| נשלח ב-5/5/2014 11:21 |
|
| |
גאולה? גאולה!!!
עמוס פרק ט (יג) הִנֵּה יָמִים בָּאִים נְאֻם יְקֹוָק וְנִגַּשׁ חוֹרֵשׁ בַּקֹּצֵר וְדֹרֵךְ עֲנָבִים בְּמֹשֵׁךְ הַזָּרַע וְהִטִּיפוּ הֶהָרִים עָסִיס וְכָל הַגְּבָעוֹת תִּתְמוֹגַגְנָה:
(יד) וְשַׁבְתִּי אֶת שְׁבוּת עַמִּי יִשְׂרָאֵל וּבָנוּ עָרִים נְשַׁמּוֹת וְיָשָׁבוּ וְנָטְעוּ כְרָמִים וְשָׁתוּ אֶת יֵינָם וְעָשׂוּ גַנּוֹת וְאָכְלוּ אֶת פְּרִיהֶם:
(טו) וּנְטַעְתִּים עַל אַדְמָתָם וְלֹא יִנָּתְשׁוּ עוֹד מֵעַל אַדְמָתָם אֲשֶׁר נָתַתִּי לָהֶם אָמַר יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ:
http://www.youtube.com/watch?v=RP-VuZ5cptg
סנהדרין דף צח. ואמר רבי אבא: אין לך קץ מגולה מזה, שנאמר +יחזקאל ל"ו+ ואתם הרי ישראל ענפכם תתנו ופריכם תשאו לעמי ישראל וגו'. רבי רש"י מגולה מזה - כשתתן ארץ ישראל פריה בעין יפה אז יקרב הקץ, ואין לך קץ מגולה יותר.
אם הסרטון לא מספיק אפשר להכנס לחנות ירקות או לצאת לשווקים ולראות, אבל קודם להסיר את המשקפיים השחורות
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2014 12:28 |
|
| |
יפה !
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2014 15:30 |
|
| |
בשנת תשנ"ה, שלח השופט צבי טל מכתב לנחמה ליבוביץ' ובו ציטוט מדברי התוספות במסכת חולין המחזק רעיון שנחמה מביאה באחד מספריה. את מכתב התשובה שלה, חותמת נחמה במילים המופלאות הבאות: ואילו היו מספרים לי בילדותי *בגולה* בתחילת המאה הזו (הריני היום בת 90) שאזכה לכך *שיהיה לנו בירושלים בית משפט עליון וששופט עליון יכתוב לי מראי מקום בגמרא*, הלא היינו חושבים - אני ואחי ז"ל - שאלה דברי אגדה כמו הלויתן שיאכלו הצדיקים בעוה"ב ושאבא מספר לנו כך כדי לחזק את חינוכנו היהודי הציוני. והנה אין זו אגדה מתוך עין יעקב והמעטפה ממש בידי וכתוב עליה "בית המשפט העליון" ומשזכינו לכך, הרי זה מחזק את אמונתנו שאתה, כבוד השופט העליון, עוד תשב בסנהדרין של שבעים ואחד וכל ישראל מארבע כנפות הארץ ישבו עמנו *פה* ויחכו למוצא פיך. ותודה תודה תודה על מכתבך, בברכה ובהוקרה ובכבוד רב, נחמה ליבוביץ'
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2014 15:31 |
|
| |
ומה היה אומר אח של נחמה? שכמו שהמשיח לעולם לא יבוא, כך גם הסנהדרין.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 05/05/2014 15:46:44
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2014 15:44 |
|
| |
אז בילדותם של נחמה ואחיה, הוא עדיין האמין במשיח, אבל גם הוא כמו רובנו ,רצה את המשיח כפי שהוא רצה שהמשיח יהיה, המשיח שהוא ראה לא כל התאים לו, הוא לא היה שונה מרבו החרדים שהולכים כמוהו עם כיפה שחורה, ולא תמיד עושים על מה שהם מדברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2014 18:51 |
|
| |
גאולה למי ? לישות הדמיונית שנקרא מדינה ישראל ? אפי' אם נאמר שקיים ישות כזה האם הישות הזה לא יכול להימכר לסין (תנובה) או לתשובה (הגז הטבעי) או לתושבי חוץ (הדיור) ? כלומר אני אתה את ואני נילחם (ממש בדם ובנפשינו ובגופינו) על הדמיון ועל הדגל ומחר מנוול אחד יקנה אותה ? אם אתה מקדש את הקניינים (הקפיטל) אז הישות שלך והגאולה שלך היא היום שלך ומחר של סין. אתה מבין ?
תוקן על ידי maxmen ב- 05/05/2014 18:51:49
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2014 19:05 |
|
| |
ראשית אני מעריך את ההישגים של התנועה הציונית והמדינה, שנית יש מקום לדיון על תפיסת הגאולה של חז״ל וביהדות לדורותיה (זה אולי קשור גם למה שהרבה פעמים העיר בעלבעמיו על העולם הבא אליבא דחז״ל), לאחר כל זה האם אתם לא רואים כל בעייתיות בהעמדת הגאולה על מאפיינים גשמיים והישגים חומריים בלבד?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2014 19:23 |
|
| |
ירוחם
הגלות באמריקה (או בחלק מאירופה הארורה) של הגויים לא עדיפה כיום על הגאולה בארץ ישראל?
בטחונית, כלכלית וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2014 19:25 |
|
| |
| מטפחתספרים כתב: |  | | האם אתם לא רואים כל בעייתיות בהעמדת הגאולה על מאפיינים גשמיים והישגים חומריים בלבד? |
|
אתה מכיר חיה כזו שנקראת רוחניות שלא פועל על ידי הגשמיות ? בוא ניקח את הנופלים לדוגמא. הם פעלו עם הגשמי הם נפלו גשמי ומתו גשמי אבל מה פעלו ? פעלו רוחני = ואהבת לרעך כמוך!! הביקורת לפעולה גשמית וחומרית היא דווקא הביקורות מול החומריות של מגדלי בבל על חשבון הרוחניות של הפרט והפרטים. שאתה אומר שהציונות והמדינה הצליחה אז השאלה במה ? במגדלי הבבל ? שימכר לסין לבסוף ? או שהמגדלי בבל יהיו אמצעי למצוא תרופה לסרטן למען כל הפרטים באנושת ? זה ההבל בין חומרניות לרוחניות. יש עושים את האמצעי עיקר = החומרניות. ויש עושים את האמצעי להשיג את הרוחניות והיא למצוא מרפה לכל החלים.
בקיצור אין הרוחניות מושגת אך ורק על ידי האמצעי שנקרא גשמיות וחומרניות. הגאולה ? = לנצח את המוות עצמו. ומה אז ? שוב נפעל ברוחניות על ידי הגשמיות שהוא החיים הנצחיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2014 21:04 |
|
| |
לאמר, ברר עם החוצניקים לגבי החיים בחול והיכן יהודי מרגיש בטוח. והיכן מתקצבים לימוד תורה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2014 21:08 |
|
| |
ההצלחה הגדולה של המדינה כי על אפ כל הדתניים ואבירמים קורח ועדתו גדולי ישראל המרגלים, ועוד יתר השטנים שהיו ביהדות. היא מצליחה ותצליח מעלה מעלה. למרות השועלים הקטנים המחבלים בכרמים כי כרמנו סמדר. יתמו רשעיים מן הארץ ורשעים עוד אינם ברכו נפשי את ה' והמדינה שלו. הללו יה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2014 21:09 |
|
| |
מה לברר?
כמה יהודים נרצחו בארץ לעומת חו"ל? מהי רמת החיים הממוצעת כאן לעומת חו"ל?
ותורה, מונחת בקרן זוית וכל הרוצה יבוא ויטול.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2014 21:21 |
|
| |
סיסמאות כל אחד יכול להפריח, ראה ירוחם (וחבריו) עם כל השנאה שהוא מפיץ, כולו מבוסס על סיסמאות מורעלות. ברר, היה צמוד לסטטיסטיקה, ולא על שמועות ומאוויי לב, אני ביררתי אולי גם אתה יכול נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|