| נשלח ב-23/1/2014 14:16 |
|
| |
כך היא דרכו של יצר הרע!
.
בתחילה, הוא לואט באזנה של בת ישראל כי היא צריכה להתגייס לצבא, שהשירות חשוב, שצריך לתרום, ש"כלה מחופתה"...
וסופה, מוצאת עצמה לומדת גמרא רח"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2014 14:59 |
|
| |
זה לא מתחיל בלהתגייס. החטא הקדמון שלהן הוא הלימודים במוסד המשוקץ "מדרשת לינדנבאום אור תורה סטון", אבי אבות הטומאה (או אולי, אם אמותיה? האימאימא שלה?). מוסד רפורמי טפו, ואפילו יותר גרוע מרפורמי טפו - מזרוחניקים מצביעי בנט ולפיד.
שם מתחילה ההתדרדרות! שם בטח למדו תִּפְלוּת, ומשם המדרון החלקלק.
אויה, אהה וכו'
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2014 15:32 |
|
| |
תהלים פרק פו (ב) שָׁמְרָה נַפְשִׁי כִּי חָסִיד אָנִי הוֹשַׁע עַבְדְּךָ אַתָּה אֱלֹהַי הַבּוֹטֵחַ אֵלֶיךָ:
נשאלת השאלה -האם בגלל שאני חסיד אני צריך שמירה מיוחדת? הגמרא אומרת: בני אם פגע בך מנוול זה -יצה"ר- משכהו לבית המדרש! למה לשם? כי הרי איך דרכו של היצה"ר? הוא אומר לך עשה כך וכך, ואז אתה שואל אותו, למה שאעשה כך אז הוא עונה - כי זו מצווה גדולה! משוך אותו לבית המדרש- ומבקש ממנו הנה הספרים הקדושים, תראה לי איפה המצווה הזו כתובה? עונה לך המנוול- תראה, זה לא כתוב אמנם- אבל אתה הרי חסיד, ועושה דברים לפני משורת הדין. ועל זה מבקשים שָׁמְרָה נַפְשִׁי כִּי חָסִיד אָנִי, על החסידים המנוול יכול לעבוד בקלות יתר. חסיד במקרה הזה= לחרדי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2014 15:38 |
|
| |
השכן החטא הוא קדום יותר ומתחיל במשפחה ובאולפנא
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2014 15:41 |
|
| |
[הוכחה גמורה לכך שצודק מי שטוען שצה"ל גורם לחילון ופריצות של הבנות - שהרי מה חילוני ופרוץ יותר מלימוד תלמוד?! (אולי רק תפילה בטלית והנחת תפילין, ל"ע)]
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2014 15:42 |
|
| |
אמשלום צריך לדון מה יותר לא ילבש, תפילין או תלמוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2014 16:02 |
|
| |
נדמה לי שבשנים האחרונות לאור היחס של הבנים לתלמוד, הרי תלמוד הופך להיות כלי אישה על גבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2014 16:16 |
|
| |
מיכי

|
|
|
|