| נשלח ב-7/5/2014 04:59 |
|
| |
ראשית אוני: מלמד שלא ראה קרי בימיו. (מוקדש לחסדא)
יעקב אומר לבנו בכורו ראובן (בראשית פרק מט ג) רְאוּבֵן בְּכֹרִי אַתָּה כֹּחִי וְרֵאשִׁית אוֹנִי יֶתֶר שְׂאֵת וְיֶתֶר עָז: רש"י מביא את החז"ל מיבמות "מלמד שלא ראה קרי בימיו"
החדי עין שמכירים את הממזר הגדול האבן עזרא. יודעים כבר את שפתו וכך אומר. (אבן עזרא בראשית פרק מט פסוק ג ) והבכור יקרא ראשית און. וכמוהו ראשית אונים (תה' עח, נא).
מה האבן עזרא הממזר הגדול אומר כאן ? והנה הפסוק המקורי בתהלים.(פרק עח פסוק נא) וַיַּךְ כָּל בְּכוֹר בְּמִצְרָיִם רֵאשִׁית אוֹנִים בְּאָהֳלֵי חָם:
וזה תוקף דבריו: אם חז"ל רוצים לדרוש את ראשית אוני = טיפה ראשונה = שלא ראה קרי בימיו ?! אז יוצא מיזה שבני חם השטופים בזימה גם לא ראו קרי כל ימיהם. הרי כתוב עליהם שבכוריהם הם "ראשית אונים" ? על כורחינו טוען האבן עזרא שמדובר בבכור כלומר כל בכור נקרא ראשית און ולא קשור כמה קרי ראה בימיו וראה.
למה אני מספר לכם את זה ? לומר לכם שאין חטא כזה ואין סיכוי שיעקב לא ראה קרי עד גיל 84 והדרש היא רק מוסר יפה ותו לא. הרי הדרש לא נכון מבחינת דיקדוקית כנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 05:04 |
|
| |
המילה "ממזר" כאן היא בלשון חיובי כמובן, למי שלא הבין.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 08:51 |
|
| |
מגיע האידיוט הזה מקסמן [שלא תבינו לא נכון ,אידיוט הכונה חיובי ,עם תואר [הזכויות שמורות לפותחת האשכול הסמוך] בעצם סוג של ליצן כזה ,]ומוכיח מהאבן עזרא שהוכיח שאינו בהכרח ראשית דראשית ליעקב אבינו,
מקס היקר ,האבן עזרא לא ממזר ואתה לא אידיוט ,אבל אל תעשה את עצמך......
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 10:14 |
|
| |
עוד פעם אתה!!!!
|
| נשלח ב-7/5/2014 10:48 |
|
| |
האבן עזרא חולק לא בפעם הראשונה על הגמרא. בצדק רב. כמו הפעם, וצודק מקסמן. בגדול. הגמרא בחולין-בעצמה מודה -דיברו חכמים לשון הואי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 13:52 |
|
| |
| חסדא כתב: |  | מגיע האידיוט הזה מקסמן [שלא תבינו לא נכון ,אידיוט הכונה חיובי ,עם תואר [הזכויות שמורות לפותחת האשכול הסמוך] בעצם סוג של ליצן כזה ,]ומוכיח מהאבן עזרא שהוכיח שאינו בהכרח ראשית דראשית ליעקב אבינו,
מקס היקר ,האבן עזרא לא ממזר ואתה לא אידיוט ,אבל אל תעשה את עצמך...... |
|
אני לא מבין למה אתה כועס. 1, אפי' הגאון ויקי מסביר את המילה ממזר יפה מאוד והנה דבריו שם. המילה "ממזר" משמשת, בעיקר בלשון הדיבור, לתיאור אדם חריף וממולח. לעתים משמשת המילה ככינוי גנאי בהקשר שלילי, לתיאור מי שחריפותו מעוררת תיעוב, ולעתים משמשת המילה בהקשר חיובי, לתיאור מי שחריפותו מעוררת התפעלות. "המילון החדש" מייחס את מקורה של משמעות זו לתלמוד הירושלמי (מסכת קידושין), שבו נאמר "רוב ממזרין פיקחין".
2, עיקר האשכול אקדשתי בשבילך מהסיבה היחידה שאתה כביכול טוען שאתה יודע מהו חטא ומחטיא. ולכן רציתי לעורר אותך ואת שאר הגולשים היראי השם להיזהר מאוד כמו שר' חייא זועק אל תוסף על דבריו פן יוכיח בך ונכזבת, "תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ הנטיעות"
צריך להתנהג כפי שיעקב אבינו נהג עם ראובן וראה חז"ל מסבירים את העניין (ספרי דברים פרשת דברים פיסקא ב) ד"ה דבר אחר "וכי אין אנו יודעים שראובן בכור אלא מלמד שאמר לו ראובן בני אומר לך מפני מה לא הוכחתיך כל השנים הללו כדי שלא תניחני ותלך ותדבק בעשו אחי, ומפני ארבעה דברים אין מוכיחים את האדם אלא סמוך למיתה כדי שלא יהא מוכיחו וחוזר ומוכיחו, ושלא יהא חבירו רואהו ומתבייש ממנו, ושלא יהא בלבו עליו, וכדי שיפרשו ממנו בשלום שהתוכחה מביאה לידי שלום"
הבן שכב לא פחות ולא יותר עם אשת אביו. אביו בטבעיות היה צריך להרוג אותו או לפחות לזרוק אותו מביתו. אבל לא רק שלא עושה זאת, אפי' לא מוכיח אותו על כך (שפגע בכבודו) ואפי' לא מוכיח אותו על עצם החטא (אשת איש) ולמה רבונו של עולם ? כי שמה ידבק בעשו = כרת, על דרך זרע רשעים נכרת. כלומר יקצץ בנטיעות של יעקב עצמו.
מכאן נבין שאבא שזורק את בנו על חטאים כמו אשת איש ואפי' אם האשת איש זאת אשתו ?! הוא בעצם מעניש את עצמו שהוא נכרת ולא רק בנו נכרת. מי מדבר על חטאים שהם לא חטאים בכלל רק מוסר טוב לנערים. זה מה שלא מבינים החרדים לדבר השם. הם לא מבינים להבחין בין מוסר לבין כרת. אומר הזוהר שאין נחמה לאביו לעולם בעולם הבא אם בנו נכרת. על פי פשוטו זה מובן כי אם נצחיות האדם הוא זרעו וזרעו נכרת ? אז כביכול אין לו מנוחה לעולם.
מעל כל נער ונערה שזרקנו בגלל התוסף על דבריו ? יש הורים ויש סבות וסבתות וכל אלה קיבלו עונש כרת העונש הכי חמור בתורה. חוץ מה שהרגו את הילד הרי הם נכרתים לבסוף, רק בעצם ענשו את עצמם כנ"ל.
כל התוסף האלה בכל תחום, עם זה בנושא התאווה אם זה סתם הלכות שבת מחמירים ואם זה סתם בדיני צניעות המחמירים ואם זה בנושא לימוד לעומק מעשה מרכבה ומעשה בראשית כמו כאן בעצכ"ח. כל אלה יכולים להביא לאדם כרת אישי. מצד שני אם נבין להבחין בין מוסר ומשמרת לבין חטא אמיתי ? אז לא נפסיד את זרעינו אנו לכרת אישי שלנו ושל זרעינו. ומהי חטא האמיתי בתורה ? בדיוק זה שמביא לעצמו כרת. כמו ברית מילה שבת וכיפור ועוד. ובעיקר התוסף על דבריו כפי שר' חייא זועק.
לא צריך להיות היסטוריון גדול לדעת למה הפסדנו ומפסידים בכל דור ודור את זערינו. הנה נבואת ר' חייא מתגשמת בכל דור דור. כל חכמינו בכל הדורות נזעקו על כך, הספורנו מדבר על בעלי הזורע (כת ההשקפה) שבגללם הגלות מתהארכת ובגללם עצם קיומו של הגלות.
תוקן על ידי maxmen ב- 07/05/2014 14:19:56
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 13:57 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  | היאך חולק האבן עזרא על הגמ' ביבמות??,?
|
|
כלל גדול בחז"ל. אם יש דעות חלוקות אז אפשר לאמץ דעה מול דעה (אני לא מדבר על הלכה כמובן ששם יש כללים אחרים) לאבן עזרא היית חז"ל אחר שמפרש את ראשית אונו כפשוטו = בכור. וכמובן מביא את ראשית אונים מתהלים כראיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 14:04 |
|
| |
מקסמן מה אתה אומר על התוספת של חמישה ימים נוסף לשבעת ימי הנידה שהוסיפו לנו. זה לא נראה לך מיותר לגמרי? האם לדעתך זה לא נכנס בדברי רבי חייא?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 14:11 |
|
| |
| דייר כתב: |  | מקסמן מה אתה אומר על התוספת של חמישה ימים נוסף לשבעת ימי הנידה שהוסיפו לנו. זה לא נראה לך מיותר לגמרי? האם לדעתך זה לא נכנס בדברי רבי חייא? |
|
אני לא יודע להשיב לך. צריך לעשות מחקר מה מחזיק את הבעל קרוב לאשתו יותר. שבועיים או שבוע בחודש. כלומר בוודאי יש להפסקה מין פיתרון שהבעל לא יהיה גס באשתו (חז"ל), אם שבוע מספיק או צריך שבועיים ? אני לא יודע כנ"ל. בכל זאת אפי' המחקר יאמר שמספיק שבוע לחודש. אז גם צריך קודם לבחור שרי עשרות ושרי מאות ושבעים סנהדרין וכך יהיה להם סמכות לשנות.
תוקן על ידי maxmen ב- 07/05/2014 14:13:11
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 14:20 |
|
| |
| דייר כתב: |  | מקסמן מה אתה אומר על התוספת של חמישה ימים נוסף לשבעת ימי הנידה שהוסיפו לנו. זה לא נראה לך מיותר לגמרי? האם לדעתך זה לא נכנס בדברי רבי חייא? |
|
אתה מערב מין בשאינו מינו. יש הבדל בין דרשות על פסוקים, לבין קביעות הלכתיות. ראה דברי רבי אברהם בן הרמב"ם על מדרשי חז"ל, שם מובחנים הדברים אלו מאלו הבחן היטב.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 14:24 |
|
| |
אגב: בעניין שרי עשרות ומאות ובחירת סנהדרין: אני לא אומר את זה ח"ו כאילו להתחמק. אני טוען בתוקף שחייבים לעשות את זה תקף ומיד, אחרת ? נשאר בגלות לנצח !! זה בעצם תוקף דבריו של הספורנו הידוע שמבקר את סמכות המתים והפיכתם לאלהים אחרים במקום להקים סנהדרין חיי בכל דור ודור.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 14:42 |
|
| |
מקסמן בשאר הדברים אתה לא מהסס להתיר.
פורנו אוננות וכאן אתה נסוג לאחור?
מה ההבדל התורה קבעה שבוע בלי נקיים יכולה לדמם כל השבעה עושה הפסק טובלת ונגמר סיפור.
מסיבה לא ממש ברורה גם הוסיפו חמישה ימים גם שבעה נקיים חומרות על גבי חומרות שאין להן שום
בסיס.
אז למה צריך סנהדרין?
זה בכלל נקבע בסנהדרין החומרה הזאת?
בימי בית שני כך נהגו?
תוקן על ידי דייר ב- 07/05/2014 14:43:21
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 14:54 |
|
| |
ראשית אוני- למרות מה שפירשו, הפירוש לא נראה לי נכון, עוד פעם אחת מופיע בתורה אוני אצל רחל בלידת בנימין היא קרא לו בן אוני, כפי שאין להניח כי בנימין היה האוני של רחל, כך אין להניח שהפרוש על אוני אצל יעקב תקף ונכון
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 14:56 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | אתה מערב מין בשאינו מינו. יש הבדל בין דרשות על פסוקים, לבין קביעות הלכתיות. ראה דברי רבי אברהם בן הרמב"ם על מדרשי חז"ל, שם מובחנים הדברים אלו מאלו הבחן היטב.
|
|
ובכן מה תאמר על השלחן ערוך שפוסק כמו הגמ' בסוף כתובות נדמה לי שהרואה קרי בליל כיפור לא גומר את השנה ? (שולחן ערוך אורח חיים הלכות יום הכפורים סימן תרטו )הרואה קרי בליל יוה"כ ידאג כל השנה, ואם עלתה לו שנה מובטח לו שהוא בן העולם הבא.
יש בהחלט הרבה מוסר שנכנס לשלחן ערוך וגורמים לכרת זרעינו במשך אלפי שנים. על פי הביקורות החזקה של הספורנו אסור להפוך את השולחן ערוך כסמכות. אחרת אין לך אלהים אחרים יותר גודל מיזה. כלומר חייבים סנהדרין נבחר על ידי הציבור בכל דור ודור.
אם נשאל למה בינתיים כן רואים את השולחן ערוך כסמכות ? כי יש עוד דבר שגורם לכרתת זרעינו והיא הפרישה מהציבור
זה מטריף הדבר הזה. מצד אחד אתה יודע שהמטילי אימה על הציבור נכרתים. מצד שני המטילי אימה קובעים את דרכי הציבור שאם אתה פורש מהם ? אתה שוב נכרת !!
הרמב"ם בשם חז"ל: מי לא זוכה לעולם הבא = כרת אישי ?! )הלכות תשובה פרק ג) הפורשין מדרכי צבור ,,,, ומטילי אימה על הצבור שלא לשם שמים.
אנחנו חייבים להבין כמה פרדוקסי זה היה לאבותינו בכל הדורות' ואני אישית מרגיש את זה היום. אתה יכול להיות צודק עד מחר אבל אם אני פורש מהציבור אז אני נכרת במציאות. (המציאות החברתית של הגויים לא מאמצת את נצחיות אישית באובולוציה = נצחיות זרעו. במילא הדבקות אליהם היא כרת וודאי או אקראי). ולכן שמרו על הכל אפי' שידעו שהמטילי האימה, הם הם הקובעים את דרכי הציבור.
ולכן אני מציע שבאמת נילחם יחד שהסמכות תהיה בידי חכמי הדור הנבחרים על ידי הציבור = סנהדרין. ואז לא תהיה הפרדוקס הזה.
תוקן על ידי maxmen ב- 07/05/2014 14:59:25
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 15:02 |
|
| |
דייר היקר: ראה מה כתבתי למואדיב היקר. שם יש תשובה לשאלתך.
יש הבדל בין פרישה מהציבור לבין משהו פרטי.
אגב: אני לא פוסק ולא רב ולכן אין לסמוך עלי לגבי הלכות. אני רק נותן את התמונה הנכונה לדעתי. כך שלא יפלו הלבבות לשאול ויגרמו בעקיפין לכרת עצמי ואישי של זרעם ח"ו.
תוקן על ידי maxmen ב- 07/05/2014 15:07:47
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 18:50 |
|
| |
מקס פרשנויותיך על חטא הן רפורמיים לחלוטין ועיין זרעם בניגוד לזרעינו שהינך מטיף עליהם, לגבי חטא ראובן דאשת איש ,ראשית עיין סנהדרין כא רב יהודה אמר רב ,,פלגש =ללא כתובה וללא קידושין , ובפרט צריך לדעת מה היתה חומרת מעשה שכיבה עם פלגש באותם ימים ,התורה אף מדגישה וילך ראובן וישכב את בלהה פ ל ג ש אביו דייקא,
|
|
|
|
|