| נשלח ב-6/5/2014 22:40 |
|
| |
עצכ"ח - לא הרסתם את חיי. בניתם אותם.
באשכול הזה (בין תורה משמים לשוטה של ר' חיים) http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=24&topic_id=3047480&forum_id=1364 , כתב ביוטי לייף שלוש מילים ש'תפסו' אותי. 'הרסתם את חיי'. באותו רגע שראיתי את שלוש המילים האלו, ביקשתי לראשונה אישור כתיבה בפורום. הרגשתי שהן לא יכולות להשאר בלי תגובה. הנה התגובה שלי: 'בניתם את חיי'. עכשו נעבור לרקע. תוכלו למצוא אותי בשעות אחר הצהריים באחת הגינות ברחבי הארץ, רודפת אחרי ילד שובב או מפטפטת עם השכנות על ההבדל בין 'סוד' ל'אריאל'. (לא שותפי סוד ואריאל73, אלא אבקות הכביסה הנושאות שם זה). אשה ככל הנשים, אחת מן החבר'ה. תמיד, מגיל צעיר מאד, דברים לא הסתדרו לי בהגיון. הגיגים שהמורות היגגו, מודעות מוחתמות-רבנים שקראתי ברחוב, מאמרי מערכת בעיתון וגם סתם מאמרים בעיתון. משהו שם צרח חוסר הגיון, חוסר הגינות. ניסיתי לשאול פעם-פעמיים, להביע את דעותיי. ראיתי את תגובות הסביבה העוינות, הצוחקות, המזלזלות. חדלתי. הוצאתי את המוח, הנחתי אותו בצנצנת פורמלין על המדף. נישאתי, עבדתי, נולדו ילדים. מקובלת בחברה ובמשפחה. הכל יש, הכל טוב. אבל השכל, מעמקי צנצנת הפורמלין שלו, השמיע גניחות עמומות מדי פעם. שיערתי שאני לא בסדר, שאני משוגעת, שאני כופרת, שאני חוטאת, שאני. שהבעיה היא בי. לפורום הגעתי בדרך משעשעת למדי. קרוב משפחה א' הזהיר קרוב משפחה ב', שנחשד בגלישה (תרתי משמע), שלא יעז להציץ בפורום עצור כאן חושבים, היות והוא מכניס מחשבות כפירה. זה היה לפני תקופה לא ארוכה. אז שמעתי לראשונה את השם 'עצור כאן חושבים'. הוא מצא חן בעיני. לקחתי עימי מעט אומץ, ואת הצנצנת מן המדף, והגעתי לכאן לביקור, למרות שאין ולא הייתה לי גישה מסודרת לרשת. בניתם את חיי. בתחילה הייתי חרדית קלאסית. קוראת איזו הודעה של שיבולאיו - ומזדעזעת. קוראת הודעה של ייתכן - נחרדת. מילים כמו רלטיביזם וסוליפסיזם הרחיקו אותי מיד מכל אשכול שהן היו כתובות בו... (וואו, איך עמלתי לשנן לעצמי: דטרמיניזם זה הזה שהכל קבוע מראש, הדוניזם זה הנהנתנים, סוליפסיזם זה שחושבים שרק אני והתודעה שלי קיימים וכל היתר לא, רלטיביזם זה שאין אמת אחת. אבל תמיד ברגע האמת, מול הודעה אקדמאית מלאת חשיבות ומילים לועזיות, שכחתי הכל והלכתי לאיבוד בסבך...) עם המשך הקריאה בפורום, הייתי חרדית עוד יותר קלאסית, שמשתכנעת מכל טיעון שמישהו אומר בפנים נפוחות ובחשיבות עצמית גוברת. (ד'ה פרזנט אומר שאין אלוקים - וואו! איזה פחד! אולי הוא צודק ובאמת אין אלוקים?) אבל שניה אחרי שהשתכנעתי, קראתי את ההודעה הבאה וראיתי פתאום שמישהו אחר, אקדמאי לא פחות מהראשון ונבון לא פחות