בית פורומים עצור כאן חושבים

פסח זה על שום מה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/4/2013 13:47 לינק ישיר 
פסח זה על שום מה?

בתורה כתוב חג המצות 
בתפילה אנחנו אומרים חג המצות
חג הפסח מופיע רק על יום קודם, זבח הפסח.
בדברי הימים כתוב חג הפסח וחג המצות. כשני חגים נפרדים.

מה דעתם של חכמי הפורום. למה המציאו חג  בשם שלא כתוב בתורה בתפילה ובשום מקור אחר?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 15:54 לינק ישיר 

.

ירוחם, זה לא מדוייק.

השימוש במלה "פסח", כבר בתורה, וכן בנביאים, מעט מורחב יותר מאשר רק שמו של הקורבן.

ראה בפרשת בא:

"
וַיֹּאמֶר ה' אֶל-מֹשֶׁה וְאֶל-אַהֲרֹן, בְּאֶרֶץ מִצְרַיִם לֵאמֹר.  הַחֹדֶשׁ הַזֶּה לָכֶם, רֹאשׁ חֳדָשִׁים:  רִאשׁוֹן הוּא לָכֶם, לְחָדְשֵׁי הַשָּׁנָה.  ג דַּבְּרוּ, אֶל-כָּל-עֲדַת יִשְׂרָאֵל לֵאמֹר, בֶּעָשֹׂר, לַחֹדֶשׁ הַזֶּה:  וְיִקְחוּ לָהֶם, אִישׁ שֶׂה לְבֵית-אָבֹת--שֶׂה לַבָּיִת. ...

...וְשָׁחֲטוּ אֹתוֹ ... וְלָקְחוּ, מִן-הַדָּם אָכְלוּ אֶת-הַבָּשָׂר, בַּלַּיְלָה הַזֶּה:  צְלִי-אֵשׁ וּמַצּוֹת, עַל-מְרֹרִים יֹאכְלֻהוּ. 
... וְכָכָה, תֹּאכְלוּ אֹתוֹ...  וַאֲכַלְתֶּם אֹתוֹ בְּחִפָּזוֹן, פֶּסַח הוּא לַה'.  

... וְהָיָה הַיּוֹם הַזֶּה לָכֶם לְזִכָּרוֹן, וְחַגֹּתֶם אֹתוֹ חַג לַה'  לְדֹרֹתֵיכֶם, חֻקַּת עוֹלָם תְּחָגֻּהוּ. שִׁבְעַת יָמִים, מַצּוֹת תֹּאכֵלוּ--אַךְ בַּיּוֹם הָרִאשׁוֹן, תַּשְׁבִּיתוּ שְּׂאֹר מִבָּתֵּיכֶם:  כִּי כָּל-אֹכֵל חָמֵץ, וְנִכְרְתָה הַנֶּפֶשׁ הַהִוא מִיִּשְׂרָאֵל--מִיּוֹם הָרִאשֹׁן, עַד-יוֹם הַשְּׁבִעִי.  "

כבר בציווי הראשון, אתה יכול לראות את הקישור בין הקרבן בערב החג - לבין החג עצמו. כשהציווי חוזר, בדברי משה רבנו בערבה מול סוף, הדברים חוזרים גם הם כך:
שָׁמוֹר, אֶת-חֹדֶשׁ הָאָבִיב, וְעָשִׂיתָ פֶּסַח, לה' אֱלֹהֶיךָ:  כִּי בְּחֹדֶשׁ הָאָבִיב, הוֹצִיאֲךָ ה' אֱלֹהֶיךָ מִמִּצְרַיִם--לָיְלָה.  ב וְזָבַחְתָּ פֶּסַח לה' אֱלֹהֶיךָ, צֹאן וּבָקָר, בַּמָּקוֹם אֲשֶׁר-יִבְחַר ה', לְשַׁכֵּן שְׁמוֹ שָׁם.  ג לֹא-תֹאכַל עָלָיו חָמֵץ, שִׁבְעַת יָמִים תֹּאכַל-עָלָיו מַצּוֹת לֶחֶם עֹנִי:  כִּי בְחִפָּזוֹן, יָצָאתָ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם--לְמַעַן תִּזְכֹּר אֶת-יוֹם צֵאתְךָ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם, כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ.

אבל גם אם נפלפל כאן, או נדרוש שם. בפרשת כי תשא אנו קוראים במפורש את הציווי "ולא ילין לבוקר זבח חג הפסח". הנה, הביטוי "חג הפסח" מופיע בסמיכות רבה ל"את חג המצות תשמור", ואין זה קרבן הפסח, אלא הקרבן של חג הפסח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 16:10 לינק ישיר 

מואדיב
הקרבת קרבן הפסח- הוא חג בפני עצמו, ואת קרבן הפסח אסור להשאיר למחרתו- כלומר התורה אסרה לאכול מבשר קרבן פסח בחג הצמוד לו חג המצות, בכל מקרה בשום מקום לא מוזכר חג הפסח כיחידה  כחג.

דברי הימים ב פרק לה  (יז) וַיַּעֲשׂוּ בְנֵי יִשְׂרָאֵל הַנִּמְצְאִים אֶת הַפֶּסַח בָּעֵת הַהִיא וְאֶת חַג הַמַּצּוֹת שִׁבְעַת יָמִים:

כפי שאתה רואה אלו שני חגים נפרדים. צמודים אבל נפרדים. כשהתורה רצתה לקרא לחג  הפסח היא עשתה זאת.

שמות פרק לד פסוק כה

לֹא תִשְׁחַט עַל חָמֵץ דַּם זִבְחִי וְלֹא יָלִין לַבֹּקֶר זֶבַח חַג הַפָּסַח:

למה בתפילה אתה אומר חג המצות? כי כך כתוב בתורה. למה חג הסוכות לא נקראת חג ארבעת המינים? או כד'
למה לא שינו  את שם חג השבועות?
לענ"ד יש סיבה הרבה יותר עמוקה, מאשר לקרא לחג על דרך הפלפול והדרש. כי כאמור  אין קשר בין החגים
יתירה מכך לפי מה שנכתב אסור לאכול קרבן פסח בחג המצות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2014 11:49 לינק ישיר 

חג המצות או חג הפסח מאת פרופ' משה ציפור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2014 15:41 לינק ישיר 

ככל הזכור לי, חג פירושו גם קרבן, אסרו חג בעבותים עד קרנות המזבח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2014 15:57 לינק ישיר 

אולי אני טועה אבל לא נראה לי שהצירוף "חג הפסח" מופיע איפשהו בתנ"ך מכיוון שאין לזה משמעות.
חג הוא המועד בעוד שפסח הוא הקרבן..

חג הפסח משמעותו כמובן "החג שבו אוכלים את קרבן הפסח"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/4/2014 16:09 לינק ישיר 

אדם
נכון מאד- ואת קרבן הפסח אוכלים רק ביום ה י"ד בניסן ולא בהמשך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2014 20:57 לינק ישיר 

כאשר הקב"ה מצווה זה חג "הפסח" שבח לישראל שפסח על בתי ישראל כאשר אנחנו מתפללים זה חג "המצות" שבחו של הקב"ה שכך ציווה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2014 21:53 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אדם
נכון מאד- ואת קרבן הפסח אוכלים רק ביום ה י"ד בניסן ולא בהמשך.

לא יודע מי אמר לך את זה, אבל את קרבן הפסח אוכלים בט"ו ניסן...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/4/2014 11:31 לינק ישיר 

דברי הימים ב פרק לה  (יז) וַיַּעֲשׂוּ בְנֵי יִשְׂרָאֵל הַנִּמְצְאִים אֶת הַפֶּסַח בָּעֵת הַהִיא וְאֶת חַג הַמַּצּוֹת שִׁבְעַת יָמִים:
מי אמר לי? מי שאמר לי -אמר לי שאוכלים אותו בליל טו בניסן סוף יד, ואסור לאכול ממנו למחרת בבוקר, כלומר בחג הפסח שלנו אסור לאכול מקרבן הפסח,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2014 13:16 לינק ישיר 

ליל הסדר לא נקרא אצלכם "חג פסח"?

אז אנשים הרחיבו את השם לכל החג למרות שעיקרו רק בלילה הראשון, לא כזה נורא..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/4/2014 13:34 לינק ישיר 

מי אמר שזה נורא?
לענ"ד הסיבה לכך היא אחרת, לא אשאיר את השאלה פתוחה עד חג הפסח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2014 15:25 לינק ישיר 

אב"ד בני ברק: לבטל את מנהג האפיקומן

איך נפלו גדולים? כל המנהג של גניבת האפיקומן, מבוסס על מצוות התורה ושמרתם את המצות
כידוע כשיש גנבים שומרים יותר טוב.

ועל כגון כך כתב היעב"ץ  שהוא מברך בבוקר-      ברוך..... שלא עשני אב"ד

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 10/04/2014 15:26:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2014 12:42 לינק ישיר 

ירוחם פלאו עלי דבריכם והלא הוא מפני התינוקות שלא ישנו וכמה כמה שאין נוהגים וכן הוא מנהג חב"ד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2014 15:31 לינק ישיר 

שהתנוקות לא ישנו- אומר הרמב"ם לתת לה קליות פיצוחים. תן להם בממבות וארטיק. אבל מנהג ישראל מקדמא דנן, לתת לילדים לגנוב את האפיקומן. הילדים לא ישנו ואנחנו נשמור על המצות

אב"ד בני ברק הוא חבדניק- ולכן פסק כנגד מנהג אבותו,

חלמיש מחב"ד אין ראיה לביטול מנהג- הם תמיד מבטלים מנהגים של עם ישראל- למשל המנהג מימים ימימה שנוהגים למות. בא חבד וביטלה מנהג זה

חלמיש זה בצחוק ובהומור, לא רציני חלילה. אני מכבד ואוהב אותך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2014 17:12 לינק ישיר 

ירוחם תיקון קטן הרב שפסק כן הוא האב"ד הספרדי רבה הראשי של בני ברק והאב"ד האשכנזי הוא הרב לנדאו והוא אכן חבדניק ביטול המנהג למות אני מקבל ברצון רב וכן המקום לצין כי היום י"א בניסן הוא יום הולדתו של הרבי אותו מציינים החבדנקים בכל מקום שהם בשמחה רבה ערב שבת שלום

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פסח זה על שום מה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext