| נשלח ב-14/8/2013 01:32 |
|
| |
סיפור חדש: מוישי הורג את אמא או הדרת נשים
זה כל כך מוצלח עד שמגיע לו אשכול בפני עצמו.
תהרגו את האמהות, וגמרנומה, בגלל שהם יציירו את אבא במקום אמא אז יפתרו להם כל הבעיות? הרי אמא עדיין קיימת! אבישי צור בעקבות צנזורת הפרסום (הורים)| כ' בכסלו תשע 16:28 07.12.09 הדפסה  אבא, ואבא. המודעה במשפחה שלנו, במקום אמא ואבא, יש אבא ואבא. לא תמיד זה היה כך. עד לאחרונה גם אצלינו היו אבא ואמא, כמו לכל המשפחות. אבל אז הכל השתנה. זה לא קרה בבת אחת. כבר לפני הרבה זמן החליטו בעיתונים, שצריך להחביא את אמא שלנו, ואת כל מה שעובר עליה. אני רואה שקצת קשה לכם להבין למה אני מתכוון, אז אני אסביר: קודם כל, בעיתונים רואים הרבה תמונות של אבות. כל מיני אבות. אפילו לאבא שלי היתה פעם תמונה בעיתון. אבל תמונות של אמהות לא רואים בכלל. לפעמים אני חושב, שאם מישהו יחיה כל הזמן בבית סגור, והוא יכיר את העולם רק מהעיתונים, הוא יחשוב שבעולם שלנו יש רק בנים. אפילו אם כבר כותבים בעיתון על איזו אמא, לא כותבים חס וחלילה את השם שלה. אם קוראים לה נגיד לאה רבינוביץ, אז כותבים ל' רבינוביץ. ואם קוראים לה רייזל סגל, אז כותבים ר' סגל. אתם יודעים למה? כדי שהאיש מהבית הסגור יחשוב שהכוונה לשם אחר, למשל לייבלה רבינוביץ, או ראובן סגל. אחרת הוא חס וחלילה יידע שיש בעולם גם בנות. פעם היתה מודעה שיש שיפוצים במקוה נ'. שאלתי את אבא מה הכוונה, והוא הסביר שזה מקוה נשים, רק שזה לא יפה לכתוב 'נשים'. אני חושב שפחדו שהאיש מהבית הסגור יראה את זה, ורצו שיחשוב שהכוונה ל"מקוה נהדר" או משהו כזה. • עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים כשאמא היתה בהריון, השכנה הביאה לה איזה מאמר של הדרכה מהעיתון יתד נאמן. אבל לא היה כתוב שם בכלל על נשים בהריון! דיברו שם על משהו אחר בכלל- על נשים לפני לידה. ולא רק בעיתון, גם בחוברת של קופת חולים שקיבלנו הביתה, היה כתוב 'מדריך לתקופת טרום לידה'.  שאלתי את אבא מה ההבדל בין נשים בהריון לנשים לפני לידה, והוא אמר שזה אותו דבר, רק שלהגיד 'הריון' – גם זה לא יפה. לא בדיוק הבנתי למה לא יפה להגיד מילה כזאת שכתובה אפילו בתורה, ולמה 'הריון' זה לא בסדר ו'לידה' כן. אבל אבא אמר שכשאגדל אבין. כל כמה זמן יש מודעות על 'שיעורים ביו"ד ח"ב'. אף פעם לא הבנתי מה זה, והפעם אפילו אבא לא הסכים להסביר לי כלום. אבל חבר שלי יענקלה שתמיד יודע הכל, אמר לי שזה שיעורים בהלכות נידה. אני זוכר שכשלמדנו בחיידר פרשת מצורע דווקא היה מדובר שם על אשה נידה, ובארון של אבא יש אפילו ספר שלם שנקרא 'מסכת נידה'. אז איך זה יכול להיות? כנראה שבאמת יש דברים שאני לא מבין. אבל כמו שאמרתי, כל זה היה פעם. עכשיו