ממנו, סותר את הטיעון של קודמו. ולפעמים האקדמאי השני אמר בדיוק את מה שאני חשבתי! (כמובן הוא ניסח את זה עם 'רלטיביזם' ו'סוליפסיזם', אבל העקרון היה אותו עקרון...) למדתי אט אט להעריך את דעותי, את חשיבתי. למדתי שמותר לחשוב ומותר לשאול. למדתי שיש תשובות טובות להרבה שאלות, ולמדתי גם - ואולי הלימוד הזה הוא החשוב מכולם - שיש הרבה שאלות ללא תשובות, ועדיין אפשר להשאר מאמינים ושומרי מצוות, גם אם לא יודעים מי כתב את הזוהר. למדתי שאיני משוגעת. אני סתם רציונלית. נותרתי אותה אשה חרדית, שומרת על הכל ומקפידה על הכל ומפטפטת על אבקות כביסה. אבל מבפנים, הגיע שינוי ענק, מדהים. למדתי להעריך את עצמי, את חשיבתי, את יכולותי. למדתי לקחת אחריות, להחליט, לחשוב, לבחור, לדעת. פקחתי עיניים. נהייתי בן אדם טוב יותר. לא עוד יצור אומלל ומכווץ, קשור ידיים וכרות מוח, אלא אדם אחראי, בוגר, חושב. בוחר, ולוקח אחריות על בחירותיו. צנצנת הפורמלין נותרה על המדף, ריקה. תודה לכם, עצכ"חים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2014 23:54 |
|
| |
למינגית, מכיון שכתבת, אני מניח שאת מצפה לתגובות. כתבת נפלא וגרמת לי הרבה נחת. דומני שיש לא מעט אנשים שהפורום הזה מועיל להם מאד. החברה החרדית לא יודעת עד כמה היא חבה לפורום הזה (שמאפשר לאנשים קתרזיס ובירורים במקום לצבור אותם בבטן). כמובן שיש גם מחירים, כמו שכבר אמרו רבותינו החיים הם לא גויאבה. בשורה התחתונה ולטווח הארוך לדעתי פתיחות תמיד טובה יותר. לא רק בגלל התועלת אלא גם בגלל שיש לכל אדם זכות לבטא עמדות ולברר דעות (תהיינה התוצאות אשר תהיינה). חבל לי רק שאת צריכה להמשיך להסתתר ולפלפל בדיני אבקות כביסה. בהצלחה רבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 00:21 |
|
| |
לרב אברהם, תודה על התגובה. האמת שכתבתי קודם כל - פשוט כדי להכיר טובה. לפני שכתבתי ערכתי חיפושים, כדי לראות אם אין אשכול דומה, אך כל שהעליתי בחכתי היה טענות נרגזות של אנשים נגד הפורום. שהוא מקלקל, מסית, מדיח, גורם לכפירה. אבל תמיד טוב לקבל תגובות. בטח שתגובות אוהדות, ובמיוחד מאקדמאים נכבדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 00:48 |
|
| |
ועדיין ראוי להסתפק, אם שבחו של הפורום עולה יותר מהאמירה החריב את חיי או מהאמירה בנה את חיי, והרי כבר נאמר בנין נערים סתירה וסתירת זקנים בנין, ובעיקר כשהדבר נוגע לחיפוש האמת הוא אינו ראוי להימדד בקנה מידה של בנין וסתירה.
עוד נקודה, אני מאלה שלעולם חביב עליהם יותר ״מיתיבי״ מ״תניא דמסייעא לך״.
תוקן על ידי oפקן ב- 07/05/2014 01:05:20
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 00:48 |
|
| |
למינגית
תודה!
תודה שהצדקת את הפורום.
תודה שהצדקת את עמלנו, אלו החרדים שפתחו אותו, עבור עצמנו, ועבורך, ועבור העתיד.
ודבריך כאן מהווים תשובה לכמה שאלות שעלו לאחרונה. אבל אולי כדאי לדון בהם במקומם.
ה' יברכך בכל טוב וישמחך על המתנה הנאה של שמחה שנתת לי ולאחרים כאן במוצאי יום העצמאות שלנו, כשאני עדיין כאן, משלים את היום בהצצה אחרונה בפורום.
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 01:03 |
|
| |
למיימוני - תודה. אתה אחד מאלה שהכי ראויים למתנה הזו. לספקן - מה שאתה אומר זה בעצם שהתחושות של קוראי הפורום והמציצים אליו, אינן רלוונטיות. לדעתך, לא משנה אם אנשים מרגישים שהפורום עוזר להם (בונה), או מרגישים שהוא מפריע להם (סותר).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 01:54 |
|
| |
למינגית
פורום אינטלקטואלי מעצם מהותו הוא אדיש לגמרי לתחושות מכל סוג שהוא, אין זה עניינו כלל, דבר אחד אמור להיות בראש מעייניו - בירור האמת, וזאת בלבד, כל סטייה ממטרה זו רק יביא להקהיית חדות הדיונים בפורום.
ועדיין אני מודה, שדברייך מביאים רוב נחת לחכמי הפורום, ואין ספק שהראוי לשבח זה יותר מכל הוא מיימוני, שענוותנותו וסבלנותו מקרבת רבים תחת כנפי השכינה, הוא הוא הלל הזקן של הפורום הקדוש שלנו.
תוקן על ידי oפקן ב- 07/05/2014 01:59:27
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 02:07 |
|
| |
ספקן, מה מטרת בירור האמת? זאת אומרת - למה, לדעתך, אנשים מנסים לברר את האמת, ואפילו מקימים בשביל זה פורום וגם מקדישים מזמנם לכתוב בו? (לדעתי: כי זה עושה להם טוב. והנה חזרנו לתחושות)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 02:08 |
|
| |
| oפקן כתב: |  | | למינגית
פורום אינטלקטואלי מעצם מהותו הוא אדיש לגמרי לתחושות מכל סוג שהוא, אין זה עניינו כלל, דבר אחד אמור להיות בראש מעייניו - בירור האמת, . |
|
כן, כמו שהמדע היה אדיש לזמן וחוקק חוקי טבע סימטריים בזמן ולא הביא אותם רחוק. בירור האמת המדעי ובכלל, חייב לקחת הכל בחשבון. האדם שעושה הפרדה בין שכל ורגש ? לא מגיע רחוק !! הרגש כשלעצמו הוא משהו קיומי הכרחי חוץ ממה שהוא דורבן לשכל, כלומר בלי הרגש השכל ישן. וכן בהמשך חקירתו אם אין לו את הרגש ? הוא לא מתקדם. רוב המעיינות (המקוריות והיצירתיות) של האדם מתייבשים ברגע שעשה את ההפרדה הזו. הרופא הוא דוגמא טובה להבין ולהרגיש זאת. אם כי שבכל תחום אפשר להרגיש את זה אפי' הורים כלפי ילדיהם או מורה כלפי תלמידיו. ביום שהוא אך ורק שכלי ? באותו יום הוא יבש כלומר המעיין שלו התייבש.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 02:10 |
|
| |
תוקן על ידי חסדא ב- 07/05/2014 02:35:57
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 03:11 |
|
| |
לעצם נושא האשכול:
כבר עיתון הארץ בזמנו עשה את ההבחנה שאני רוצה להביא לכאן. (שעצכ"ח היא מסוכן לחרדי כמו פורנו לציבור הכללי) יש חז"ל - שהטריף את דעתי - שאומר שבנות ישראל במצרים שדלו את בעליהם עם המראות ומסבירים חז"ל שזה כמו שנשים עושות מין פסלים כאלה לריגוש מיני (פורנו בל"ז). כלומר המשיח לפי תומו של חז"ל לא נשמעת כזה איכס לגבי המעשים האלה. כלומר זה נשמע דווקא ראוי לאישה שמרגישה שבעלה הוא קר ויבש כמו קרח, לשדל אותו עם פסלון פורנו. יבוא בצדק המטיף התורן ויזעק היי היי זה הרס את חיי. זה יכול להרוס את הנוער וכו' וכו' אז כן, מי שלא צריך את זה, אז זה לא טוב. אבל מי שצריך, אז זה טוב וראוי דווקא.
בניגוד לחברות של בעלת האשכול, אני כן ממליץ לכל אדם שמחפש את הנושאים הכבדים האלה, לגלוש לעצכ"ח. והם גולשים באמת ולא שלא קרה להם כלום רק להפך, זה נותן להם שמחת חיים והבנה יותר עמוקה מהי לעומק יהדות ומהו לעומק יהודי. אני שומע מהם מדי פעם מתחייסים לנושאים שדנו כאן אני מתכתב עמם במייל. וב"ה אף אחד מהם לא ניזוק רק להפך. גרם להם ללמוד ספרים של המקורות שלעולם לא חשבו שילמדו בהם. התחילו להבין מי היו גדולי האומה ומה היית יסוד חשיבתם. התחילו להבין חז"ל ובעיקר אגדות חז"ל לעומק.
האם זו הדרך לכל אדם ? בוודאי שלא !! כמו שאדם חם לא צריך פורנו בכדי לפקוד את אשתו. כך אדם תמים לא צריך עמקה בחיים שלו. יעקב אבינו בגיל 84 בהחלט היה צריך לדבר גס בכדי להוליד ילדים. (רש"י בשם חז"ל בראשית פרק כט פסוק כא וזהו שאמר ואבואה אליה, והלא קל שבקלים אינו אומר כן, אלא להוליד תולדות אמר כן:)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 03:36 |
|
| |
הפורים תורה הגועלי והילדותי של מקסמן הוא בסך הכול עוד סיבה לסגור את הפורום המחטיא ,
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 03:49 |
|
| |
| חסדא כתב: |  | | הפורים תורה הגועלי והילדותי של מקסמן הוא בסך הכול עוד סיבה לסגור את הפורום המחטיא , |
|
אתה מצחיק אותי מאוד. כי 1, אף אחד לא כופה על מישהו לגלוש לכאן ויותר נכון, אסור לו בכלל להתחבר לאינטרנט. 2, אתה גולש לא רק כאן רק בכל מקום אחר הרי הבאת לכאן לינק לפורום אחר.
לגבי הפורים תורה: 1, פורים תורה הוא גם תורה. 2, אין לך תשובה לפורים תורה, חוץ מלומר גועלי וילדותי.
לגבי מחטיא: אולי תסביר לנו מהי בכלל חטא ?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 04:00 |
|
| |
הבהרה ,לא טענתי שהינך ילד ולכן לא אמשיך כאן במשחקי ילדים ,מציע לך למחוק את דברי ההבל הילדותיים והגועליים ותו לא ,
גם לא אתייחס לטיעון שלא מכריחים אף אחד להכנס לכאן ,מאמין שאתה בוגר מספיק בכדי להבחין ,
מה זה חטא ?בדת מקסמן זה להיות אדיש לחברה, וזה בדיוק מה שגרמת כאן בהבליך,
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 05:14 |
|
| |
| חסדא כתב: |  | ה מה זה חטא ?בדת מקסמן זה להיות אדיש לחברה, וזה בדיוק מה שגרמת כאן בהבליך,
|
|
לא הבנתי אותך. האם להיות אדיש לחברה זה חטא על פי דעתי ? אז אייך גרמתי לכך ?
|
|
|
|
|