| נשלח ב-14/5/2014 08:20 |
|
| |
האם דוד המלך באמת קבור בהר ציון? חיפשתי באשכולות הישנים ולא מצאתי דיון עצכ"חי בזה. אודה למי שיוכל לתת לינק לדיון, אם היה. (או שלא היה דיון, מרוב שפשוט שדוד לא קבור שם?)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2014 10:32 |
|
| |
הוא קבור בהר ציון בדיוק כפי שרשב"י ורבי אלעזר בנו קבורים במירון.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2014 10:50 |
|
| |
עוד רגע תגיד שיונתן בן עוזיאל לא קבור בעמוקה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2014 11:01 |
|
| |
עבר העוד מעט- מה שאמרתי כי כל הקברים המזוהים של גדולי האומה, לא מזוהים בודאות של מסורה מאב לבן או מרב לתלמידו, עם ישראל נפקד מהארץ מאות שנים ולכן טכנית לא היתה כל אפשרות לזהות בודאות את הנקברים, פולחן הקבורה לא היה נפוץ כמו היום, לא קברו כל אחד, ראי משנה ותנ"ך, אבל אם הקבר עוזר- או שחושבים שהוא עוזר- למישהו המתפלל עליו, זה מינימום של הלאו ואל תדרשו אל המתים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2014 12:14 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2014 13:02 |
|
| |
איך חז"ל התיחסו לקדושתו של דוד המלך המת, שבת דף ל : שלח שלמה לבי מדרשא: אבא מת ומוטל בחמה, וכלבים של בית אבא רעבים, מה אעשה? שלחו ליה: חתוך נבלה והנח לפני הכלבים, ואביך - הנח עליו ככר או תינוק וטלטלו. ולא יפה אמר שלמה +קהלת ט+ כי לכלב חי הוא טוב מן האריה המת?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2014 15:37 |
|
| |
ישנה הלכה שמצוינת ב'משנה תורה' של הרמב"ם (הלכות אבל, פרק ד, הלכה ד), ומשום מה לא כ"כ מפורסמת. וכך כתב הרמב"ם: "ומציינין את הקברות, ובונין נפש (=מצבה) על הקבר. והצדיקים אין בונים להם נפש (=מצבה) על קברותיהן, דבריהם הם זיכרונם. ולא יפנה אדם לבקר הקברות".
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2014 15:57 |
|
| |
פוגומישו הזכרת לי הלכה מהשולחן ערוך- בבית הקברות אסור להגיד קדיש! גם את זה לא מקיימים
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2014 16:13 |
|
| |
שאלתי את הגאון ר' יעקב אדלשטיין (הרב המומחה לסגולות וזיווגים בדורנו) מה המעלה בתפילה בעמוקה.
בתשובה הוא ציטט מהסטייפעלער שאמר שהמעלה בתפילה בקבר הצדיק היא ששם אתה מכוין יותר טוב.. ואמר שכנראה שזו גם התועלת בעמוקה.
(אחרי כן, בהומור, הוא גם הזכיר את רש"י המפורסם ביבמות יז.)מה שמצחיק הוא ששאלתי זאת כשהוא היה בדרכו לתפילה על תורמי קופת העיר בעמוקה..
אמנם הר"ן בדרשות טוען שיש עניין להתפלל בקבר הצדיק.
תוקן על ידי אריאל73 ב- 14/05/2014 16:15:11
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2014 06:55 |
|
| |
<שאלתי את הגאון ר' יעקב אדלשטיין (הרב המומחה לסגולות וזיווגים בדורנו) מה המעלה בתפילה בעמוקה>
מבחר סגולות ל"אחר עמוקה":
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2014 10:20 |
|
| |
נישט איך חתמת פעם? עולם הפוך אני רואה!מגדולי המתנגדים הליטאים, נוהג מנהג חסידים ונושא בתאר כאחד מהאדמורי"ם.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2014 10:32 |
|
| |
כששואלים אם יש עניין להתפלל בקבר של צדיק, מתכוונים מן הסתם לשאול האם מצאנו במקורות המוסמכים של היהדות תופעה כזו והאם היא מצוינת בחיוב או בשלילה. אם המקורות המוסמכים, לצורך העניין, הם התנ"ך וחז"ל, אז התשובה היא חיובית בהחלט. במסכת סוטה (לד:) מסופר על כלב בן יפונה שהתפלל בקברי האבות שבחברון. במסכת חגיגה (כב:) מסופר על רבי יהושע שהתפלל בקברי בית שמאי. במסכת תענית (כג:) מסופר על רבי מני שהתפלל על קבר אביו. במדרש (בראשית רבה) כתוב על מקום קבורת רחל שהוא כדי שבניה יתפללו על קברה בדרך לגלות. ויש עוד דוגמאות. בזוהר יש על זה, והביאו את דרשות הר"ן (הדרוש השמיני) שמסביר טעם מעניין לדבר. האם זה אומר שזה ערך עליון ביהדות? לדעתי לא. אבל א"א לומר שזה לא קיים בחז"ל.
כמובן, שמי שדברי חז"ל אינם מוסמכים לדעתו, נשאר בלי מקור למנהג הזה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2014 11:00 |
|
| |
חזק ומה אתה עושה עם מה שכתוב בתורה? דברים פרק יח ) וְחֹבֵר חָבֶר וְשֹׁאֵל אוֹב וְיִדְּעֹנִי וְדֹרֵשׁ אֶל הַמֵּתִים: (יב) כִּי תוֹעֲבַת יְקֹוָק כָּל עֹשֵׂה אֵלֶּה וּבִגְלַל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵלֶּה יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ מוֹרִישׁ אוֹתָם מִפָּנֶיךָ: אני מכיר את הפרשנות על דורש אל המתים- פשוטו של מקרא אני מדבר. כפי שהרמב"ם פוסק (-פוגומישו הביא לעיל ) ולא יפנה אדם לבקר הקברות".
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2014 11:11 |
|
| |
ירוחם, שתי תשובות בדבר. 1. מה אני עושה עם "עין תחת עין"? מה אני עושה עם "ממחרת השבת"? (מתי נחגוג את שבועות השנה?) מה אני עושה עם עוד מקומות שחז"ל הוציאו את הכתוב מפשוטו? אם אני יהודי אורתודוקסי רבני, לא קראי, אז אני מקבל את דברי חז"ל למרות שהם יוצאים ואפילו סותרים את פשוטו של מקרא. מעניין מאוד לעיין למה הם עשו את זה, ומה הייתה הטכניקה שלהם בנושא (איפה שבא להם? סברא? כללים מסוימים?), אבל כל אלו נושאים חשובים לעיון שאינם נוגעים להחלטה שלי להיות יהודי אורתודוקסי רבני ולהשלכות של החלטה זו. 2. גם בפשוטו של מקרא, אני חושב שדרישה אל המתים היא פנייה ישירה אליהם, ולא תפילה במקום קבורתם כשהתפילה מכוונת אל הקב"ה ולא אל המתים. הרמב"ם פוסק אחרת. אני יודע. לא אני צריך להתמודד עם דבריו, אלא הוא זה שצריך להתמודד עם חז"ל.
|
|
|
|
|