| נשלח ב-6/5/2013 22:24 |
|
| |
המספר 7 כמוטיב חוזר
שלום לכם חברי הפורום המכובדים. אני בטח לא מחדש הרבה אבל בכל זאת אני רוצה לפתוח אשכול שבו ירוכזו כל השביעיות שבתורה ואני אתחיל מפרשת השבוע שעבר פרשת בהר "| וְהָיְתָה שַׁבַּת הָאָרֶץ לָכֶם, לְאָכְלָה--לְךָ, וּלְעַבְדְּךָ וְלַאֲמָתֶךָ; וְלִשְׂכִירְךָ, וּלְתוֹשָׁבְךָ, הַגָּרִים, עִמָּךְ. |
| כה,ז וְלִבְהֶמְתְּךָ--וְלַחַיָּה, אֲשֶׁר בְּאַרְצֶךָ: תִּהְיֶה כָל-תְּבוּאָתָהּ, לֶאֱכֹל. {ס}
| כמו שאתם בטח שמים לב מנויים פה שבעה סוגים של אוכלים. לך לעבדך לאמתך לשכירך לתושבך לבהמתך ולחיה זה מוטיב חוזר ששמתי לב אליו בכל התורה כל אחד מוזמן להוסיף כהנה וכהנה וגם אני בלי נדר יעדכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2013 00:19 |
|
| |
7 ימי שבוע. 7 שנות שמיטה. 7 שמיטות. כנ"ל בספיה"ע. גם המקובלים מאמיני העשריות מיחדים מקום ל7 הראשונות. ולאחריהן שלוש הספירות האחרונות. גם מוטיב ה10 חוזר על עצמו. 10 מאמרות נברא העולם. 10 דיברות. 10 ספירות. 10 שמות הראשונים שבספר טלפונים.
אז מה? לאן כל זה מוליך? לדרושים נאים? דרוש וקבל שכר. וגם אם לא, לא נורא. אבל תדרוש. בעצם הפנית תשומת הלב לענין אין כ"כ משמעות לענ"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2013 01:03 |
|
| |
ראיתי שם רק סיכום אין סופי של חזרת המוטיב. לא ראיתי שום פרשנות ומשמעות לזה. יש למאן דהו הצעה?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2013 01:33 |
|
| |
אני מאמין שידוע לכם המהר"ל על כך שהסיפרה שש מסמלת את החומר (ארבע קצוות הארץ למעלה ולמטה) והשביעי את הרוחניות הנסתרת שבתוך החומר
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2013 01:36 |
|
| |
או שכן או שלא. כיצירה אמנותית, אין לי בעיה עם דברים ברוח זו. הבעיה שיש כאלו שלוקחים את זה קשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2013 01:40 |
|
| |
השאילה הגדולה היא למה בכל העולם החליטו על עשר כמספר עגול בעוד שמבחינה מטמטית הספרה 12 הרבה יותר מוצלחת האם זה בגלל שהעולם נברא בעשרה מאמרות? (וזה התחיל מאדם הראשון)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2013 01:50 |
|
| |
העשר כמספר עגול זה דבר די חדש יחסית למפגש של עשר המאמרות עם היקום.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2013 02:00 |
|
| |
אם אני לא תועה בכל העולם ומאז ומתמיד העשר היה המספר העגול ובתקופת התורה ודאי. (גם בתקופה של הספירה הבינארית) תקן אותי אם אני טועה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2013 02:00 |
|
| |
| דייר כתב: |  | אני בטח לא מחדש הרבה אבל בכל זאת אני רוצה לפתוח אשכול שבו ירוכזו כל השביעיות שבתורה
|
|
יש בלי סוף. 7 ימים פסח, 7 ימים סוכות (שמ"ע רגל בפני עצמו), שבע אושפיזין, כל השביעין חביבין (דוד שביעי לבועז רבי שביעי להלל), שבע ספירות התחתונות, שבע ברכות, שבעת ימי המשתה, שבע יפול צדיק, ונתתי לכם שבע על חטאתיכם, שבעה דברים בחכם, דבר בא לעולם עלשבעה גופי עבירה, וכו' וכו' קשה להאמין שאין לזה משמעות...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2013 08:31 |
|
| |
עשר אצבעות לי יש כל דבר בונות הן שובך ויונים בו שש גור גור גור הומות הן. הנה בית לי קטן בו כסא וגם שולחן משקפיים עגולים לי בקצה החוטם. עשר אצבעות לי יש והכל יודעות הן לצייר ולקשקש גם בתוף מכות הן. אבל אוי לילד רע אצבע נו נו נו עושה בוהן ברוגז אצבעות זרת מתפייסות הן.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2013 09:22 |
|
| |
מה הדיוון? רק הבאת מקורות לשביעיות (ולא בליכוד של שנות השמונים)?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2013 10:05 |
|
| |
את הדוגמאות השכיחות שבעת ימי השבוע/שמיטה וכו" וכו" כולנו מכירים אני מתכוון יותר לדוגמא שהבאתי
שגם כשהתורה מפרטת ענינים שונים היא הרבה פעמים נוקטת בשביעיות.
עוד דוגמא היא שבע הפורעניות שבאות בפרשת בחוקותי.
פחות התכוונתי למה שכבר ידוע ונדוש ולעוס.
תוקן על ידי דייר ב- 07/05/2013 10:06:14
תוקן על ידי דייר ב- 07/05/2013 10:07:05
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2013 10:26 |
|
| |
עוד דוגמא מעשרת הדברות בפרשת יתרו וְיוֹם, הַשְּׁבִיעִי--שַׁבָּת, לַה' אֱלֹהֶיךָ: לֹא-תַעֲשֶׂה כָל-מְלָאכָה אַתָּה וּבִנְךָ וּבִתֶּךָ, עַבְדְּךָ וַאֲמָתְךָ וּבְהֶמְתֶּךָ, וְגֵרְךָ, אֲשֶׁר בִּשְׁעָרֶיךָ.
אתה בנך בתך עבדך אמתך בהמתך גרך
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2013 10:33 |
|
| |
ועוד אחת לֹא תַחְמֹד, בֵּית רֵעֶךָ; {ס} לֹא-תַחְמֹד אֵשֶׁת רֵעֶךָ, וְעַבְדּוֹ וַאֲמָתוֹ וְשׁוֹרוֹ וַחֲמֹרוֹ, וְכֹל, אֲשֶׁר לְרֵעֶךָ. {פ}
בית רעך אשת רעך עבדו אמתו שורו וחמורו כל אשר לרעך
|
|
|
|
|