| נשלח ב-17/12/2013 20:20 |
|
| |
מי נכנס עם כה"ג לקודש הקודשים דף היומי יומא לט:
תלמוד בבלי מסכת יומא דף לט עמוד ב
תנו רבנן: אותה שנה שמת בה שמעון הצדיק אמר להם: בשנה זו הוא מת. אמרו לו: מניין אתה יודע? אמר להם: בכל יום הכפורים היה מזדמן לי זקן אחד לבוש לבנים ועטוף לבנים, נכנס עמי ויצא עמי. והיום נזדמן לי זקן אחד לבוש שחורים ועטוף שחורים, נכנס עמי ולא יצא עמי. אחר הרגל חלה שבעה ימים ומת
בירושלמי ישנה הרחבה
תלמוד ירושלמי (וילנא) מסכת יומא פרק ה
ארבעים שנה שימש שמעון הצדיק את ישראל בכהונה גדולה ובשנה האחרונה אמר להן בשנה הזאת אני מת אמרו לו מאיכן אתה יודע אמר להן כל שנה ושנה שהייתי נכנס לבית קודש הקדשים היה זקן אחד לבוש לבנים ועטוף לבנים נכנס עמי ויוצא עמי ובשנה הזו נכנס עמי ולא יצא עמי. בעון קומי ר' אבהו והא כתיב [ויקרא טז יז] וכל אדם לא יהיה באהל מועד בבאו לכפר בקדש עד צאתו אפי' אותן שכתוב בהן [יחזקאל א י] ודמות פניהם פני אדם לא יהיו באהל מועד אמר לון מה אמר לי דהוה בר נש אני אומר הקדוש ברוך הוא היה
במדרש ויקרא רבה כא.יא
וכל אדם לא יהיה באהל מועד א"ר אבהו ומי יאמר שאדם היה ולא הקב"ה בכבודו היה נכנס ויצא עימו
א"ר אבהו וכהן גדול לא אדם היה
אלא כהדא דא"ר פנחס בשעה שהיה רוח הקודש
שרוי עליו היו פניו בוערות כלפידים
עליו הה"ד כי שפתי כהן ישמרו דעת ותורה יבקשו מפיהו
כי מלאך ה' צבאות הוא
בכתבי פילון כבר יש הרחבה מופלגת
וכפי השיעור ששער משה כוון באמרו וכל אדם לא יהי
באוהל מועד שענינו גם כהן לא יהיה אדם ר"ל להראות את עצמו
ממדרגת האדם כל עת שהוא בקודש הקדשים עד צאתו ר"ל לא היה בתנועות
הגוף כי אם במהלך נפש שהיה פנוי מעסקי העולם יען הנפש
בהתקדשה ובהכנתה להתעסק בעבודת אלהים היא איננה אנושית כי
אם אלקות
(פילון מן היורש)
תוקן על ידי חלמישצור ב- 17/12/2013 20:23:44
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2013 14:03 |
|
| |
הדמות לובשת הבדים היא פרי דמיונו- של שמעון הצדיק. של כנסת ישראל שליותה אותו כל השנים, בכניסתו להתפלל על עם ישראל,
באותה שנה אומללה קרו הרבה דברים קשים שסימנו את חורבן הבית,
בקלפי עלה השמאל, ועוד כמה סיפורים כפי שמספרת הגמרא.
גם רבי צדוק הכהן החל לשבת בתענית שהבית לא יחרב, בגלל הסיפור יומא כג
הרגיש שמעון הצדיק, כי אין יותר ערך לחייו, כי הוא כבר לא יכול לעזור לעם ישראל, ולכן הדמות גם לא ליותה אותו בצאתו
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 18/12/2013 14:16:53
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2013 14:29 |
|
| |
ירוחם מה שרציתי להראות הוא שבשני התלמודים במדרש ובכתבי פילון כולם מיתנאבים בסגנון אחד שהכהן הגדול הגיעה למוקומות מאד עליונים עד שפילון מכנה זאת אלוקות
יש לצין שפילון עצמו היה כהן וכנראה הכיר את עבודת הכהנים
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2013 14:30 |
|
| |
חלמיש
כנראה כונתך גם לשאול על ההגשמה? בעידון אפשר לפרש שהאדם הלבוש לבנים זהו הכהן הגדול עצמו שהרגיש בהילת רוח הקדושה הסובב את הרגשתו ובאותה שנה לא הרגישו והקבה הנכנס עמו הכונה לאותה הרגשה עילאית בנשמתו חלק אלו-ה ממעל , כמובן שערי תירוצים לא ננעלו,וצ,ע
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2013 16:32 |
|
| |
חלמיש לא הבנתי את דבריך התורה מצווה על הכהן הגדול להכנס לקודשי הקודשים, מקום האסור בכניסה לאף אחד. למקום התפילה הגדול והנשגב ביותר, חז"ל מכנים את המקום לפני ולפנים, ועוד כי'ב
אני צריך אסמכתא אחרת שהכהן הגדול הגיע למקומות מאד עליונים? איך אתה כורך בחדא מכתא את פילון ואת התלמודים? פילון -פילוסוף מתיוון ,שהחליף את שמו העברי ידידיה. בתרגום יוני פילון-אוהב.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2013 17:24 |
|
| |
אני דווקא יודע על פילון שהיה כהן כנראה שגם עבד בבית המקדש וכפי שאנו מכנים היום גם חרדי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2013 18:58 |
|
| |
מתוך ההקדמה של אלעזר הורוביץ לסיפרו של ד"ר בלקין "מדרשי פילון
פילון נולד באלכסנדריה של מצרים בשנות העשרים שלפני הספירה בערך בארץ ישראל
זמנו של הלל הזקן היה היתה זו תקופת הבית השני היה
מנהיג ליהודי אלכסנדריה ודברם בפני השלטון הרומאי שימש בעיקר רועה רוחני לבני
קהילתו באחד מבתי הכנסת שבעיר עיקר פעולתו הייתה בהרבצת תורה בבית הכנסת
ורעיונותיו העלה פילון על
הכתב בשפה היוונית שהייתה שפתם של יהודי אלכסנדריה פילון היה סופר פורה ביותר
ובלימודיה ופירושה ביום השבת שרובו ככולו עד שעת המנחה הוקדש ללימוד
בדרשותיו שהיה נושא בשבתות לפני הציבור
דר בלקין גילה שבכתבי פילון נמצא חומר רב מתורה שבעל פה והוא שאבם ממקורות
קדומים בתקופה טרם התייסדו בתי המדרשות הידועים של התנאים והאמוראים
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2013 19:37 |
|
| |
כמדומני שגם הרמב"ם לא היסתגר
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2013 20:20 |
|
| |
נכון. גם הרמב"ם לא היה דומה לחרדים. ברור מאליו. העובדה שהרמב"ם מקובל אצל החרדים לא מוכיחה שהוא עצמו היה חרדי. את הילדים של הרמב"ם לא היו מכניסים לחידר .
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2013 00:23 |
|
| |
חלמיש פילון אכן היה כהן- אבל כהן מתיוון. הוא גר באלכסנריה. בכל ספרות התלמודית . הוא לא מוכר. מר אלעזר הורביץ הביא אינפורמציה לא בדוקה ביסודיות ודי מפוקפקת, כנראה שהו קרא את זה מאחר כנ"ל.
ככלל אל תאמין בצורה עיורת במה שכתוב בספרים, מדענים ורבנים כותבים הרבה בדאיות , צריך לבדוק כל דבר משונה. אני גיליתי הרבה מאד דברים לא נכונים והזוים- אגלה לך בסוד אפילו אצל הגר'א
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2013 06:46 |
|
| |
ירוחם השלום והברכה
הוא לא מוזכר בתלמודים משום ששלא בטובתו הנצרות ניכסה אותו גם בגלל מה שצינתי וד"ל
אשר על כן חז"ל ריחקו אותו
גם הזהר לא מוזכר בתלמודים וכן ספרות ההיכלות למרות שמוזכרים שם שמות תנאים
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2013 11:20 |
|
| |
| חלמישצור כתב: |  | | ירוחם השלום והברכה הוא לא מוזכר בתלמודים משום ששלא בטובתו הנצרות ניכסה אותו גם בגלל מה שצינתי וד"ל אשר על כן חז"ל ריחקו אותו גם הזהר לא מוזכר בתלמודים וכן ספרות ההיכלות למרות שמוזכרים שם שמות תנאים |
|
והגמרא אומרת על כך לא לחינם הלך זרזיר לעורב,
הזהר -אין הכי נמי- הזהר חובר כידוע 1000 שנה לאחר חתימת התלמוד, על ידי רבי משה די לאון.
גם בזהר מוזכרים שמות תנאים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2013 14:31 |
|
| |
ירוחם
שמעון הצדיק מת יותר משלוש מאות שנה לפני חורבן הבית
הוא היה הכהן הגדול בימי אלכסנדר מוקדון
פך השמן ש[לדעתך לא] מצאו החשמונאים היה חתום בחותמו
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2013 20:15 |
|
| |
אריאל היו 2 שמעון הצדיק סב ונכדו. הראשון היה בזמן הכיבוש היוני,כ230 שנה לפני החורבן- ולפי יוספוס הוא קידם את אלכסנר הגדול, בנו חוניו הקים את מקדש חוניו באלכסנדריה. נכדו שימש בכ"ג 40 שנה לפני החורבן.
את ההבל של חותמו של כ"ג על פך השמן כביכול אפילו למאמין- מאיפה גירדת את זאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2013 04:39 |
|
| |
<גם בזהר מוזכרים שמות תנאים>
וגם מוזכרים שמות אמוראים.
http://www.havabooks.co.il/article_ID.asp?id=1228 "מה שיש שמות אמוראים שמוזכרים בספר הזוהר אינה הוכחה שהיה כאן זיוף, אדרבא, אם היה כאן זייפן ח"ו, ודאי עלוב הוא זיוף זה, אלא ברור שדברי רשב"י נמסרו בעל פה, ורשב"י ציווה לפני מותו לתלמידיו, ובמיוחד לרבי אבא, לכתוב את הדברים כפי שכתוב באדרא זוטא (האזינו רפז ב), והדברים נכתבו במהלך הדורות, וכן כותב בעל שלשלת הקבלה, כי רשב"י ובנו לא כתבו את הדברים, אלא תלמידיו ותלמידי תלמידיו כתבום במשך שנים ארוכות...".
פורום: עצור כאן חושבים - קדמות הזוהר (קבלה) – בחדרי חרדים
תוקן על ידי נישטאיך ב- 22/12/2013 05:10:35
|
|
|
|
|