בית פורומים עצור כאן חושבים

כמה משונים חכמי אומה זו.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/5/2014 10:28 לינק ישיר 
כמה משונים חכמי אומה זו.

בימים אלה נוהגים אנו מנהגי אבלות -אבלות טרייה- על 12 אלף זוגות תלמידי רבי עקיבא-שמתו במחלת מעיים- ויש סיבה למותם- סיבה אישית- שלא נתנו כבוד. זה לזה. (כבר עמדנו בעבר על כך כי הסיפור הזה כמעט בטוח לא התרחש)

אבל כמה שנים אחרי הסיפור הזה כביכול, נהרגו ונרצחו על ידי הרומאים כ700,000 אל יהודים ביניהם תלמידי אלפים מתלמידי רבי עקיבא, שנהרגו למען מטרה קדושה למען כלל ישראל.
ואין למותם של מאות האלפים זכר לאבלות המחייב את הציבור.

כמה מאות שנה לאחר מכן נשרפו ונטבחו  עשרות אלפי יהודים גברים נשים וטף, בערי השו"ם על ידי  נוסעי הצלב במסעם, נכון  אותם מזכירים באב הרחמים.אבל אבלות??
כמה מאות  שנה לאחר מכן- היה גירוש ספרד, טרגדיה נוראה שמתו בה רבבות במסעות הבריחה ועינויי האינקויזיציה
אין זכר לאבלות או ציון יום .
כמה מאות שנה אחר כך פרעות המליניצקי גזירות ת"ח נהרגו בה 400000 יהודים וגורשו מבתיהם.
אבל ציון לאבל?
וכמה מאות שנה לאחר מכן- השואה הנוראה 6 מיליון יהודים נטבחו ונשרפו ונחנקו,
אבל ציון הלכתי לאבלות?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 10:34 לינק ישיר 

מה אתה לא מבין. לשיטתך ענית מיניה וביה. יש להם כלל עקרוני: לציין דוקא אירועים שלא התרחשו. 

מין פטיש כזה להמציא סיפורי אגדות ולציין אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 10:38 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 10:58 לינק ישיר 

בעל
הנושא הזה מעצבן ומעציב אותי כל שנה מחדש,  אני לומד כל שבת פרשת השבוע מחדש, דף היומי מחדש . ותאמין לי בכל לימוד ולימוד תמיד אני מוצא משהו חדש,  המציאה  שאני מוצא לא תמיד מעודדת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 11:14 לינק ישיר 

.

כמה משונים חכמי אומה זו!

כשקבעו, מטעמי חינוך, יום זכרון לשואה ביום כ"ז בניסן, נזדעקו שלומי אמוני ישראל שאין להתאבל בחודש ניסן. 

... ומיד אחר כך הוקיעו את מי ששומע רדיו באותו היום, כ"ז בניסן, שימי ספירת העומר הם, ואיך יתכן שהוא אינו אבל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 11:19 לינק ישיר 

מואדיב
מה הקושיה, יש תירוץ אמתי ויש תירוצים להמון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 12:50 לינק ישיר 

התשובה כתובה במגילת תענית, הקדמונים 'היו מחבבים' את הצרות, דהיינו היו מסוגלים לזכור את האירועים השמחים 'דלא למספד' והאירועים העצובים. אבל כשהתעצמו הגלויות, הרי מה שמנה ירוחם הוא רק חלק קטן מהפוגרומים והאסונות והצרות שאם נקבע לכל אחד יום, נמות ברעב ויהיו שערותינו פרועות כדב.
המקרה של תלמידי רבי עקיבא אירע לפני שבטלה מגילת תענית, ואחרי שקבעו חכמים האחרונים שבטלה מגילת תענית, שוב לא קבעו ימים מיוחדים.
בקשר לבר כוכבא, ייתכן שחכמים ראו את כל הסיפור כהרפתקה ביזמה של בר כוכבא ולא בגזרה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 12:54 לינק ישיר 

ארתח
מגילת תענית היא ימי שמחה ולא ימי אבל.

בגמרא לא מוזכר אבל על תלמידי ר' עקיבא, גם לא ברמב"ם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 13:06 לינק ישיר 

בזמן הגאונים התחיל מנהג לא לכנוס ארוסות ולא לעשות מלאכה משקיעת החמה. (הייתי רוצה לראות שאנשים יתחילו לקיים את החצי השני של המנהג)

כמו-כן בגמרא מוזכר שהם מתו בין פסח לעצרת, ממש לא ברור איך הגיע התאריך של ל"ג בעומר...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2014 13:13 לינק ישיר 

ל"ג לא מוזכר לא בגמרא לא במדרשים לא ברמב"ם ולא אצל הגאונים, זו המצאה  שהומצאה  על ידי המהרי"ל.
 יש להודות בהגיון רב,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 13:18 לינק ישיר 

בעל, אתה מכיר את הסיפור על השיכור שאמר לא שתיתי וגם תביאו כוס וכו'
אי אפשר גם לטעון שלא היה וגם לשאול למה?
ירוחם שאל על מה שאמרו חכמים שהסיפור היה.
ובנוגע למה שהענין לא מוזכר בגמ', זו טענה לא מכריעה, הגמרא לא מקיפה את כל התרבות היהודית וגם לא את כל ההלכה. כמובן שענינים מרכזיים יש לצפות שיוזכרו, אבל אפשר ללמוד שבמדה והענין היה קיים לא היה מרכזי והיה איזה שהוא מנהג חסידות. חסר לנו את סוף מסכת תמיד, אני מניח שהיו שם כמה דברים ש'נזכרים בגמרא' והם נאבדו. הסידור של הגמ' לא היה מתוכנן מראש, כשרב אשי סידר את ברכות הוא לא ידע מה יכניס בנדה, זו היתה מלאכה גדולה, וברור שלא יכלה לכנס את כל כל מה שהיה במסורת ובבית המדרש.
המנהג לקרוא שם לתינוק בשעת הברית, לא מוזכר בדברי חז"ל, וכמדומני שגם לא בדורות שאחריהם. אבל הוא מנהג יהודי עתיק ומוזכר כבר בברית החדשה.
וכי דברים שנזכרים בירושלמי ולא בבבלי לא היו קיימים? או הרבה דברים שנמצאים במדרשים או במסכתות קטנות ולא בגמרא? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 13:20 לינק ישיר 

אדם, בין פסח לעצרת לא מחייב שמתו עד עצרת ממש, אלא שהם מתו בתקופה שבין פסח לעצרת, וייתכן בהחלט שהמגפה נגמרה לפני הסיום הסימטרי של התקופה. הרי ליום לג' בעומר לא היה שום יחוד במסורת, והרבה לפני שהומצא יום פטירת רשב"י, היה מקובל שביום זה פסקו מלמות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 13:26 לינק ישיר 

יפה דרשת ארתח עסק כה גורלי כמו אבלות חמורה של עם ישראל לא צריכה שום אסמכתא רצינית רק המצאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 13:43 לינק ישיר 

הסברתי כבר למה כאן  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 13:44 לינק ישיר 

ברשותכם, אשאל שוב, ואני רציני בשאלתי זו אתכם גם אם אנסחה בחריפות:

אני לא מבין מה אתם רוצים. שוב, אתם צודקים לגמרי. זו דת משונה, תמוהה, מופרכת, כולה המצאה וטעות, של אנשים משונים מפגרים ופרימיטיביים שאוהבים המצאות משונות ומתים על הנהגות מוזרות, זה פשוט עושה להם את זה. להמציא - ולנהוג, להמציא - ולנהוג. סיכמתם את זה כבר אינספור פעמים. 

למה אתם עדיין טוחנים את הנושא. סיכמנו, אין אלהים, ו/או אין דת. בטח לא הדת המקובלת שעליה דנתם בלי סוף וגם למשל פה. היא שטות של אנשים לא מפותחים. וזהו. 

אחרי הסיכום הכללי הזה, יש לכם עוד טעם לדון בכל מיני פרטים? העיקר את נפשכם הצלתם. למה אתם עדיין עוסקים בזה? לא הגיע הזמן שהפורום יעסוק ב"מה כן" במקום ב"מה לא"? עזבו כבר את העתיקות האלה שעבר עליהן הכלח וכתשתם עד דק, די, סיכמתם שזה שטויות. תתקדמו. תקבעו סוף סוף מה כן נכון, מה כן אמיתי, מה כן ראוי לחשוב ולנהוג, בגלוי וללא חשש, וכן, עדיף שגם תנהגו ככה, ולא תתחבאו בחורים שלכם כמו שפנים, מסתתרים בינות האנשים המשונים האלה והנהגותיהם המשונות, ורק מצייצים פה בפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 14:11 לינק ישיר 

ארתח
אמרתי שלא היה? וגם אם היה אין בגמרא אזכור לאבל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כמה משונים חכמי אומה זו.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext