בית פורומים עצור כאן חושבים

"כל התפילות מתקבלות, אך פועלות במישורים שאנחנו לא יכולים להבין",

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/6/2014 12:05 לינק ישיר 
"כל התפילות מתקבלות, אך פועלות במישורים שאנחנו לא יכולים להבין",

בהמשך למאמרו של הרב מימוני.

"כל התפילות מתקבלות,?  מאיפה אנחנו יודעים ?

אך פועלות במישורים שאנחנו לא יכולים להבין",  אז מה יצא לנו מזה?

אלוקים לא עובד אצלנו! נכון אז מה אתה מצפה מהתפילה.

האם גם הגדויילים יודעים שה' לא עובד בשבילם בקבלנות.

החשיבות היחידה  שיש לתפילה, מחשבתו של האדם למעורבות האישית והשפעתו על חייו.
התפילות ההמוניות הן עדות על מעורבותם של המוני בית ישראל, בכאבם של המשפחות והשתתפות בכאבם.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2014 14:24 לינק ישיר 

ירוחם

הקב"ה לא שומע תפילות נגד מה שקרה סתם כך - הרי לא בטעות הוא עשה שכך יקרה. התפילות צריכות לבוא ביחד עם תיקון הטעות שבגללה קרה מה שקרה. וחלקה של התפילה בעניין הוא המלכת ה' על אותו נושא שהיה מקולקל, וכך השבתו הסופית אל הסדר האלוקי, באופן שהקב"ה יוכל להסכים להשפיע מחדש את הטוב. (כמובן גם בתפילה נגד בעיות שעוד לא באו לעולם זה כך, שצריך יחד עם התפילה גם לתקן את הנושאים שעלולים להביא לבעיות). והראיה - גם במלחמת העי וגם במלחמת בני בנימין רואים שהתפילה ותיקון החטא באו ביחד עם שיפור התוכנית בצבאית.

ולכן נכון הדבר גם לומר, שמי שלא תיקן - אך התפלל - תפילתו פועלת במישורים של הסרת הקליפות המכסות על פניו מפני תיקון הבעיות הדורשות תיקון - וכשסוף סוף יגמרו כל אותם קליפות - אזי התפילות יסייעו בהסרת הבעיות המרכזיות, ואז אכן תהיה הענות של הקב"ה לתפילה עצמה כפשוטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2014 14:36 לינק ישיר 

אליקים הרעיון יפה, כאידיאה, אבל
א. מי סיפר לך זאת, יותר נכון מי מבטיח שכך הדבר?
ב. נראה לך הלכה למעשה, הרעיון הזה.
ג, האם שלשת האמהות של החטופים ומשפחותיהם, כולל כל עם ישראל המרגיש קרבה ממשית. עשו אותה טעות? ומה היא הטעות הזו? מי יגיד לנו מה לתקן?
האם זה נראה לך התשובה הנכונה, לתפילת רבים ומעטים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2014 14:49 לינק ישיר 

א. כך אני מניח. אם יש לך הסבר יותר טוב בבקשה. אני מעדיף את ההסבר שלי על פני זה שלך מטעמים אמוניים מובנים. והבוחר יבחר.
ב. בהחלט.
ג. מאז יותר מ2000 שנה פסקה הנבואה, וגם רוה"ק כבר אין בינינו. יש לי דעות אישיות, שפיתחתי בעקבות דברים שונים שראתי ולמדתי. כרגע אינני מתכוון לפרסמם. אם נורא תרצה - תגיד לי ואכתוב לך באישי את דברי.

תוקן על ידי אליקים7241 ב- 25/06/2014 14:56:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2014 14:59 לינק ישיר 

ואגב - אם התפילה פועלת רק על המתפלל - מה הבעיה ב"תפילת שוא"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2014 15:43 לינק ישיר 

תנו רבנן חסידים הראשונים היו שוהין שעה אחת ומתפללין שעה אחת וחוזרין ושוהין שעה אחת, וכי מאחר ששוהין תשע שעות ביום בתפלה תורתן היאך משתמרת? ומלאכתן היאך נעשית? אלא מתוך שחסידים הם תורתם משתמרת ומלאכתן מתברכת.

רוב הקלקולים נובעים מהקדמת מעשה למחשבה, ומאחר שהמעשה דורש זהירות וזריזות, והמחשבה מתינות וסבלנות, לא נועדה התפילה אלא להקנות לאדם את התכונות הדרושות להתהלכות בדרך הארוכה אל האמת. לפיכך, חסידים ראשונים היו שוהים שעה לפני התפילה כדי להתכונן לתפילה מתוך יישוב הדעת, ואחרי שנתעלו בתפילה, שוהים עוד שעה וחושבים איך להוריד את מחשבות התפילה הנעלות אל עולם המעשה.

כתב הרב שג"ר זצ"ל בספר "פניך אבקש", אמת ליעקב:

"יעקב הולך לאט. יש לו זמן. לא "בוער לו" שום דבר. אבל יש אנשים שרוצים את הכל עכשיו, הרגע. הם רוצים כבר להתפלל בכוונה, להיות בטוחים. מי שאחוז במידה של יעקב, מי שבאמת שואף לאמת, מקבל אורך רוח. הוא לא רוצה להבין הכל בדיוק הרגע. היצר הרע הכי גדול הוא לרצות להבין הכל ולהגשים את כל המטרות עכשיו. אם אתה באמת רוצה לעבוד את הקב"ה, אז תחכה עד שייתן לך. אל 'תלחץ עליו' - הוא יודע טוב מאד מתי לתת לך, ולא אתה קובע את הכללים. לכן מי שבאמת פונה אל ה' - יש לו סבלנות. לא 'ילך לו' היום? 'ילך לו' מחר. לא 'ילך לו' מחר? 'ילך לו' עוד חודש. לא 'ילך לו' עוד חודש? 'ילך לו' עוד חמשים שנה... לא בגלגול הזה? בגלגול הבא. הקב"ה כבר ידאג לו. האדם עושה את שלו, הוא שואף להגיע לאמת פנימית, וזה מה שצריך לעניין אותו. כל השאר כבר תלוי בקב"ה."

תוקן על ידי מם80 ב- 25/06/2014 15:43:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2014 15:54 לינק ישיר 

מ
הנושא הוא אם התפילה מתקבלת? ואה' הוא באמת שומע תפילה?
החסידים הראשונים חיו לפני כ2000 שנה, במבט היסטורי על תולדות עם ישראל ב2000 השנים הללו.
לא כל מעידה כי תפילתם התקבלה, והשיטה עזרה להם או לעם ישראל.

הרב שגר. מנותק ומדבר פילוסופיה תאורטית, ולא בחיי אדם היום יומית. כשלאדם יש בעיות בחייו, הוא מתפלל לבורא העולם שיעזור לו, כשלאדם כואב הוא צועק, ומצפה לעזרה. מידית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2014 16:03 לינק ישיר 

ירוחם,

ההבדל בין ילד למבוגר, שילד צועק ומבקש עזרה מיידית על כל דבר שכואב לו, ואילו המבוגר לומד להתמודד עם בעיות ומכשולים ולהתגבר עליהם. אמנם בתפילה כל אדם צריך להתפלל לקב"ה כילד הפונה אל אביו, אולם מתוך תמימות של ילד ומתינות של מבוגר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2014 16:20 לינק ישיר 

מ.
במחילה מכבודך. על מה אתה מדבר. ועל מה אני מדבר?
אני מדבר על תפילה לעני כי יעטוף ולפני ה' ישפוך שיחו, עני, חולה ,כשהבן נחטף וכ', כשעם ישראל בצרות!
יש חיי יום יומיים של אנשים, שכואב להם. והם מחפשים מזור, לכאבם. אין להם לא את הראש ואת הזמן להעמיק ולחשוב להגיגהם של אנשים המדברים גבוה גבוה, בלי שום אחראיות מעשית למה שהם מוציאים מפיהם או מתוך עטם.

ביום כיפור עמד יהודי ובכה בקולי קולות בפיוט- כל מלאכי מעל בפצח מפצחים.
שאל אותו  יהודי בר אוריין- אתה בכלל מבין את מה שאתה אומר?
השיב לו היהודי- מה יש פה להבין? פרנסה אני צריך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2014 16:58 לינק ישיר 

ירוחם,

לענ"ד יש עניים כי הכלכלה אכזרית ויוקר המחיה מאמיר והחינוך איננו מכין את כולם להתפרנס בכבוד וביושר ובצניעות ממלאכתם, ויש חולים כי התזונה איננה מאוזנת ונכונה והאוויר ומקורות המים לא נקיים ומידות הנפש אינן מתוקנות, ויש חטופים כי עם ישראל איננו מצוי באחדות ובשלום בינו לבין עצמו. אז נכון שהעני, והחולה, והורי החטוף, והדל, והמסכן, והנדכה, והיתום, והאלמנה, והחמוץ, והאביון, לא מעניין אותם בהכרח מענה כללי לבעיות אלא תשובה מיידית למצוקתם ולמצוקת הדומים להם, ופעמים רבות הציבור מזדהה ומתפלל בעבורם, ובכל זאת סוף מעשה במחשבה תחלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2014 16:58 לינק ישיר 

ירוחם, יש לדייק בברכה שאנחנו אומרים. אנחנו מברכים שומע תפילה ולא מקבל תפילה. ממילא הייתי אומר שכל התפילות נשמעות. האם הן מתקבלות ואם כן באיזה אופן אנחנו לא יודעים. אבל אנחנו מברכים בשם ומלכות ללא חשש שהן נשמעות. האמת היא שזה מעלה סוגיה רחבה יותר והיא עניין התקשורת בין בורא ונברא. יש כזו לכאורה ומה גדריה וגבולותיה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2014 17:45 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

ביום כיפור עמד יהודי ובכה בקולי קולות בפיוט- כל מלאכי מעל בפצח מפצחים.
שאל אותו  יהודי בר אוריין- אתה בכלל מבין את מה שאתה אומר?
השיב לו היהודי- מה יש פה להבין? פרנסה אני צריך!

למען הדיוק, בראש השנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2014 06:13 לינק ישיר 

.

הן יקטלני לו אייחל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2014 07:43 לינק ישיר 

מואדיב

סבורני שאיוב מציג, לפחות בקטע שאמרת, תפילה מסוג אחר. תפילה שהיא השתפכות הרגש על המצוקה של מי שרוצה להאמין וקשה לו מול הסתירה שהוא רואה בין מה שלדעתו מגיע לו, כערך (לא כרצון) לבין מה שקורה בפועל. אבל הוא גם יודע שאין סמכות משפטית שבפניה ניתן לערער - אלא אלוקים.

ירוחם,

כרגיל בסיפור אחד קצרצר הצגת משנה אקזיסטנציאליסטית שלימה (ואני הפכתי אותה לפילוסופיה עם מילים קשות).

האדם זקוק - רוצה - מבקש - תובע.

אבל גם אם זה נכון, גם לגבי אישית (ומתי לא, ולפעמים יותר מאחרות) עדיין נכונים דברי מ.

בתפילה כל אדם צריך להתפלל לקב"ה כילד הפונה אל אביו, אולם מתוך תמימות של ילד ומתינות של מבוגר

וזה ממש ההבדל בין ילד לבין מבוגר. המבוגר מתחיל לקבל שלא כל מה שירצה לקבל, למשל חיי נצח ובריאות לתמיד. וכל שכן משאבים כמו כסף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2014 08:52 לינק ישיר 

פעם שמעתי/קראתי סיפור שעומד על נקודה אמיתית לדעתי:
אביו של נחשון וקסמן הי"ד נשאל לאחר רצח בנו (כמדומני ע"י עיתונאי) מה הועילו התפילות, הרי הן לא נענו. הוא השיב שהתפילות נענו, והתשובה של אלוהים היתה "לא"!
(הוא הוסיף משפט שיש בו תוכן נוסף שיש לדון עליו ש"לאבא מותר לענות לא", אבל מבחינתי זה לא נחוץ)

העובדה שיש תפילות שאינן נענות לא גורמת לי לחשוב שאין ערך בפנייה אל אלוהים ובקשה ממנו. הדבר הטבעי ביותר שאדם מאמין עושה, כמעט באופן אינסטינקטיבי, הוא לפנות אל אלוהים בבקשות. גם בגלל שבידו לעשות הכל, וגם בגלל האמונה שהוא מעוניין שיהיה לנו טוב.
האם זה אומר שתמיד אלוהים יקבל את הבקשה? לא. (אם אשאל למה הוא לא עושה לי את הטוב שאני מבקש, התשובה הפשוטה היא שודאי שהוא רואה תמונה מלאה יותר משאני רואה). אבל זה לא אומר שלא אפנה אליו בבקשות.

אגב, בחז"ל כתוב במפורש שתפילות לא בהכרח נענות. זה עולה בבירור מכך שהם טוענים שיש תפילות שמובטח שתיענינה, ומכלל הן אתה שומע לאו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2014 10:39 לינק ישיר 

הרב מימוני
בתפילה כל אדם צריך להתפלל לקב"ה כילד הפונה אל אביו, אולם מתוך תמימות של ילד ומתינות של מבוגר.

אתה יודע- אתה צודק. וגם מ. צודק. ואפילו  הרב שגר צודק. כשאדם יקרא בספר או יקרא כאן באשכול, עם שתיית כוס קפה או משקה קל, הכל נראה הגיוני נבון ואחרת.

אבל בשעת צרה וכאב, כשחטפו לאמא את הילד או שלאבא יש בן חולה מאד, או לבן אב חולה אנוש, הם לא מצליחים לחשוב, מחשבות כה נאצלות ונכונות.

לפני שנים רבות נכנסה משלחת  רבנים למלך לבקש על קהילתם, התחיל אחד הרבנים לצעוק בקולי קולות.
אמר לו המלך- כבוד הרב הרי כתוב דברי חכמים בנחת נשמעים.!
השיב לו הרב- הוד רוממותו, אני מדבר בנחת. את הצעקות של עם ישראל אתה שומע מגרוני.

ועוד אחת להבנת המסר.
אשה זקנה הגיע לתחנת האטובוס בדיוק כשהאוטובוס החל לנסוע, החלה לצעוק- אוטובוס עמדי עמדי.
עצר הנהג את האוטובוס והאשה עלתה מתנשפת, חייך אליה הנהג ואמר באדיבות, גברתי אוטובוס זה זכר.
אומרים אוטובוס עמוד או עצור.
סליחה באמת אמרה האשה-  מאד מהרתי ולא הספקתי להסתכל בין הגלגלים.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 26/06/2014 10:40:50

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "כל התפילות מתקבלות, אך פועלות במישורים שאנחנו לא יכולים להבין",
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext