בית פורומים עצור כאן חושבים

ענוש לצדיק - או נסיונותיו של הקפיטליסט המקובל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/7/2014 17:52 לינק ישיר 
ענוש לצדיק - או נסיונותיו של הקפיטליסט המקובל

איני יודע לאיזה תחום בדיוק לשייך את הנושא הזה. אולם סברתי מתוך נטיית ליבי הברורה, כלומר מתוך העדפה מאד אישית, לפתוח עליו אשכול ולא להסתפק בהפניה לאשכול הכתבות.

נסיונותיו של הקפיטליסט של הקבלה

המקובל (הרב? איני יודע כי איני מכיר) פינטו סובך בחקירות משטרתיות ובשמועות לא נעימות. יש אומרים שזה קול שהוציאו אויבים. בכל זה אין ענין לפורום. אולם כמדומה שיש ענין בכתבה ביוגרפית שהתפרסמה בניו יורק מגזין.

הכותב סטיב פישמן, נראה יהודי.

Pinto was born on the first day of Rosh Hashanah in Ashdod, Israel, and, as he sees it, was fated to be a rabbi. ''It was the business of the family,'' he has said. The men on both sides of his family had been renowned rabbis for centuries, including the Baba Sali, the Kabbalist whose prayers were said to effect miracles. The rabbi became aware of his own supernatural abilities when he was just 11 years old. ''The rabbi was a kid in school,'' related a follower who'd been told the story. ''And there was a teacher who was not good. The rabbi prayed, 'God, please punish this person.' An hour later the teacher was riding a bicycle when he had an accident. Until today he's in a wheelchair.''

לפי הנכתב כאן:

פינטו נולד ביום הראשון של ראש השנה... לפי דעתו, הוא נולד להיות מקובל. "זה עסק משפחתי", לדבריו.

לאחר איזכור סדרת מקובלים משפחתית ובה הבבא סאלי, שמוצג כאן בתור "זה שתפילותיו גרמו לניסים", מובא הקטע המעניין הבא:

הרב גילה את יכולותיו העל טבעיות בגיל 11. "הוא היה ילד בבית ספר, והיה מורה שלא היה טוב. הרבי התפלל: אנא אלוקים הענש את האיש הזה. שעה אחר כך המורה נסע על אופנים והיתה לו תאונה. עד היום הוא בכסא גלגלים".

המקור לפי הכתבה הוא "מי ששמע את הסיפור מהרב".

מעניין מה המקובל עצמו היה אומר על הסיפור הזה. אני הייתי מצפה ממנו שיתפלל כל ימיו שה' יסלח לו וישלח רפואה שלימה למורה המסכן ואולי גם יעניק קצבה לו ולילדיו. סוף סוף הוא גרם לו. ואולי הוא אינו מאמין שהוא גרם לו? או שלא היה קורה לו כלום אילולא ביקש?

להשוואה, אביא מעשה שמיוחס לרבי ישראל מסלנט. מישהו סיפר לו, לאבי תנועת המוסר, שיש אדמור שברגע שהוא מקפיד על מישהו, אותו אדם נענש. החסיד סבר שרבי ישראל יתפעל. אבל לא בדיוק ממה שהוא חשב. רבי ישראל מסלנט אמר: אם כן, עליו להיזהר מאד לא להקפיד!

למען האמת, קשה לי להאמין באותו מנהיג לבירה שיעניש מורה בכסא גלגלים לכל החיים רק בגלל שילד התפלל נגדו. אם אחד הילדים שלי היה מספר לי שהתפלל וקרה משהו, הייתי מרגיע אותו שהוא רק מדמיין. נכון שאסור להתפלל תפילה כזו (ולכן גם צריך להיזהר ממה שהגמרא מכנה "כשגגה היוצאת מפי השליט), בגלל רגשות האשמה, לא בגלל שזה באמת כך.

או כך לפחות אני רוצה להאמין שה' מנהל את העולם.

לגבי האחריות של מי שקילל את חברו וההוא נענש, יש גם תשובה של הסטייפלער, אביו של הרח"ק. הוא דן ב"מזיק על ידי סגולה" אם הוא חייב.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2014 18:30 לינק ישיר 

יש עשרות מקומות בש"ס שמישהו נענש על ידי קפידא של תנא או אמורא.

לכאורה היתה הגמרא צריכה לדון בזה מיד כעין:

"והיכי קפיד, והא כתיב 'גם ענוש לצדיק לא טוב'?"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2014 18:43 לינק ישיר 

פתיאמי

נכון!

התרצה להביא מראי מקומות או את המקורות עצמם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2014 19:39 לינק ישיר 

זה בתחילת מסכת ברכות. רבי יהושע בן לוי ניסה לזהות על ידי תרנגול את השעה בה ה כועס כמו שהיה עושה בלעם ואז יוכל לקלל איזה מין וכשראה שהוא לא מצליח הוא הסיק שרומזים לו שעליו לקיים- עונש לצדיק לא טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2014 20:25 לינק ישיר 

כל הקטע הזה של להרוג אנשים בגלל ש.. על ימין ושמאל לא מתקבל על דעתנו כיום.

כמו רעיון "קרבן ציבור".

אלוהים חייב דם ו"מתפשר" על צדיקים....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2014 20:58 לינק ישיר 

פתיאמי כתב:
יש עשרות מקומות בש"ס שמישהו נענש על ידי קפידא של תנא או אמורא.

לכאורה היתה הגמרא צריכה לדון בזה מיד כעין:

"והיכי קפיד, והא כתיב 'גם ענוש לצדיק לא טוב'?"

תלמוד בבלי מסכת שבת דף לד עמוד א

אמר ליה ההוא סבא: כאן קיצץ בן זכאי תורמסי תרומה. עבד איהו נמי הכי, כל היכא דהוה קשי - טהריה, וכל היכא דהוה רפי - צייניה. אמר ההוא סבא: טיהר בן יוחי בית הקברות! - אמר לו: אילמלי (לא) היית עמנו, ואפילו היית עמנו ולא נמנית עמנו - יפה אתה אומר. עכשיו שהיית עמנו ונמנית עמנו, יאמרו: זונות מפרכסות זו את זו, תלמידי חכמים לא כל שכן? יהב ביה עיניה, ונח נפשיה. נפק לשוקא, חזייה ליהודה בן גרים, אמר: עדיין יש לזה בעולם? נתן בו עיניו, ועשהו גל של עצמות.

תלמוד בבלי מסכת בבא בתרא דף עה עמוד א

אתא לקמיה דרבי יוחנן, אמר ליה: דרוש, רבי, לך נאה לדרוש, כאשר אמרת כן ראיתי. אמר לו: ריקא! אלמלא (לא) ראית לא האמנת, מלגלג על דברי חכמים אתה, נתן עיניו בו ונעשה גל של עצמות.

תלמוד ירושלמי מסכת שביעית פרק ט דף לח טור ד /ה"א

מע קליה דספרא אמ' הא בר יוחי מדכי טיבריא א"ל יבוא עלי אם לא שמעתי שטיברי' עתידה ליטהר אפי' כן לא הימנין היית מיד נעשה גל של עצמות /

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2014 21:56 לינק ישיר 

ייתכן
ואיך אתה מבין שאשתו ובניו של אדם נפטרים בגלל חטאיו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2014 22:16 לינק ישיר 

למה אנחנו צריכים לחשוב כך? בגלל שפעם אמוראים ותנאים חשבו כך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2014 15:48 לינק ישיר 

מיימוני, ואיך אתה כרציונליסט מסביר את הגמ'? הוא לא באמת נהיה גל עצמות אלא שהרגיש רטט בעצמותיו כאלו עובר עליהן גל? הוא מת פסיכולוגית? (מחילה אם היתה כאן אירוניה)

אשר לרב פינטו מהסיפור (שאינו זהה לרב פינטו ההיסטורי) ילד שבכוח מילותיו הורג אנשים אינו נכנס לדפוס של ארכיטיפ הצדיק - תנא, אמורא או רב גדול שבכח צדקותו משפיע על התנהלות העולם- אלא לארכיטיפ המכשף. כלומר, ילד שהינו צאצא לשושלת קוסמים דגולים ומשכך, דמו מכיל תכונות קסומות המאפשרות לו לחולל פלאים.

סיפור יפה על הרב פינטו; פעם הגיע הרב למלון יוקרתי באמריקה ואמר לפקידה "אני רוצה את חדר מס' 613" אמרה לו הפקידה "יש שם מישהו". אמר לה הרב "תקראי לו ותבקשי ממנו לעבור."
אחרי דקה נכנס ללובי בעל החדר, בריון כושי אדיר ממדים שזרועותיו עבות כזוג גזעים, מסתכל על הרב פינטו, צועק "אתה הערת אותי!" ושולח את זרועו אל פרצופו העדין של הרב. הרב הביט בו במבט חודר ואמר "תיבש ידך". וידו של הבריון קפאה באויר. מיד כרע הבריון על ברכיו והתחנן בפני הרב שימחל לו וירפא את ידו. אחרי תחנונים נעתר הרב ואמר "תתרפא" והיד נרפאה מיד.
כל אורחי המלון שראו את המעשה מיהרו אל הרב, התחננו לברכות ותרמו לו הון עתק. אחרי שגמר הרב לברך את כולם הוא ניגש אל הכושי ואמר לו "יאללה, ג'וני, למלון הבא."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2014 16:34 לינק ישיר 

מי אמר שאני מבין?

כל הדיון כאן הוא דוגמה מצויינת עד כמה הדת תעוור עיני חכמים.
כאילו הכול מובן חוץ מאיזה בעיה של קפידות, שדווקא משתלבת יפה בתוך המארג

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ענוש לצדיק - או נסיונותיו של הקפיטליסט המקובל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext