| נשלח ב-20/9/2014 22:06 |
|
| |
בחלומי "אני עם האלוהים ביום הדין"

בחלומי "אני עם האלוהים ביום הדין" מיד ראיתי את הסתרת פניו אני: יום הדין היום אלי היקר, לא תסתכל ולא תשמע את זעקת בניך ובנותיך ?! האלוהים: אם פעם תקעו בשופר לבלבל את השטן היום הם תוקעים שופר להעיר אותי משנתי כביכול ? אני: נווו עצם שאתה פגוע מראה שבאמת צריך להעיר אותך ושתגלה פניך לזעקת בניך ובנותיך. אנא אלי היקר הם מבקשים כל הבקשות יחד עם השופר כלומר הם חושבים שתפילותיהם עולים אליך יחד עם קול השופר כך שאתה רק צריך להקשיב להם בזמן התקיעות. אנא בבקשה תקשיב להם אלי היקר. נראה לי בחלום שהנה האלוהים משתכנע והולך להקשיב לכם, אבל אז קיבלתי חום, שאם תבקשו שטויות כמו שמכבי ינצחו במשחק ?! אז הוא יזרוק אתי לאמצע השמש בגללכם. ולכן ממש פחדתי נורא מה האלוהים ישמע מכם. ולכן נסתי לכוון אותו לאיזה עיר קטנה חרדית שאין סיכוי שיבקשו שם נצחונות במשחקי כדור רגל\סל וכדומה. ואומר ועושה כיוונתי אותו לעיר החרדית ביתר עלית. האלוהים: אתה שומע מה הוא מבקש ? הוא מבקש יחידת דיור שיוכל להתפרנס בכבוד והוא מבטיח לי שהוא ילמד יותר תורה כל היום. אני: נווו רעיון טוב, לא ? האלוהים: פונה לשר הפרנסה ואומר: תכתוב ותחתום לו שיפסיד את הדירה שלו ושהוא יצטרך לשכור יחידת דיור. אני: מזה ?? רבונו של עולם מה אתה עושה ? הוא מבקש יפה יחידת דיור ומבטיח גם ללמוד יותר שעות ביום את תורתך הקדושה. נווו באמת ?! האלוהים: מה אתה לא מבין מקסי היקר, יש בביתר ועדת אכלוס כך שרק חרדים יכולים לקנות ולשכור דירה בביתר, אז מה הוא מבקש ממני ?! שאני אתן לו יחידת דיור שזה אומר שאני לא אתן לאחרים דירות כך תהיה שוק של חרדים שרוצים לשכור, כלומר כמה שיותר זוגות חרדים שלא יצליחו לקנות דירות זה לטובתו אז מה הוא מבקש השוטה והטיפש הזה ?? שאני ידאג לכמה שיותר זוגות שלא תהיה להן דירות בעצמן ?? מסיים האלוהים להסביר לי: עכשיו תאמר לי מקסי היקר לא פסקתי לו מידה כנגד מידה ?! שהוא יהיה נצרך במקום שאני אדאג שאחרים יהיו נצרכים ! מה הוא חושב הטמבל הזה ? אני: מה עם יתפרנסו זה מזה ? האלוהים: אוקיי בגלל זה פסקתי שהוא יפרנס את האחרים בזה שהוא יצטרך לשכור דירה כי הוא יפסיד את דירתו השנה. אני: למה רבונו של עולם הכל אצלך שחור לבן הכל אצלך שני הפכים או אור או חושך או עני או עשיר או חיים או מוות ?! אין לך פתרון יותר יצירתי שלא הוא יפסיד את דירתו ולא זולתו יצטרך להשכיר יחידת דיור והכל יבוא על מקומו בשלום ?! האלוהים: בוודאי יש פתרון כמו דגים בשבת נפסק בהלכה שהרבנים צריכים להשגיח שלא יפקיעו את מחירי הדגים כך הרבנים השוטים אמורים להשגיח על הפקעת מחירי הדיור כך שכל זוג יזכה לדיור. ממשיך האלוהים להסביר לי: שעל פי תורתו הוא מצווה לחלק את כל ארץ ישראל בגורל כך שכל פרט מבני ישראל ייולדו עם הטבע, אבל אפי' בגלות שלא מתאפשר לכם לחלק את הארץ בגורל בכל זאת אפשר לדאוג לרמת מחירים שכל זוג יוכל לקנות דירה. אני: אני מנסה לקחת את האלוהים לאיזה רחוב שקט בביתר, אולי שם לא יבקשו יחידות דיור שמרגיז את האלוהים כל כך. לקחתי אותו לרחוב הרב שך אולי שם לא ישמע בקשות שמרגיזות אותו ?! אבל בינתיים האלוהים עוד כועס ואומר לי: מה אתה חושב מקסי היקר והתמים, שאני השאיר את ערך הדירות בביתר גבוה ? ואתן לזוגות צעירים לשלם את כל משכורתם על שכירת יחידת סליחה ?! היה לא תהיה אומר האלוהים בכעס, אני הביא להם את עזה ואת החמס קרוב לבית ונראה בכמה כסף יצליחו למכור את הדירות שלהם. מיד האלוהים אומר לשר על ואדי פוכין להפוך את כל אנשי ואדי פוכין לחמסניקים ויעשו שם סדר במחירי הדירות. אני: מזה ? אתה עושה צחוק ממני ? כבר כמה שבועות החמסניקים מפגינים מול הבתים בהרב שך בביתר עלית כך שזה לא גזירה חדשה, אז מה אתה עושה את עצמך כאילו אתה פוסק את זה עכשיו כאילו זה גזירה חדשה שלך ?! האלוהים: אם לא הייתי אוהב אותך הייתי זורק אותך עכשיו למרכז השמש חצוף אחד. אני: סליחה לא התכוונתי להתחצף אבל זאת האמת שהחמסניקים מפגינים שם כבר כמה שבועות. כך שלדעתי אף אחד לא ישכור שם דירות או יקנה שם דירות. בלי שום קשר לכעס שלך עכשיו והפסיקה שלך עכשיו. האלוהים: אני מודה שזה לא פסק חדש, אבל קרוב לכמה שנים שכל השוכרים העניים מבקשים ממני עזרה ולא היית לי ברירה רק להרגיז עליהם את החמסניקים מי ואדי פוכין כך אולי ישלמו פחות כסף לשכירות. אני: באמת ? האלוהים: בוא תשמע מה מבקשים ברחוב הרב שך בביתר עלית. ברגיל אני לא נותן לאף אחד לשמוע מה האדם מבקש כי זה פרטי ואישי ואני כידוע לא רכלן. אבל הפעם אני מתיר לעצמי שתראה למה אני כועס כל כך. אני והאלוהים מקשיבים לקול השופר העולה מרחוב הרב שך בביתר עלית. משכיר: אנא האלוהים הגדול תבטל את הגזירה הנורא, החמסניקים השכנים מפגינים כאן ברחוב והנה לקחתי משכנתא לבנות יחידות דיור ואם אני לא מצליח להשכיר את היחידות במחיר המשכנתא החודשי + פרנסה טובה בגלל החמסניקים ?! אז אני אפשוט רגל בוודאות ואז לא תהיה לי לאכיל את אשתי ואת ילדי. אנא בבקשה ממך אלוהים הגדול והנורא תקח מאתנו את החמסניקים מהר שמה יהיה מאוחר. שוכר: אלוהים הגדול אין לי לחם לאכיל את ילדי כי כל משכורתי ומשכורת אשתי הולך ליחידת סליחה שאני שוכר בחור הזה בביתר עלית. אני מתבייש לבקש דבר מטופש שכזה אולי זה אפי' אכזרי מצדי לבקש דבר שכזה, אבל בכל זאת אני הגיד מה שעל ליבי: כידוע לך אלוהים היודע הכל, שהחמסניקים מואדי פוכין התחילו להפגין מול הבית ויש סיכוי שמחירי השכירות ירדו כך שתהיה לי לחם בשביל הילדים שלי, אז אנא בבקשה אלוהים הגדול: שהחמסנקים ימשיכו ביתר שאת וביתר עז עד שמחיר החור שאני שוכר ברחוב הזה תרד לתחתית ואז תהיה לי משהו לאכול בשבת. וככה התעוררתי משנתי בבהלה. חיכיתי שתצא השבת כבר בכדי לכתוב את חלומי לפני שאני אשכח פרט מהחלום. והנה החלום בשלמותו לשיפוטכם. בברכה Max maxmen
תוקן על ידי maxmen ב- 20/09/2014 22:38:36
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2014 23:28 |
|
| |
מקסי,
חלומך נוגע ללב. באמת דברים נוקבים.
לכל אחד מאיתנו יש איזה דמיון של אלקים בראש (אולי זה פנימיות ה"צלם אלקים").
היה נחמד אם היו פותחים אשכול כזה של "מיהו אלוקים - בדמיוני".
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2014 00:16 |
|
| |
| פתיאמי כתב: |  |
|
|
טוב, זה לא עניין של נוגע ללב ולא עניין של דמיון. מדובר כאן בחשיבה הפילוסופית העמוקה של היהדות שאומרת שבמצב כזה כבלנו את האלוהים בשרשרות של ברזל והוא לא יכול לעזור לנו כלום = הסתרת פנים. ואת החשיבה הזו רציתי לעורר בנו לקראת יום הדין. שנבין כמה אבסורדי היא בקשתינו (השני ההפכים של הבקשות, שכל בקשה הוא על חשבון האחר) וכמה כבלנו את האלוהים.
ראה אשכול זה כבלנו את האלוקים, יחד איתו כבלנו את האדם, (חוקי בני אנוש)
תוקן על ידי maxmen ב- 21/09/2014 00:17:12
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2014 02:02 |
|
| |
רציתי להוסיף ולומר שהחשיבה (השני הפכים = לכבול את האלוהים)היא לא רק בנושא כלכלה, החשיבה הזה רלוונטי בכל תחום שנחשוב.
למשל תחום הרפואה השרברבית היא תחום שאלוהי ישראל לא יכול להסכים לה מהסיבה הפשוטה שכל אדם שצריך לב וכדומה ?! ידרוש שמישהו ימות בשבילו. לא מדובר רק על התפילה שהיא לא מוסרית ואכזרית, הוא גם יכול לגרום לכך על ידי להקדים את קיבעת המוות של האדם ולרצוח אותו לפני זמנו. וזה הסיבה העמוקה למה גדולי ישראל החרדים מתנגדים בתוקף להקדים את קביעת המוות.
בנושא כלכלה תבינו מכאן למה רופא מתפרנס מהציבור ולא לוקח את פרנסתו מהרפואה עצמה. אותו דבר רוקח (יצרן תרופות) אותו דבר קברן אותו דבר רופא שיניים. בקיצור כל תפקיד שכזה חייב להיות התנדבותית (שבט לוי) על פי ההלכה. כי אי אפשר שרופא ירצה שיהיו חולים וקברן ירצה שימותו. בקיצור כל ניגוד עניינים פסול כי הכל אינטרסנטי ולא לשמה. ולכן התורה דורשת שכל אלה יתפרנסו מהציבור כשבט לוי.
במצב חשיבתית שכזו, התפתחות הרפואה היית יותר בכיוון של למנוע מחלות לב ושאר המחלות כך שגם תרופות לא נצטרך ובוודאי לא לשרברבות = השתלות בל"ז. כי אם התפילות בכיוון הזה והרצון האנושי בכיוון הזה, אז לשם מכוונים את המחקר המדעי והרפואי. והבינו את עומקם של דברים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2014 02:24 |
|
| |
ציטוט מתוך הבלוג "אדם חי" של ניר שטרן:
המקום האמיתי שבאמונה הוא הילד הקטן שבתוכנו.
גם אם יש רובד שכלי משמעותי שלפעמים מסתיר אותו.
במעמד הר סיני בתחילת עשרת הדברות נאמר אנכי ה' אלקיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים. ורש"י אומר שבים סוף נגלה עליהם כגיבור מלחמה ובהר סיני נגלה אליהם כזקן יושב בישיבה, והם היו יכולים לחשוב שאלה שני אלים שונים, ולכן הוא מודיע שזה אותו אל.
השפה הזו של להתגלות בציור ילדותי של סבא זקן שיושב בשמיים, למרות שבוודאי הם ידעו את הפילוסופיה של הרמב"ם על אל מופשט לגמרי שאין לו שום דמות גשמית ואין בן תפישה ואפשר לומר עליו רק מה הוא לא. זה כי הנפש הילדותית לא קולטת פילוסופיה של רמב"ם ומבינה רק ציורים פשוטים ילדותיים ורק בהם חיה האמונה שלה.
כל הנביאים והכתובים ושיר השירים מלאים ציורים על הבורא שהוא אוהב וכועס ומקנא ובוכה ומתחנן וסובל ושמח וסוער ומתחרט ומתגעגע ומרחם ומנשק ומחבק ומכה וכו' וכו'. הכל נגד הציור הפילוסופי המופשט והכמעט מתימטי לכאורה תשל המורה נבוכים, כי זה הכל מדבר לנפש הילדותית ששם האמונה החיה החושית העיקרית והיא תופשת את הבורא בצמצום כזה כאילו יש לו דמות אנושית.
הציור של הבורא יכול להצטייר בנפש רק לפי בני אדם שמחוברים אליו.
כך רבי ירוחם מסביר את התפילה אלוהי אברהם אלוהי יצחק ואלוהי יעקב, האל הגדול הגיבור והנורא וכו'. אי אפשר לצייר בנפש באפן חי מה זה האל הגדול, רק לפי המילים האל הגדול. כל אחד יצייר משהו אחר לגמרי. בתרגום לערבית זה אללה הוא אכבר שזה יכול להיות ציור של אל שמחייב אותך להיות טרוריסט. וגם בעברית כל אחד יתרגם את זה למשהו אחר.
לכן אתה חייב להכיר אישית את אברהם, לראות איזה בן אדם הוא ואיך הוא חי, ולפי זה לצייר באמת מה הציור החי הנפשי האישי האמיתי שעומד מאחרי המילים האל הגדול.
אתה צריך לפגוש אברהם כדי לדעת באיזה אל אתה מאמין.
הבעיה שיש היום הרבה אברהמים שונים.
בסוף מסכת סוטה נאמר שבעתיד האמת תהיה נעדרת, תהיה עדרים עדרים. ואין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמים.
בעיני חב"ד הציור הנפשי הילדותי של הבורא הוא כמו קצין מבצעים, שבעיניו היצמדות קטנונית לשולחן ערוך זה מחדל ולא ככה מביאים את הגאולה אלא צריך להתגייס ולעשות דברים גדולים ומעשיים כדי להביא מהר את הגאולה שכבר באמצע ההתרחשות שלה וכו'.
הליטאים מלמדים שדמות אל כזו זה ממש עבודה זרה, והאל הוא ראש ישיבה למדן שאצלו הכל מתחיל ונגמר בטעמה של למדנות ישיבתית בסוגיא.
אצל תלמידי החזון איש אל ישיבתי כזה זו ממש עבודה זרה, כי האל כל כולו עוסק רק בדייקנות של דקדוקי הלכה וחומרות בהלכה ואין אצלו שום משמעות לשום דבר אחר.
אצל המקובלים אל יבש וטכני כזה זו ממש עבודה זרה, האל הוא משהו ששורה כהשראה מיסטית על סודות ציוריים ומוזרים מנותקים לגמרי מהעולם הפרוזאי.
אצל הברסלבים האל זה בכלל משהו אחר, הוא טאטיניו אישי לגמרי ואמוציונלי לגמרי שכל אחד מצייר איך שהוא רוצה.
אצל הציונים הדתיים האל זה איזשהי רוח לאומית של ייחוס קדושה לאומית לאדמת הלאום ול"אהבת ישראל" (מה שזה לא יהיה) ואין לו שום דמות ציורית אישית, אלא משהו רמב"מי מופשט. כלומר אין שם בעצם אמונה דתית של ממש. במקרה הטוב שלא מדובר בשהיד יהודי.
אולי רק במובן שהומניזם זו אמונה מכח שבצלם אלוהים ברא את האדם וכל מה שאנושי הוא ממילא גם אלוהי, כי זה אחד, ואצל חלקים מהם יש אמונה בהומניזם. החזון איש אמר שאצל הציונות הדתית לא מאמינים בי"ג עיקרי האמונה אלא רק מתייחסים אליהם יחס מה.
בעיני החסידים - הליטאים מציירים את האל כמשהו קר, וזו לא יהדות. האל הוא אדמו"ר חם ורגשי שעוסק בהיטהרות והתקדשות וזמירות. זו הסיבה שבעיני הליטאים - הציור החסידי של האל הוא עבודה זרה, כמו שכתב החזון איש, שהם יכולים לשיר בדבקות זמירות ובה בעת.ליטול ידיים על צמחים ולחלל שבת. כי הם חושבים שהם יכולים לבנות ציור נפשי של הבורא מכח הלב שלהם, וזה בהכרח שקר כי ציור אמיתי ניתן לבנות אך ורק מכח למדנות מעמיקה בסוגיות ההלכה שרק שם גילה הבורא את עצנו לבני אדם, והגליוי לא מסור לכל לב מתלהב וחסר ידע בתורה ובהלכה.
וכן הלאה וכן הלאה עוד הרבה.
לפי מה אתה בוחר?
יש צד בבחירה שנובע מהנשמה מרצון לחיבור אמיתי עם בורא העולם. יש גם צד פסיכולוגי, צורך בבטחון, בבריחה מבדידות וספקות של חוסר משמעות וחוסר מוצא וחוסר יכולת להתמודד לבד עם הקושי שבחיים מהרבה בחינות. זה בהכרח מתערבב.
אני עברתי כמעט בכל הזרמים ביהדות החרדית. בכל אחד מצאתי משהו שהתחברתי אליו, אבל גם משהו צודק בדברי המתנגדים לו וטוענים שהוא עבודה זרה….
בסופו של דבר לקחתי מה שהתאים לי מכל האברהמים שהכרתי, וזרקתי את החלקים בהם שנראו לי לא נכונים ולא בריאים, ומכח זה פירשתי לעצמי את הכתובים ובניתי משהו שהוא בסופו של דבר מישמש מלוקט שיוצא בשורה תחתונה די עצמאי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2014 02:57 |
|
| |
לא יאמר עוד דת מקסמן כי אם אלוהי מקסמן. עם זאת, אם נתעלם מהעניין הקבוע של חלוקת הקרקעות (תאמין לי שאני עומד לחלק את הבית שלי לכל הילדים במשפחה רק כדי שתפסיק לנג'ז על זה) עמדת על נקודה נכונה ונוקבת. כל אחד מאתנו רועד מפחד בראש השנה. למה? כי הוא יכול להפסיד. הוא צריך להרויח. מה עם כל עם ישראל? כל העולם? את מי זה מעניין בכלל? וכדברי הזוהר: "דצווחין ככלבא, הב לן עותרא עלמא דין והב לן עותרא דעלמא דאתי".
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2014 20:05 |
|
| |
.
שאלה תאולוגית שעלתה בי:
האם ה' יכול לברוא ששאלה שמקסמן לא יטען שבשורשה אי-חלוקת הארץ לכל היהודים?
(הומאז' למדור הסטירי של מ.ראשון)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2014 20:39 |
|
| |
סליחה אתם לא רציניים.
יש כאן דיון עמוק לדעתי, האם יכול האדם (החושב) לעלות על דעתו שהוא יכול לבקש מהאלוהים דבר שחייב להיות על חשבון הזולת ? האם יכול האלוהים לענות לשני בקשות סותרות ? את זה נסתי לעשות בסיפור החלום להראות כמה זה אבסורדי.
עכשיו, זה לא שאלה האם אתה מאמין באלוהים ומאמין שהאלוהים שומע לתפילות ועונה עליהם. זה שאלה שכל אתאיסט יכול לדון בו. האם אפשר כלכלה או רפואה או מערכת משפט וצדק בזמן שכל ניצחון ורווח שלך הוא על גב האחר ??
למשל: באליל הכסף שכל בני אנוש הם תחת שליטתו, חייב להיות כמות של כסף, ומהות הכסף שהיא מתכנסת אצל יחידים (לא נעסוק עכשיו אייך ולמה), כך שחייב להיות עניים ועשירים, שני הפכים שכל עשיר היום הוא על גב עשיר שנהפך להיות עני. שזה אומר שכל בני אנוש חייבים להיות אדם לאדם זאב על כל שקל.
עוד דוגמה: אם נניח שחברה צריך צבא וצבא בטבעיות צריך את הצעירים הרווקים והרווקות, האם אפשר שתתקיים חברה על גביהם ? כלומר הם מפסידים את עולמם שזה אומר שהם נפטרים בלי צאצאים, שכל תוקף קיום החברה היא בשביל זה. האם אפשרי שאתה רוצה לשמור על קן המשפחתי שלך מאויבים על גבי רווקים ורווקות שעוד לא הקימו משפחה משלהם ?
אותו דבר בתחום השרברבות ברפואה: האם יכול האדם לבקש לב וכליה וכדומה בזמן שהוא צריך את זה מאנשים חיים ובריאים שמתו בתאונות וכדומה ?
בסיפור החלום אני מנסה לתת כאן את עונשו הטבעי של כל אחד אם הוא מסכים להיות במשחק המטופש הזה. שכמו שהוא רוצה יחידת דיור שזה אומר שהוא רוצה שלאחרים לא תהיה בית ?! כך או הוא יכול להגיע לכך שלא תהיה לו בית ובוודאי שצאצאיו בעתיד יגיעו לכך הרי במשחק הזה חייב להיות שוכרים ומשכירים.
אני מקווה שהצלחתי להסביר לכם את הדיון החושב כאן שהוא דיון לכל אדם מאמין ואתאיסט.
תוקן על ידי maxmen ב- 21/09/2014 21:11:54
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2014 21:03 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | | מה עם כל עם ישראל? כל העולם? את מי זה מעניין בכלל? |
|
אוקיי בואו נראה אותך מתפלל שלכל עם ישראל תהיה יחידות דיור, ונוו ואז מי ישכור ? תאמר הגויים ?! ואז המשחק עובר בין עם ישראל לבין הגויים. התשובה של התורה היא חלוקת נח לבניו. (זה מרגיז אבל מה לעשות אין מוצא מהפלונטר הזה)
אין הבדל בתרגיל שלי האם מדובר ביחיד או רבים, הבעיה היא לא באדם רק בשיטה. השיטה מכריחה את האבסורד הזה שתהיה מי שאין לו ולמי שיש לו זה בגלל ההוא שאין לו. ולמי שאין רוצה שיהיה לו ואז הוא בעצם רוצה שלאחרים לא תהיה וכו' וכו' וכו'
תוקן על ידי maxmen ב- 21/09/2014 21:03:49
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2014 10:51 |
|
| |
.
