בית פורומים עצור כאן חושבים

מדת הציונות לדת של שנאה [עצמית]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/7/2014 20:01 לינק ישיר 
מדת הציונות לדת של שנאה [עצמית]

ראשית הפכו את דת התורה לדת הציונות ,
חלק מהציבור ניסה לשלב בין שניהם ,רובם נהיו דתיים לאומיים מיעוט הם חרדלניקים שעליהם אינני מדבר,
כיום כפי העולה גם מהפורום המכובד [בבחינת ויכבד את לב פרעה] הזה יש כאן בעיקר שנאה עצמית ושנאת החרדים התלויים גם זה בזה ,
אפשר לזלזל ולהתפלסף על אלוקים ומצוותיו כאילו מדובר בניסוי סתמי על עכברים עם נחיתות יתר כלפי החרדים וכמובן בראשם רבותיהם עם שנאה תהומית אף יותר מאשר החילוני את החרדי ,וכל זאת  בגלל היותם דתיים לייט עד סופר לייט ועד עזיבת הדת לחלוטין כפי שרואים במציאות ,והם מרגישים שהם חייבים להכות בכדי להצדיק את מצבם,
אבל, ואבל גדול,בכל מה שנוגע לדת הציונות או מי שפוצה פיו על תגי המדינה ,פתאוםיש אלוקים גדול בשמים  וכולם ,,קנאים ,, ודבר ה בפיהם בזעקם ,,כפויי טובה אתם להשם ועל משיחו ,,חזרנו לכאן בניסי נסים ,,תחילת גאולתינו וקיבוץ גלויות,,כל זה כמובן כי בלא זה כל הוייתם במצב דתם נשמטת מתחת לרגליהם ,
ולא ,אני לא חושב שחזרנו כאן בניסי נסים אלא בהרבה דם יהודי שנשפך,גם אינני בטוח שהארץ הוא שלנו דבר תורה לאחר שהוברחנו מכאן ,אולי מדבר האו"ם,

כמובן שמהפורום הזה צריך לצפות רק לקטילות ,
בוא נראה בכל זאת מישהו אמיץ

תוקן על ידי חסדא ב- 17/07/2014 20:02:07

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 20:40 לינק ישיר 

אני אמיץ ואיני מקבל את דבריך.

ותראה כמה אמיצים חברי הפורום שמוכנים לשמוע ביקורת חריפה ואינם מוחקים אותך מיידית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 20:50 לינק ישיר 

בעל 
כמדומני שבעיקר כונתך לומר על עצמך,,אני אינני מאלה ,, ואני נוטה להסכים איתך במקרה שלך 
אתה מבחינתי סוג של חרדל"י

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 21:26 לינק ישיר 

עלינו אמרו

הנעלבין ואינם עולבין, שומעים חרפתם ואין משיבין, עליהם הכתוב אומר, ואוהביו כצאת השמש בגבורתו, כשמש, ששמע חרפתו ולא השיב,

ואל תדמה בנפשך כי אין מה להשיב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 21:43 לינק ישיר 

.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 22:03 לינק ישיר 

פואנטה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 02:23 לינק ישיר 

חסדא

כדי לענות צריך להבין את השאלה.

כדי להבין צריך לדעת איך אתה משתמש במילים.

הפילוסופיה מלמדת אותנו כיצד לדייק.

השתמשת בשתי מילים שקשה לי להבין לא רק בתור פילוסוף.

מה הן:

דת התורה?

דת הציונות?

אני יכול להציע פרשנויות.

דת התורה היא היהדות בת זמננו, שיש לה כמה גרסאות (מהסוג האורתודוכסי). האם כוונתך ליהדות לפי הגרסה החרדית, ישיבתית, חסידית אולי? ומה ההבדלים החשובים והמשמעותיים בין כל אלו?

דת הציונות, אני משער, היא דתו של אדם שהוא גם ציוני, כלומר מאמין שחשוב לעלות לארץ ישראל ולחיות בה, ושזו מן הסתם מצוה.

הציונות כמצוה דתית (לפי גרסתם של ה"מזרחי" במאה שעברה ולא כגרסתו של מיכי היום, שהוא לפי דבריו "ציוני חילוני" לצד היותו יהודי דתי) יכולה להוביל, ואכן מובילה, לאמונה שהמדינה היא דבר חשוב, ולכן יש מי שלא ירצה לשמוע עליה דברים רעים. גם אם יש.

הנקודה האחרונה למעשה מובילה לדיון פוליטי...

אולי תרצה להבהיר את דבריך.

בפורום זה מותר למתוח ביקורת על כל דבר בעולם בתנאי שהוא מעניין, כלומר מן הענינים המוגדרים בחוקת הפורום (נקודות המפגש או הסתירה בין דת, מדע ופילוסופיה). צריך כמובן להקפיד על דרך ארץ.

אני עדיין מחכה לראות מה הדברים החריפים והנוראים שאתה רוצה לכתוב ואתה פוחד שימחקו...

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 14:15 לינק ישיר 

לפי התגובות יש פה הסכמה מקיר אל קיר ,באמת אמיצים

מיימוני 
גם אני לא כל כך הבנתי מה רצונך ואם כל כך מתחשק לך לסגור את האשכול[לא לפני שאתה סוגר את הפורום] אין מי שיוכל עליך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 14:20 לינק ישיר 

התאמצתי מאד להבין את דבריך ולא הצלחתי.
אני, דרך אגב, לא ציוני. אני גם נגד נחיתות חרדית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 14:24 לינק ישיר 

אינני מתכחש לקיום נחיתות חרדית ,
אשמח לענות על מה שלא הובן לך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 14:32 לינק ישיר 

לא ראיתי שהפורום פה כל כך ציוני אדוק, פרט לירוחם שזה סיפור נפרד ואולי גם מואדיב שנראה לי נולד מזרח'ניק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 15:05 לינק ישיר 

ואנוכי ראיתי ולא אהיה כרוכלא ליחשיב וליזיל,אף אל תיקרי ציונים אלא ציניים

חסר פה אמיצים ,לצערי כאן בפורום למי שיש דעה הפוכה לא יקום ויגן נגד הטרנדי והרוב ,זה נחשב לו פרובוקציה מידי ,וכן ,זה נקרא לפחד מהצל של עצמך,

תוקן על ידי חסדא ב- 18/07/2014 15:05:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 15:11 לינק ישיר 

וירוחם לפחות היה אמיץ להגיד שהוא מקבל את הדברים כהוייתם ,
גם הוא מבין שביקורת בונה והדברים ממש לא נכתבו משנאה ,
קבל את האמת ממי שאמרה ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 17:15 לינק ישיר 

למיימוני, עד כמה שידוע לי המזרחי והרב ריינס היו גם ציונים פרגמטיים. גם המפדל הייתה מפלגת שמאל עד שנות השבעים. לעצם העניין הטיעונים שלך(חסדא) מעידים על שטיפת מח וחוסר ידע הסטורי וסוציולוגי. אתה טוען שהדתיים הלאומיים פחות דתיים מהחרדים- עד כמה שאני רואה דווקא הציבור החרדי עובר על הלכות מפורשות בפרשת כי תצא וברמבם. ואלו עברות דאורייתא. ואני לא אתחיל אפילו לדבר על חילול השם. אתה מדבר על שנאת חרדים בציבור הדתי לאומי. זה כמובן שקר. למרות הזלזול הבלתי פוסק מצדכם בציבור ה-״ד״ל״ השמטת התואר רב לרבנים ועוד ועוד, הציונות הדתית לא זלזלה בחרדים וברבניהם ולפי מה שאני רואה בכנסת היום היא מנסה לעזור לכם אפילו יותר מאנשיכם( הבית היהודי הביאו להעדפה מתקנת של חרדים). דיברת על עזיבת הדת- כיום הנשירה מהציבור החרדי גדולה יותר והיא ממשיכה לגדול, גם באחוזים. לעניין ההגותי והאמת הדתית- מספיקה העובדה שגדולי אנשי הרוח היהודים היו ציונים דתיים. כ״כ שמספיק לקרוא קצת תנך כדי להבין שהיעוד של עם ישראל הוא לא להיות דת אלא ממלכה- ״ואעשך לגוי גדול״ נאמר, ולא דת גדולה. גם מספיק לראות את כמות החרדים שנחשפו לעולם ונותרו חרדים לעומת הדתיים הלאומיים, שאצלם האחוזים של אנשים משכילים גדולים מבחברה, אם אינני טועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 17:23 לינק ישיר 

הקשקושים כאן מזכירים לי את הקשקושים על "שלום של אמיצים". כשאתה חושב שצריך לעשות שלום, אז כל מי שחושב כמוך הוא אמיץ, ומי שלא - מואשם כמובן בחוסר אומץ להביע את עמדתו (כי הרי זה שהוא חושב אחרת, לא יעלה על הדעת כמובן). ממש אמיץ דולניקר. אבל אם אתם נהנים מזה, אמיצים שכמותכם, מי אני שאפריע...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 17:27 לינק ישיר 

גושניק את משקר במצח נחושה,ואם המשפט הזה יעשה לך טוב אז הנה לך,,כל אחד והשטיפת מח שלו,,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדת הציונות לדת של שנאה [עצמית]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext