| נשלח ב-16/7/2014 10:23 |
|
| |
מהי מטרת הפורום
אני קורא באופן קבוע את הדיונים בפורום הזה
אני לא נולדתי היום ולא אתמול אני בקיא בספרות חזל ובספרות כללית
ורציתי לומר שלי באופן אישי מלבד הרהורי כפירה לא יוצא מאומה מהפורום
אני יודע שגדולי החכמים כאן יגדירו אחרת כפירה וימצאו מילים מפוצצות כדרכם בקודש להסביר את גישתם
אבל אני באמת רוצה לשאול בכנות
האם תורה יש כאן? האם צריך לברך ברכת התורה או מותר לברך ברכת התורה על הדיונים הללו???
האם יש בית מדרש אמיתי שהיה נותן לדיבורים כמו שיש כאן להיאמר בין כתליו?
הייתי שמח לשמוע דברים ברורים כפי שאני שח את אשר על ליבי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 10:33 |
|
| |
אם בברכת התורה עסקינן- הרי אין ברכת התורה. יש ברכה לעסוק בתורה וכאן באמת עוסקים בתורה- לחיוב ולשלילה אבל העיסוק הוא בתורה, בתורה שבכתב בתורה שבעל פה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 10:49 |
|
| |
אני זכיתי להשתתף בעבר באופן יותר משמעותי בדיונים כאן. כיום יוצא לי רק לרפרף על חלק מהדיונים מידי פעם. התגובה שלי לדבריך תהיה מנקודת מבטי והיא לא בהכרח משקפת את "מטרת הפורום". זה נשמע לי די יומרני לחקור מהי המטרה המשותפת של עשרות, ואולי מאות, אנשים שבאים מרקעים שונים, בעלי מניעים שונים ובעלי השכלה תורנית וכללית שונה. אוכל לצייר בפניך את המטרה שאני ראיתי, כאברך חרדי-ליטאי בפורום במשך התקופה שבה השתתפתי בדיונים.
ראשית, אני לא יודע למה אתה קורא "תורה", ועל איזה חלקים מה"תורה" אתה נוהג לברך ברכות התורה. לפי מה שאני משער מבין כתלי דבריך מהי הבנתך במושג "תורה", אני לא ראיתי בהשתתפות בפורום קידום לתורה זו. עם זאת, יש שיאמרו, ואני בתוכם, כי "תורה" היא לא רק בבלי, ירושלמי, רמב"ם ושו"ע. בעיני, "תורה" היא אורח חיים ודרך חשיבה. דרך החשיבה התורנית בעיני משלבת הכנעה בפני האמת, הכנעה בפני התגלות (שזה מושג הצריך תלמוד בפני עצמו), ביקורת נוקבת וכנות. תוך דיאלקטיקה מתמדת בין תחומים אלו. כל זאת מלבד הבקיאות התורנית, זו או אחרת. את כל התחומים הללו ניתן למצוא כאן בפורום, גם אם לא במלאום, אך לפחות בכיוון ובשאיפה לכך. בהדגשה על הדיאלקטיקה והסינתזה בין כל קצוות אלו. טענתך כי "בית מדרש אמיתי" לא היה מאפשר לדיבורים דוגמת הדיונים שעולים כאן הינה ביקורת נוקבת על אותם בתי מדרש. בית מדרש שדרך התמודדותו עם דיונים כמו שיש כאן היא בכך שהוא לא מאפשר להם להתקיים, הרי הוא בית מדרש קלוש, פחדן, הססן ואם אינני טועה הוא גם בית מדרש כפרני. למה כפרני? כי ההנחה שאי אפשר להתמודד עם טענות שונות, ההנחה שהתורה לא יכולה לטיעונים שונים, ההנחה שישנם תחומים שאין לתורה מה לומר בהם- כל אלו הן הנחות שהכפירה מובנית בתוכם.
עד כאן בהקשר התורני שבו אתה פתחת את דיונך. מלבד זאת, דומני כי הפורום ממלא פונקציה אנושית. תשוקת האינטלקט, שאצל רבים מבני התורה ואברכי הכוללים לא יכולה לבוא לידי ביטוי במסגרות הקונבנציונאליות, מוצאת את סיפוקה בין כתלי פורום זה. ואני יודע על כמה וכמה כאלו.
אציין כי לדעתי ההפרדה בין הפונקציה התורנית והפונקציה האנושית היא מלאכותית. לאמיתו שח דבר הן אינן נפרדות, והן משלימות זו את זו. אלו דרכי פעולה וביטוי שונים לשני כוחות מכוחות הנפש האנושית-תורנית.
ישנן נקודות שונות ונוספות לפתח, אך אין עיתותי בידי להאריך בהן כעת. ישמע חכם ויוסף לקח.
תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 16/07/2014 10:53:34
תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 16/07/2014 11:16:28
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 10:57 |
|
| |
.
מהי מטרת השאלה שלך על מטרת הפורום?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 11:08 |
|
| |
אם הוא באמת היה רוצה לדעת מה מטרת הפורום. היה עולה שורה, וקורא את דברי הרב מימוני על הפורום. דברים שנכתבו בטוב טעם ודעת. אלא -הוא לנגח רוצה, ולא לדעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 11:16 |
|
| |
ירוחם אולי השואל מעוניין להשתלב בפורום ודרך שאלה זו הוא מנסה לבוא בדברים? תנטה לו חסד.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 11:23 |
|
| |
דה וינצי אם לא דבריך לעי"ל שנכתבו בחכמה וחן רב, היתי חושב, כי תמים אתה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 11:31 |
|
| |
אין כוונתי לנגח אני חושב שכתבתי בשיא העדינות ללא שום עלבון או ניצוח כל שהוא
אני חושב ששאלתי ברורה מאוד והיא מופנית באופן אישי לכל גולשי הפורום
השימוש המוגזם במילים של בית מרקחת והנטייה לשלול מסורות היא מאוד בולטת ברבים מן הדיונים והיא מעידה בעיני על רצון מסויים
בית מדרש עם מסורת של חכמי ישראל הינו בית מדרש דוגמטי עם מכנה משותף ונקודת מוצא מסוימת המשועבדת לכללי התורה שבכתב ושבעל פה
החירות המנחה את כותבי הפורום הזה מביאה בהכרח לכפירה על פי כל אמת מידה כפי שרואה כל הקורא את דעותיכם
ולכן שוב שאני שואל באמת ובתמים ללא כל ניגוח וניצוח ועלבון ושפיטה כל שהם- האם תורה נלמדת כאן או כפירה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 11:37 |
|
| |
נראה כי אתה סבור שישנה סתירה מהותית ובלתי ניתנת לגישור בין חירות (מחשבתית) לבין מסורת.
דומני כי עליך לנמק מדוע המסורת עדיפה על החירות. מדוע ההכרעה של אותם בתי מדרש היא הראויה ולא הכרעת בית המדרש כאן היא הראויה.
לשם כך ראוי לברר מהי חירות, מהי מסורת, מהי הסתירה ועל פי אילו אמות מידה מכריעים. תן דעתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 11:40 |
|
| |
אולי אשאל בנוסח אחר
לימדונו חזל- גדול תלמוד שמביא לידי מעשה
הלומד ואינו מקיים נח לו שנהפכה שלייתו על פניו
נכון?
אם כן האם הדיונים כאן הביאו מישהו לידי מעשה? או שמא בדרך כלל הביאו לידי אי מעשה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 11:48 |
|
| |
חירות היא שפינוזה
או עמנואל הרומי
חירות היא גרשום שלום
מסורת היא כפשוטו מסורת והיא נמצאת בין חובשי בית המדרש רבותיהם ותלמידיהם
חירות היא רצון לחקור ולהעמיק אך גם להיות מוכן לקבל את שני הצדדים
אני ראיתי קו מאוד בולט בפורום של שלילת כל תופעה על אפטבעית למשל
לדעתי זו לא חירות לדעתי זו קביעת עמדה מראש
הבה נשאל את עצמנו- אם אתה ( או כל אחד אחר) מתקשה לתת אימון בכל תופעה יוצאת דופן האם אתה באמת!!! מסוגל להאמין בניסי התנך והתלמוד?
האם אתה מאמין שהר סיני עשן כלו וריחף באוויר? האם אתה מאמין שבני ישראל מנו מחיוני איש ויצאו ממצרים בים סוף בשנים עשר שבילים?
האם אתה מאמין שיהושע אכן עצר את השמש?או שרבינו הקדוש בא אל ביתו אחרי פטירתו וקידש על היין?
ועוד כהנה וכהנה?
הנה הסברתי את עצמי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 11:48 |
|
| |
א. בהקשר של המימרא שהבאת, אי-מעשה, הוא מעשה. גדול תלמוד שמביא לידי מעשה הכוונה שהתלמוד לא נשאר בתאוריה אלא גם פונה לעולם המעשה, בעשיה או באי-עשיה.
ב. שינוי תפיסה, הינו תלמוד המביא לידי מעשה. למשל הסבור כי לאחר שהגר"ח הבטיח שלא יפלו טילים על ב"ב, זה בטוח מה שיקרה, ואם קרה אחרת ישנם ק"נ תירוצים, הרי הוא (ככל הנראה) כופר באמונת הייחוד. אם יש מי שהתעורר לכך בעקבות תפיסות עצכחיו"ת שעוצבו לו כאן בפורום, הרי שהתלמוד כאן הביאו לידי מעשה. אתה כמובן רשאי לחלוק על הטענה הנ"ל, אך א"א לטעון שזה תלמוד שאינו מביא לידי מעשה.
ג. אם אתה מחפש מעשה במובן הכי בסיסי של המילה, אני מכיר מישהו שהחל ללבוש תכלת בציצית בעקבות דיונים כאן בפורום. כמו כן אני מכיר אנשים שנהיו יותר מוסריים בעקבות דיונים כאן בפורום. וזה רק מה שאני מכיר.
תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 16/07/2014 11:49:53
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 11:49 |
|
| |
סליחה על שגיאות ההקלדה
תופעה על טבעית
מליוני איש
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 11:52 |
|
| |
| Motiahu כתב: |  | | אין כוונתי לנגח אני חושב שכתבתי בשיא העדינות ללא שום עלבון או ניצוח כל שהוא
השימוש המוגזם במילים של בית מרקחת והנטייה לשלול מסורות היא מאוד בולטת ברבים מן הדיונים והיא מעידה בעיני על רצון מסויים
בית מדרש עם מסורת של חכמי ישראל הינו בית מדרש דוגמטי עם מכנה משותף ונקודת מוצא מסוימת המשועבדת לכללי התורה שבכתב ושבעל פה
החירות המנחה את כותבי הפורום הזה מביאה בהכרח לכפירה על פי כל אמת מידה כפי שרואה כל הקורא את דעותיכם
ולכן שוב שאני שואל באמת ובתמים ללא כל ניגוח וניצוח ועלבון ושפיטה כל שהם- האם תורה נלמדת כאן או כפירה? |
|
מלבד הדברים של אברם העברי לא ראיתי דבר כפירה מובהק. הבעיה בדבריך היא הדוגמטיות, המחשבה שדעתך ואפסה עוד, או יותר נכון רבך ואפסו עוד. ע״כ שאלתי היא, דברת על חכמי ישראל. האם הראי״ה קוק, הגרי״ד סולובייצ׳יק, שד״ל עליהם השלום נחשבים חכמי ישראל? האם ישיבה שאיננה חרדית היא לגיטימית?האם לומר שהזוהר לא נכתב ע״י רשבי זו כפירה? האם לומר שמי שנחשבים לגדולי הדור טועים זוהי כפירה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 11:53 |
|
| |
Motiahu,
אתה מגדיר עצמך כנקבה, אז לחלק מן הפוסקים אסור ללמדך תורה, וודאי שלכו"ע אתה פטור מלימוד תורה וכמובן מברכתה
תוקן על ידי biutiLife ב- 16/07/2014 11:53:50
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 11:54 |
|
| |
| Motiahu כתב: |  | | אין כוונתי לנגח אני חושב שכתבתי בשיא העדינות ללא שום עלבון או ניצוח כל שהוא
ולכן שוב שאני שואל באמת ובתמים ללא כל ניגוח וניצוח ועלבון ושפיטה כל שהם- האם תורה נלמדת כאן או כפירה? |
|
מלבד הדברים של אברם העברי לא ראיתי דבר כפירה מובהק. הבעיה בדבריך היא הדוגמטיות, המחשבה שדעתך ואפסה עוד, או יותר נכון רבך ואפסו עוד. ע״כ שאלתי היא, דברת על חכמי ישראל. האם הראי״ה קוק, הגרי״ד סולובייצ׳יק, שד״ל עליהם השלום נחשבים חכמי ישראל? האם ישיבה שאיננה חרדית היא לגיטימית?האם לומר שהזוהר לא נכתב ע״י רשבי זו כפירה? האם לומר שמי שנחשבים לגדולי הדור טועים זוהי כפירה?
|
|
|
|
|