| נשלח ב-8/3/2013 08:34 |
|
| |
שאלה: כיצד ניתן לדבר על אלוקים אין סופי עם אני קיים?
ועוד כיצד תיתכן התגלות של האין סוף לנברא , כאשר חווה התתגלות הוא אינו חלק מהאין סוף?
מה דעתכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2013 08:36 |
|
| |
מה הקושיה? עיין בקטע הראשון במשך חכמה.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 08/03/2013 08:37:50
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2013 08:46 |
|
| |
כל כך פשוט...
האם תוכל לתמצת להדיוט כמוני?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2013 11:14 |
|
| |
יטאי בשבוע שעבר בפרשה- משה ביקש כהאי גוונא, לראות את פני ה', בשפתו ההתגלות והגדולה. אלוקים עונה לו את התשוה הבא
שמות פרק לג (כ) וַיֹּאמֶר לֹא תוּכַל לִרְאֹת אֶת פָּנָי כִּי לֹא יִרְאַנִי הָאָדָם וָחָי:
לפי הפשטנים כי מי שיראה את ה' ימות. אבל אפשרר גם להבין את התשובה לשאלתך,. האדם חי 120 שנה. בלתי אפשרי לאדם חי להספיק ולהבין את גדולתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2013 11:50 |
|
| |
מה הסתירה? אינסוף הוא לא הכל. לדוגמה, יש אינסוף מספרים ראשוניים ויש אינסוף מספרים שמתחלקים ב 2 , אבל רק מספר סופי שייך לשני הקבוצות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2013 12:12 |
|
| |
איתי, א. ערבוב תחומים הוא לשים יחד חוויה אמונית או תאורים ספרותיים או מיסטיים עם עיון תאולוגי מופשט. לתאר את אלהים כאיזו דמות המופיעה לנגד עיני, כדרך שאני יכול לתאר את ביבי מופיע לפני, תאור זה הוא נאיבי וילדותי. תאור אלהים כ'אין סופי' אינו נאמר על דרך דיוק עיוני קפדן, ואין לעסוק בו ככזה. האריסטוטליים ראו דוקא באל את הדבר היחיד שהוא סופי בהחלט. בהתגלויות מיסטיות אינני מתעסק. מה שמתקבל על הדעת הוא משהו כעין 'הברקה שכלית' שאת טיבה אינני יכול שער כעת. ב. אין סוף הנגלה לנו בחלקיו הוא עניין שבשגרה. הרי אני רואה שתי אותיות, חושב על המספר שתים, שהוא מושג מופשט, ואני משיג היטב כי הוא מושג סופי ומוגבל, אבל משתייך לסדרת המספרים הזוגיים ולסדרת המספרים הטבעיים, ושתי אלו הן אין סופיות. אינני מסוגל 'לראות את אבריהן לאין סוף, אף על פי שאין לאיש קושי לומר מה האיבר הבא לאחר כל איבר נתון. גם נתן לטפל באופן מתמטי בקבוצות אין סופיות. עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2013 14:28 |
|
| |
| itayitay כתב: |  | | שאלה: כיצד ניתן לדבר על אלוקים אין סופי עם אני קיים?
ועוד כיצד תיתכן התגלות של האין סוף לנברא , כאשר חווה התתגלות הוא אינו חלק מהאין סוף?
מה דעתכם? |
|
אני לא יכול לעזור לך, אבל אין דאגה עוד מעט יבוא האדם עם "כתיבה רהוטה, אקדמית, קרירה, מרוחקת, ענינית, ממוקדת, ומחכימה גם את אלו שלא מסכימים"
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2013 16:02 |
|
| |
| itayitay כתב: |  | ושאלה: כיצד ניתן לדבר על אלוקים אין סופי עם אני קיים? |
|
ממתי יש בעיה *לדבר* על ועם חברים דמיוניים
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2013 16:14 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | אני לא יכול לעזור לך, אבל אין דאגה עוד מעט יבוא האדם עם "כתיבה רהוטה, אקדמית, קרירה, מרוחקת, ענינית, ממוקדת, ומחכימה גם את אלו שלא מסכימים" |
|

|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2013 00:28 |
|
| |
איתי,
״שאלה: כיצד ניתן לדבר על אלוקים אין סופי עם אני קיים?״
יש כאן באמת בעיה, וידועה עמדת הרמב״ם ורבים אחרים שא״א לנו לתאר את האלוקים.
״ועוד כיצד תיתכן התגלות של האין סוף לנברא, כאשר חווה ההתגלות הוא אינו חלק מהאין סוף?״
לא ברור מה זה משנה להיתכנות אם חווה ההתגלות הוא חלק מהאין סוף או שלא.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2013 06:11 |
|
| |
לרם
זה משנה כי אז המתגלה הוא איננו אלוהים . כי אלוהים הוא אין סוף. ואם אני קיים אז הוא לא אין סוף.
זהו פרדוקס.
|
| נשלח ב-10/3/2013 08:45 |
|
| |
למה אם אני קיים אז הוא לא אין סוף?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2013 08:56 |
|
| |
לרם
כי אם אתה קיים. ואתה לא אלוהים אז אתה הסוף שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2013 10:26 |
|
| |
אין מי שסבור שאלוהים הוא הכל (למעט שיטות חסידיות מסוימות) אך אין בכך כדי להגביל את כוחו או יכולותיו.
נראה לי שאתה מערב בין הכל לבין אינסוף. איך אתה מגדיר אינסוף?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2013 10:32 |
|
| |
לחרד לנפשו
אין סוף - ללא התחלה ללא סוף.
ואם הוא כזה אז כיצד יש מקום לעולם ? שהרי העולם איננו אלוהים..
|
|
|
|
|