בית פורומים עצור כאן חושבים

כופר נפש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/2/2013 14:07 לינק ישיר 
כופר נפש

בעקבות הדיון באשכול הסמוך שבו הועלתה הטענה שאסור לשרת בצבא מטעמי פקוח נפש בגלל שהמפקדים קלי דעת עלה בדעתי רעיון (שכבר הועלה במקומות אחרים)
אפשר לומר שבפני כל אזרח כשיר בן 18 תועמדנה 2 אפשרויות: או לשרת בצבא או (במידה ואינו סומך על שיקול דעתם של המפקדים) יממן את עלות שרותו של שכיר חרב שישרת במקומו. אני מעריך שמדובר בעלות של כ 360,000 ש"ח לאדם.

אני רואה כמובן אלף ואחת בעיות עם המתווה הזה. אבל מסקרן אותי מה יאמרו על הרעיון מבקשטוב ושותףיסוד?

תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 13/02/2013 14:13:20

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2013 14:31 לינק ישיר 

למה שאתה לא מציב אפשרות שלישית, שישרת את העם בדרך אחרת?
הלא לא צריך את כולם ביחידות קרביות. יש דרכים רבות לעשות גמילות חסדים ולשרת את העם.
לי אין ספק שבאופן כללי כל אדם צריך גם ללמוד תורה וגם לעשות גמ"ח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2013 14:33 לינק ישיר 

אגנו
שהחילונים ישלמו כופר נפש עבור כל יום של אי הנחת תפילין.
נתקזז

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2013 14:41 לינק ישיר 

[quote]

אני מעריך שמדובר בעלות של כ 360,000 ש"ח לאדם.  
...

אני רואה כמובן אלף ואחת בעיות עם המתווה הזה. אבל מסקרן אותי מה יאמרו על הרעיון מבקשטוב ושותףיסוד?

[/quote

]

הקשר בין הרישא לסיפא שלך נסתר מעיני. אתה יכול באותה מידה להציע שלושים ושישה מיליארד יורו לאדם, או שלוש נקודה שש רופיות. מדובר באנשים שתרומתם הכלכלית למשק היא שלילית, ואין להם היכולת לשלם סכומים כלשהם. אתה למעשה שואל כמה כסף אתה צריך להעביר לשותפי כדי שהוא יחזיר לך את חלקו ככופר וייפטר משירות? שמור את כספך לעצמך, ותקבל גרסה יעילה מעט יותר של המצב כבר היום.

ובאופן כללי יותר, האשכולות הללו נראים לי מעט מיותרים. כאן אתה מנסה לקחת צורך כלשהו בעולם הרציונאלי - התגוננות חמושה - ולראות את תרגומה לצורך אחר כלשהו בעולם הרציונאלי - השתכרות דרך עבודה מועילה. החרדים, כידוע, אינם חיים כלל בעולם רציונאלי, והשאלות כלל אינן מוגדרות. תקנתם היחידה של החרדים היא ייבוש מוחלט של כספי חמסנותם. אולי הדור הבא - כלומר למעט החרדים הקטנטנים שימותו מרעב - יסיק את המסקנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2013 14:48 לינק ישיר 

מבקש טוב
הצעתך למעשה- שכל קבוצת אנשים במדינה יחליטובעצמם איך נוח להם לשרת את המדינה. וכלקבוצת אנשים יבחרו לעצמם את המפקדים הרצוים להם. ויקבעו את היעדים ואת המטרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2013 15:33 לינק ישיר 

מבקש
אפשר להציב גם אפשרות שלישית של שרות לאומי משמעותי בדרכים אחרות, אבל רק אחרי שהצבא ימלא את כל המכסה הדרושה שלו (כיוון שזהו הצורך החשוב ביותר והפחות "נחשק" באופן טבעי) אם ישארו מועמדים עודפים אפשר לגייס אותם לשרות לאומי אזרחי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2013 12:30 לינק ישיר 

ירוחם
רוב האנשים בטבעם מקבלים מרות מהמנהיגים. וזה לא כזה גרוע כמו שאתה מציג את זה, לא כל שלושה אנשים הם קבוצה עצמאית. וההצעה שלי היא שמגזר שצה"ל (נראה לי שזה רק החרדים) נוגד את העקרונות שלו ימצא דרך אחרת לשאת בנטל ולעשות גמ"ח.

אגנו
הנקודה היא לא שירות צבאי או שירות אזרחי אלא האם המערכת מתנהלת על פי התורה או לא. מה שנראה לי יותר הגיוני, לתבוע מהציבור החרדי שיקים מערכת כמו השירות האזרחי שיתנהל על ידי תלמידי חכמים המקובלים על המגזר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2013 12:58 לינק ישיר 

מבקש טוב
היות ואני חושב שאתה מבקש טוב ולא סתם מתלחם- כפי שהעדת על עצמך. אספר לך מעשה שהיה בעיר הקודש בני ברק.
באחת המלחמות האחרונות כשהסכנה היתה מפגיעות כימיות באוכלוסיה האזרחית, הדאגה של פיקוד העורף היתה לא כל כך מהפגיעות. יותר מהבהלה כשהאזרחים ירוצו  מבתיהם להתפנות לאוטובוסים המיוחדים שפיקוד העורף הכין בתכנית.
בני ברק צפופת האוכלוסין היתה סכנה ברורה למרמס ובהלת ההמונים בשעת הפגזות,
פנו אנשי פיקוד העורף לעירית בני ברק, והחליטו בעצה אחת, למנות לכל רחוב או שכונה אחראי , והוא יכיר ויכירו אותו, וכך ידע לאיפה להפנות את התושבים המבוהלים עם נשותיהם זקניהם וטפם.
בעצה אחת פנו אנשי העיריה אל ראשי הישיבות -בתוך עמם הם יושבים-ובקשו להקצות כמה מאות בחורים למלאכת הקודש הזו.
הדרישה היתה 2-3 מפגשים ללימוד לפעול ולהכרת התושבים ורכישת אמונם.
אני נותן לך לנחש מה היתה התשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2013 14:42 לינק ישיר 

מבקש

אולי נקים גדודי צבא שיתנהלו ע"י ת"ח מן המגזר.
רגע בעצם כבר הקימו... ולמרות זאת אני לא רואה את החרדים נוהרים לשם בהמוניהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2013 15:21 לינק ישיר 

יש 2 פעולות קלות שאפשר לבצע לדעתי בלי בעיה וזה יוריד הרבה מהלחץ:

1. טירונות לכולם. אין סיבה שבחור ישיבה לא ידע להחזיק נשק במקרה וח"ו תהיה מלחמה כוללת באיזור ויהיה גיוס חירום לכל המדינה. אם בחורי ישיבה יכולים לאגן קעמפ חודש, אני לא רואה למה אי אפשר לארגן חודש טירונות לכל בחורי הישיבות, זה לא יותר קשה מלהשגיח על מלון. אפשר לתקוע את זה בסוף שיעור ג' ישיבה גדולה או ווטאבר, מי שירצה להמשיך אח"כ לעתודה או לקבע ימשיך, מי שירצה לחזור לקיבוץ או כל מסגרת תורנית אחרת ימשיך בדיחוי תורתו אומנותו.

2. הטבה במס הכנסה ואחרים. למשל שמי ששירת יותר משנה וחצי או שנתיים בצבא ישלם אחוז אחד פחות מס לשאר חייו וכיו"ב... (אפשר להתנות את זה במילואים וכדו')

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/2/2013 19:00 לינק ישיר 

הענין הוא פשוט -

הציבור החרדי באי עשיית פשע חוסך למדינה מליוני שקלים בשנה וזה הסכום מגיע לו על התנהגותו המופתית בלי צורך לממן בתי כלא ובתי משוגעים וכדומה .

כל הפשע המשתולל ברחוב עולה למדינה הון תועפות ואת זה הם לא מזכירים החילונים החולניים האלה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2013 20:36 לינק ישיר 

אייזין
חיכיתי שמישהו יזכיר את השטות הזו

תקציב שרות בתי הסוהר בשנת 2012 היה 2.7 מיליארד שקל
מתוך 22000 אסירים בערך 8000 הם בטחוניים כך שהם לא שייכים לדיון
להערכתי גם בין האסירים הפלילים יש אחוז גבוה יחסית של ערבים שגם כן לא שייכים לדיון הזה שבין חילונים וחרדים אבל מאחר שאין לי נתונים בעניין אוותר בנקודה הזו

נשארנו עם 1.7 מיליארד שקל לאסירים פליליים

לפי הייצוג בכנסת החרדים מהווים כ 15% מהאוכלוסיה הבוגרת. כך שאפילו אם נניח שאין בכלא הישראלי אפילו אסיר חרדי אחד (מה שכמובן אינו נכון) החיסכון למדינה מכך הוא רק 255 מיליון ש"ח לשנה. תחלק את זה במספר החרדים (לפי 15% מדובר בערך במיליון) ותקבל שלכל חרדי מגיע בגלל הסעיף הזה לכל היותר עוד 255 ש"ח בשנה, או 17,000 ש"ח לכל אורך חיים של 70 שנה. אני מוכן לקזז את הסכום הזה מכופר הנפש של 360,000 ש"ח לבחור שמעדיף לשבת בישיבה ולא לשרת בצבא.

ולגבי בתי משוגעים לא ידוע לי ששיעור החרדים שם נמוך משיעורם באוכלוסיה

תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 14/02/2013 20:38:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2013 16:19 לינק ישיר 

ירוחם

למה לא פנו לאברכים? אני מכיר הרבה אברכים שהיו עושים זאת בשמחה.
יותר מתאים לפנות לאברכים שגרים באזור ורוב תושבי הרחוב מכירים אותם פחות או יותר. אתה חושב שזה בעיה למצוא בכל רחוב אברך אחד כזה? לא נראה לי.

אגנו

עד כמה שידוע לי על הנח"ל החרדי, הוא נועד ל'נוער רחוב' חרדי ולא לבחורי ישיבות.
אגב, אם תכמת את החסד שנעשה כיום במגזר החרדי יש לי הרגשה שזה לא יבייש.

תוקן על ידי מבקשטוב ב- 15/02/2013 16:22:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2013 19:21 לינק ישיר 

מבקש טוב
על מה אתה מדבר גוף ממלכתי כמו הצבא והעיריה ילכו ברחוב ויפנו לעוברים ושבים הנראים להם. זה נראה לך רציני?

הסיפור האמיתי הזה בא להמחיש- שכל התרוצים שמבאים כאן  נגד הגיוס הם הבלי הבלים.

מנהיגי החרדים ודובריהם הקולניים כאן ובחוץ - פשוט לא הפנימו עדיין שהשטיטל נגמר, ולא כל משתין בקיר ומצורע יקבע מי ואיך יהיה הרמטכ"ל , ואיך הוא צריך להתנהג ואלו מבצעים מותר לו ומה אסור לו.
שמערעל יגיד לגעצעל- והוא ישאל את בערל ויחד עם שעפסעל יחליטו  והם ישאלו את הרב .והרב כמובן לא יודע בין ימינו ושמאלו.
אגב אלו בדיוק טענות קרח ועדתו כלפי משה.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 16/02/2013 19:22:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2013 19:26 לינק ישיר 

מבקש
"עד כמה שידוע לי על הנח"ל החרדי, הוא נועד ל'נוער רחוב' חרדי ולא לבחורי ישיבות."

מה הבעיה להרחיב את המסגרת הזו גם לבחורי ישיבות?

"אגב, אם תכמת את החסד שנעשה כיום במגזר החרדי יש לי הרגשה שזה לא יבייש"

לא הבנתי כנגד מה אתה אומר זאת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2013 19:37 לינק ישיר 

כימות החסד.
הבה ונעשה את הארימטיקה הבאה.
חייל קרבי שמשרת שלוש שנים שהם כ 150שבועות.
נניח לצורך הדיון שהוא יוצא שני שליש מהשבתות והחגים, מחמישי עד ראשון, כלומר סדר גודל של ששים שעות. יש לנו אם כן 50*144 שעות + 100*84 שהם בסך הכל 15,600 שעות. בל נשכח שחייל כזה ישן מעט וגם בשעות השינה הוא בכוננות, אולם נהיה נדיבים ונוריד שש שעות שנה בלילה. נישאר עם 11700 שעות.
לכמה ימי חסד זה שווה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כופר נפש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext