| נשלח ב-19/7/2014 22:41 |
|
| |
צלמונע והיהודים האכזריים
התעוררתי מתקיעת השופר. מייד כשקמתי ראיתי שאבא מבוהל מאד, הוא חטף את החרב ורץ החוצה. הבנתי ששבט שודדים מתקיף את הכפר, נבהלתי מאד כי שנה שעברה שודדים חטפו לנו חצי מהעדר ולא היה לנו אוכל. יצאתי החוצה וראיתי את השודדים עומדים ליד הכפר, הכהן שלהם דיבר לפניהם אבל היה רעש ולא הצלחתי לשמוע אותו. בינתים הכהן שלנו ניסה להקריב מנחה לבעל פעור אבל לא הצליח לצאת לו מנחה. ידעתי שאם בעל פעור לא מקבל מנחה אז הוא כועס. גם הגברים שעמדו שם ידעו את זה כי אחד מהם הזיז את הכהן והתישב להקריב בעצמו. אבל אז הכהן של השודדים גמר והם התנפלו על הכפר. הם היו מאד חזקים, הגברים ניסו לעצור אותם אבל הם הרגו המון אנשים ופרצו את החומה שלנו (שעשויה מעץ). רצתי ונצמדתי לבעל פעור, קויתי שהוא ישמור עלי אפילו שלא הקרבנו לו. פתאום ראיתי את אמא, היא היתה נורא לבנה אבל היא רצה אלי ותפסה אותי. שאלתי אותה מי זה השודדים כי הם לא היו מואביים או אדומיים והיא אמרה שזה ישראלים. הישראלים זה עם שהגיע לכאן השנה מהמדבר, הם נורא מסוכנים.
בינתיים סביבנו כל הגברים נהרגו. חייל ישראלי אחד הגיע אלי והרים את החרב שלו. ידעתי שזה הסוף שלי. אבל פתאום הכהן שלהם דפק לו על הגב ואמר לו (במבטא נורא משונה) "אנחנו לא הורגים נשים וילדים". אז הוא עזב אותי והתחיל להוריד מאמא את התכשיטים. אמא לא אמרה כלום אפילו שהיא תמיד צועקת עלי כשאני נוגע לה בכומז. ראיתי את אבא ליד האורווה, פתאום הוא זרק את החרב וצעק "ניצחתם אותנו,תרחמו עלינו." ראיתי חייל מגיע אליו ותוקע בו חרב. אבא אמר לו "בבקשה, יש לי ילד". החייל הוציא את החרב מהבטן של אבא וכרת לו את הראש.
החיילים האחרים אספו את כל האמהות והילדים ליד הפסל. כל האמהות נראו נורא משונות בלי כל הצמידים והאצעדות שלהם. שאלתי את אמא מה יקרה לנו והיא שתקה. הישראלים הדליקוו אש בבתים שלנו והכהן שלהם ניגש אל בעל פעור. חשבתי שהוא רוצה להקריב לו מנחה כדי לבקש סליחה שהוא הרג את העם שלו אבל במקום להתישב הוא לקח גרזן וריסק את הפרצוף של פעור. בכיתי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2014 22:51 |
|
| |
בדרך למחנה ישראל זאב אמר לי שאמא תצטרך להיות אשה של ישראלי ואנחנו נהיה עבדים. פחדתי נורא ורציתי להתפלל לפעור אבל נזכרתי ששברו אותו. בסוף הגענו למחנה ואז ראיתי כמה אנשים שיצאו לקראתנו. בראש שלהם היה איש עם מסכה. זאב אמר לי שזה המלך של הישראלים ושהוא יכול לדבר עם האלים שלהם. הוא אמר שהוא איש צדיק. שמחתי שהוא יצא אלינו כי בטח הוא יגיד להם לשחרר אותנו. ובאמת הוא כעס עליהם מאד. בטח זה היה בלי רשות, גם כשאני רב עם זאב בלי רשות אמא כועסת ובסוף היא אומרת לי להחזיר לו את החגב שלו. ואז הוא אמר משפט עם כמה מלים משונות כמו 'טף' או 'יודעת איש'. פתאום אמא נהיתה לבנה. היא חיבקה אותי חזק כשחייל ניגש אלי עם חרב, זה היה החייל מהכפר. כשהוא הרים את החרב הוא זמזם שיר והבנתי את המלים. הם היו "אשרי שיאחז וניפץ את עולליך אל הסלע".
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2014 23:20 |
|
| |
אריאל

|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2014 23:54 |
|
| |
|
| נשלח ב-20/7/2014 00:02 |
|
| |
אם כאלו חרדים מי צריך חילונים...............
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2014 00:31 |
|
| |
אריאל
איקון ירוק על הכתיבה.
(זה לא היה "מוישי ובעל פעור"?)
נדמה לי ששכחת כמה דברים קטנים.
למשל, איך מדיניוישי הקטן רקד על הגג של הבקתה שלו בשעה שנסיכת השבט הצליחה לפתות את אחד ממנהיגי הישראלים, ואז נודע שהאלוקים של היהודים כעס עליהם ושלח מגפה.
אמנם - עלינו להודות שהיהדות אינה סובלנית, וכפי שמביאים בשם חוקרים במדעי הדתות (ורבלובסקי למשל), היהדות היא כמדומה הדת הראשונה בהיסטוריה שאינה סובלנית.
לגבי המדינים, כמו שאומר מוישי (של התבהרות, כשהיה קטן בגן): הגננת, הם התחילו! הם ירו עלינו ראשונים רקטות.
ואותה תורה שקבעה חוסר סובלנות כלפי עבודה זרה ומינות ומאמיניהן, היא היא שחינכה את העולם, במישרין ובעקיפין, לסובלנות, לאהבת אדם, לראות בכל אדם צלם אלוקים. עד שהיום קשה לנו לתפוס איך אפשר לנהל מלחמה נגד עם כאשר מי שאשמים הם רק כמה טרוריסטים שהם תינוקות שנשבו באמונתם שגזלו להם הכל. כוונתי לא להיכנס לפוליטיקה ימין/שמאל אלא להציג משל.
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2014 00:37 |
|
| |
מיימוני
אתה בעצם מכריז בריש גלי ,שלא הקב"ה אמר למשה צרור את המדינים , אבל כן ,אתה חרדי ואפילו קנאי למינות של הזוהר,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2014 00:57 |
|
| |
מעניין אני לא הבנתי כך את הרב מיימוני- הרי הוא לא יכול להכחיש מה שבתוב בפרוש בתורה. הצרור את המדינים מנוקד בקמץ רשי אומר לשון הווה- כמו שמור וזכור. כשהלוחמים חזרו ממלחמת מדין- הם לא חזרו מיד למחנה- רק לאחר שבע ימים- של התאוששות נפשית מטראומה שהם עשו, והוו. בגלל טומאה היה מספיק יום אחד, דוגמה נוספת בעיר הנדחת- שבה הציווי להרוג את כל יושבי העיר, אנשים נשים וטף. התורה ממשיכה מיד בפסוק אחריו- ונתן לך אלוקים רחמים גדולים ורחמיך- כי לבד האדם לא יכול לצאת מהטראומה.
ככלל הדתות הפאגניות היו והן דתות סובלניות. הם לא ניהלו מלחמות דת. הדתות המונוטואיסטית יהדות נצרות ואיסלם\ רק הן מנהלות מלחמות דת קנאיות
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2014 01:02 |
|
| |
בתקופת המקרא זו היתה היהדות, בימי הבינים הנצרות, וכעת האסלם. מה שאומר שאולי אנחנו לקראת הסוף!?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2014 01:11 |
|
| |
ירוחם לא הבנתי את התירוץ שלך על צרור את המדיינים ,ונקום את נקמת ה מהמדינים,
לגבי אי קנאות והרג בדתות פגאניות ,אתה כנראה בור לא קטן בעניין,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2014 01:56 |
|
| |
לפני הכל קרדיט להתבהרות שהביאה לפורום את הרעיון לבחון נושא מנקודת מבטו של ילד, בסדרת סיפורי מוישי המעולים שלה. לא קראתי לילד מוישי כדי לא לפגוע בזכותה על השם. מה גם שזה לא ממש קשור כאן..
תודה לכולם על הפרגון
לעצם הנידון: יש כאן שני נושאים: 1) טבח גברים חפים מפשע בכל מלחמות ישראל ע"פ הפסוק והרגת את כל זכורה לפי חרב (במלחמת רשות) בזמנו היו קריאות להחרים את ספר תורת המלך המסכם את הדינים הללו. אותן קריאות היו אמורות להיות מופנות כלפי התורה. ההבדל היחיד ביניהם הוא שם המו"ל ותאריך ההוצאה. 2) טבח תינוקות במלחמות נקם לאומיות. זה לא נשמע מוצדק גם אם אותם תינוקות רקדו כשאנחנו מתנו. יש מה להסביר ואולי מחר אכתוב על זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2014 08:56 |
|
| |
חסדא
כתבת
(1) אתה בעצם מכריז בריש גלי ,שלא הקב"ה אמר למשה צרור את המדינים , (2) אבל כן ,אתה חרדי ואפילו קנאי למינות של הזוהר, לא הבנתי ואם הבנתי איני יודע איך אתה מייחס לי דברים כאלו.
האם טענתי שלא הקב"ה אמר למשה להעניש את המדינים? זה פסוק מפורש.
ולא רק את המדינים. האם לא נאמר לרדוף את עמלק ולהשמידו?
אמנם לגבי עמלקים טענתי בשעתו שמדובר בהבטחה היסטורית ולא בפעולה מעשית, ולכן גם חז"ל ביטלו את המצוה למעשה בתואנה ש"סנחריב בלבל את האומות" עד שאפילו גוי שיש לו מגילת יוחסין אינו נחשב לבן עמו (כמעשה במנימין גר מצרי שאינו חייב לחכות לדור הבא כדי לטהר את זרעו).
לגבי המדינים, יש לנו הוראה כזו, וכן טענתי שזו היתה מלחמה שנועדה להחזיר לאויב. ובוודאי המדינים, כמו כל אויב, היו בטוחים שהם הצודקים. ולכן סיפורו של אריאל עלול לסבול מאנכרוניזמים (האם כך חשבו ילדים בעת ההיא?) אבל בעינינו היום כל עונש קיבוצי ומלחמה נראים בלתי מוסריים, ואולי בצדק. אבל זה פרי של התפתחות היסטורית, תרבותית וחינוכית שהתורה גרמה לה. אבל התורה מדברת קודם כל לדור שקיבל אותה. ובדור ההוא היה בהחלט צורך לומר "צרור את המדינים".
לגבי מה שכתבת על המיזוג בין להיות חרדי לבין להיות קנאי לזוהר, אני משער שכוונתך להתנגדותי למה שאני רואה בו כמינות (ויש עוד בעיות איתו) ולא הבנתי איך כל זה קשור לכאן.
*** אריאל
יכול אתה לצרף לרשימת המקורות המתמיהים את המדרש על דוד שבאים אליו זקנים להתלונן שאין פרנסה, ולאחר שמחפשים עצות ואין, הוא שולח אותם לפשוט על עם אחר ולחזור עם רווחים. זה לא נשמע טוב באזנינו. האם אין אנו רואים את ג'ינגיס חאן כאחד מרוצחי העם הגדולים בהיסטוריה בגלל ששלח את עמו לכבוש ולשדוד (וגרוע מזה?). איך חז"ל לא ראו פסול בהנהגה כזו?
לגבי "תורת המלך", האם אפשר להוריד את הספר בהיברובוקס או דומה לזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2014 10:51 |
|
| |
| חסדא כתב: |  | ירוחם לא הבנתי את התירוץ שלך על צרור את המדיינים ,ונקום את נקמת ה מהמדינים,
צרור מופיע בקמץ- לשון הוה- כלומר הציווי הוא כל הזמן הרי תמיד הווה, רשי מוסיף כמו שמור וזכור-תמיד
לגבי אי קנאות והרג בדתות פגאניות ,אתה כנראה בור לא קטן בעניין, |
|
ביננו בענין הפאגנים נדמה לי שאתה, מעולם לא למדת היסטוריה של הדתות. בכל מקרה יש בתוכנו פורפסור להיסטוריה. חברנו עודד יעלה ויבא ויגיד את דעתו. אני אקבל.
מי שבור
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2014 11:12 |
|
| |
מיימוני כתב אמנם - עלינו להודות שהיהדות אינה סובלנית, וכפי שמביאים בשם חוקרים במדעי הדתות (ורבלובסקי למשל), היהדות היא כמדומה הדת הראשונה בהיסטוריה שאינה סובלנית.
הרי אלוקים צוה אותם ? מה יענה כאן מיימוני ,אלוקים פשוט זרם איתם כי זה מה שהתאים לאותו דור , אבל לא ,היהודים לא ביקשו כאן שום נקמה לפני שלא נצטוו ואף לא רצו בה משום הדיבור דאסיפת משה אל עמיו,
ירוחם מה רצית להגיד בזה ,היהודים צוררים גם היום לדעתך?
אתה יכול להסתפק במה שאתה כן יודע בלי לחפור ,כמה אנשים נהרגו או עמדו להיהרג במשך הדורות בגלל שלא השתחוו לצלם כזה או אחר?כמה נהרגו כי לא הסכימו להתכחש לזה שיש להם חלק באלוקי ישראל,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2014 11:12 |
|
| |
חסדא, אני מקוה שאתה לא הולך לחפור לנו בכל החדשים הבאים "איך אתם עושים את זה אם אתם חרדים". מדובר באשכול הזה בקושי שיש לדון בו ולנסות לפתור אותו אם אפשר. יש לך תשובה עניינית?
מיימוני, (לגבי הבלוג, אין לי זמן, אמביציה, כסף וידע במחשבים כדי לתחזק בלוג. אם היו לי כל אלה הייתי מקים) לא ידוע לי אם יש תורת המלך בהיברו (נישטאיך?)
התשובה הפשוטה ביותר היא שאכן, כללי המוסר דאז היו שונים מהיום, עם הופעת ההומניזם לענפיו. לגבי טבח גברים ניתן להוסיף שאז כל גבר היה לוחם פוטנציאלי וסכנה מהלכת. אשר למלחמות נקם, כמדומני שהתורה רואה מושג של עם שלם חוטא, כשהאחריות מוטלת על כל אחד מפרטיו מכח היותו פרט בעם החוטא. כך בין בחטאי עם ישראל ובין בחטאי עמים זרים. משכך, נקמה בעם זה תכלול גם את תינוקיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2014 11:19 |
|
| |
עד שעודד יגיע אספר לכם שמלחמות הדת הראשונות היו של האשוריים. הדת האשורית גרסה (בגלל תאונה היסטורית ששילבה את אל השבט השמי עם תפיסת האלהות הבבלית ואכמ"ל) שהעולם כולו צריך להיות טריטוריה של האל אשור, אלוהי הקיסרות האשורית. לפיכך, תפקידו של כל מלך היה לכבוש שטחים למען האל אשור. מלחמות אשור מצטיינות באכזריות נוראה, במצבותיהם מתפארים מלכי אשור בדברים כמו ערימות גולגלות ושטיחים מעור אויביהם.
|
|
|
|
|