| נשלח ב-16/3/2014 13:30 |
|
| |
סינכרוניזציה רבת פעלים
ובכן,המדע הפופולרי חושב באופן דיטרמיניזם לינארי,הרמב"ם הביא הוכחות לקיומו של האל בספרו מורה הנבוכים כתגובה למשנתו של אריסטו,לא ניתן לקבל את ההוכחות של הרמב"ם לקיומו של האל ע"י הוכחות לדטרמיניזים לינארי שאמור היה לתת מענה לכך שהיה המפץ הגדול ולפני כן היה עולם מטאפיזי,זוהי שגיאה לעניות דעתי,כיון שהתורה מדברת על דטרמינזים,שאיננו לינארי,אם כן,הרמב"ם אולי הטעה את הקוראים,בכוונת תחילה,להוכחת האל באופן הזה,שכן בתנך מדובר על סינכורניזיצה רבת פעלים אשר מיושמת בטבע,כך גם טעו האחרים שבאו אחריהם כגון קאנט ומחזריו.
רציתי לדעת אם ישנם כאן אנשים המכירים ידע עדכני במדע אשר מדבר על סינכורוניזציה רבת פעלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2014 14:09 |
|
| |
איש הזיפים, לא הבנתי דבריך. מהי 'סינכרוניזציה רבת פעלים'? במה הגיב הרמב'ם ביחס לאריסטו על קיום האלהים? וכי אריסטו כפר בדבר? האם מישהו לפני המאה ה 20 דיבר על מפץ גדול? איזה עולם מטפיזי היה קודם המפץ הגדול, ומי חשב כך? מה טעה קאנט בעיניין? מי חיזר אחרי קאנט? תודה, עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2014 14:24 |
|
| |
סינכורניזציה הינה התאמה בין דבר אחד לאחד,סינכרוניזציה רבת פעלים הינה בעל מס' גורמים יותר משנים.
לגבי הרמב"ם במה הגיב הוא לאריסטו אולי תאמר לי אתה,מה לרמב"ם ולאריסטו? במה אריסטו אמור היה לכפור? האם מישהו לפני המאה ה-20 דיבר על מפץ גדול? חשבתי שדיברו עולם מחודש והיה מפץ גדול,לא? איזה עולם מטאפיזי היה היה קודם למפץ הגדול? אינני יודע:-> אני שומע תמיד שמדברים על תאורגיה,ומהן ההשלכות של זה? מה טעה קאנט כתבתי באשכול אחר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2014 08:41 |
|
| |
סה"כ ניסיתי להסביר במה אני רואה את השגיאה.
כפי שאני מבין שם השם מביע במקרא שם סינכרוני.
מאז חז"ל כפי שאני מבין מביע שם השם מביע שם קבלי ולא סינכרוני.
יש הבדלים בתפישה
אין זה אומר שהמציאות פסקה מלהיות סינכרונית.
סה"כ מדובר כאן על אמונות,והאמונות הן מעשה אומנות.
אינני אומר שהיהדות הינה שגיאה,אלו הן תפישות שונות.
|
|
|
|
|