מישהו יכול כאן לסנגר על מכות הגיל? מה טוב הם מתקנים בעולם למה הם מכשירים את הלוקה בהם? ואם התודעה כבר השתבשה,מה יוצא למישהו מהעסק. ומי שמתכוון לנמק זאת בתפקידה הרם של המישפחה שמסביב.מוטב שייבש את נוצתו.
אם מתעקשים אפשר לתרץ ולהסביר כל דבר. למשל: מכות הזיקנה הן מכות שבאות למרק (לקראת הסוף הקרב) את חטאי האדם (שהרי אין צדיק בארץ אשר לא יחטא)כדי שהאדם ישיג אחרי מותו מקום טוב יותר בגן העדן.
נשלח ב-28/2/2013 21:35
אלוקים גמר את מלאכתו ביום השישי, השאיר טבע עם חוקים משלו, יש סניליות יש סכרת יש מחלות לב ושיש נכות פוליו ויש שבץ מוחין סרטןו תאונות דרכים כו' למה נטפלת רק למחלות הזקנה? כי זה מפחיד אותך? מחלות אחרות מפחידות יותר, בכל אופן ולא פחות. הסובל מסניליות לפחות פוגש כל יום אנשים חדשים ונחשף לתופעות חדשות
נשלח ב-28/2/2013 21:38
אז מי שסובל יותר בזיקנתו הוא חוטא ,נענש עוד בעולם. הזה,ויגיע לגן עדן בודאות והרי בעולם הזה אין צדק.עלמא דשיקרא.
ומה עם צדיקי עליון שסבלו בסוף ימיהם כמו אחרוני מתהוללי אמסטרדם ברלין אילת וכ
אם בעולם הזה אין צדק,עלמא דשקרא,אז על מה את בכלל שואלת?
נשלח ב-28/2/2013 22:00
לא הבנתי אותך. עם מי הבעיה שלך? עם אלוקים? אם את מצפה לתשובה- אז באמת יש לך בעיה.
אם גוף האדם? המכניזם שלו? בדורנו הרי כמעט כל תחומי הרפואה היא יותר ויותר טכניקה ומכניקה. תתיחסי אל האדם כאל מנוע של מכונית- יש בלאי לאחר הרבה זמן של שימוש. יש גם נזקים גם תוך זמן קצר יחסית,
נשלח ב-28/2/2013 22:05
אני לא מבין את השאלה אחרי התפתחות המדע,
אני רואים בעליל שכיבוד הורים\זקנים ורחמים (שני המצוות היחידות שמובטחת עליהם אריכות ימים)
גרם להתפתחות הרפואה ומכאן לתוחלת חיים יותר ארוכה,
לעומק המושג ש"יסורים מכפרים" אומרת לנו בדיוק זאת,
שבני אנוש רואים סבל והם מתרחמים על הסובלים אז מתפתח הרפואה,
יוצא שהסובל כיפר על כולנו,
למשל: האדם הראשון שאכל X = רעל ומת. כיפר על כולנו שעכשיו כלונו יודעים שX = רעל,
בדור של צדיקים היינו מיד אחרי כל סבל מחפשים את המקור לסבל, ואז היינו חוסכים את הסבל לדור הזה ולכל הדורות הבאים,
יוצא שכל סבל הם תוצאה של חוסר רחמים וחוסר לימוד וחוסר מחקר טהור,
תוקן על ידי maxmen ב- 28/02/2013 22:07:27
נשלח ב-28/2/2013 22:42
maxmen כתב:
אני לא מבין את השאלה אחרי התפתחות המדע,
אני רואים בעליל שכיבוד הורים\זקנים ורחמים (שני המצוות היחידות שמובטחת עליהם אריכות ימים)
גרם להתפתחות הרפואה ומכאן לתוחלת חיים יותר ארוכה,
...
לא כל כך מזמן, התכנסו כל שלומי אמוני ישראל לשמוע קריאת זכור בבית הכנסת.
תיתי להם, לאלו שלא זוכרים. המצווה בפרשת כי תצא, אחת לפני מצוות זכור, שגם בה הובטחנו באריכות ימים.
ומילא אני, אבל רש"י כותב - בעקבות המדרש - כי בגלל זניחת אותה המצווה - יבוא עלינו גוי כפי שהעמלקי בא עלינו אז.
אוי לנו להיכן נישא את בשתנו, אם אנשים קובעים בקלילות כי רק על שתי מצוות הובטחנו באריכות ימים בתורה - ושוכחים את זו.
נשלח ב-28/2/2013 22:52
מדובר שם על האדמה = ארץ ישראל,
מדובר על כלכלה צודקת = צדק חברתית,