| נשלח ב-4/4/2014 16:33 |
|
| |
משטר או טיפול אישי משפחתי\קהילתי ? (לכבוד אמשלום היקרה)
משטר או טיפול אישי משפחתי\קהילתי ? (לכבוד אמשלום היקרה) בעקבות דיון שלי עם אמשלום היקרה בנושא כאוב ביותר בכל חברה אחראית. אני רוצה לתתן כאן את החשיבה החרדית בעניין. ואולי יבינו שאין כאן ח"ו זילזול בנושא עצמו. (בכלל קשה להבין אייך אפשר לחשוד בכלל שהחרדיות מפקירה נושא כזה קריטי לחינוך בזמן שהחינוך בחרדיות היא עיקרון יסודי בסיסי שתלחם מול כל גורם שירצה לשנות את החינוך שלה.) אנו מניחים - ואמשלום היקרה מסכימה עמי – שבני אדם בדרך כלל נורמטיביים כלומר האדם הוא לא אנס ח"ו. כלומר אונס ממש בכפיה עם הזיקים וכדומה, הוא לא איום ממשי באף חברה נורמטיבית. כמובן בכל חברה יש חולים כלומר חולי נפש שכלפיהם אין וויכוח שהטיפול היא טיפול מקצועי רפואי וכו' כלומר לא ניתן לאספסוף לבקש דם על חשבון החולים. לא נחזור לימי הביניים שהמשטר או הכנסייה דאגה לחנך את ההמונים על ידי ענישה פומבית לחולי נפש. זה לא צודק כלפי החולה ולא צודק כלפי משפחתו וגם לא מחנך את ההמונים רק להפך, מוציא אותם רע מאוד וגם מחנך אותם להיות צמאי דם. אם כך על איזה סוג אונס אנו דנים ? אנו דנים על אדם נורמטיבי שיש בסביבתו ובסמכותו ילדונת או ילד מושכ\ת, ובהיות שאין לו יראת שמים והיות שהוא האדון שלו\ה אז הוא מרגיש יותר חופשי לנסות להתחיל איתם. והם מצדם אין להם את האומץ (או אולי דווקא יכול לקדם אותם עם הקריירה ?) להתנגד. האדון מצדו לכאורה לא רואה את זה כך הוא מדמיין כביכול שהם מסכימים. כמובן שמאוד רלוונטי מהו גילם של הילדים האם הם מתחת לגיל 18 או הם כבר מעל 20 כלומר אפשר לדרוש מהאדון היקר קצת אחריות ולהבין שילד לא יכול לא להסכים ולא יכול להתנגד. אם מדובר על מתחת לגיל שאפשר לומר שהילד לא יכול להתנגד ואפשר לומר שהאדון חייב להבין זאת מראש. אז בוודאי צריך למנוע מקרים כאלה. השאלה כמובן אייך ? דבר ראשון אסור שיהיה מצב של יחוד ילד\ה עם האדון. כלומר אי יחוד היא נשק חזק מאוד סביבתית וגם מונע מתחילה את הרגשות האלה. כלומר אדם נורמטיבי לא מתאחד יחד עם ילדה מסיבה שמה יחשדו בו. שהציבור או ההלכה אוסר איחוד ? אז כבר זה בעצמו מונע הרבה צרות. במיוחד שיש בחוץ אספסוף שמחפש דם.
(שמעתי ברדיו פמיניסטית יקרה מתלוננת שאי אפשר לנסוע עם מונית כי הנהגים מתחילים עם הבנות. ולך תסביר לה שזה אסור הלכתית משום יחוד, כלומר גם נהג חרדי וגם בת חרדית לעולם לא יהיו יחד לבד במונית)) והיה אם ח"ו כן קרה מקרה, והילד\ת שתק\ה ? אז חזקה שהחמור ינסה שוב עם עוד מישהו עד שיתגלה למישהו שהאדם הזה שרוף. אם המישהו הזה הוא מהאספסוף ? אז לא רק הרשע מקבל את ענשו על ידי מחפשי וצמאי הדם, רק כל משפחתו סובלים מהאספסוף על לא עוול בכפם. כלומר אם יש לחמור הזה כמה בנות ובנים אז האספסוף מחסלים אותם חברתית שלדעתי זה לא פחות אכזרי מאונס. אז אני לא ממליץ לגורל להפיל את הרשע בידי האספסוף. כלומר למען סביבתו של הרשע אני מעדיף שהמקרה יבוא לאדם אחראי. האדם האחראי מפעיל את העסקונה של הקהילה שהם בדרך כלל אנשים אחראים ותלמיד חכמים והם פונים לאנשי מקצוע, אם צריך ואפשר ? מטפלים בילד\ה וברשע כך שאף אחד מהסביבה לא יפגע, וגם לא נתנו לאספסוף את לחמם ואולי סוף סוף ימותו. כלומר לגדל אספסוף בחברה ? היא אסון בפני עצמו ! ואם ניתן להם לחם ? אז המפלצת שנקרא אספסוף יגדל למימדים זוועתיים. אגב: אספסוף בקהילה היא אותו אספסוף התקשורתית בציבור הכללי. האמבוס שעושים התקשורת לכל חשוד לפני שעוד חקרו את הלשון הרע ? היא אותו מפלצת שאני מדבר כאן שגורם לכל החברה להיות חברה צמאי דם ולהיות כמו האספסוף של ימי הביניים שהכנסייה ניצלה לטובתה. ולכן בעיני השחתת החברה היא חמורה יותר מהצורך לתת למשטר לטפל בנושאים כאלה. אם כל הכבוד למשטר הקר והיבש מעצם טבעו, ממנה- מהמשטר - יוצאות הלחם לצמאי הדם בתקשורת ובציבור = האספסוף. אז לטובת כולם היא שהטיפול תהיה פנים קהילתי משפחתי וגם מקצועי. מלתת למשטר לטפל בנושא. החיסרונות של טיפול המשטר היא כדלקמן. היא קר ויבש. מהסיבה הפשוטה שעובדי המשטר רוצים את המשכורת ולא את טובת המטופלים עצמם. נכון שזה מקצועי וכו' וכו' בכל זאת בכל מקרה כזה צריך חוץ ממקצוענות, צריך בעיקר לב ואחריות. היא לעולם לא לקחת בחשבון את סביבת הרשע וגם את סביבת הקרבן (הרי הקרבן עצמו וסביבתו לא רוצים להיות מסכנים ומבקשי רחמים ועוד ועוד) המשטר מעוניין בפומביות בכדי להרתיעה. באותו דרך נותנת את לחמם של צמאי הדם ומגדל חברה שכאלה. וכאמור פוגעת בסביבת הרשע והקרבן. המשטר לא מוחלת ולא סולחת מעצם שהמשטר היא יבש, היא נתון במחשב שלעולם לא נמחקת. ומיהו האדם שיכול לקבוע שחטא שאדם עבר ברגע של חולשה חייב להיות חקוק עליו לעולמים ? ולמי זה טוב ? הרי אין שום ספק שנותנים לאדם לפתוח דף חדש אז קודם כל הצלנו את הקרבנות העתידיות וגם נצלנו את החלש שלא עמד בפיתוי. יש עוד הרבה מה לומר על חסרונותיו של משטר מול המעלות של טיפול אחראי משפחתי קהילתי פנימי. אבל זה מספיק לדעתי במאמר הקצר הזה. עכשיו ברשותך נעבור לשמוע מה דעת המשטר בעצמו בעניין. כלומר האנשים האחראיים מאחורי השולחן של המשטר. במשטרה או בסוציאלי וכדומה. מניסיוני כל המערכת של המשטר משתפת פעולה עם הקהילה. כלומר הם מכירים טוב טוב במעלה של הטיפול האישי מול הטיפול היבש של המערכת. הם מודעים שיש לנו אחריות לסביבה כלומר לסביבה אסור להיות מעורב 1, מצד האספסוף כנ"ל 2, זה לא טוב לחינוך הסביבה כנ"ל כלומר אנו לא רוצים שהילדים ידעו בכלל שקיים כזה דבר. הרי סוף כל סוף מי שיודע מכזו תאווה אפי' באופן השלילה ?! הוא ירצה להתנסות בכך ח"ו, קודם רק כדמיון וחלום ואחר כך עם חבר או שכן ושכנה וכו' וכו' לסיכום: הקהילה החרדית מהרבה סיבות טובות ואחראיות לא יכולה לשתף פעולה עם המשטר, ולכן גם המשטר משתפת פעולה יחד עם הקהילה ומגיע להם ברכות על האחריות האישית שהם מראים במקרים שלנו. ולמחפשי וצמאי הדם ? אנו לא הכתובת. לא בגלל שאנו לא מפרגנים לכם את לחמכם. רק דווקא כי אם כבר לתת לחם לאספסוף ?! יש לנו אספסוף משלנו על דרך "עניי עירך קודמים" !! בכוונה לא התייחסתי לנושא הלשנה למשטר במקרים הלכתיים אחרים כמו סיפור הולילנד, כי שם הסיבה היא אחרת לגמרי. את המאמר הזה כתבתי לאמשלום היקרה ואני מקווה שהצלחתי להסביר את הנושא לעומק. בברכה Max maxmen
תוקן על ידי maxmen ב- 04/04/2014 16:55:50
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 13:38 |
|
| |
.
ישר השתכנענו.
או... שאולי... תשאל את חסידיו של הרב ברלנד אם ניתן לסמוך על מישהו מהקהילה כשיש כל מיני מעשים שלא ייעשו.
או... את הרבנים שחתמו על מכתב התמיכה באליאור חן?
או ... את תלמידיו של הרב אלון?
כן. בטח.
אתה מוזמן לשאול את חנה קהת, מה עשו לה כשניסתה להוציא החוצה את מעשיו של הרב כהן. אתה מוזמן לקרוא על עוד מעשי השתקה רבים, במקומות רבים ושונים.
בטח. אפשר לסמוך על הקהילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 16:10 |
|
| |
אף אחד לא צריך להשתכנע זה פשוט מה שאנשים עושים וחושבים. אם אתה משוכנע שפקיד קר ויבש עובד המדינה יותר אחראי למען ילדיך ? אז בבקשה תן להם (למשטר) את ילדיך מיום היוולדם לאימוץ. הא,,, שכחתי כבר עשית את זה. גם הלקריב אותם למולך כרווקים.
אם אתה לא מאמין בקהילה שלך ובמשפחה שלך אז במי כן תאמין ? במערכת דמיונית ? אני מעדיך מערכת אישית שכל אנשיה מכירים אחד את השני ודואגים אחד לשני. ולא מעוניין לתת לאספסוף את לחמם ולא אספסוף משלנו ובוודאי לא אספסוף הכללי = התקשורת.
בכל אופן אני אישית לא מאמין לשום סיפור שכתבתה לעיל, לא סיפור הרב ברלנד ולא סיפור אחר כל זמן שהמפיצים של הסיפור הם אספסוף שרוצים את פרסומם עצמם. רוב העסקנים והרבנים שאני מכיר שפועלים בקהילה, כולם פועלים בלי שמישהו בחוץ יודע בכלל את שמם. ולכן הם יותר אמינים מהליצנים שרצים לתקשורת לספר את סיפורם. בכלל אני לא מבין למה צריך לתת לאספסוף את לחמם. למי זה טוב ?
לסיכום: כל ניסיון לטעון שהמושג משטר יותר טוב מקהילה אישית משפחתית ?! נועד לכישלון מכל הבחינות !! זה סוג של חסיד שוטה של המערכת שלא מוכן להודות לאמת הפשוטה במיוחד שאנשי המערכת עצמה משתפת פעולה עם הקהילה כלומר אפי' אנשי השטח מהמערכת מודים שזה יותר מועיל לכולם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 16:28 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | | אף אחד לא צריך להשתכנע זה פשוט מה שאנשים עושים וחושבים.אם אתה משוכנע שפקיד קר ויבש עובד המדינה יותר אחראי למען ילדיך ? אז בבקשה תן להם (למשטר) את ילדיך מיום היוולדם לאימוץ.הא,,, שכחתי כבר עשית את זה. גם הלקריב אותם למולך כרווקים.אם אתה לא מאמין בקהילה שלך ובמשפחה שלך אז במי כן תאמין ? במערכת דמיונית ?אני מעדיך מערכת אישית שכל אנשיה מכירים אחד את השני ודואגים אחד לשני. ולא מעוניין לתת לאספסוף את לחמם ולא אספסוף משלנו ובוודאי לא אספסוף הכללי = התקשורת.בכל אופן אני אישית לא מאמין לשום סיפור שכתבתה לעיל, לא סיפור הרב ברלנד ולא סיפור אחר כל זמן שהמפיצים של הסיפור הם אספסוף שרוצים את פרסומם עצמם.רוב העסקנים והרבנים שאני מכיר שפועלים בקהילה, כולם פועלים בלי שמישהו בחוץ יודע בכלל את שמם. ולכן הם יותר אמינים מהליצנים שרצים לתקשורת לספר את סיפורם. בכלל אני לא מבין למה צריך לתת לאספסוף את לחמם. למי זה טוב ?לסיכום: כל ניסיון לטעון שהמושג משטר יותר טוב מקהילה אישית משפחתית ?! נועד לכישלון מכל הבחינות !! זה סוג של חסיד שוטה של המערכת שלא מוכן להודות לאמת הפשוטה במיוחד שאנשי המערכת עצמה משתפת פעולה עם הקהילה כלומר אפי' אנשי השטח מהמערכת מודים שזה יותר מועיל לכולם. |
|
אתה יכול להמשיך לחיות בלה-לה-לנד שלך. כנראה, עד שלא תתקל בקרבן מבני משפחתך חו"ח, תמשיך לטעון שכולם משקרים. זה ברור הרי, אנ"ש לא עושים מעשים כאלה. הילדים גיהצו את עצמם עם מגהץ. התינוק טלטל את עצמו עד שאיבד את ההכרה. האמא המרעיבה היתה אמא למופת, זה התינוקות שהרעיבו את עצמם.
יש שני דברים שאין להם סוף, החומרות לפסח, והיכולת שלך לעצום עינים חזק כנגד המציאות. בעצם, לגבי החומרות לפסח אני לא בטוח.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 17:14 |
|
| |
[מקס,
א. אני מסכימה שיש לחנך, לחנך ועוד לחנך.
