| נשלח ב-15/6/2013 16:40 |
|
| |
עצכ"ח במספרים
יש די הרבה נתונים שאפשר להוציא מעצכ"ח. המעניינים יותר דורשים עבודה, ואינני יודע אם יהיה לי כח. מכל מקום, הנה כמה דברים בסיסיים שאפשר להוציא בקלות. מי שרוצה בהחלט מוזמן(ת) להציע דברים, ו/או לקבל בדואר את הנתונים הגולמיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2013 17:10 |
|
| |
מה קרה עם השנים?
קצת מעניין לראות באיזה קצב התוסף תוכן (שוב, משוערך לפי מספר תווים בעברית). זה נראה כך:
 עושה רושם שמאז שהפורום התבסס,, היו שתי תקופות שפל: הראשונה מאמצע 2006 ל2010, פחות או יותר, ועוד שפלונת בזמן האחרון.
האם זה נובע מכך שההודעות קצרות יותר? נראה שלא. הנה אורך ההודעה הממוצעת לפי שנים:
 זה גם לא מספר ההודעות לאשכול:
 אם כך, מה נשאר? זה כנראה מספר האשכולות:

אז יש כאן דברים מעניינים לבדוק (למי שיש כח), אבל עושה רושם שרוב התוכן בעצכ"ח מיוצר פאסיבית וסטאטית: אנשים בודקים מה האשכולות הפעילים, מוסיפים כמה הודעות שנוגעות יותר לנושא האשכול, פחות לתוכנו, ועוברים הלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2013 17:22 |
|
| |
איך נראים המשתמשים?
ככה:
 ועכשיו ברצינות. הנה התפלגות המשתמשים לפי אורך התקופה בה הם היו פעילים (שיערכתי כתקופה בה הסתיימו 95% מהודעותיהם), קצוצה בין 15 ל2000 יום:  שזה אומר שכל פעם שפותחים אשכול, יש סיכוי שרואים את זה אנשים שכבר היו כאן די הרבה זמן (יש לי נתונים לגבי המשתמשים הפעילים בלבד, אגב) וכנראה חושבים שהאשכול עם תוכן פחות חתרני / ווארט פחות מקורי מתקוות הפותח. הנה פילוג המשתמשים לפי כמות התוכן (בתווי עברית):  שאלה שנראתה לי מעניינת היא כזו. מבין המשתמשים שכותבים בקביעות (נניח מעל 50 הודעות), מה מידת ההתאמה בין היותם כותבי הודעות מרובים להיותם פותחי אשכולות מרובים? הגרף הבא מראה על ציר הX והY את האחוזונים של כותבי הודעות ופותחי האשכולות, בהתאמה (הנקודה בהירה ככל שהנוכחות גדולה).  אם כך רואים שיש מתאם, אבל לטעמי הוא חלש יחסית למה שהייתי מנחש.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2013 21:13 |
|
| |
בתור בחור אנטי דתי מוצהר (ככה לפחות אני מתרשם ממך) אתה מבלה פה המון זמן ואפילו חוקר את הפורום הזה לעומק. ממש תופעה מרתקת אולי תשתף אותנו מהיכן המוטיבציה הגבוהה ומה הרקע שלך.
תוקן על ידי דייר ב- 15/06/2013 21:13:38
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2013 21:43 |
|
| |
דייר,
עפ"י חוקת הפורום, עלינו להעמיד פנים שבעצכ"ח דנים לגופו של עניין ולא לגופו של אדם. נו, נו, נו!
לעצם (חלק מ)שאלתך, דומני שכתבתי זאת בבהירות לא אחת ולא פעמיים, ובכל זאת. הדת לדעתי היא קשקוש אי-רציונאלי, ובישראל, השלכותיה הן מהדברים המסוכנים ביותר - זה פשר העניין הרב שיש לי בכם (מרגע שלא יהיו השלכות, נניח לו תופרד הדת מהמדינה ותלמדו כולכם במערכת חינוך כמו בני אדם - נפרד בדמעה). להתעסק בנתונים זה נחמד, אבל, בכל מקרה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2013 21:52 |
|
| |
שיבולת לשיטתך, לא עדיף שתיגלוש בחדרי חרדים?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2013 22:02 |
|
| |
מצטרף לדברי בעל נראה לי שאתה טועה מאד מאד מאד בכתובת. פה זה החרדים ה"אינטילגנטים" אם ברצונך להלחם מלחמת קודש בחשוכים החרדים כדאי שתעבור לפורום המרכזי. אבל בעצם שם צריך אישור כתיבה ונראה לי שאחרי הודעה אחת יעיפו אותך מכל המדרגות....
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2013 22:14 |
|
| |
בע"ב ודייר,
אבל זו בדיוק הנקודה, שאתם הדתיים הלכאורה אנטליגנטיים (מה שאולי נכון ואולי לא, אגב, אבל בנושאי דת ונגזרותיה אינכם מפגינים חשיבה הגיונית יותר מאף אחד בבח"ח). בע"ב (אם לכך כוונת): אתם הסכנה היותר גדולה מהחרדים להפרדת הדת והמדינה, וסלח לי, בלי שינוי נראה לי שצאצאיך יידרדרו לחינוך חרדי לכל דבר.
מכל מקום: לחשוב על תבניות בנתונים ולחפש אותן (והאשכול אינו מתחיל לגרד את הנושא) זה נחמד, וחבל שאינכם מתייחסים לדברים כלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2013 22:16 |
|
| |
שיבולת אתה מצפה מאתנו לחשיבה סטטיסטית? הילדים שלי כבר גדולים מכדי להדרדר לחינוך כלשהו. אתה במידה מסוימת מזכיר את האנטישמיים שטענו שמומר יותר מסוכן מיהודי.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2013 22:33 |
|
| |
בעל בעמיו האם אתה מקבל את הצורך בהפרדת הדת ממדינה? מאמין שצריכה להיות מדינת הלכה? או לא זה ולא זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2013 22:39 |
|
| |
בע"ב,
אבל עבור הגדרות מתאימות של אנטישמיות, זה כמעט נכון לפי הגדרה, לא? (אינני ביולוג, ואולי הפרטים אינם מדוייקים:) נניח שב"אנטישמיות" הכוונה היא שאינך רוצה שרצפי גנים אופייניים ליהודים ייתרבו באוכלוסיה הכללית. פשיטא שמומרים יותר מסוכנים, לא? השאלה היא מה נכונותה והשלכותיה של "אנטישמיות" זו: האם היא מוסרית, האם רצפי גנים אופייניים ליהודים מובילים לתכונות כגון רדיפת בצע ופחדנות, וכו'. אבל שוב, במובן הבסיסי, זה נכון לחלוטין.
באופן דומה (ומי שממטיקה לא מעצבנת אותו, יכול לנסח הקבלות יותר חדות): אם ברצונך להחדיר דפוסי חשיבה דתיים לאוכלוסיה הכללית, פשיטא שעדיף שתעשה בגרות ותתגייס לצבא (אפילו חלקית) ורצוי לקרבי. לא נראה לי שתוכל לבקר אותי על נקודה זו. השאלה היא למה להיות נגד זה (כי אינני חושב שאי-רציונאליות יכולה להיות ממודרת, ויש אינדיקציות שזה לא עובד כך; כי השיח הבטחוני שלכם נשמע דומה באופן חשוד לזה של "רוח הימאטו" היפאנית טרום-מלחמת העולם השניה; וכו'), והאם יש סיבות לחשוב שזה ידרדר לחרדיות בסופו של דבר בלאו הכי (גם לזה יש אינדיקציות). אבל זה מתרחק יותר ויותר מנושא האשכול, ומחקו לי אשכולות אחרים בנושא.
אגב, ידעיהבדרשי, אראלסגל, מואדיב, (אולי שכחתי עוד) - אנא נעלמתם?
נ.ב. "צאצאים" זה לאו דווקא ילדים ישירים, לימטב ידיעתי.
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 15/06/2013 22:42:25
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2013 22:49 |
|
| |
הציבור החרדי הוא הכי מוגן מפני סכנות הרחוב החילוני החולני .
כל המקרים החמורים נמצאים אצל אלו שאתה קורא להם נאורים ומשכילים .
ההשכלה שלהם מביא אותם לאובדן כל דרך וערך .
וברור שהקנאה מדברת מתוך גרונכם .
אבל הרכבת יצאה לדרך ובעוד כשני עשורים נהיה כאן הרוב .
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2013 23:11 |
|
| |
נראה שהולך להיות מעניין כאן, להניח ל'שיבולת' ול'אייזין' להתכתש זה בזה. אולי כדאי גם שמקק חרד וזבוב בחדר יצטרפו. יהיה שמח.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2013 23:16 |
|
| |
מקק חרד=שיבוליהו=רציוסקפטי=THEPRESENT
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2013 23:16 |
|
| |
ליאונרדו2,
מבחינת קשר הדברים לנושא האשכול או תחכומם, דבריך אינם מאד שונים מאלו של אייזין.
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 15/06/2013 23:19:10
|
|
|
|
|