כבר נפתרו כל הבעיות האלו, ויותר אנחנו לא צריכים לחשוב כל הזמן איך להסתדר עם זה שיש לנו אמא. כנראה שהאנשים האלו שיודעים הכל יותר טוב מכולם, החליטו שבמקום להסתבך כל כך הרבה, יותר טוב שלכל משפחה יהיה פשוט אבא ואבא במקום אבא ואמא, ושלום על ישראל. האמת שקצת התפלאתי, כי אני זוכר שפעם כשכולנו הלכנו לאחת ההפגנות הגדולות, שאלתי את יענקלה על מה ההפגנה, והוא הסביר לי שהרשעים רוצים לעשות משפחות עם שני אבות, ואנחנו הצדיקים עושים הפגנות נגד זה. כנראה שבאמת יש דברים שאני לא מבין. אבל האמת שאם תשאלו אותי, הם נשמעים לי מה-זה מטומטמים. מה, בגלל שהם יציירו אבא במקום אמא אז יפתרו להם כל הבעיות? הרי אמא עדיין קיימת! אם הם היו שואלים אותי, הייתי מסביר להם שיש לי פיתרון סופי, הרבה יותר פשוט ובטוח: הם צריכים פשוט להרוג את כל האמהות, ואז באמת לא יהיו יותר שום בעיות. אולי כשאני אהיה גדול אני אעשה את זה. נראה.
***** מה שאלתם, מה עם מתווה? שרטטו בעצמכם. זה פשוט מוצלח מכדי לוותר עליו. והנלענ"ד כתבתי.
תיקון מס' 3. מקוה שהפעם הכל תקין.
תוקן על ידי מיימוני ב- 14/08/2013 01:34:55
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 01:33 |
|
| |
או שזה לא מדביק או שזה מדביק יותר מדי...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 07:51 |
|
| |
זה שאנו לא מפרסמים תמונות נשים בא דווקא ממקום של לכבד אותן ואת כבודן שהן לא צריכות להיות מפורסמות בראש כל חוצות .
הרי גם מוישי בביתו בוודאי רואה אלבומים מאימו ואביו ביחד עם כל המשפחה .
אך עליו ללמוד ולהפנים מגיל צעיר שאצל אשה כל כבודה בת מלך פנימה .
היא לא מוצר שמוצג ברבים והיא אימו הפרטית שלו ושל משפחתו .
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 09:48 |
|
| |
התופעה היא בטוי של קיצוניות חולנית, הבונה עולם מעוות, מרושע, דוחה, זו אינה הדרת נשים אלא ביטוי של דיכוי אלימות והתעללות כלפי נשים. עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 10:23 |
|
| |
עודד – "תופעה היא בטוי של קיצוניות חולנית, הבונה עולם מעוות, מרושע, דוחה,
זו אינה הדרת נשים אלא ביטוי של דיכוי אלימות והתעללות כלפי נשים". לעולם מעווות אני מסכים. דוחה זה עניין של טעם אישי. יש תופעות בעולמות אחרים הדוחות אותי (כולי תקווה שגם אותך), אבל מכאן ועד לרשע, אלימות והתעללות. לא נסחפת טיפה אחרי האופנה פה בבפורום?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 12:53 |
|
| |
[מיימוני,
א. אני מודה שצחקתי. תודה. ב. איני מכירה את הכותב, אבל אני מצדיעה לו על שהצליח לכתוב פרק נוסף (ועקבי מבחינה ספרותית) לסיפורי מוישי (כמובן, אם הוא רק ניק נוסף של התבהרות - זה לא חוכמה...).
עודד,
אני נוטה להסכים עם תגובתו של ת"ט - אני אכן חושבת שגישה זו מייצגת ויוצרת בו-זמנית תפיסת עולם מעוותת, אבל לא בטוחה לגבי השאר. אני, כדרכי, איני ממהרת להאמין בקיומה של כוונת זדון ומעדיפה לפרש (בד"כ) שדברים נעשו מתוך טפשות, חוסר מודעות וכו'. אין לי מחלוקת על כך שלגישת "העלמת הנשים" יש - ועוד יהיו ויחמירו - תוצאות קשות ופוגעות, אבל ממש לא רק בנשים, אלא גם - ואולי אפילו בעיקר - בילדים, נערים ובגברים.
ת"ט,
כחובבת אופנה (אישה, מה לעשות) שמחתי לשמוע על קיומה של כזו בפורום. דא עקא שלא הבנתי מהי בדיוק, והאם שווה לפנות בשבילה מקום בארון. התוכל להרחיב?]
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 13:01 |
|
| |
| אייזין כתב: |  | זה שאנו לא מפרסמים תמונות נשים בא דווקא ממקום של לכבד אותן ואת כבודן שהן לא צריכות להיות מפורסמות בראש כל חוצות .
הרי גם מוישי בביתו בוודאי רואה אלבומים מאימו ואביו ביחד עם כל המשפחה .
אך עליו ללמוד ולהפנים מגיל צעיר שאצל אשה כל כבודה בת מלך פנימה .
היא לא מוצר שמוצג ברבים והיא אימו הפרטית שלו ושל משפחתו . |
|
גברים לא צריך לכבד? נ.ב. הציבור החרדי לא דוגל בכל כבודה בת מלך פנימה, יש לי כמה חברים חילונים ודת"ל שנשותיהם בחרו לא לעבוד (או לעבוד בעבודות שהן יותר תחביב מעבודה) או לעבוד במשרה חלקית ולהיות עם הילדים בבית, זו לא אופציה לאשה חרדית.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 14:01 |
|
| |
כולנו שומעים מידי יום על החילוניות החולנית שפוגעת פיזית בנשים דווקא באלו שכאילו דואגים לכבוד האשה ולחופשיותה .
אצלנו ב''ה אין דברים כאלה .
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 14:58 |
|
| |
| אייזין כתב: |  | כולנו שומעים מידי יום על החילוניות החולנית שפוגעת פיזית בנשים דווקא באלו שכאילו דואגים לכבוד האשה ולחופשיותה .
אצלנו ב''ה אין דברים כאלה . |
|
אייזין.
כאן אתה אוחז?
בלהתנחם בזה שאתה\אתם\אנחנו לא רוצחים? זה מה שמנחם אותך?
ועוד אתה מצרף לזה את זה שישנם כאלו שכן רוצחים?
אני מקווה שאמיתת היהדות שלך לא מבוססת על זה שלא רצחנו מליוני אנשים. ולא עשינו שואה לאף אחד. וכאשנחנו מדברים על להרוג כוונתנו רק לכוונות בקריאת התורה. [עי' אשכול סמוך].
תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 14/08/2013 15:12:10
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 16:07 |
|
| |
אגב, גם בטענה שאנחנו לא רוצחים כבר נגע הכוזרי (וכתב שזה בעיקר מפני שלא היתה לנו הזדמנות לעשות זאת, כי לא היה לנו כוח. והחכם אומר לו על כך: הובשתני מלך כוזר).
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 19:22 |
|
| |
אייזין כתב, "אצלנו ב''ה אין דברים כאלה". על זה נאמר, פחחחחחחחחחחחחחחח. או שאייזין התכוון,"אצלנו ב''ה אין דברים כאלה בעיתון". שכן, בעיתונים שאייזין קורא, מדירים לא רק נשים אלא גם חדשות. לכן, אלימות, אונס, התעללות וכו' אינם מופיעים שם. אייזין לא יודע שראשי ישיבת פונוביז הולכים מכות, שאדמורי קרעטשניף מקיימים מצוות מלחמת אחים בגופם ממש, ושבבית שמש, ממש עכשיו, יש כנופיות של חוליגנים שמרביצים, מקללים, משחיתים רכוש ומתנהגים כאחרוני הפושעים, בגלל שמועה על קברי גרגשים באתר בניה. כל אלה חדשות מהיום. אתמול, או לפני שבוע, הודה חרדי במעשים מגונים בבתו בת התשע. אבל בטח לא כתבו על זה בעיתון. לפני שנתיים רצח חרדי רב מפורסם. גם הרוצח הזה יצא מעיר חרדית. מאותה העיר, בעצם, ממנה יצא המתעלל בבתו. אצלם, אין דברים כאלה. גם במקומונים...
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 23:42 |
|
| |
יישר כוח על האשכול. לאמשלום, הטור נכתב מזמן באתר "כיכר השבת", שנותן בדרך קבע מקום לכל מיני דעות, ואף הכתבים הקבועים שלו מעלים נושאים מושתקים בציבור החרדי- כמו אונס והתעללות, הכל בשפה נסתרת כמובן אבל לפחות יש ידיעות על "אדם בלבוש חסידי תקף באכזריות נערה חרדית בת 15" והמבין יבין. מה שמפריע לי ביותר, שפעם לא היו תמונות נשים, והיום אפילו ציורים נאסרו. כי בעבר ציוריו של יוני גרשטיין כללו נשים, וכל ספרי חיים ולדר מלאים בזה. וכנ"ל הסיפור המצוייר בעיתונים, תמיד עם נשים. אבל הפרסומאים חוששים יותר מדי ומורידים אפילו ציור של אישה. אצלינו בחב"ד, ההגדה הקלאסית של צא"ח הופקה לפני יותר מעשרים שנה, והיו בה משפחה שלימה מצולמת- אבא, אמא צנועה, ילדים וילדות. בפסח האחרון יצאה הפקה אחרת עם אבא, ילד, עוד ילד, ותמונה אחת של ילדה קטנטנה לרפואה. אין אמא בשולחן הסדר. גם אצלינו מושפעים מההיסטריה...
ולאייזין, באמת לא יפה לקשקש על כבודה בת מלך פנימה כשמכריחים אישה לפרנס כשהיא לא מחוייבת בכך מהתורה. לידיעתך, נשים חרדיות במקום העבודה סובלות מהטרדה מינית (לעיתים גם מגברים חרדים), ועדיף היה לו היו נשארות בבית ורק תמונתן תתנוסס בראש חוצות. תביט בתמונת אישה כמה שתרצה, זה לא עבירה כמו אישה נשואה שנוגעים בה והיא שותקת כי היא חייבת לפרנס. (ברוך הבא למציאות... ולא לשטויות שכתובות ביתד נאמן)
ולא, כבוד האישה זה לא לצעוק עליה "פרוצה" רק כי העזה לשבת מקדימה. זה לא נקרא לכבד נשים, וזה נעים לנו בערך כמו הסוטה שמעיר הערות על גופינו ומביך אותנו. זו נבילה וזו טריפה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2013 07:49 |
|
| |
הרי אתם בעצמכם כתבתם שלפני שנתיים אירע דבר כזה וב''ה עד אז ומאז לא קרו דברים כאלה .
מנגד אצל החילונים החולניים יש רצח ואלימות מידי יום .
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2013 08:56 |
|
| |
אמש
את אכן אינך מתהדרת באופנה הזו.
אין רצוני להגרר למריבות ולכן לא אפרט היכן אופנה זו באה כאן לידי בטוי. לא צריך לטרוח בכדי למצוא
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2013 20:32 |
|
| |
אני לא רוצה להישמע כבד, אבל: בלי קשר לתוכן, שם האשכול נראה לי לא קביל. וכן שם המאמר שעל פיו נקרא האשכול. לא מכוונים אקדח אל אדם, גם כשהאקדח ריק מכדורים. ולא כותבים ״תהרגו את האמהות״ גם אם זה רק הומור מתוחכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2013 03:53 |
|
| |
[ת"ט,
אתה עובר להעלבות? - עכשיו אתה טוען שאני לא אופנתית?! ]
|
|
|