ב. אני חושבת שמחנכים צריכים להכיר את העולם בו הם חיים - לדעת עם מי הם מדברים ועל מה הם מדברים. אני חוששת שאתה אינך מכיר את העולם כלל. אתה מדבר על אונס כמו מישהו שמעולם בימי חייו לא פגש אדם שנפגע מאונס או התעללות, ובהתחשב בסטטיסטיקה (כן, גם בעולם החרדי כמו בכל העולם כולו) - יותר משזה פרדוקסלי זה עצוב (בגלל שגם אם אינך יודע עובדה ספציפית על אדם ספציפי, עליך להיות מודע לכך שאחוזים גבוהים מאוד מן הנשים סביבך נפגעו באופן כזה או אחר, ובאחוזים נמוכים יותר גם הגברים שסביבך). רוב אדיר (הרבה יותר מתשעים אחוז) ממקרי האונס אינם מבוצעים באמצעות "אזיקים" או באיומי אקדח, ואינם נעשים ע"י "משוגעים" או "חולים". הם נעשים במקום מוכר בידי אדם מוכר, שלרוב נחשב "נורמטיבי" בעיני כל מי שלא נאנס על ידו (ולפעמים גם עלי יד מי שכן...). ה"מחלה" הזו היא קודם כל פוליטית (קרי: קהילתית ותלויה בתרבות), ורק אח"כ אישית: ב"ה מרבית האנשים אינם אנסים, אבל אם הם חיים בתרבות שבה הפעלת כוח כלפי אדם אחר (כי הוא חלש יותר, במעמד נמוך יותר או ממין אחר) היא חלק מהנורמה, אז גם אונס עלול להיראות להם "טבעי". אדם שאונס אינו "חולה" מבחינה מינית, אלא הוא אדם אלים וכוחני שמפעיל כוח - הוא משתמש במין כמעשה להשלטת כוח. אי אפשר ואסור לערבב זאת עם פדופילה (משיכה מינית לילדים שטרם גילו סימני מין), שכן זו במובן מה אכן "מחלה", והיא גם יכולה להיות מטופלת באופן תרופתי (אם לא מניעה ממש, לפחות עיכוב). אונס - לא. תרופות המיועדות לסירוס או להפחתת יצר המין הוכחו כמונעות (או מעכבות מאוד) אצל פדופילים, אבל כחסרות השפעה על אנסים. כי אנס אינו מונע מיצר מיני, אלא מיצר של כוח, ולזה טרם המציאו תרופה. לכן, אני מסכימה שצריך לטפל גם בקהילה (בעיקר כי היא מקור הבעיה ושם גם מקור הפיתרון), אבל בכדי שזה יקרה באופן נכון וצודק, הקהילה עצמה צריכה ללמוד ולהבין את המצב. אחרת - ימשיך לקרות מה שקורה כל הזמן: קהילות מכסות על פשעים, תומכות בפושעים, לא משתפות פעולה עם מי שבאמת מנסים (ויודעים איך) לעזור, ומפקירות את הקורבנות (וכמובן גם מאשימות אותם בשקר, הכפשה, רדיפה ושטויות ממין אלה). זה לא חינוך וזה לא טיפול - זו התעלמות מרשע. ומי שמתעלם מרשע - מגביר את הרשע והופך לרשע בעצמו.
ג. כל מה שמואדיב אמר. (כמובן שניתן היה להביא דוגמאות גם מן הקיבוצים שלפני יותר מ-20 שנה - ל"קהילה" יש גם הרבה מגרעות...)]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 18:29 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | אתה יכול להמשיך לחיות בלה-לה-לנד שלך. כנראה, עד שלא תתקל בקרבן מבני משפחתך חו"ח, תמשיך לטעון שכולם משקרים. זה ברור הרי, אנ"ש לא עושים מעשים כאלה. הילדים גיהצו את עצמם עם מגהץ. התינוק טלטל את עצמו עד שאיבד את ההכרה. האמא המרעיבה היתה אמא למופת, זה התינוקות שהרעיבו את עצמם.
יש שני דברים שאין להם סוף, החומרות לפסח, והיכולת שלך לעצום עינים חזק כנגד המציאות. בעצם, לגבי החומרות לפסח אני לא בטוח. |
|
אז בוא נראה מי חיי בלהלהלנד. האימא המעריבה הולידה מיד אחרי הסיפור עוד ילד ואף אחד מאנשי המקצוע לא לקחו את התינוק ממנה, כלומר אנשי המקצוע נותנים בה אימון. ואה,,,שכחתי, כל ילדיה כולל הילד ההוא אצלה. וואלה,,,,,
האברך שטילטל (והרג בכוונה תחילה, אני אומר זאת בציניות כמובן) את התינוק שלו, יצא כבר מהכלא ב"ה והנה יש לו כבר עוד ילדים ואף אחד מאנשי המקצוע לא חשב שצריך לסרס אותו. אה,,,רגע רגע שכחתי,,,,,,,, אשתו שהוא רצח את בנה בדם קר ? ממשיכה לחיות איתו הרי לא נולד לה תינוקת בנס. וואלה,,,,,
אבל בתכלס המשטר חייב את קיומו מסיפורי סרק אחרת מי צריך את המשטר ? אתה מבין ? אילולי סיפורים כאלה מי צריך אותם ? אבל את האמת ? לא צריך אותם ואל תדאג לחרדים, כי הם מסתדרים לבד ב"ה. ולדעתי גם הציבור הכללי לא צריך אותם וזה לגמרי מיותר. אני לא צריך משטר שתרדוף אחרי חיים רמון שהכניס את לשונו לרשות הפרט של זאתי שנדבקה עליו. מצדי הוא יכול להמשיך לפעול למען הזולת ולטובת הכלל. בעיני שופט בגיל 90 לוקח 80 אלף שקל כל חודש בזמן שגזלו מעניים את הלחם ? יותר גרוע מהכנסת הלשון של חיים רמון בצעירה שנדבקה עליו. אני לא צריך את המשטר ששופטיה מקבלים בגיל 90 80 אלף שקל כל חודש ולא תפרגן לחם ומים לתינוקות עניים. אני לא צריך משטר שתתן לדת הקפיטליזם לשלוט בנו. שום דבר מכל מה שאנו צריכים מכלב השמירה\התקשורת או מהפוליטיקאים או מהמערכת הצדק והמשפט, אנו לא מקבלים חוץ מרדיפה אחרי האוויר כאילו בכל פינה מחכה לנו אנס בפוטנציאל, הנה הנשיא אנס חיים רמון אנס בקיצור אילולי המערכת והצדק ? כולנו אנסים אנו ואבותינו מאז יצאנו ממצרים. איפה הם כל המערכת שמגרשים משפחה שלימה מהבית ??? הא,,,, ?? איפה הם ??? איפה הם שעשרות אלפי משפחות נחרבות בגלל המערכת המפגרת של הקפיטליזם. איפה הם שפישר השתולל וגרם שעשרות אלפי זוגות לא יכולים לחשוב להביא ילד לעולם כי אין להם סיכוי להגיע לדיור.
שני נושאים יש להם בכדי שיוכלו לעשות כל העולה ברוחם. "אנסים" ו"חרדים" עם זה מקבלים 19 מנדטים במשטר המפגר שלך שאתה כל כך מאוהב בה. רבונו של עולם,, מה אתה כל כך מאוהב בא ??? איפה אתה חיי ? אתה לא רואה מה קורה ?
תוקן על ידי maxmen ב- 06/04/2014 19:18:47
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 19:13 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | קהילות מכסות על פשעים, תומכות בפושעים, לא משתפות פעולה עם מי שבאמת מנסים (ויודעים איך) לעזור, ומפקירות את הקורבנות (וכמובן גם מאשימות אותם בשקר, הכפשה, רדיפה ושטויות ממין אלה). זה לא חינוך וזה לא טיפול - זו התעלמות מרשע. ומי שמתעלם מרשע - מגביר את הרשע והופך לרשע בעצמו.
|
|
וכאן - אמשלום היקר - למה לחשוד בקהילה שהחינוך היא הבסיס הראשוני של קיומה. הכנסת מקצוענים ושיתוף פעולה עם מקצוענים היא האלף בית בקהילות החרדיות אפי' הקיצוניות ביותר. זה מגיע עד ההלכה הפסוקה של כל פוסק. כל קבליסט למשל לא יחלל שבת על פי ספר קבלה וכן יחלל שבת על פי הרפואה המודרנית. כלומר האימון באנשי המקצוע היא אימון טוטלי ובסיסי בכל תחום ביהדות, אז למה לחשוד שבדיוק בנושא הזה (שזה גם עוון דתי ראשון במעלה) מפקירים ומתנהגים כמופקרים ? למה לחשוד באימא ואבא (שכל עמלם היא אך ורק לגדל ילדים לתורה ולמעשים טובים,) בהפקרות ? למה לחשוד שבית ספר (ת"ת או בית ספר לבנות) שיודעת שסיפור אחד יפיל את כל הבית ספר, תתנהג בהפקרות ?
אז אפשר להירגע, את אנשי המקצוע שומעים ומאמצים בחום, ואף אחד לא מופקר ח"ו. בכל זאת התמונה לא כל כך מפחידה, כלומר רוב אנשי המקצוע באמת לא חושבים שהאסון מחכה לכל אחד בפינה, במיוחד בקהילה של יראי שמים ובמיוחד בקהילה שמתחילה יש לה סוגי הגנות מועילות כמו יחוד וכדומה.
את האמת חייבים לומר, יש יותר קרבנות בכל ישיבה וחיידר ובית ספר לבנות וסימינרים, מחשדות סרק ולינצ'ים חברתיים מהאספסוף כלפי ילדים וילדות בחורים ובחורות אברכים ונשים וכו' וכו' מהקרבנות מאונס. כלומר הטירוף הזה של רדיפה אחרי הנושא הזה, הביא להרבה יותר קרבנות סרק. רק תאמר בקהילה מילה על מישהו ברמה של הרב ברלנד או אפי' ברמה של הרב אלישיב ? האספסוף יאמין בלי שום בעיה. כי זה מה שהם "אספסוף" כבר אמר החכם האבן עזרא שהאדם מאמין בכל מה שהוא. כלומר האדם רע מאמין שכולם רעים. לא רק זה, בעסקונה יש כזו אינטואיציה כלפי כל מי שבא לספר סיפורים שכאלה, שדבר ראשון בודקים את המספר, וברוב המקרים מתברר שמנוול הגדול הוא דווקא המספר. אנחנו מכירים את אלה שקיבלו עליהם את המצווה להשגיח במקווה, בדרך כלל האבות אומרים לבניהם להשגיח מהמשגיח כי הם הכי מסוכנים.
ובכן עדיף שכל הילדים והילדות והבנים והבנות והבחורים והבחורות ואברכים ונשים, לא יהיו בכלל מודעים למושגים שכאלה. כי זה מיותר וגם לא מגדל אנסים חדשים. נכון זה נשמע חינוך סגור ומסוגר וקפדני וגם קשה, אבל זה כדאי. מי שרק מכיר יודע שרוב הבנים ורוב הבנות מקבלים את המושגים של מיניות אך ורק כמה ימים לפני החתונה. ולכן בכדי להשיג זאת, אסור שכל הנושא יקבל פומביות. כתוצאה מכל זה, זה נראה כאילו מכסים על פשעים כאילו תומכים בפשעים. אבל לא היא,,,, את - אמשלום היקרה - מספיק משכילה להבין שאין קיום לשום חברה אם הם מכסים על פשעים. במיוחד חברה שעיקר פועלם ועמלם הם הבנים\ות. ולכן אילו הקהילה היית מכסה משהו ?! מזמן לא היית קהילה חרדית ביקום !! אבל המציאות היא שהם משגשגות והולכות וצומחות למימדים שההיסטוריה האנושית לא ידע מעולם ב"ה. מי ייתן שכל בני אנוש חרדים אמן ואמן................
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 19:29 |
|
| |
[מקס,
אני באמת מחבבת אותך, אבל כל קשר בין דבריך ובין המציאות הוא מקרי בהחלט. (והבעיה היא, שגם כשהמציאות דופקת בקול על דלתך אתה מסרב לפתוח אותה - "אני אישית לא מאמין לכל סיפור")]
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 19:59 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [מקס,
אני באמת מחבבת אותך,
|
|
גם אני אותך. ואני באמת יודע בתוך ליבי שאת מתכוונת רק לטובה וכואב לך באמת הנושא בכללותו. מי ייתן שכל בני אנוש יהיו כמוך וכמו כל הדואגים לאנושות יותר טובה. הרי בסוף כל סוף רק בזכות כאלה יש בכלל בני אנוש ביקום.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 20:05 |
|
| |
מואדיב ומקסמן, המהלומות ההדדיות אינן מוסיפות לכם כבוד, מה גם שהינן עבירה על חוקי הפורום - בחיבה יתירה, כיוון שאני אוהב לקרוא את הגיגכם (גם את שלך אמשלום).
נגעתם בהרבה נקודות אך משום מה התעלמתם מנקודה שמקסמן נגע בה בחטף, עניין האספסוף. מקסמן מקבל כנקודת הנחה שיש אספסוף (בין שורותיו ניתן להבין שמקסמן חושב שהאספסוף שולי באוכלוסיה החרדית אך חזק מבחינה תקשורתית), לכן אין לתת לו מזון וכו' וכו'
החשש הגדול מפרסום עוברי עבירה בציבור החרדי, מקורו בחשש מה יקרה למשפחה - בעיקר בתחום המוסדות והשידוכים - משום מה רוב החרדים מוכנים להניח את צווארם על גרדום האספסוף ואינם מוכנים להילחם בו. מה גם שבכמעט כל חרדי/ת קיים הטבע ה'אספסופי' להתייחס כאל "יד שנייה" למשפחה שלא שפר עליה גורלה - קרי, אחד/ת מבני/ות המשפחה עבר/ה אונס או מחלה קשה או בעל/ת נכות ועוד ועוד - הטבע הזה מזין ומחייה את האספסוף יותר מכל אונס או 'פשע' אחר. הציבור החרדי ובראשו רבניו וראשי ישיבותיו ומחנכי/ות מוסדותיו צריכים להוקיע התנהלות אספסופית זו ואדרבא להרים אל על משפחה שכזו.
בציבור החילוני, אם אחד ביצע את אחד ה'פשעים' דלעיל לשום אחד משני משפחתו על פי רוב לא תהיה בעיה להתקבל למוסדות או ליצירת קשר עם בן/ת זוג. האספסוף אולי יקרע אותו תקשורתית, אולי, אך עדיין זה לא יפגע בבני משפחתו בהתנהלות הבסיסית שלהם.
באם היה דיון בנושא זה ונעלם מעיניי עמכם הסליחה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 20:40 |
|
| |
עיקר הויכוחח הוא על צורת המשטר שבו רוצים לחיות. הרצון מצד אחד לחיות במדינה מסודרת עם בתי מש/פט משטרה ושלטון מרכזי אחד- לעומת הקו החרדי -שמקס מצטיין ליצג כאן בפורום,- לחיות בקהילות קהילות. כשלכל קהילה יש את המנהיג שלו ואת אורח החיים שלו. בדיוק כפי שחיו בני ישראל במשך אלפי שנות הגלות. זה כל העניין- בדיוק כפי שהיה בגאלה ביציאת מצריים- משה רבנו הקים שלטון מרכזי, כמו כל שלטון שוטרים שופטים כהנים לויים. קרח ודתן ואבירם. התנגדו כולם קדושים כפי שהיו קודם בגלות. לכל משפחה היה את הכהן שלו- הבכור- ופתאום הפכו את הבכורים לאזרחים מן השורה, הם רצו להמשיך בקהילות במשפחות- (לפי הר'אב"ע)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 20:55 |
|
| |
ירוחם, ניכרים דברי אמת. כנ"ל חטא המרגלים נבע מזה שנשיאי השבטים גדולי התורה ידעו שבא"י נדרש להיות קטנים, והם לא היו מסוגלים לסבול את זה שלא יקראו להם יותר "גדולים".
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 22:45 |
|
| |
| רדקי כתב: |  |
החשש הגדול מפרסום עוברי עבירה בציבור החרדי, מקורו בחשש מה יקרה למשפחה - בעיקר בתחום המוסדות והשידוכים - משום מה רוב החרדים מוכנים להניח את צווארם על גרדום האספסוף ואינם מוכנים להילחם בו. מה גם שבכמעט כל חרדי/ת קיים הטבע ה'אספסופי' להתייחס כאל "יד שנייה" למשפחה שלא שפר עליה גורלה - קרי, אחד/ת מבני/ות המשפחה עבר/ה אונס או מחלה קשה או בעל/ת נכות ועוד ועוד - הטבע הזה מזין ומחייה את האספסוף יותר מכל אונס או 'פשע' אחר. הציבור החרדי ובראשו רבניו וראשי ישיבותיו ומחנכי/ות מוסדותיו צריכים להוקיע התנהלות אספסופית זו ואדרבא להרים אל על משפחה שכזו.
בציבור החילוני, אם אחד ביצע את אחד ה'פשעים' דלעיל לשום אחד משני משפחתו על פי רוב לא תהיה בעיה להתקבל למוסדות או ליצירת קשר עם בן/ת זוג. האספסוף אולי יקרע אותו תקשורתית, אולי, אך עדיין זה לא יפגע בבני משפחתו בהתנהלות הבסיסית שלהם.
באם היה דיון בנושא זה ונעלם מעיניי עמכם הסליחה. |
|
תודה צדיק, הצלחת לחדד את העניין יותר, אבלללללללל. אני טוען בעיקר על בעיה חינוכית מפומביות המעשים, יותר מחשש של אגו ושידוכים שזה גם שיקול אבל לא שיקול לשמה (אתה מחדד את הלא לשמה יותר וחבל)
בציבור הכללי האדם גם נשחט בכל הסימנים. אל תחשוב לרגע שאין זה פוגע בו חברתית בכל בחינה אפי' שידוכים (הרי הקלישה של נישואין מאהבה נטו לא עובד רק בסרטים)
ומאוד חידדת את עניין האספסוף: ואני הוסיף שכל המטרה של הפומביות משרת רק אותם. זכות הציבור לדעת בנושאים אלה משרתת אך ורק את האספסוף הרי זה לא מחנך אף אחד והסכמנו שרוב בני אדם הם נורמטיביים אז בשביל מה הפומביות ? אם לא לתת לאוהבי רכילות ואוהבי דם את לחמם ? נטרפה דעתי ששמעתי את יובל הררי (וגם בספרו "קיצור תולדות האנושות") קובע שמין האנושי הוא בעל חיי חברתי ולמה ? כי הוא אוהב רכילות !! שאני שמעתי אותו נטרפה דעתי, מאיפה הוא מביא את זה ? המצאת השפה, מהפיכת החקלאות, כל המלחמות וכל ההיסטוריה הכל בכל מכל כל בכדי שתהיה לנו איזה רכילות קטנה ??? איזה הנאה לראות אייך חיים רמון נופל על הכנסת לשונו לתוך רשות הפרט (אני פשוט אהבתי את הניסוח המשפטי "הכנסת הלשון לרשות הפרט"). כלומר אנו מיצרים את החוקים בכדי שנוכל לצחוק על אחרים ? כל חוקי בני אנוש הם שניפול ויהיה על מי לצחוק ולרכל ולשתות את דמו ?
אני אוהב לצטט את האבן עזרא בכדי להזהיר את ההוגים האלה ולומר להם חבריה היקרים: זה מה יש לכם בראש ? כל בני אנוש רוצים רכילות ודם ? הרי אתם מגלים את קולנכם ברבים !! ולא אומרים שום דבר מציאותית על אחרים ורק מגלים את מחשבותיכם הילדותית.
במקום כלבי שמירה (תקשורת) קיבלנו לחם לאספסוף ? במקום מערכת הצדק לטובת מי שצריך אותם באמת קיבלנו את רדיפת חיים רמון או את הנשיא קצב או את הזמר (מה שמו ?) האם בשביל זה צריך את מערכת הצדק ? (אני לא מזלזל ח"ו בנושא ההיא אבל רבונו של עולם זה לא נושא שנותנים לו פומביות. זה נושא שצריך לקבור עמוק בתוך האדמה, בדיוק כמו נושאים אחרים שהמודרנה לא רוצה שנדע למשל כמה מתאבדים יש ביום אחד בארץ ? כלומר הם יודעים מתי לשתוק, אז אייך בדיוק בזה שצריך לשתוק פתאום כולם אוהבים לבחוש בזה וזה חדשות טובות ומעלה את הרייטינג. הרי זה נשמע כמו גן ילדים. סיפר לי מג"ש שהתקבל להיות מג"ש בישיבה קטנה של תולדות אהרן, ובימים הראשונים הוא הרגיש במשהו מוזר שכמעט כל יום בא בחור אחר ומספר לו X נגע בו איפה שאסור וY נגע בו איפה שאסור וכו' וכו' עד שהבין שהוא חייב לעצור את זה. ושאלתי אותו אייך ? פשוט מאוד ענה לי, שאלתי את הבחור: ואז מה ? אז נגע בך אז מה קרה ? ובתוך זמן קצר הבחורים הבינו שזה לא מה שמרגש את המג"ש במילא אין כאן דם ואין מה לספר יותר. מכאן נבין שהאספסוף יראה שזה לא מביא דם אז יפסיק לקשקש יותר בעניין, אנחנו מביאים על עצמינו את הדם הזה על ידי שחוקקנו את החוקים האלה. אם נחוקק חוק שאסור לומר לבחורה שהיא יפה ? אז כל יום יבואו לגננת להלשין שX וY אמר לי דבר שאסור לומר, גננתתתתתת צריך לתלות אותו גננת. ולכן כמו המג"ש הנ"ל כך צריכים המערכת להתנהג, לא עוד גן ילדים, יש הרבה מה לעשות בחברה מלהתעסק במשחק הגננת ולתת לאספסוף את לחמם. אז כן, אין שום עניין לתת פומביות לנושא ולהפך עדיף מהרבה בחינות כנ"ל להשתיק ולקבור את הנושא. אם רוצים קידמה ? אז תביאו משהו יצירתי ומקורי יותר לקידמה מהזבל הילדותי הזה)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 23:45 |
|
| |
כי שמה ישבו כסאות למשפט כסאות לבית דוד. פירש המלב"ים: כי שמה ישבו כסאות למשפט שהם הסנהדרין ושופטי ישראל ומשם תצא תורה ודת ודין, ושמה ישבו כסאות לבית דוד שמשם תצא ההנהגה הכללית לכל פרטי האומה.
שיבת ישראל לא"י בדורות האחרונים עוד לא הגיעה לתיקונה השלם. מחד, אין סנהדרין, וגם הרבנות הראשית שמלכתחלה נועדה להוות תשתית להקמת סנהדרין עתידית הלך ופחת מעמדה התורני. מאידך, ההנהגה המדינית הכללית של האומה איננה בהכרח כזו שחסד וצדק תמיד בראש מעייניה. לפיכך, במקום לחפש חסרונות במדינה כדי להתבשם מהקהילתיות הגלותית או לחפש חסרונות בקהילות כדי להתבשם ממנגנוני המדינה, עדיף לא לעשות אידאליזציה לא של המדינה ולא של הקהילות, ולהבין שיש דברים בהם הקהילה עדיפה על המדינה ודברים בהם המדינה עדיפה על הקהילה ודברים להם לדאבוננו לא לקהילה ולא למדינה יש תשובות טובות.
תוקן על ידי מם80 ב- 06/04/2014 23:50:11
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2014 07:47 |
|
| |
.
מקסמן, הרי אתה מרבה שופכי דמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2014 13:16 |
|
| |
[מקס,
שוב - מה שמואדיב אמר.
ובלשון אחרת: לא להגיד בקול ולהשתיק את מי שכן אומר בקול זו תמיכה כפולה בפושעים ובפשע! מצד אחד אתה מאפשר לרשעים להמשיך ולחשוב שהם הם "הנורמטיבים" (כי אף אחד לא עוצר אותם, כי אף אחד לא אומר בקול שהם פושעים, כי כולם רוצים להסתיר ולכסות וח"ו לא לרכל); מצד שני אתה גורם לקורבנות חשוב שהם אשמים ושהם אלה שעשו רע (כי דורשים מהם לשתוק ולא לספר - ולהסתיר צריך מעשה רע, כי אתה גורם להם הבין שחטא הדיבור קשה יותר מן החטא שנעשה להם). במעשי ההשתקה והכיסוי שלך אתה הופך את היוצרות, ובפועל קורא לטוב רע ולרע טוב. זה אחד המאפיינים של "סדום".
"לקבור את הנושא" זה לקבור את הקורבנות - אלה שנפגעו ואלה שעתידים להיפגע. ולמה? כי אתה מפחד שח"ו תהיה נגוע באבק לה"ר?! מרוב "צדיקוּת" פוטנציאלית אתה גורם עוול ממשי במעשיך הנוכחיים! (אני לא טוענת שלא צריך להיזהר, ואני לא טוענת שזה טוב לרכל; אני כן טוענת שאור השמש אכן מחטא, או לפחות - שהגברת החושך מגבירה את יכולתם של יצורי-חושך להתקיים בנוחות).]
|
|
|
|
|