בית פורומים עצור כאן חושבים

מהו דיבור אלוקי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/9/2014 16:38 לינק ישיר 
מהו דיבור אלוקי

הערה: מכאן ואילך אכתוב דברים בשפת האמונה, אבל בכל פעם שאני מדבר על אלוקים הכוונה היא לרוחניות הגבוהה בעולם, והאדם הוא נציגו בעולם הגשמי, וכאשר אני כותב "חלק אלוק ממעל" הכוונה היא לנציגותיות שהאדם מבצע למען האלוקים.

אני מאמין שהגשמיות נבראה ע"י הרוחניות, ובהתאם לזה כתבתי את דבריי. הכוונה היא - בשפה לא דתית - שאם נניח נברא קוף, אזי ברור שהיה איזה כח "רוחני" ר"ל: "הגיוני" - שכיוון את הכח ה"גשמי", ר"ל: כח "בלתי מבחין בהגיון" - להתפתח, נניח בדרך דרוויניסטית, באופן שהקוף יוכל לקיים חיים. הרי הקוף לא היה יכול לקיים חיים לולא שהיה איזה כח נניח שמכוונו לייצר, ול וּ  לעצמו - מוח ולב. לולא כח הגיוני מכוון אין אפשרות לחומרים שבאדמה באוויר ובמים להתחבר יחד בצורה שבונה חיים. למעשה הכח ההגיוני הזה ממשיך לקיים את הקוף כל עוד בחיים חיותו, והוא גם גורם למוחו וגם לגופו לפתח הסתגלות לתנאי סביבה וכדומה.

הכח ההגיוני המקביל - הנמצא אצל האדם - נקרא "חלק אלוק ממעל", מכיוון שכאמור האדם הוא נציג הקב"ה, בהיותו הרוחני ביותר בעולם הגשמי, והיחיד שמסוגל לתת ביטוי רוחני לעצמו, בנוסף לרוחניות ("הגיוניות", כאמור) הנדרשת לקיים חיים גשמיים מובנים. אני אומר "מובנים", כי הנשמה הבסיסית - "הנפש הבהמית" מסוגלת לפעול רק על חיים גשמיים מובנים, אך הנשמה שמעליה - הנפש האלוקית - מסוגלת לקדם גם את הגשמיות לרמה נוספת, בדיוק כמו שקידמה את האדם לרמה נוספת מעל הקוף.אבל אלה חיים גשמיים לא "מובנים", מכיוון שכל עוד לא קרה השינוי מרמה כלשהיא לרמה אחת קדימה - האדם איננו מסוגל לחזותו. 

אלוקים, כפי שכתבתי בעבר, וכפי שמבאר בספר "נפש החיים" - אלוקים הוא נשמת העולם, והוא ה"חלק" ("המקום", כלשון חז"ל) העליון והרוחני ביותר בעולם. הוא יצר מתוכו את העולם, והוא ממשיך להשגיח על העולם שיצר, וההשגחה היא בין השאר ע"י דיבור פנימי עם בני אדם -

דהיינו שהואיל והקב"ה ברא את האדם בצלמו - בצלם אלוקים - דהיינו שהאדם הוא "המקום" הרוחני ביותר בכל הנבראים הגשמיים, הרי שהקב"ה שולח מסרים מאת "המקום" הכללי, ל"מקום" הפרטי - חלק אלוק ממעל,  תרצה תקרא לזה דרך המוח - אבל זה לא מעניין אותי דרך מה. מה שחשוב הוא שבסופו של דבר האדם קולט מסרים רוחניים ("הגיוניים") ואף על פי שמקורם הוא בהגיון הנעלה - של הקב"ה, מ"מ הם מקבלים את צורת האדם בדיוק כמו שהמים מקבלים את צורתו של הכלי בו הם נמצאים. (ע"ע אור וכלי בקבלה).

בודאי יצא לך לשמוע אנשים שאומרים שההגיון אומר ש2 ועוד 2 הם 4. אבל לי יש קושיה על זה: הם טוענים שכך ההגיון אומר. אבל אותי לימדו שרק מי שיש לו פה יכול לדבר. והמילה "אומר" בעברית היא לשון דיבור. אם כן איך אפשר להגיד שההגיון "אומר" ו"מדבר" - בזמן שאין לו פה? זה אולי נשמע שאלה טפשית, אבל זה בדיוק כמו שאומר ש"אלוקים אומר". לאלוקים אין פה ובכל זאת הוא יכול "להגיד" "לא תרצח", בדיוק כמו שההגיון יכול "להגיד" ש2 ועוד 2 הם 4. זה פשוט עניין של שפה, המונח "דיבור אלוקי" הוא בסך הכל ביטוי לתהליכים שקורים בתוך האדם, גם אם מקורם העליון הוא בעולם "רוחני" שבו אין מקום לדיבור ואולי אפילו לא לתהליכים רוחניים (ע"ע מלאכים שנקראים "עומדים" - ללא התקדמות - אך יכולים למסור לאדם את דבר ה' את האדם).

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2014 21:17 לינק ישיר 

לדבריך, בקיצור:

"אנכי ולא יהיה לך מפי הגבורה שמענו" -

- משל הוא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2014 11:06 לינק ישיר 

אליקים7421

האלקים הזה שאתה כותב עליו, איפה מצאת את מה שאתה כותב עליו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2014 11:09 לינק ישיר 

באותו מקום שכל הכותבים האחרים הכותבים  על אלוקים לאורך הדורות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2014 15:06 לינק ישיר 

ירוחם, במחילה, זה לא נכון. הם בדרך כלל הסתמכו על קבלות שונות ועל מוסכמות של דרכי חשיבה, ורעיונותיהם היו בדרך כלל מובנים רק על סמך האמונה בהנחות יסודו המקובלות רק עליהם ועל חבריהם.

ואילו אני - יגעתי ומצאתי את דבריי - במסכת עבודה זרה עם ארבע מאות פרקים של אברהם אבינו (להבדיל אא"ה) דבריי טובים גם למי שאיננו מכיר כלל את דרכי החשיבה הדתיות, וגם למי שלא מאמין בהם. דבריי טובים אפילו למי שלא פגש מעולם את המושג אלוקים. ודבריי לא טובים למי שמאמין במפלצת ספגטי מעופפת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2014 15:14 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:
ירוחם, במחילה, זה לא נכון. הם בדרך כלל הסתמכו על קבלות שונות ועל מוסכמות של דרכי חשיבה, ורעיונותיהם היו בדרך כלל מובנים רק על סמך האמונה בהנחות יסודו המקובלות רק עליהם ועל חבריהם.

קבלות שונות - מאנשים שונים. מוסכמות שונות של דרכי חשיבה.
 מאנשים אחרים בני תמותה כמוהו וכמוני וכמוך.
רעיונותיך בדיוק כמוהם מקובלים עליך ועל חבריך לעבר ולעתיד.
איני רואה כל פחיתות במחשבתך לעומת מחשבות אחרות.
האם דמם של הקודמים היה אדום יותר מדמך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2014 15:20 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מהו דיבור אלוקי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext