| נשלח ב-6/8/2013 09:33 |
|
| |
מהות הנבואה -שירה
בוקר טוב.
אסכם בקצרה את הדברים: בעקבות הגותו של הרמב"ם.(והמשכו של הוא אה)
אז ככה: בעקבות הדברים הגעתי כרגע למוצא זה.
ובכן:כפי שלמדנו עד עתה אנו יודעים שהנביא חולם חלומות אמת מז"א חלומות אמת הוי אומר רואה את הכל מבפנים באופן הגיוני,כלומר מטאפיסית הוא רואה את המציאות פרוסה לפניו בלי גבולות הזמן והמקום, כלומר הוא יכול לראות מה יהיה מחר מה יהיה בעוד 300 שנה מה היה לפני שלושת אלפים שנה כתוצאה מזה שהעולם דטרמיניסטי שבו תתאפשר מציאות י-הוה. מה זה נותן לנביא מלבד ידיעות על המציאות בעולם המטאפיסי כמעט מאומה:סה"כ יש לו ידע:ידע על המציאות. כאן הנביאים הגיעו למסקנה שזה חסר ערך כשלעצמו והם החלו לבנות עולם טרנסצנדנטי הוא עולם השירה וההפשטה. לצאת אל מעבר למה שבאמת למה שקונקרטי לכאורה. הם החלו לדבר שירה ממש שירה: לדבר על הרימון הענבים ועצי השמן וכיוצא באלה. מכאן אנו מבינים שמהות העולם הטרנסצנדנטי הוא עולם השירה וההפשטה ממש. אם כן,הנביא בנפשו מדבר שירה: תהא אשר תהא:האמנם,האן ישנם סייגים? אם כן,מהם הקריטריונים לשירה טרנסצנדטית.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2013 10:49 |
|
| |
איש הזיפים
ברוך השב!
כמדומה שסיכומך זקוק לפירוט.
הצגת דגם של נבואה.
אם הבנת את דבריך, זה עובד כך:
הנביא זוכה, בין השאר לראית העתיד, זאת בגלל שהעולם דטרמיניסטי והוא מצליח לראות קדימה דורות על דורות, כפי ששחקן שחמט יכול לראות את האפשרויות מתוך עמדה נתונה. (הלבן יעשה כך כי זה הכי טוב עבורו והשחור יענה כך כי זה הכי טוב עבורו. או מתוך הכרת אופיים של השחקנים, שיבחרו כך ולא כך).
בין השאר - כי הנביא גם רואה את העולם האלוקי, יהיה מה שיהיה, אבל זה לא נוגע כלל לעולמנו שלנו.
הנביא מתאר עולם של שירה והפשטה.
אבל מה משתקף מבעד לתיאורים השיריים? העולם שלנו כפי שהוא עתיד להיות ויכול להיות? אם כן, זה נכון מאד. הרי מצאנו זאת אצל ישעיהו.
כיצד מתאר הנביא את חלומו לעתיד טוב יותר? כל אחד לפי כשרונו והדימויים שהוא מוצא, שלקוחים מן התרבות, מן האישיות, מיכולת הביטוי, וכמובן ממה שהוא רוצה לתאר במילים ולא תמיד ניתן לתיאור.
תשובה לשאלתך: מעבר לתכלית של תיאור מציאות עתידית רחוקה ומעבר לתלות של הנביא בזמנו ובמקומו ובעצמו, אין שום כללים.
האם יש כללים לשירה לא נבואית?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2013 20:06 |
|
| |
לא כל כך זכור לי כי נביאים ראו את העתיד, הם הנבאו על מאורע אחד או שניים שיהיה בעתיד- ויש הבדל גדול לכנות זאת כראיית העתיד. ולא תמיד- בעיקר לא, התקימה נבואתו.
אנחנו מכנים כותב שירה ,בשם משורר. לפי המקורות ,משורר פרושו- כך נדמה לי- נער מקהלה. מה ראה מי שראה .לכנות כותב שירים משורר? יש לי רע,יון בנידון, אבל חפצתי לשמוע גם את דעתכם!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2013 08:37 |
|
| |
מיימוני מאז ששת ימי הבריאה כל בני האדם בני האדם מדברים שירה,אפילו כשנדמה להם שהם לא. כפי שנאמר ע"י הוא אה,שהעולם הטרנצנדנטי הופך לפסיכולוגי,ונע ע"י החומר הדטרמיניסטי. השאלה שאני שואל את עצמי מאז נברא העולם בששת ימי הבריאה,כיצד מתנהלת מערכת המשפט הפסיכולוגית, כולנו רואים כולנו יודעים שאנו מדברים שירה,שירה פסיכולוגית,יש שמתחברים לזה בנימי נפשם ,וישנם ברקע אשר לא משווים בנפשם,השאלה שאני שואל את עצמי כיצד תיתכן מערכת משפט אמיתית,ע"י שופטים ועורכי דין ומחוקקים,לא ככלל,אלה כפרט לכל אדם. האם זה יתכן?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 08:37 |
|
| |
ובכן,אנו מבינים שהטבע שואף לאשלות את עצמו.
לכן יש לשאול כיצד מתפתחות האשליות בעולם הדטרמינסטי,וכיצד חוקי הטבע מגיבים לאשליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2013 19:58 |
|
| |
תיקונים: אינני אומר בזאת שלא יתכן משפט נכון וצודק,ואין זה אומר שאנו משלים את עצמנו לדעת.(לא אכנס לזה כרגע)
שנית: אני רוצה לציין שלנביא אין כאמור שניות(חלופות) טראנצנדטית.(כפי שטוען קאנט)
הווי אומר: העולם האמפירי לכאורה והעולם האפריורי.
כלומר כאשר הנביא יכול לראות דברים מהעבר וכיוצא אל העתיד:נובע מכאן שקאנט לא מסתמך על המקורות.
אם אנו מתייחסים אל המקורות0המקרא) אנו מבינים שהצו או המהפכה הקופרניקאית או איך שזה נקרא,לא היה נתפס בעולמם של הנביאים והיו מתייחסים בבוז לקאנט.
לכן,אם האדם שאינו נביא ומפחד מהשניות הטרנצנדנטית ,אין לו באמת ממה לפחד("מהחלופות") כי זה לא מתאפשר לוגית בעולם המקרא,לכן יש עליו להסיר כל פחד משניות טרנטצנדטית כי היא אינה קיימת,לפחות ע"פ המקרא.(לכן כאשר המאמינים מסתמכים על קאנט שוגים הם בנפשם)
תוקן על ידי איש_הזיפים ב- 08/09/2013 20:02:15
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2013 20:39 |
|
| |
עד כאן סוף,שיהיה רק שלום!!!
תוקן על ידי איש_הזיפים ב- 08/09/2013 20:54:53
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2013 08:29 |
|
| |
הבהרות בשפה עברית לגבי האנשים שמתמשים בלשונו של קאנט אפריורי ואמפירי.
מהות מילים אלו הן השפה ולחוץ כאשר האנשים משתמשים במושגים אלו,הווי אומר שהכוונה שלהם שהפנימיות אינה מה שבחוץ.
כלומר יש עולם שבחוץ ממני וישנו עולם פרטי פנימי: העולם הדטרמיניסטי שבחוץ שבו מספרים עליו, והעולם הפנימי בעולם המושגים הפרטי שלי. מכאן נובע שאנשים שמדברים בסגנון זה הינם מאמינים בשניות כלומר בחלופות טראנצנדטיות כלומר יתכן שהם אינם מאמינים בליבם פנימה למשל ולא בהכרח בהיסטוריה:רק לשם דוגמא.
כלומר בעלי אמונה שאינם מאמינים בהיסטוריה:רק לשם הדוגמא.
אלה אנשים שרלטנים,ויש כאלה שקוראים לעצמם רבנים,עדיף שישמיטו את המילה רב ולא יטעו מאמינים.
ביי ביי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2013 09:45 |
|
| |
דוגמאות להבנה לשניות טרנצנדנטית
(אפריורי) (אמפירי) חלופה א <---> חלופה ב | | | "פיצול" דת מדינה חז"ל צדוקים הלכה בית משפט אגדה היסטוריה חרדים (דתיים) חילונים (מסורתים) פסיכו פיזיקה פסיכופיזיקה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2013 14:06 |
|
| |
הערה: הדוגמאות שהובאו אינן מעידות על קטגוריות נכונות לכל,אלו הן קטגוריות שרירותיות הובאו כאמור רק כדי לסבר את האוזן ולהבין במה מדובר,אלו הן קטגוריות שרירותיות שאינן מביעים עמדה כלשהי כלל מטעם הכותב.
תוקן על ידי איש_הזיפים ב- 13/10/2013 14:10:42
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2013 17:55 |
|
| |
אני רוצה לאודות לחברי הפורום,עצור כאן חושבים,למרות הקשיים והמחלוקות שראיתי,יחד עם זאת למדתי מרבים על הדרך,מכל מלמדי השכלתי גם אם הם טעו באמירות כהנה ואחרות, גם אם היטעו אותי שלא במזיד,אני רוצה לאודות לכולם שעזרו לי לנסות להסביר את הדברים גם אם ראו שלא הלכתי בדרכם,והשכילו אותי,עם זאת אני רוצה להביע תודה לחברי פורום ישעיהו ליבוביץ -הגותו באתר תפוז שלמדתי רבות מהם,למרות שלא השתתפתי בדיונים שם,אני מודה לכל אלה שהשכילו אותי והבינו אותי להבנה לגבי מהות הדברים.
צר לי אם מישהו נפגע ממני ,אני מודה לכם ,ואולי אחזור בשם משמתש אחר.
תודה
|
|
|
|
|