| נשלח ב-2/7/2014 12:19 |
|
| |
למה??? בשביל מה הא-ל היה צריך לברוא עולם
כבר הרבה זמן שאני רוצה לשאול את השאלה הזאת כאן בפורום, אך היות שאני בטוחה שזה השאלה הכי נשאלת (בעולם), והתשובה שלו הכי נדושה במסגרת של אנשים חושבים, לכן לא העליתי את הנושא. אך עכשיו שהמדינה קברה שלושה מבניה שנלקחו ונרצחו בכזה אכזריות, אני מנצלת את ההזדמנות להתלבש על הסיפור ולשאול למה????
בשביל מה הא-ל היה צריך לברוא עולם כל כך מחורבן (סליחה על הביטוי), הסבל של המשפחות החטופות הוא סבל בלתי יתואר לשנים רבות, אנשים מסביבי נחנקים מאוברדרפט, צרות רפואיות, ילדים מפוקששים, שלום בית, שעמום תמידי בכולל, ומה לא, [לא צריך לספר לכם]. אז שאף אחד לא יספר לי שהא-ל היה זקוק לריגוש של עשיית טוב, ובטובו הוא החליט להטיב עם הבריות, וכמובן כמובן לו הא-ל לא היה צריך להטיב, או שהוא ימצא דרך אחרת להטיב עם בריות ביקום אחר, אז הוא יעיף אותנו לאלף עזאזל, [אני מרשה לעצמי לדבר כך, כי אין לי ספק שזה לא הא-ל].
אין לי שום ספק ואני בטוחה שזה דעת הרוב כאן, [אם לא כולם], שהעולם במתכונתה הנוכחית, זה שיא השלמות, וכך בדיוק צריך להיות ע"פ החכמה המקסימלית. (ולכן זה טיפשי בעיני שהכל נוצר בשביל שהא-ל יוכל להטיב עם בריות אומללות ומסכנות, שבסופו של דבר (לפחות לפי הרמח"ל), רובם ילכו לגיהנום, לכרת, או גלגול נשמות, (אחרי שהם אכלו קש 90 שנה), אז כך זה צריך להיות כי זה האמת וזה השלמות, מבלי שום סיבה חיצונית, אז אני שואלת שוב ושוב, למה לכל הרוחות אנשים צריכים לעבור את העולם הזה, כל החברות שלי שקועות בבוץ, אני לא מצליחה להוציא אף אחד אפילו לא לערב אחד של בילוי.
לפני שעלינו לארץ, שאלתי את אבא שלי בשביל מה לעבור לישראל מה לא טוב לך כאן, הוא ענה לי אנחנו יהודים, ויהודי מקומו בארץ ישראל. היום אני לא מצליחה להבין בשביל מה עשינו את השטות הזאת, הקהילה שלנו שם הייתה הרבה יותר אנושית ויהודית מהישראלים כאן, היום אני מבינה שהא-ל לא צריך שהמצוות יהיו תלויות בארץ אלא בלב.
תוקן על ידי עצכח ב- 17/09/2014 14:31:28
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 12:26 |
|
| |
מעניין כי בדיוק כך חשבו 6 המיליון ועוד כמה מיליונים לפני השואה, ממש כך. איך אמרו דור המדבר.
שמות פרק יד
(יב) הֲלֹא זֶה הַדָּבָר אֲשֶׁר דִּבַּרְנוּ אֵלֶיךָ בְמִצְרַיִם לֵאמֹר חֲדַל מִמֶּנּוּ וְנַעַבְדָה אֶת מִצְרָיִם כִּי טוֹב לָנוּ עֲבֹד אֶת מִצְרַיִם מִמֻּתֵנוּ בַּמִּדְבָּר:
.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 13:35 |
|
| |
שרה, תשובה מלאה לשאלה הזו אין לאף אחד. אבל יש תשובות חלקיות, כלומר, תשובות שמעמידות את השאלה בפרופורציה אחרת, למרות שהיא עדיין חסרת תשובה. לדוגמא, הנחת הנחה מאוד בעייתית, שהעולם במתכונתו הנוכחית הוא "שיא השלמות". הבעיה שבהנחה הזו היא שכל חמשת החושים שלנו מעידים שזה לא נכון. זו הנחה שמגיעה מטיעון פילוסופי כלשהו, שגם אם מבחינה פילוסופית נניח שהוא תקף, המציאות דוחה אותו בשתי ידיים. העולם לא מושלם. נקודה. יש בו המון חסרונות והמון פגמים. יש גם הרבה רוע בעולם. זו המציאות ומי שמתווכח איתה הוא מנותק מהמציאות. השאלה עדיין קיימת: למה? למה אלוהים ברא עולם לא מושלם? בלי להמעיט מעוצמתה של השאלה, אני מאמין שהתשובה אליה היא שהעולם נברא כך כדי שאנחנו נתקן אותו. זה טעון הרחבה ואנסה לעשות זאת בהמשך בעז"ה. אבל שוב, גם אם אצליח לכתוב את מה שאני חושב ומרגיש, זה לא יעלים את השאלה ולא יעמיד אותה לעולם באור מגוחך. זו שאלה קשה, טובה, שאני לא מכיר מישהו שהצליח להשיב עליה תשובה מלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 13:46 |
|
| |
שרה
איקון ירוק מאד.
מי שלא זועק את שאלתך, ראוי לו שיבדוק את עצמו.
אחד מפרשני ישראל, לפני כמה דורות, העלה בספרו שאלה בפרשת העקידה: מדוע נסיון העקידה הוא כל כך קשה? הרי ה' צווה להעלות את יצחק לקרבן, אז האם אברהם היה מתקשה לשמוע בקולו?
זה יכול להיות ביטוי של יראת שמים, אך זה גם יכול להיות ביטוי של חסרון ברגש, וכתבתי לשון המעטה.
לפיכך, שאלתך ראויה לך ולפורום, ולכל אדם חושב ומרגיש.
רק מה, אנו מחוייבים לדרך ארץ. לכן אנו נלך בעקבות אבינו אברהם ונשאל: השופט כל הארץ לא יעשה משפט?
השאלה הזו, יש להזכיר, קיימת תמיד. האם היא לא מתבקשת להישאל לגבי כמעט כל תופעה, החל בסבל של בני אדם לידנו, או של עצמנו, וכלה בעובדה המרה שאין אנו חיים לנצח.
ויש כמה תשובות, כמובן.
יש שיצביעו על כך שהעיקר הוא העולם הבא. אז מה זה משנה, באמת, כמה זמן חיים כאן. הנקודה היא להספיק. לעשות את הראוי.
וכבר בגמרא הובא מעשה בר' יוחנן שנשא משל בעקבות מותו של תלמיד חכם צעיר. והנמשל היה שזה פחות חשוב כמה זמן אדם חי ויותר חשוב מה הוא הספיק.
האם זה עונה על השאלה במקרה שלנו?
האם אנו מסוגלים להסתפק בתשובה כזו? ואולי זה תלוי מי יאמר אותה?
ומה עם מקרים אחרים, שבהם מת אדם צעיר לפני שהספיק?
הצעת תשובות משלך, בשם הרמח"ל ועוד, חלקן דומות למה שכתבתי כאן.
אולם עם אחת מהן אני רוצה להתווכח.
כתבת:
אין לי שום ספק ואני בטוחה שזה דעת הרוב כאן, [אם לא כולם], שהעולם במתכונתה הנוכחית, זה שיא השלמות, וכך בדיוק צריך להיות ע"פ החכמה המקסימלית. עד כאן ציטוט.
דבריך כאן מזכירים טענה שהעלה הפילוסוף החשוב לייבניץ (בימי דקארט, כלומר לפני 300 400 שנה, אני חלש בהיסטוריה...).
הוא אמר כי העולם הזה הוא הטוב ביותר האפשרי.
אני מעדיף הרבה יותר את תשובתו הפיקחית של הפילוסוף ברטראנד ראסל, שאמר כי אם העולם הזה הוא הטוב ביותר האפשרי, אז אוי ואבוי...
אולי זה יועיל לציין שהאמירה שאת מייחסת כאן לרובו של הפורום אינה מייצגת יחידה של התייחסויות לשאלה במסורת היהודית שלנו.
אם נזקקים לדברי הרמח"ל, כמדומה שיועיל להזכיר שלפי שיטתו, ההיסטוריה האנושית מתפתחת והולכת לקראת שלימות, כך שביום מן הימים הכל יהיה מתוקן. ורוב בני האדם (כמדומה שגם הגויים בכלל) יגיעו לכלל תיקון והשתלמות. ואז יתברר שכל מה שקרה היה חלק מתוכנית כללית להבאת הטוב הזה הנפלא.
וכל מה שעלינו לעשות הוא להתאזר בסבלנות, גם אם זה קשה, ולתרום את חלקנו.
זה פתרון עקבי ומוצלח, אבל לא תמיד קל לאמץ אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 13:50 |
|
| |
הרשי לי להוסיף מילים שכתבתי בפורום אחר, ואם גם הן אישיות למדי, אני מעז לקוות שהן יכולות להביא תועלת. אם משהו לא ברור, בבקשה להגיב.
השאלה משתנה. מה שמתחיל בתור זעקת מחאה נגד חוסר צדק אלוקי בעינינו הופך לשאלה אישית וקיומית: איך חיים עם זה? איך ממשיכים לקום בבוקר, להתפלל, ולהתגבר על הרגשות הקשים הטבעיים והמתבקשים כדי להמשיך בתפקידינו בעולם?
...
יש כאן שתי גישות בחיפוש אחרי תשובה.
הגישה הראשונה אומרת, בסגנון הרמב"ם אבל לא רק שלו, שה' נתן את העולם לטבעים. יש התערבויות, אבל הן לא קבועות. לכן אם יש מחבלים ויש חוסר זהירות מצד החטופים, הם יפלו בפח. וזה מה שכנראה היה שם.
הגישה השניה אומרת שהכל בהשגחה פרטית, ועלה אינו נופל בלי שה' יאשר את זה, אז יש שאלה מדוע ה' נתן לזה לקרות. הגישה הזו נהנית מעקביות תאולוגית (העולם כולו בידי ה' כפי שברור לנו) אבל מעוררת קושיות חמורות יותר. על זה אפשר לענות שה' כיפר בדמם של חפים מפשע על פשעי הדור. הנה.
מה שחשוב הוא שאנו נתחזק ונתקן מה שצריך ומה שאפשר, בחיי הפרט של כל אחד מאיתנו ומסביבו, במעגלים שיש לנו יכולת להשפיע בהם. זה כל האדם.
יש כאן עוד מה לעשות. למשל לבדוק מול עצמך את המערך הנפשי שבו צצה השאלה. יתכן שנגלה שהכאב שלנו והזעזוע שלנו מסתירים מניעים נוספים, פחות נאצלים (האסון מערער את האמון שלי בעולם שבו אני רשאי לקוות שאהיה בסדר ולכן לא יקרו לי כאלו דברים, או, לחילופין, הוא מזכיר לי שאני עם חטאי עלול לסבול עוד יותר, רח"ל).
...
אני משער שבשעה שהייתי צעיר יותר, הרבה יותר צעיר, גם בגיל, גם בהתלהבות, גם באמונתי, הייתי זועם הרבה יותר. היום השלמתי. העולם אינו מתנהג לפי רצוני, ה' אינו ממלא אוטומטית גם את המשאלות הראויות שלי (שהחולים יהיו בריאים, שלא יהיו אסונות ועוד).
האם זה עוזר? האם זה שאיני יוצא במחאה ובצעקה זה סימן לבגרות, נפשית ואמונית, או לירידה? אני כן יודע שלעסוק בזה יותר מדי, מעבר לרגעים שבהם אני כותב באשכול, זה כנראה ביטול זמן. אם הצלחתי לשרוד את הסיפור, אם הצלחתי לתפקד גם אחריו, אז זו חובתי בעולמי.
יש רגעים שבהם כל מה שנשאר לנו או מה שעוזר לנו הוא לשאול: מה חובתי בעולמי כרגע. יתכן שחובתי לזעוק. מסתבר שחובתי גם להמשיך לתפקד. יש שאלות שאפשר לשתף עם חברים, כמו פה, אבל בשאר הזמן, החכם יהיה גיבור ויאמר: יש שאלה ויש מחוייבות. אם ה' גיבור לפי פרשנות חז"ל בגלל שהוא שותק למעשים רעים, יש מקום וזמן שבהם עלינו ללמוד גם מהמידה הזאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 14:48 |
|
| |
כתבתי לעיל שאני חושב שהסיבה שהעולם נברא לא מושלם הוא מפני שהרצון האלוקי היה שאנחנו, בני האדם, נתקן את העולם. אני אנסה להרחיב. הרצון האלוקי הוא טוב מושלם. זו הנחת יסוד שאני מניח. איך זה מסתדר עם העובדה שהוא ברא עולם לא מושלם ונתן לנו לעבוד (קשה) כדי לתקן אותו? הוא הרי יכול היה לברוא עולם מושלם שבו יהיה לכולם רק טוב. התשובה לכך, לדעתי, היא שבעולם מושלם כפי שאנו מדמיינים אותו, שלא היו בו בעיות, לא היה לנו טוב. האושר של האדם לא מגיע רק מעונג - כשהוא בריא, יש לו כסף, יש לו אהבה, נחת, חברים וכו'. כדי להיות מאושר האדם צריך גם תפקיד, חובה המוטלת עליו (ולא משנה מי הטיל) שהוא צריך לבצע. לא יודע למה זה כך, ולמה אלוקים לא ברא את האדם שיהיה מאושר בצורה אחרת. אני מדבר על המציאות הקיימת. התפקיד הגדול המוטל עלינו הוא לתקן את העולם, אבל זה מתבטא בתחומים רבים. זה יכול להתבטא בקדמה טכנולוגית, זה יכול להיות בתחומי בריאות שונים, זה יכול להתבטא באיזון נפשי רצוי, זה יכול להתבטא בכל תחומי החיים השונים. אני מכיר בכך שכל התמודדות עם קושי, יוצרת אצל האדם תפקיד לתקן משהו. התפקיד הזה כשהוא מבוצע, מעלה את רמת האושר של האדם. מבחינתי, זה עונה על הרבה רוע שקיים בעולם (בפירוש לא על כולו), כי הרוע, במקרים רבים, מציב בפנינו תפקיד מסוים, שאם נמלא אותו בצורה נכונה (ויש לברר מהי, וגם זה תפקיד), בסופו של דבר הוא ייטיב עמנו.
היה לי קשה מאוד לקבל את זה, ואני יכול לומר שכאשר אמרו לי דברים דומים בתקופות של קושי גדול, ממש התקוממתי מולם בכל מאודי. זה היה נראה לי מופרך לחלוטין, והרוע היה מוחשי, כאן ועכשיו, ממשי ועוצמתי. אבל במבט לאחור - אני חושב שהם צדקו, אותם אנשים (ונשים) מעצבנים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 14:53 |
|
| |
הנסיונות להסביר את אלוקים או להקשות עליו, בעייני פאטאטים, ממי את מצפה שיסביר את אלוקים? אם היה כותב כאן באשכול, היה הגיון לשאול אותו, אבל עכשיו שהוא לא כותב כאו, ממי את מצפה לתשובה? יהיו כאן כמה מתנדבים, שיתנו תשובות ל, מתורת הסוד, אבל זה כמובן ישאר סוד, כי לא תביני.
אם הייתי כותב בפייסבוק וגם אלוקים. לא הייתי עושה לו לייק!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 18:04 |
|
| |
יהודי לא שואל למה. זה שאלה רק למי שמאמין באלוהי הבייביסיטר הנוצרי והאסלמי. מי שמאמין באלוהי הבייביסיטר יכול בצדק לשאול אותו למה. אבל ליהודי יש תשובה פשוטה בתורה למה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 18:37 |
|
| |
[quote]יהודי לא שואל למה. זה שאלה רק למי שמאמין באלוהי הבייביסיטר הנוצרי והאסלמי. מי שמאמין באלוהי הבייביסיטר יכול בצדק לשאול אותו למה. אבל ליהודי יש תשובה פשוטה בתורה למה.[/quote]
וישב משה אל-ה', ויאמר: א', למה הרעות לעם הזה למה זה, שלחתני. כג ומאז באתי אל-פרעה, לדבר בשמך, הרע, לעם הזה; והצל לא-הצלת, את-עמך.
תוקן על ידי שלישישי ב- 02/07/2014 18:38:25
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 19:15 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  |
וישב משה אל-ה', ויאמר: א', למה הרעות לעם הזה למה זה, שלחתני. כג ומאז באתי אל-פרעה, לדבר בשמך, הרע, לעם הזה; והצל לא-הצלת, את-עמך.
|
|
אתה מתוק. ובכן, מכאן לומדים שלא שואלים למה וזה תוקף כל הסיפור של משה. המקרא מלמדת אותנו שלא שואלים למה, רק נחפשה ונחקורה ונשובה עליך (= תבונה וחכמת חיים ומוסר וערכים נכונים). הביקורת של המקרא וחז"ל על הלמה של משה, היא היא הלימוד שלנו להבין ולהפנים שאלוהי ישראל הוא שכלו של האדם, ושכלו אומרת לו שכל מי שאוחז בחרב, הוא חיי על חרב. לאומניות היא כוח החרב ולכן נחייה על חרב. בדיוק כמו שימוש במכוניות דורשת את הקרבן התמידי של מיליון ושלוש מאות אלף הרוגים בכל שנה ושלושים מיליון פצועים בכל שנה, כך הלאומניות דורשת את הקרבן שלו.
היהודי לא אוחז בחרב, זאת המידה של עשו ולא של היהודי. היהודי דורש קניין על ידי חלוקה כמו נח לבניו. כל זמן שבני אנוש לא מקבלים את החלוקה של נח או לחליפין לא עושים חלוקה מחדש ? אז אנו כיהודים לא במשחק הלא מועיל ולא מוסרי הזה.
ולכן בדיוק כמו שאי אפשר לשאול את אלוהי ישראל למה נהרגים בתאונות דרכים, כך אי אפשר לשאול את אלוהי ישראל למה הורגים על לאומניות.
לסיכום: את אלוהי ישראל לא שואלים למה, רק נחפשה דרכינו ונחקורה ונשובה עליך. כמו שברור מי הורג את המיליון ושלוש מאות אלף ההרוגים בכל שנה בתאונות דרכים, כך ברור למה נהרגו הבנים.
אני אומר את זה בגלל שאני רואה יהודי מבקשים נקמה, וכואב שלא מבינים שנקמה זה לא דרך יהודית ולא דרך של התורה. כי לא כדאי לנו כל עמלינו אם אנו אוחזים בחרב. יהודי שחושב על העתיד (= עולם הבא = עתיד עמלינו שהם הבנים שלנו) ולא כמו הגוי שחושב עולם הזה ?! לא יכול לאחוז בחרב ובנקמה כי מחר יבוא חזק ממך ויהרוג את כל עמלך.
במציאות העכשווית אין מנוס על פי התורה והשכל הישר, פשוט להעביר את הישיבות למרכז הארץ, אסור שנערים ילמדו בשטחים במיוחד שכל בר דעת יודע שבמילא את השטחים עומדים להחזיר מחר או מחרתיים, ולכן דם ילדינו הם לא פונקציה של מיקוח. כלומר יש למנהיגות איזה עניין טכני של מיקוח במשא ומתן מול הפלסטינים על חשבון דם הנערים ?! האם ילדינו הם משחק של מיקוח ? מה עושים שם ישיבות רבונו של עולם ? אם הייתי הראש ישיבה והיה קורה לי סיפור כזה ? הייתי מתאבד !! זה פשוט הפקרות מצד הראשי ישיבות להחזיק ישיבות בשטחים. ומה שהכי מצער ומטריף את הדעת היא שעושים את זה בשם אלוהי ישראל כאילו הוא אלוהי הבייביסיטר הנוצרי שישגיח על הנערים ושזה לא קורה כצפוי, אז שואלים למה ???
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 19:19 |
|
| |
שרה, השאלה שלך ממש לא ברורה לי. הדוגמאות שהבאת (כמו השעמום בכולל או אוברדרפט) הן מעשה ידי בני אדם ולא מעשיו של הקב"ה. כזכור, התלמוד אומר שמעשה בני אדם (אמורים להיות?) יפים יותר, ואנחנו אלו שמקלקלים. ואחרי שקלקלנו אנחנו באים בטענות אליו. מוזר מאד. אם בכלל, הייתי שואל את השאלה לגבי מחלות קשות שבאות על ילדים קטנים, או מגפות שהורגות בלא אבחנה.
ולגבי זה שכולנו נגיע בסוף לכרת וגיהינום, מניין זאת לך? את ממש שטופת מוח בצורה חמורה, וכדאי להתעשת. שימי לב שגם עולם המושגים מתוכו את מעלה את קושייתך הוא מעשה ידי בני אדם.
במקום לפעול, לתקן, לחלץ את עצמנו ואת החברה מצרותיה, הרבה יוטתר נוח להתלונן ולתלות בקב"ה את קולר האשמה. אנחנו אוכלים את מה שבישלנו. זה הכל. הקב"ה מסר לנו את עולמו ונתן לנו שליטה (מסויימת) על מה שקורה בו. בכך הוא סילק את עצמו. כמעט כל מה שקורה כאן הוא מעשה ידינו. ולגבי כל מיני הסברים לבריאת העולם (נהמא דכיסופא, טבע הטוב להיטיב וכו'), כל אלו אנתרופומורפיזמים חסרי משמעות. המצאות של בני אדם, ואני חייב לומר שהן לא אינטליגנטיות במיוחד. היומרה להבין מדוע הוא ברא את העולם, דומה ליומרה של נמלה להבין כיצד האדם שהיא רואה בונה מאיץ חלקיקים. לחילופין, זה דומה למצב בו אדם ללא רגשות מנסה להבין את פעולותיו של אדם שיש לו רגשות. אפשר לנסח דברים במונחים שלנו, אבל תמיד כשתמשיכי לשאול עוד למה אחד, תראי שההסברים הללו בעייתיים. הם נאמרו לאנשים שקונים אותם, אבל הם לא באמת מחזיקים מים.
במילים אחרות, התשובה לשאלתך היא: ככה!!!
תוקן על ידי mdabraham ב- 02/07/2014 19:19:23
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 20:08 |
|
| |
שתי הערות 1. חושבני שלרמב"ם השכר הוא משהו חיובי אך העונש אינו עונש במובן הפשוט אלא העדר המשהו החיובי. 2. כל התשובות שתתאמצנה להסביר שאנו בתהליך או שאלו בעיות שאנו יתרנו לקויות היות וה' יכול ליצור עולם מושלם ללא תהליך ואנשים שאינם יוצרים בעיות.
תוקן על ידי תלמידטועה ב- 02/07/2014 20:10:23
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 20:31 |
|
| |
| גושניק1 כתב: |  | | לmaxmen, אין לי אלא את העובדה שגדולי הדור- הרב ליכטנשטיין והרב נחום אליעזר רבינוביץ׳- קבעו ישיבותיהם ב״שטחים״. |
|
וכל הרבנים משתמשים עם מכוניות, ואז מה ? האם אלוהי ישראל יציל אותם מתאונות דרכים ? כמו שהם ביד המקרה כך הם ביד המקרה. וכל חשיבתה של תורה והיהדות היא לא להיות מקרים אחרת בשביל מה צריך תורה ? בשביל מה צריך את ארץ ישראל ? כלומר אנו דורשים את ארץ ישראל כי היא קניינינו מהחלוקה של נח ואין לנו קניין בשום מקום אחר בעולם (על דרך את אדום נתתי לעשו וכו' וכו'). אבל אם אנו באים מכוח הלאומניות בארץ ישראל או מכוח הקניין\הכסף בחוץ לארץ ?! אז לא פלא שהיה שואה ולא פלא שאנו נהרגים על הלאומניות.
לסיכום: אין קניין על ידי כיבוש או על ידי כסף. יש קניין על ידי חלוקה וירושה ואי אפשר למכור אותם לצמיתות. (חלוקת נח לבניו) ששחקנו בקניינים על ידי כסף בחול ?! קיבלנו את האנטישמיות והשואה. ששחקנו בקניינים על ידי כיבוש ?! הפכנו להיות אוחזים בחרב ושאוחזים בחרב ? אז אנו חיים על חרב ! אנחנו מחכים למשיח = השכלת בני אנוש לחשיבה הבסיסית של התורה והיהדות. כל זמן שזה לא קורה אז אנו לא אוחזים בחרב, 1, זה לא תבוני על פי אלוהי ישראל כי זה לא מועיל 2, לא מוסרי.
והחשוב מכל היא להבין, שהלכות או הנהגה של ראשי ישיבות לא עוזרת ולא מצילה את הנערים כי כולנו ביד המקרה. כי היורד למלחמה או למקום סכנה (שטחים ומכוניות) הוא ביד המקרה. ואין לבוא בטענות כלפי אלוהי ישראל בעניין. אלוהי ישראל דורש מאתנו לא להיות מקריים וזה כל תוקף של תורת ישראל להיות תבוניים ולנצח את המקרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 20:39 |
|
| |
גושניק, רק הערה קטנונית: שתי הישיבות נקבעו שם עוד לפני שהאישים הללו הגיעו אליהן. אמור מעתה: הם קבעו את ישיבתם (ולא ישיבותיהם) ב"שטחים".
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2014 21:24 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | שרה, השאלה שלך ממש לא ברורה לי. הדוגמאות שהבאת (כמו השעמום בכולל או אוברדרפט) הן מעשה ידי בני אדם ולא מעשיו של הקב"ה. כזכור, התלמוד אומר שמעשה בני אדם (אמורים להיות?) יפים יותר, ואנחנו אלו שמקלקלים. ואחרי שקלקלנו אנחנו באים בטענות אליו. מוזר מאד. אם בכלל, הייתי שואל את השאלה לגבי מחלות קשות שבאות על ילדים קטנים, או מגפות שהורגות בלא אבחנה.
ולגבי זה שכולנו נגיע בסוף לכרת וגיהינום, מניין זאת לך? את ממש שטופת מוח בצורה חמורה, וכדאי להתעשת. שימי לב שגם עולם המושגים מתוכו את מעלה את קושייתך הוא מעשה ידי בני אדם.
במקום לפעול, לתקן, לחלץ את עצמנו ואת החברה מצרותיה, הרבה יוטתר נוח להתלונן ולתלות בקב"ה את קולר האשמה. אנחנו אוכלים את מה שבישלנו. זה הכל. הקב"ה מסר לנו את עולמו ונתן לנו שליטה (מסויימת) על מה שקורה בו. בכך הוא סילק את עצמו. כמעט כל מה שקורה כאן הוא מעשה ידינו.
תוקן על ידי mdabraham ב- 02/07/2014 19:19:23 |
|
כל דבריך מתומצתים בפסוק ממשלי "אוולת אדם תסלף דרכו ועל ה' יזעף ליבו"
תוקן על ידי דייר ב- 02/07/2014 21:24:42
|
|
|
|
|