בית פורומים עצור כאן חושבים

ואפילו בהסתרה שבתוך ההסתרה,,,

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/9/2014 01:19 לינק ישיר 
ואפילו בהסתרה שבתוך ההסתרה,,,

הלהיט שכובש כל לב אבן בציבור הרחב שלנו.   www.youtube.com/watch?v=KcGX2xBaMbw

מילות השיר:

דער אויבשרטער זאגט אונז קינדערלך:

"ואנכי אסתר אסתיר פני ביום ההוא" אבער דער רבי זאגט:

ו"אפילו בהסתרה שבתוך הסתרה בוודאי גם שם נמצא השם יתברך"

גם מאחורי הדברים הקשים העוברים עליך אני עומד. (לקוטי מוהר"ן)

עכשיו לדיון:

בעברית פשוטה אומר הקב"ה "ואנכי אסתר פני ביום ההוא" אבל הרבי אומר שאפי' שם - בהסתרה, הקב"ה עומד.
וזה לכאורה נכון הרי אסתר פנים היא רק מליצה. הוא נמצא בכל מקום ובכל רגע כך שאפשר לחזור בתשובה. אם לא היה שם כביכול אז אין דרך חזרה כלומר אין דרך לחזור בתשובה. והבינו את פשטות הדברים. 

אבל חייבים להבין מה תוכנו החשיבתית של המליצה "אסתר פנים" 

"אסתר פנים" (מסביר הרמב"ם ורוב מפרשי התנ"ך לפניו ואחריו,) = אקראיות. כלומר האדם הוא ביד המקרה.
בעצם כל אדם לא תבוני שמתנהל בלתי תבוני, הוא תחת המקרה לטוב ולרע. כלומר הוא תחת הברירה הטבעית כמו שאר האורגניזמים.

בכדי להינצל מאקראיות צריך תבונה ובוודאי להתנהל על ידי התבונה. ולכן לא ממש יעזור לו שהקב"ה עומד שם באקראיות אם לא יחזור בתשובה ויתחיל להתנהל בתבונה. ולכן שהרבי אומר שהוא עומד שם, זה ברור. אבל בלי ההתעוררות מצדינו להתנהל על ידי התבונה\התורה ?! הוא בהסתרה = אקראי לטוב או לרע !! ולכן צודק הרבי שאומר שהוא עומד שם אבל צריך לקבל אותו ולאמץ אותו שזה אומר לאמץ את התבונה כי 
 "המלאך בין אדם ובין אלהיו הוא שכלו" (אבן עזרא)

ולכן לדעתי הרבי צודק שהוא עומד שם כביכול, אחרת לא היינו יכולים להינצל, אבל ברור שכוונת הרבי היא לומר שעוד אפשר לתקן כי הוא עומד שם כלומר לא שהוא עומד שם להציל אותך הרי מדובר על הסתרה, רק הוא עומד שם לקבל אותך אם וכאשר תחליט לאמץ אותו, שזה התבונה ושכלך. כלומר תלך אחרי התבונה ותינצל.

לסיום:

נזכור ש,,,
"גם מאחורי הדברים הקשים העוברים עליך אני עומד"
אבל אני עומד בכדי שתקבל אותי שזה אומר שתאמץ את התבונה והבינה שנטעתי בך מראש.

מה דעתכם חברי וחכמי הפורום ??

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2014 14:43 לינק ישיר 

את לב האבן שלי השיר לא הצליח לפורר.
יתכן וליבי עשוי מחומר אחר.
אבל הסיבה הנכונה לדעתי היא, שהשיר לא יפה, לא הלחן, ולא המילים. כל הלחנים החסדיים נשמעים אתו דבר אין גיוון. ולמילים- אין עומק, חסר את האפשרות לתת פרשנות עצמית למילות השיר כמו שמצוי בשירים ישראלים.

לעניינך

לדעתי יש ערבוב מושגים בדבריך

יש הסתרה של הנהגת הבורא- אדם לא רואה כיצד נכנסת ההנהגה בבריאה, במבט שטחי הכל נראה לו טבעי, העולם מתנהל לפי תהליכים קבועים- יש עמים, יש דתות, מצב שמביא למלחמות, מביא לרוע, מביא לעוני.  או אדם אוכל הרבה או מעשן מביא למצב של מחלות. נהיגה לא נכונה, תביא לתאונה- דהיינו תהליכים טבעיים, הבירור צריך להעשות כיצד נכנסת כאן הנהגת הבורא, באיזה רובד היא נמצאת ועוד.
בהמשך לכך: הסתרה בשעת צרה- עונש קולקטיבי כבשואה, גם לאלו שלא היו אמורים להיפגע. וזעקת ותפילת היחיד שלא נענית באותו הזמן. 

דבר נוסף- הסתרה פרטית, אדם מרגיש שהוא מרוחק מהבורא, למה זה קורא לו, הוא מלא בעבירות שגרמו להתרבות הקליפות החוסמות אותו מלהרגיש את קרבת ה'? שאלות אמוניות שכליות? עסוק יתר בתאוותיו? או סתם שיגרת החיים המטורפת?

נראה לי שכוונת חז"ל המושג הסתרה קשורה יותר לחלק הראשון

ולסיום זה ששה' נמצא בכל מקום אפ' בהסתרה, מבואר בד' חז"ל הבא ליטהר מסייעין בידו, פיתחו לי פתח וכו', האדם הוא היוזם, לא האלוקים. [יתכן ויש חריגים, ויש לעשות עוד בחינה מפן הפסיכולוגי. ואכמ"ל]

תוקן על ידי גברא_רבה ב- 11/09/2014 14:44:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2014 14:52 לינק ישיר 

גם מאחורי הנאצי והציקלון...

אני עומד, אני עומד, אני עומד....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2014 17:41 לינק ישיר 

גברא_רבה כתב:

לגבי השיר:

אני לא נכנס לנושא ביקורות, כי אני לא מאמין בשום ביקורות על אומנות ואופנה וכו'. כי ברגע שאתה שם כללים על שירה וציור ובספרות וכו' וכו' ?! אתה מפסיד יצירות מקוריות של רוב בני אדם !!
אם פעם כל אחד שר, אז היום צריך להיות זמר מוכשר, ואם פעם כל אחד צייר וכל אחד בישל מאכלים אז היום אתה צריך להיות צייר או מומחה בבישולים. וכן בכל תחום שנעלה על מחשבתינו אנו מפסידים את יצירתיות והמקוריות של רוב בני אדם.

בכל אופן, אני מדבר על עובדה שאין מקום אחד שנקבצים שם כמה אנשים יחד, שלא שרים את השיר הזה.
ולכן התייחסתי לעובדה הזה ולא התייחסתי לעצם השיר והלחן שכאמור אני ממש לא מאמין בכללים ובחוקיות השירה והלחנים וכדומה.

לגבי דברי שהם לדעתך ערבוב מושגים:

האמת שבדברך לא ראיתי איזה שהוא סדר שתאמר שדברי הם ערבוב.
את הנהגת הקב"ה בכללי ובפרטי רואים אך ורק עם ה"לדבקה בו" שזה אומר לדבוק בתבונה בחכמים בתורה.
איפה הוא הסתרה ? "אם תלך עמי בקרי ?! אז גם אני הולך עמך בקרי" כלומר טוב לך באקראיות ? אוקיי תהיה אקראי !!
אתה רוצה מכוניות וכבישים כי זה טוב לך ונוח לך ?! אוקיי תהיה אקראי !!
אתה מתעצל לחפש מזור לחולים כמו סרטן וכדומה ?! אוקיי תהיה אקראי !! כלומר לא תהיה תרופה לסרטן כך שכולנו אקראיים מול הסרטן.
כל זה מדובר על הכלל והפרט ואין שום הבדל בין הכלל לפרט, רק בזה שהכלל הטוב מצליח להשיג יותר כוח אלוהי מול הרע. ולכן אומרים חז"ל שהשכינה שורה רק בעשרה או ברבבה וכדומה כלומר ציבור יכול לפעול פי אלפים מהיחיד לעצמו.

תוקן על ידי maxmen ב- 11/09/2014 17:59:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2014 17:47 לינק ישיר 

פתיאמי כתב:
גם מאחורי הנאצי והציקלון...

אני עומד, אני עומד, אני עומד....

אתה לא מפרש את זה נכון. 
הוא לא "עומד" מבחינת אחראי למעשים הרעים שעוברים עליך. הוא פשוט נוכח שם.
מול הסתרה הרבי אומר שהוא שם אפי' בהסתרה.
העוברים עליך = אקראי. 
גם מאחורי הדברים הקשים "העוברים" עליך ?! אני עומד שם = נוכח לקבל אותך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2014 17:58 לינק ישיר 

אגב:

למי שיש חוש חסידי נכון, רואה כאן אבסורד, אייך יכול כזה שיר לקבל פופולריות אצל החסידים ?
הרי אצל החסיד האמיתי אין דבר כזה "הסתרה" אין מושג בחשיבה החסידית של הסתר פנים בוודאי לא השקפתית חינוכית.
ולכן שבחורים חסידים יתלהבו בכזה בכיינות על הסתרה ? הרי זה מבחינתם כפירה ממש.  
קשה לי לקבל את זה, אייך זה אפשרי? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2014 23:33 לינק ישיר 

פתיאמי, נכון!
אבל אני משער שאתה כותב את זה בציניות, ואילו אני רציני.
תרצה, תשנא אותו בגלל זה. 
אמר יהודי בוגר אושוויץ משפט שהפך לי את כל המבט על הנושא: אני לא זכיתי לראות את אלוהים יורד מן השמים ואומר לי "אני אוהב אותך". אבל כן ראיתי את השטן מגיח ממאורתו ואומר לי "אני שונא אותך" - וזה אותו דבר. סוף ציטוט.
כשהרע הורג אותך כי אתה טוב, זה אומר שהטוב איתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2014 23:55 לינק ישיר 

אם זאת אהבה אז עדיפה כבר השנאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2014 00:40 לינק ישיר 

חזקואמץ כתב:
פתיאמי, נכון!
אבל אני משער שאתה כותב את זה בציניות, ואילו אני רציני.
תרצה, תשנא אותו בגלל זה. 
אמר יהודי בוגר אושוויץ משפט שהפך לי את כל המבט על הנושא: אני לא זכיתי לראות את אלוהים יורד מן השמים ואומר לי "אני אוהב אותך". אבל כן ראיתי את השטן מגיח ממאורתו ואומר לי "אני שונא אותך" - וזה אותו דבר. סוף ציטוט.
כשהרע הורג אותך כי אתה טוב, זה אומר שהטוב איתך.

בעיני הגשם שיורד לי על הראש או הצרכים שאני צריך להוציא בשירותים, ומי מדבר על הבכי הראשון של התינוק שהוא נולד ועוד ועוד, שאולים את אותו שאלה כך שלגייס את השואה היא רמת אפס. כי את השואה אפשר להסביר ולומר שאנחנו הבנו את השואה על עצמינו. אבל הסבל של התינוק מרגע לידתו, מה נשיב ?

בקיצור שאלות שכאלה הם ברמת אפס. זה רק מראה על חוסר הבנה טוטלית באלוהות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2014 04:33 לינק ישיר 

טעות באשכול. סליחה.

תוקן על ידי אמשלום ב- 14/09/2014 04:34:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2014 07:42 לינק ישיר 

אני מודה לו בכל בוקר על שהחזיר בי נשמתי.

ובאותה נשימה אני סולח לו על השואה (ועל עוד כמה 'פשלות' בחיים שלי...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2014 10:34 לינק ישיר 

maxmen כתב:
בעיני הגשם שיורד לי על הראש או הצרכים שאני צריך להוציא בשירותים, ומי מדבר על הבכי הראשון של התינוק שהוא נולד ועוד ועוד, שאולים את אותו שאלה כך שלגייס את השואה היא רמת אפס. כי את השואה אפשר להסביר ולומר שאנחנו הבנו את השואה על עצמינו. אבל הסבל של התינוק מרגע לידתו, מה נשיב ?

בקיצור שאלות שכאלה הם ברמת אפס. זה רק מראה על חוסר הבנה טוטלית באלוהות.

לא רוצה להירטב בגשם? יש מטריה או שלא תצא בחוץ.
לא רוצה לעשות צרכים? אל תאכל ותשתה.
התינוק בוכה? אל תביא אותו לעולם.

מה אתה רוצה מאלהים?
אלהים נתן לך ברז מים ואתה מתעקש לנטול ידים עם כלי?
אלהים נתן לך תרופות ואתה מתפלסף אם לקחת אותן בשבת?
אלהים נתן לך שכל ואתה לא משתמש בו? אז מה אתה רוצה ממנו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2014 16:54 לינק ישיר 

שלישישי כתב:
ב 
לא רוצה להירטב בגשם? יש מטריה או שלא תצא בחוץ.
לא רוצה לעשות צרכים? אל תאכל ותשתה.
התינוק בוכה? אל תביא אותו לעולם.

מה אתה רוצה מאלהים?
אלהים נתן לך ברז מים ואתה מתעקש לנטול ידים עם כלי?
אלהים נתן לך תרופות ואתה מתפלסף אם לקחת אותן בשבת?
אלהים נתן לך שכל ואתה לא משתמש בו? אז מה אתה רוצה ממנו?

מה שאני מנסה לומר היא דיי פשוט.
שאלת השואה היא השאלה השניה והקלה שהתנ"ך מנסה לטפל והיא כמובן רצח הבל על ידי קין ששם ברור היא שהאשם הוא האדם ולא האלוהים.
אם כבר לשאול נכון אז צריכים לשאול את השאלה הראשונה שהתנ"ך מנסה לטפל והיא קללות האדם מהטבע והאלוהים עצמו.
וזה כמובן סיפור קללות אדם וחוה והאדמה והנחש.
אם כבר לשאול כלפי האלוהים אז זאת השאלות הנכונות ולא השאלות של רצח אדם לאדם.

השובה העמוקה של התנ"ך היא לא שבגלל שאדם הראשון חטא אז סובלים כל צאצאיו הרי לא ימותו בנים על אבות.
התשובה העומקה של התנך היא שאם לא נבנה בית אז נמות מחום ומקור ואם לא נחפש מזור לחולים מסרטן ושאר המחלות ?! אז נסבול מהם בהמשך לדורי דורות !!

ראה באשכול זה יותר בהרחבה  חשבון הנפש שלי (לכבוד הימים הנוראים)

אופס יש שם אי סדר אחרי תיקון של ההנהלה. אני העתיק שוב.

חשבון הנפש שלי (לכבוד הימים הנוראים)

חשבתי לי אתמול שהלכתי לומר סליחות, על מה אני הולך לבקש סליחה.

קודם כל הוא לא רוצה סליחות (הרי הוא נפגע שצריך לבקש ממנו סליחה ?) הוא רוצה (אם רוצה בכלל) את התכלס.

אפי' אם נאמר שהסליחה שאנו מבקשים מטרתם היא בדיוק התכלס ?! אז מהי התכלס ?

אם התכלס היא הלב, שלמות הלב, על דרך "רחמנא ליבא בעי" אז היינו אמורים למות מיד כי הגענו לתכלית.

היחסים בין אדם לאלקיו הם כל כך פשוטים שברגע שאדם הגיע באיזה רגע אחת לשלימות הלב, מיד גמר בעצם את תכליתו.

אם אלוקים רוצה תמידות בחץ הזמן בעבודת הלב, אז למה אנו לא חיים לנצח ?

לכאורה המוות היא סתירה לעצם עבדות הקל.

ולכן נראה לי לומר שהאדם הוא הוא הדורש מעצמו שלימות הלב, לא שהתכלית עצמו היא שלימות הלב.

האדם אומר אני מנסה הכל לעשות לטוב אבל התוצאות במציאות הם לא ממש טובות במילא האדם מרגיע את עצמו ואומר רחמנא ליבא בעי, וזה אמת.

אבל תפקיד האדם היא שהוא יהיה חכם יותר ומשכיל יותר מאתמול שהתוצאות במציאות יהיו יותר טובות.

וכאן אפשרי לבקש סליחה, כלומר סליחה שלא השכלנו יותר ולא החכמנו יותר.

נכון שרחמנא ליבא בעי נצרך בכל מצב נתון. וזה האידיאל, אבל התוצאות הם העיקר.

רחמנא ליבא בעי בתינוק בילד ובחור ומתבגר הם אותו לב ושלימות הלב, ההבדל היא בהשכלה בתבונה ובחכמה.

ואם כך יש לנו סליחה אחת לבקש, למה לא החכמנו יותר.

פילוסופית אפשר להסביר זאת כך.

אם המדע היום מונע או מרפא כך וכך חוליים ומציל כך וכך לידות ותינוקות, ומונע כליל כמעט רוב המגיפות.

אז נאשים את הקדמונים שלפני חמש אלף שנה למה לא הגיעו לכך כבר אז.

ואם מחר תמצא תרופה לסרטן, אז נזעק למה לא מצאנו זאת היום ?

כלמור כל תובנה וכל חכמה וכל מדע וכל מוסר וערכים שאנו מקבלים היום יכולנו לקבל אתמול.

ואם כך זה הסליחה היחידי שאנו צריכים לבקש, לבקש סליחה מהקדמונים שלא היצלנו אותם.

סליחה מהחולי סרטן שאנו לא יכולים להציל אותם מחוסר לימוד ודעת.

סליחה מכל הסובלים חברתית, שעוד לא מצאנו תורה חברתית מושלמת.

החכמה והתובונות הם כן נצחיות הם לא מתים, הרי הם מעוברים מרבי לתלמידו מפרופ' לתלמידו.

ואם יש לאלוקים רצון ותכלית מאיתנו, אז יש רק דבר אחד שיכול לדרוש מאיתנו, והיא החכמה והתבונה שכן מתרבה בחץ הזמן ולא מת, היא נצחית ובעיקר מתרבה ומתפתח שזה העיקר.

הרי אמרנו לעיל שהמוות היא סתירה לעבדות השם, כאן אנו רואים שעבדות השם האמיתית לא מת להפך היא נצחית.

העבדות השם האמיתית היא להשכיל ולהחכים יותר.

והבקשת סליחה היא כנ"ל למה לא השכלנו יותר.

שאנו רואים בבית כנסת בימים הנוראים יהודי שמצטמק מסרטן, אז אנו לא צריכים לחטוף פחד אלוקים הנה אלוקים יכול לעניש ומעניש, זו חשיבה ילדותית לגמרי.

אנו צריכים לחטוף פחד אלוקים למה אנו לא יכולים להציל אותו, הכל באשמתינו, לו רק למדנו יותר יכולנו להציל אותו.

עובדה שתמצא מחר תרופה בשבילו.

אותו דבר שאנו פוגשים ילדים עם ניוון שרירים, מזל שאין להם את הדעת לאשים אותנו, אבל באמת אנו אשמים בסבלם.

אם חז"ל חשבו שרק צינים ופכים בידי אדם, היום אנו יודעים שהכל בידי האדם. 

במילא הפחד האלוקים שאנו צריכים לחטוף היא למה אנו לא יכולים לעזור להם, למה עוד בכלל נולדים ילדים עם המחלה הזו.

הרי ימצא הפיתרון מחר. אז למה לא מצאנו את הפיתרון אתמול ?

לסיכום:

סליחה מכל הסובלים מהעולם הזה הטבעי, סליחה מהסובלים חברתית. מחוקי הנורמות החברה.

וחשבון הנפש למה הם עוד סובלים למה לא משכילים יותר למה לא לומדים יותר.

וכידוע ההבדל העמוק בין ע"ז ואלילות לבין עבדות קל האחד ?! היא בזה שהעובד אלילים מאשים את האליל או את המקרה.

והעובד השם מאשים את עצמו, כי כל העניין המחשבתית בקל האחד היא לומר בדיוק זאת, האדם גרם למוות האדם גרם לכל קללות התורה.

ולמה ? כי לא למד !!!

והיות שאין היום אדם שמאשים את האלילים במשהו והיות שבחקירה הפילוספית לעיל אשמנו רק את עצמינו.

אז אין צדק לליצנות להמשיך לאשים את המקרה או את הגורל.

הכל האשמתינו, במילא כל הסובל צריך לאשים את האדם בסבלו, וכל אדם צריך לבקש סליחה מהסובל.

מה דעתכם חברי\ות וחכמי\ות הפורום היקרים ??

תוקן על ידי maxmen ב- 14/09/2014 16:55:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2014 10:21 לינק ישיר 

maxmen כתב:

פילוסופית אפשר להסביר זאת כך.

אם המדע היום מונע או מרפא כך וכך חוליים ומציל כך וכך לידות ותינוקות, ומונע כליל כמעט רוב המגיפות.

אז נאשים את הקדמונים שלפני חמש אלף שנה למה לא הגיעו לכך כבר אז.

ואם מחר תמצא תרופה לסרטן, אז נזעק למה לא מצאנו זאת היום ?

סליחה מכל הסובלים חברתית, שעוד לא מצאנו תורה חברתית מושלמת.

לצערנו אכן יש לקדמונים אשמה. האם חכמנו עסקו במדע? כמה מדע-רפואה יש בארון הספרים היהודי?
חכמנו היו מספיק מוכשרים לעסוק במדע אבל לא עשו זאת. מדוע?
אם במקום לעסוק ב-: על שלש עברות נשים מתות... היו עוסקים בחקירה, נשים לא היו מתות. מה שהמציאות שלנו מוכיחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2014 12:10 לינק ישיר 

"פעם אחת במוצאי שבת סליחות נתעכב מאוד הרב הקדוש ר' לוי יצחק מברדיטשוב מלבוא לאמירת סליחות, וכאשר בא נענה ואמר: חשבתי בדעתי שהנה אנו הולכים לומר לך ה' הצדקה ולנו בושת הפנים, והרי עם ישראל נמצא במצב קשה כל כך, ואיך אוכל לומר לך ה' הצדקה? ואחר כך נמלכתי בדעתי ופירשתי, לך ה' הצדקה ולנו בושת הפנים, שאנו מתביישים לומר לך ה' הצדקה"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2014 20:29 לינק ישיר 

חןצפא כלפי שמיא

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ואפילו בהסתרה שבתוך ההסתרה,,,
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext