בית פורומים עצור כאן חושבים

פרידה ממיכל7700

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/6/2013 18:57 לינק ישיר 
פרידה ממיכל7700

חברתנו, מיכל

עוזבת.

הודעתה האחרונה:

הצילו!!
ה' , הזעקה העיוורת מחוסר ידיעה פה זועקת גאולה!! בבקשה שיהיה עכשיו!!!

ייתכן , אני לא יודעת למה זכית בתגובה האחרונה שלי , אחרי התגובה הזאת עזבתי את בחדרי  "חרדים " אז תעשה טובה הפעם , קח את זה רציני. וכך כולכם.

לכלהשאלות , וההימורים שציינת , (והם לא חדשים. תשכח מזה שאתה הממציא) יש תשובות. תשובות ברורות וחכמות כמו שפה (בעצכ"ח) אוהבים , בחסידות. מי שיהיה רציני ויפתח ספרים או ילך לשיעור חסידות יראה את האמת. ובלי להמשיך להמר. כי זה לא וויכוח שטותי או אשכול מעניין , זה חיים! אנחנו בוחרים איך החיים שלנו יראו.
מה חשוב לך???
יש חיים אמיתיים רק צריך לפקוח את העיניים . וכמה שיותר מהר . זאת המלצה חמה. אני לא יכולה לראות אותכם מסתובבים סביב עצמכם , מחפשים תשובות ומשמעות ולא מגלים , תדעו שיש . ספרי חסידות אלו ספרים של משמעות תפתחו. עוד אף יהודי לא ישאר מאחור! תדאגו שלא תיהיו מהאחרונים.. שנגררים אלא תובילו!

פסקל , עם כל הכבוד לו היה מתמטיקאי , פילוסוף ועוד , אבל! לא יהודי. איך ממנו אתה לוקח נקודות כ"כ חשובות , מיהו בכלל , נכון שיש עניין "חכמה בגויים תאמין" אבל לא להיגרר וללכת אחריו , לו אין אמונה כמו שלנו יש. הם גם יודעים את זה. רק אותנו, את היהודים צריך לעורר.
מספיק להסתבך! עכשיו עבודה , ללמוד , ללמוד , לדעת ולהתחבר ו..ליישם .

בהצלחה רבה!
היה פה אשכולות מעניינים ,
וזה נגמר מבחינתי.. היום.
                                                            חיים טובים ואמיתיים

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2013 19:01 לינק ישיר 

זו ההזדמנות להגיד שלום ולאחל בהצלחה.

מיכל גילמה זן הולך ונכחד, של יהודים אורתודוכסיים חרדיים שהגיע לפורום כדי להגן על היהדות שלה הוא משתייך.

יש לי אי הסכמות רבות עם מיכל במישור המתודולוגי. וגם בתוכני. איני מסכים לאופן שבו היא מציגה את הדרישה להאמין, ואיני מסכים לגבי חלק מתכני האמונה שלה.

אבל יש לנו גם הרבה מהמשותף. שנינו מאמינים שה' נתן את התורה ושנינו מאמינים שהיא מחייבת. ושנינו רוצים לשמור אותה ונשמח אם ילכו אחרים בדרכנו.

כמדומה שמיכל החליטה לפרוש מפני שדרך הטיעונים והדיונים של הפורום הכבידה עליה. אכן, מי שבא לפורום צריך לדעת שכאן יש רק דרך אחת. כפי שכותב מנהלנו היקר סיינפלד-עצכח, כאן אין מחוייבות אלא לשיטת דיון.

מי שמוכן לחזור על עמדותיו ולהציג אותן בצורה לוגית, יביא תועלת ויפיק תועלת.

מי שלא...

מיכל איתגרה אותי אישית פעמים רבות, וגם זה בעיני לזכותה. ואם היא פורשת, אקוה שיבואו אחרים שימשיכו לייצג את הדרך שבה אני מאמין - וגם לאתגר.

בסך הכל, המטרה שלנו היא לברר את האמת. וככל שיש יותר קולות, כך יש יותר תועלת.

אני מאחל, אני משער בשם כולנו,

חיים טובים ואמיתיים

ותודה על תרומתך.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2013 19:03 לינק ישיר 

אם כן, לא נותר לנו אלא ללמוד חסידות, והכל מסתדר אל נכון. אז כעת כולנו יכולים לעזוב, לא? הסיפור נגמר, לכשיפוצו מעיינותיו (של הבעש"ט) חוצה. אשרינו מה טוב חלקנו...
לסיכום, דומני שלא נכון להגדיר זאת כפרידה. מיכל לא עוזבת את הפורום. היא טרם הגיעה אליו.
בכל אופן, שיהיה לך כל טוב ובהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2013 19:19 לינק ישיר 

מעניין, אם בספרי חסידות יש תשובות כמו שבעצ"ח אוהבים, ואם היא אומרת כנראה שהיא יודעת..

מדוע היא לא הציגה אותם.??

לי מתגובותיה נראה שהחסידות לא ניגשת לשאלה מאפס, אלא אם מטען שמחייב לראות את פני הדברים כמו שרוצים לראות.

וזאת זילות לומר שכך דרכה של חסידות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2013 19:37 לינק ישיר 

מיכי,
האם אתה מכיר ספרי חסידות? לדעתי שלי, אכן יש בהם פתרונות. דא עקא, שיתכן שהפתרונות שגויים. רגע רגע, אל תצחק. מרבית התשובות לשאלות הדת, הן תשובות שגויות. יותר מכך, כמעט כל התשובות שגויות. כיצד אני יודע? כי בהגדרה, לשאלות המהותיות בעניינים הללו יש רק תשובה אחת נכונה.
אסביר.
לשאלה האם היה מעמד הר סיני במובן ההסטורי יש תשובה בכן ולא (דוגמא זו מוקדשת למיימוני, שבד"כ משתמש במעמד הר סני כתחילת הדרך לכל הסבר הקשור באמונה). לשאלת המשמעות הדתית, הרוחנית, המחייבת וכו', יש הרבה תשובות. אני מניח שאת חלקן של התשובות שוללים מרבית באי הפורום מיניה וביה - למשל, הפרשנות הנוצרית. למשל, הרפורמים בפורום ישללו את החיוב האורתודוכסי. האורתודוכסים את הפרשנות הליברלית וכו' וכו'. בסופו של דבר, רק תשובה דתית אחת יכולה להיות נכונה, לגבי השאלה של תוקף החיוב האישי של אדם, לקיים את עשרת הדברים. וזה רק בשאלה אחת. ובשאר השאלות -  תוקף המסורת? סמכות חז"ל? יכולת השינוי הנסיבות הזמן? ברור שההתפצלויות של ה"אמת" הדתית רבות מאוד.
עולה מכאן, שאם יש אמת, הרי היא אחת מהרבה אפשרויות, רבו מספור.
אלא, שהמוח היהודי ממציא פטנטים. גם הקדושברוכו יהודי, והוא המציא עבורנו את "אלו ואלו דברי אלוהים חיים", ואת "שבעים פנים לתורה", ואת "נהרא נהרא ופשטיה", וכו'. בשיטה הזו, כל התשובות נכונות (חוץ מכמה שדובריו שמו מחוץ לגדר).
אמור מעתה, אם אני אוחז בשיטה שיש אמת בעלת פנים מרובות - הרי שתורת החסידות היא אחת מהאמיתות הללו. אם אני אוחז בשיטה שיש אמת אחת ויחידה (כמו בפיזיקה, אולי), הרי שאין הגיון לומר שדברי יתכן יותר נכונים מדברי מיכל. וכי מי שטוען ש 2+2 הם 8, יותר צודק ממי שאומר שהם 13.6 ?
או שנגיד שייתכן צודק ב-100%, וקם לנו משה רבינו חדש.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/6/2013 19:58 לינק ישיר 

פרישתה של מיכל יכולה אולי להוות הזדמנות להבין משהו מעניין.

מה מביא אנשים לעצכ"ח?
אפשר לחלק את השאלה הזו לשתי שאלות.
1) מה גורם לאנשים להיות עצכחניקי"ם כבר בצורת החיים שלהם, עוד לפני שהם בכלל מכירים את עצכ"ח.
2) מה גורם לאנשים לבטא את העצכח"יות שלהם בעצכ"ח?

כמובן שיתכנו מליון ואחד הסברים.
ההסבר שלי על עצמי הוא, זה פשוט אופי, ישנם אנשים שנהנים מצפיה בכדורגל. וישנם כאלו שנהנים מהתפלמסות בעלת אופי דיון משוחרר, ללא השתעבדות למסקנות מראש, תוך הקפדה על תרבות דיון.
עצכ"ח מספק לי מקום מסוג זה, מבחינתי זה במקום בית קפה בגדה השמאלית בפריז. זה גם בעברית ולא בצרפתית. את האספרסו לא מגישים לי למקום, אבל אני מתמודד עם זה.

אם אכן אלו המניעים, אני לא רואה בעילות לפרישתה של מיכל כעילות מספקות.

צורת חייה של מיכל לא נראים לי בעלי אופי עצכח"י במיוחד, מה הביא אותה לכאן? ומה גרם לה לעזוב בסופו של דבר בעקבות התקוממות בעלת אופי פרובוקטיבי של ייתכן. וכי לא בשביל זה אנחנו כאן?

כנראה שלזה רמז הרב מיכי בדבריו המדוייקים בעיני:
מיכל לא עוזבת את הפורום. היא טרם הגיעה אליו.

אבל יש לציין שאנשים מסוגה מפרים באיזשהי דרך את הדיונים המגוונים, הם מצליחים לשתול איזה אנטיגוניזם בציבור. תארו לכם שכולם כאן היו חושבים אותו דבר, לא הייתה לנו ברירה והיינו צריכים ללמוד צרפתית ולהפוך לשבחי"ם ברובע הלטיני.
מהנסיון שלי ב'כוללים' זה לא הולך, אא"כ הנושא הנידון הוא בגדרי 'בעלות', או 'חזקות'.

אסיים במילות ברכה ופרידה.
היי ברוכה, תצלחי בכל אשר תפני, פתחת לי אפיקים מעניינים גם אם לא תמיד הסכמתי. אני אמשיך לצפות לשמוע ממך רעיונות רוח חסידיים כחלק ממארג הרעיונות שמסתובבים כאן.

תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 19/06/2013 20:08:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2013 20:04 לינק ישיר 

ליאונרדו
ננסח זאת בצורה קצת יותר בוטה - גנטיקה ו/או סביבה דפוקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2013 20:28 לינק ישיר 

דה וינצי
אתה מוזמן לקפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2013 21:10 לינק ישיר 

מיימוני -

תנוח דעתך, אם גם היא בעניין שלך, תמיד תוכלו להפגש לקפה או משהו באיזו עיר שבה לא יזהו אותך (נגיד, כל עיר בכדור הארץ חוץ מבני ברק), אין צורך בהספד הנמלץ.
או שאולי אתה מקנא בה שהיא לא נשאבה לתוך המערבולת העצכחית של לא פה ולא שם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2013 21:37 לינק ישיר 

[הערת שוליים ממש שולית (או לא) - 
לפני שנים נפתח כאן אשכול שהתדיין בשאלה, מדוע יש בעצכח רק 10% נשים. לאור העובדה שכרגע - לפי חישוביי, שייתכן והם שגויים (בכ"ז - אני אישה) - יש כאן פחות מאחוז אחד של נשים, אני חושבת שהתהייה הזו ראויה (שוב) לעיון. 
חשוב לי לומר - אין לי טענות כנגד אף אחד, אבל זה באמת מוזר לי למה אין כאן יותר משתתפות (אולי יש קוראות, שפשוט לא כותבות?). אני חושבת שזה יכול היה להוסיף לא מעט לדיונים. האם זה משהו מובנה בפורום? האם זה משהו שכדאי לשנות/לתקן? אלה באמת לא שאלות רטוריות מבחינתי, ואין לי תשובות נחרצות עליהן. סתם תהייה.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2013 21:55 לינק ישיר 

שכן, לדעתי אתה מערבב שני מישורי דיון. טול כדוגמה את העוה"ב. לשאלה האם יש או אין - אני מסכים שיש רק תשובה נכונה אחת. אבל לשאלה כיצד ניתן להיווכח בקיומו או באי קיומו, או לשאלה האם המסורת מחייבת את קיומו, יכולות להיות כמה תשובות נכונות. בד"כ אנחנו עוסקים בשאלות הללו ולא בשאלות העובדתיות (שאינן נגישות לנו ישירות).
אני חושב שספרי חסידות לא נותנים שום מענה, נכון או לא נכון, לשאלות הללו. אכן בקיאותי בהם מועטה (זהירות!אנדרסטייטמנט), אבל יותר מאשמח אם תוכל להביא לי תשובה מספר חסידות כלשהו לשאלותיו של ייתכן או לשאלות דומות. לכל היותר תוכל לומר ששאלותיו הן בחינת זיהרא עילאה או שהן משורש נשמת ר' זירא או מהחלל הפנוי ושאר אמירות נבובות וריקות ממשמעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2013 22:20 לינק ישיר 

בין חקירה לתורת החסידות  

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2570384&forum_id=1364&upd=1

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2013 23:27 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[הערת שוליים ממש שולית (או לא) - 
לפני שנים נפתח כאן אשכול שהתדיין בשאלה, מדוע יש בעצכח רק 10% נשים. לאור העובדה שכרגע - לפי חישוביי, שייתכן והם שגויים (בכ"ז - אני אישה) - יש כאן פחות מאחוז אחד של נשים, אני חושבת שהתהייה הזו ראויה (שוב) לעיון. 
חשוב לי לומר - אין לי טענות כנגד אף אחד, אבל זה באמת מוזר לי למה אין כאן יותר משתתפות (אולי יש קוראות, שפשוט לא כותבות?). אני חושבת שזה יכול היה להוסיף לא מעט לדיונים. האם זה משהו מובנה בפורום? האם זה משהו שכדאי לשנות/לתקן? אלה באמת לא שאלות רטוריות מבחינתי, ואין לי תשובות נחרצות עליהן. סתם תהייה.]

נשים אינן יורדות למעריב לכמה דקות ופוגשים אנשים מאוד חשובים וקצת רכלניים,
נשים אינן יוצאות להפסקת עישון תוך כדי השכבת הילדים - כי הן לא יכולות בלי,
ונשים אינן מסתגרות עם המחשב לא לאחר העבודה כשהן ממהרות אל הילדים, ולא בשעת לילה כשהררי כביסה מחכים בקוצר רוח למישהו שיטפל בהם.

(בלי הכללות וכו' וכו')

זה חייב להשתנות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2013 00:22 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
שכן, לדעתי אתה מערבב שני מישורי דיון. טול כדוגמה את העוה"ב. לשאלה האם יש או אין - אני מסכים שיש רק תשובה נכונה אחת. אבל לשאלה כיצד ניתן להיווכח בקיומו או באי קיומו, או לשאלה האם המסורת מחייבת את קיומו, יכולות להיות כמה תשובות נכונות. בד"כ אנחנו עוסקים בשאלות הללו ולא בשאלות העובדתיות (שאינן נגישות לנו ישירות).
אני חושב שספרי חסידות לא נותנים שום מענה, נכון או לא נכון, לשאלות הללו. אכן בקיאותי בהם מועטה (זהירות!אנדרסטייטמנט), אבל יותר מאשמח אם תוכל להביא לי תשובה מספר חסידות כלשהו לשאלותיו של ייתכן או לשאלות דומות. לכל היותר תוכל לומר ששאלותיו הן בחינת זיהרא עילאה או שהן משורש נשמת ר' זירא או מהחלל הפנוי ושאר אמירות נבובות וריקות ממשמעות.

זה בסדר. גם הפסאודולוגיה שלך doesn't make any sense למי שאינו מחסידי מִיכִיסֵייד. same same (תלבושת אופיינית בחסידות: עיגול בד סרוג צבעוני המהודק לראש בעזרת סיכה בצבע מטאל, טישרט מודפס "קרבי זה הכי אחי גולני 96 לנצח", מכנסיים קצרות) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2013 01:56 לינק ישיר 

מיכי,

אנסה להסביר. החסידות לקחה את המושגים החזליים והקבליים של עולמות צעד קדימה, לעבר ממשות ומציאות. גן עדן אצל הבעש"ט הוא מקום כמעט פיזי, שיש בו אנשים, מקומות, ומחלקות. מקום ממשי, עם כתובת, אזור חיוג ומיקוד. אנשם באים מכאן לשם, ומשם לכאן, ולא במשלים בלבד. באחד מהסיפורים המוקדמים הבעש"ט נפגש עם אור החיים בגן עדן, כששניהם חיים, כמובן. דהיינו, גן העדן אינו מקום מופשט בהויה הסובייקטיבית של הבעש"ט, אלא מקום ממשי, ששני אנשים יכולים להגיע אליו, היינו - הוא נמצא מחוץ להם.

הנה עניתי לך על מרבית שאלותיו של ייתכן. לפי החסידות, יש גן עדן, ויש גהינום, ויש ישיבה שלומדים בה תורה, ומקומות של ענישה  לרשעים, וכו' וכו'. המסקנה הברורה היא, שיש להשקיע בעולם הזה, כדי לקבל שכר בעולם הבא, ובוודאי שלא לחטוא, כדי לא להענש.

אין ספק שהתשובה הזו נשענת על עקרונות החסידות, וגם ספרי העיון שלה (שכמובן מאוחרים לסיפורי הבעש"ט...).

עכשיו נשארה השאלה בה אנו עוסקים, האם התיאור הזה נכון או לא נכון.

אומר ייתכן, אין לי ראיות לכאן או לכאן, לכן אני מהמר באופן המתואר.

אומרת מיכל, מה לך אצל ראיות, הנה התשובות בספרי החסידות.

אמרתי אני, אכן התשובות שם הן, והשאלה היא האמונה בנכונותן.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2013 05:02 לינק ישיר 

לאמר כתב:
נשים אינן יורדות למעריב לכמה דקות ופוגשים אנשים מאוד חשובים וקצת רכלניים,
נשים אינן יוצאות להפסקת עישון תוך כדי השכבת הילדים - כי הן לא יכולות בלי,
ונשים אינן מסתגרות עם המחשב לא לאחר העבודה כשהן ממהרות אל הילדים, ולא בשעת לילה כשהררי כביסה מחכים בקוצר רוח למישהו שיטפל בהם.

[לאמר,

אני קוראת הרבה ממה שנכתב כאן בפורום, ולענ"ד אלה לא דברים שנכתבים בהפסקת סיגריה בין לבין.
מעבר לזה - לכל הנשים בעולם, שיש להן ילדים למהר אליהם, אין בן-זוג שימהר אליהם לפעמים (ובהזדמנות גם יקפל כביסה)? אני חושבת שאתה פוגע בדבריך בגברים רבים (גם בין אלה שכותבים כאן בפורום). 
מעבר לזה - בעיניי אלה סתם תירוצים, והסיבות עמוקות ורציניות יותר. כאמור, איני יודעת מה הן, אבל אני לא חושבת שהן קשורות לכביסה...

הנה האשכול הישן (ועדיין מעניין, לפחות אותי) של זריחת עץ:
"רק 10% נשים. למה בעצם?"
http://www.bhol.co.il/Forums/topic.asp?whichpage=1&topic_id=1165866&forum_id=1364]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פרידה ממיכל7700
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext