| נשלח ב-25/4/2013 13:03 |
|
| |
לעג בעומר או ל"ג בעומר.
מי המציא את ל"ג בעומר? מאיפה המסורה שזה יום מותו של רשב"י? מאיפה המסורה שביום זה לא מתו התלמידים? מאיפה המסורת להדליק מדורות אש?,
ידוע התנגדותו של החתמ"ס וגדולים אחרים לקיום הטקס. שבימנו הפך להיסטריה, לא הגיונית, הגובלת בע"ז.
המקור הקדום ביותר שעוסק בזה, -לפי ידיעתי- הוא המהרי"ל.
ספר מהרי"ל (מנהגים) דיני הימים שבין פסח לשבועות מכל מקום עושין ביום ל"ג בעומר יום שמחה, משום דמתו רק הימים שאומרים בהן תחינה בשבעה שבועות העומר, וכל יום שא"א תחנה לא מתו, והשתא דל מן המ"ט יום של הספירה, ז' ימי החג, וג' ימים דחל בהן ר"ח, שנים לאייר ואחד לסיון, וז' שבתות, פשו להו ל"ב, נמצא דלא מתו רק ל"ב ימים, לכן כשכלו אותן ל"ב ימים שמתו עושין למחרתן שמחה .
כנראה נפל שיבוש בהעתקת הדברים, הלא הגיונים לכאורה, שמתו רק בימים שאומרים בהם תחנון, ,
כנראה שכוונת המהרי"ל היתה, כי אין מתאבלים בימים שאין אןמרים בהם תחנון, ולכן יש להתאבל רק ל"ג יום.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2013 13:23 |
|
| |
ומאין הכוח לבטל תחנון ביום הזה? הרי ביטולתחנון וקריאת כמה פרקי תהילים (הלל בלי ברכה בלע"ז) הפכו לעבירה בעיני החרדים והנה על סמך מיתוס/שמועה/תחושת בטן הורידו תחנון מיום מסויים בשנה. איך??
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2013 14:16 |
|
| |
אדם מעשה באדם שהצטרף למנין חסידי. בים הראשון לא אמרו תחנון כי היה יום זכרון של צדיק, ביום השני לא אמרו תחנון כי היה יום זכרון של צדיק אחר וכו'. ניגש המתפלל החדש לגבאי ושאל אותו, השביל מה יש בכלל תחנון בסידור? ענה לו הגבאי, בשביל יום העצמאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2013 15:15 |
|
| |
בעל ועוד אומרים שהציונים לא עוזרים לחרדים, כבר כמה זמן ש ה' באיר חל כמו השנה, בים ב' יום שאומרים בו תחנון, התעוררה בעיה אצל החרדים, הרי ביום ב' אומרים תחנון בכל מקרה, אז מה יהיה על התחנון המיוחד ביום העצמאות? פנו לגורמים המתאימים וביקשו את עזרתם, והציונים עזרו כתמיד- דחו את יום העצמאות ליום ג- כך שהיראים את דברי רבותיהם הרשעים. יגידו תחנון ביום עצמאות ממש. והכל בא על מקומו בשלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2013 21:41 |
|
| |
מה עם איסרו חג, פסח שני ו-ג' ימי הגבלה? ובכלל - אם זה הנימוק, היינו נוהגים אבילות בימים בהם אומרים תחנון. מה ההגיון בספירה המשונה הזו?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2013 12:01 |
|
| |
שכני הטוב המהרי"ל כותב 7 ימי החג- זה כולל איסרו חג- כי בחג הרי יש רק 6 ימי ספירה, 7 שבתות- הרי זה כולל גם פסח שני- כי הרי תמיד יש שבת אחת בחג, ולפעמים בר"ח.
אם המשפט האחרון שלך אני בהחלט מסכים ויותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2013 16:53 |
|
| |
בכל חברה מופיעה דת עממית, שיש בה הרבה נסים, וקדושים, וצדיקים, ועליות לרגל, וקברים. לענינים האלו תמיד נוסף עוד דבר אחד חשוב מאד, - כסף, הרבה כסף. בעיקר עניי העם, ולא רק, תורמים לשם שמים, ותמיד יש מי בצד השני, העומד על שתי רגלים ארציות מאד, שאוסף ומתעשר. אנחנו לא המצאנו דבר, אירופה של ימי הבינים מלאה וגדושה בתופעות האלו. כל כנסיה חיפשה בנרות איזו רליקוויה, שריד קדוש. רצוי מאד עצם מגופו של הקדוש, או איזה בגד שלבש. ישו נחשב ביותר, אחריו השליחים שלו, אחריהם קדושים אחרים שהכנסיה מספקת. אם אין חפץ מקורי אפשר ליצר אותו. ותמיד יש גם תמונות ופסלים שהמאמין כורע ברך בפניהם ומנשק. כנסיה שיש בה רליקוויה מקבלת חשיבות, היא מקום עליה לרגל להמוני אנשים הבאים ממרחקים עצומים. אחד המקומות הנודעים ביותר מצוי בגליסיה* – בצפון מערב ספרד, בעיר הנושאת את שמה של הקתדרלה סנטיאגו דה קומפוסטלה [סנט – קדוש. יאגו הוא יעקב בן זבדי. קומפוסטלה – קמפוס סטלה – שדה כוכבים]. ראו בויקי קתדרלת סנטיאגו דה קומפוסטלה, והעיר סנטיאגו דה קומפוסטלה. מליונים הולכים לשם במרוצת הדורות. נראה לי שאנחנו הופכים להיות עם נורמלי. שכבה דקה של לומדים ומשכילים נושאי תרבות, ומתחתיה העם הפשוט, בעל פולקלור עממי וטלוויזיה. [אנשים פשוטים אלו יכולים כיום גם ללמוד מקצוע 'אקדמי' כמו הנדסה או עריכת דין. עדיין הם חסרי השכלה ומסתפקים בתרבות עממית]. זה המצב גם בארצות הברית, גם המצב הרגיל שהתקיים באירופה מאות בשנים. *הערה על השם גליסיה. זהו מחוז בצפון מערב ספרד. רבים שמעו על גליציה, אזור במזרח אירופה. אזור נוסף, גלטיה, נמצא בתורכיה. כל השמות האלה הם עדות לעם עתיק בשם גאלים, או קלטים. רובם ישבו בגאליה שבמערב אירופה. יוליוס קיסר כבש את הארץ בשנים 58-51 לפני הספירה, ובכך שינה את ההיסטוריה של אירופה. עם הזמן הגאלים קלטו את התרבות הרומית. לאחר כמה מאות שנים חדרו לשטח שבטים גרמניים והתבוללו בין הגאלים. בהמשך היתה הארץ בשלטון השבט הגרמני המכונה פרנקי. לאחר מות הקיסר הראשון שלהם, קרל הגדול, ב 814, נחלקה הקיסרות לשנים, החלק המזרחי, 'גרמניה' והמערבי, 'פרנקיה' היא צרפת. [באמצע חטיבה שנקראה לותרינגיה]. במזרח דברו ניבים גרמאניים, במערב לשון גאלית-לאטינית שהפכה להיות צרפתית. עודד
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2013 17:54 |
|
| |
עודד נראה לי שאנחנו הופכים להיות עם נורמלי.
אנחנו הופכים יותר ויותר לעם פגאני- היום זה לא נורמלי, כהסטוריון אתה רואה אותנו נורמלים בהשואה לעמים היסטורים, אבל הרי אנחנו כיעודנו האלוקי- לא צריכים להיות נורמלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2013 19:03 |
|
| |
כמדומני שהמאירי על יבמות כתב שתלמידי ר' עקיבא מתו רק עד ל"ג בעומר. כידוע, דורות רבים לא הכירו את דברי המאירי. עובדה זו לא סותרת את הבעיתיות שיש בצורה בה חוגגים היום את ל"ג בעומר. אולם ישנן אפשרויות חיוביות רבות כיצד לציין חג חשוב זה.
נושא אחר לגמרי: בשביל אלו שבודקים מתי נשלחה כל הודעה. צר לי על העובדה שבעוד אני נמצא עדיין בעבודה (לצערי) וכותב את ההודעה, רוב קוראי הפורום מסבים לשולחן שבת. אנא אל תלמדו מכך ותגיבו בשבת. שבת שלום לכולם
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2013 21:15 |
|
| |
אני לא מכיר את המאירי- מה המקור שלו? הרי כל הסיפור העלום הזה מופיע רק במקום אחד בספרות חז"ל, הבבלי ביבמות. ולא בירושלמי או במדרשי תנאים וכו'- משונה לא?
בכל מקרה יש שנוהגים אבלות מיום הראשון של הספירה ועד ל"ג בעומר- ויש שנוהגים אבלות מר"ח אייר ועד העצרת.
בכל מקרה לא נוהגים אבלות רק 33 יום.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2013 21:24 |
|
| |
אגב, נניח שהיו מתים מר"ח ניסן עד עצרת, היעלה על דעת מישהו לאסור גילוח לפני פסח? ולמה שבת פחות חשוב? האם זה לא אבילות בפרהסיא שהולכים עם זקן של חודש בשבת, בזמן שבאבילות רגילה כבר היו גוערים בו?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2013 11:28 |
|
| |
...
| אדם_ה1 כתב: |  | | ומאין הכוח לבטל תחנון ביום הזה? הרי ביטולתחנון וקריאת כמה פרקי תהילים (הלל בלי ברכה בלע"ז) הפכו לעבירה בעיני החרדים והנה על סמך מיתוס/שמועה/תחושת בטן הורידו תחנון מיום מסויים בשנה. איך?? |
|
לקרוא הלל בלא ברכה ניתן בכל יום ויום... ואתה יודע את היטיב... הבעיה היא עם לקרוא הלל על דבר שמבטא מרידה בתורת ישראל..דהיינו הקמת שלטון שאינו כפוף להלכה כלל... לקרוא הלל על דבר כזה אינו שבח והודאה אלא חוצפה ועזות מצח.... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2013 11:56 |
|
| |
ואתה ממשיך לקרא הלל על מלכות חשמונאי?
הנבאים אלישע ואליהו שעזרו וכיבדו מלכות רשע. היו חוצפנים ועזי פנים כלפי שמיים?
שאלה למחשבה ולעיון- במה הקמת המדינה שהיצילה את עם ישראל בכל מכל כל. מהוה מרידה בתורת ישראל.
ושאלה נוספת לחצוף עז פנים וכפוי טובה. איך אתה מעז לכתוב דברי נאצה בסמרטפון האסור לשימוש, ?
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 28/04/2013 11:58:36
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2013 12:44 |
|
| |
לא תפסתי משהו. עזבו רגע את תלמידי רבי עקיבא, מי אמר שרשב"י נפטר בל"ג בעומר? [לענ"ד קשה לדעת, כי בזמן רשב"י ל"ג בעומר איננו בהכרח י"ח אייר]. ממתי מנהג המדורות? אני שואל מתוך תמימות. [אגב ע"ג התמימות יש לי מהלך קבלי בנושא פטירת רשב"י ור"מ בימי העומר ע"פ שו"ת רב פעלים סוד ישרים ד, ד ואכמ"ל]
|
|
|
|
|