנפשך
תוכל טיפה להרחיב?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2013 09:28 |
|
| |
ירוחם, דבריך אמורים גם (ואולי עוד יותר) אצל ר' י.מ. טיקוצ'ינסקי בענייני הזריחה והשקיעה, וכן אצל ר' מ.מ. כשר בעניין קו התאריך. רק מעניין אותי אם הציבור החרדי שם את כל מי שחולק על החזו"א באותה קטגוריה (למשל, החזו"א חולק על הנוב"י לגבי נטילת ידיים, ויש לו גם כמה מחלוקות עם המשנה ברורה לגבי מעמיד דמעמיד וכדו') - כלומר שהנודע ביהודה שווה לבזיונות שקיבל ר' חיים נאה?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2013 09:36 |
|
| |
לגבי קו התאריך, ראו מאמר מעניין של הרב דוד יצחקי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2013 09:59 |
|
| |
פסקי ההלכה הם שרירותיים לגמרי, לבורים נותנים הסמכתא, כביכול זה לקוח מהתורה מסיני,
יש חשיבה יסודית לכל גדול הדור ופוסק = דעת תורה, ועל פיהם נפסקים ונחקקים ההלכות,
מי שמחפש את הלוגיקה ואת התלמיד חכם בעניין ?! פשוט לא מבין אייך היהדות פועלת !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2013 10:20 |
|
| |
מקס מדבריך אני מבין כי היהדות -כלומר פסיקת ההלכות- פועלת ללא הגיון,
|
|
|
|