QED
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2014 12:49 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | .
שאלה תאולוגית שעלתה בי:
האם ה' יכול לברוא ששאלה שמקסמן לא יטען שבשורשה אי-חלוקת הארץ לכל היהודים?
(הומאז' למדור הסטירי של מ.ראשון) |
|
תגידו מה שתגידו (ואתם עושים את זה טוב מאד, אגב), יש מה להעריך במקסמן. בהנחה שהוא אדם אמיתי ולא תוכנת מחשב, כבר עשר שנים, בערך, הבן אדם פורש את משנתו, שוב ושוב, בלי להתעייף, עם דבקות במטרה שהלוואי שהייתה גם לנו, בעניינים שחשובים לנו. לא נרתע מעלבונות ומגיחוכים, מתעלם מהקריצות על חשבונו ומההלשנות למנהלים, וממשיך להסביר. יש בזה משהו מעורר הערכה. אפילו אני הקטנה הצלחתי בסופו של דבר להבין את השיטה שלו, במיוחד אחרי שקראתי את 'קיצור תולדות האנושות'. (שכל חיינו כחברה וכמדינה הם פיקציה אלילית, בדיוק כמו להאמין ברוחות ובמכשפים). לא שאני יודעת מה אפשר לעשות עם זה ביום-ביום, כלמינגית קטנה שאמורה לצאת מדי בוקר לעבודתה ואין לה אדמותלחלק לילדיה, ואין לה אפשרות להשפיע על שום דבר (הרי אם אני אפסיק להאמין באליל הכסף הפיקטיבי, התוצאה לא תהיה שהעולם יבוא על תיקונו, אלא שההוראות קבע בבנק יתחילו לחזור).
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2014 13:35 |
|
| |
| למינגית כתב: |  | | .שאלה תאולוגית שעלתה בי:האם ה' יכול לברוא ששאלה שמקסמן לא יטען שבשורשה אי-חלוקת הארץ לכל היהודים?(הומאז' למדור הסטירי של מ.ראשון)תגידו מה שתגידו (ואתם עושים את זה טוב מאד, אגב),יש מה להעריך במקסמן. בהנחה שהוא אדם אמיתי ולא תוכנת מחשב,כבר עשר שנים, בערך, הבן אדם פורש את משנתו, שוב ושוב, בלי להתעייף, עם דבקות במטרה שהלוואי שהייתה גם לנו, בעניינים שחשובים לנו. לא נרתע מעלבונות ומגיחוכים, מתעלם מהקריצות על חשבונו ומההלשנות למנהלים, וממשיך להסביר. יש בזה משהו מעורר הערכה.אפילו אני הקטנה הצלחתי בסופו של דבר להבין את השיטה שלו, במיוחד אחרי שקראתי את 'קיצור תולדות האנושות'. (שכל חיינו כחברה וכמדינה הם פיקציה אלילית, בדיוק כמו להאמין ברוחות ובמכשפים). לא שאני יודעת מה אפשר לעשות עם זה ביום-ביום, כלמינגית קטנה שאמורה לצאת מדי בוקר לעבודתה ואין לה אדמותלחלק לילדיה, ואין לה אפשרות להשפיע על שום דבר (הרי אם אני אפסיק להאמין באליל הכסף הפיקטיבי, התוצאה לא תהיה שהעולם יבוא על תיקונו, אלא שההוראות קבע בבנק יתחילו לחזור). |
|
ההודעה שלך מזכירה לי שיחת טלפון לה הייתי עד לפני למעלה משלושים שנה. שמעתי בחורה בטלפון, מסבירה למחזר עקשן במיוחד כי הדבר היחיד, אבל היחיד שהיא מעריכה אצלו - זו העקשנות שלו. "עשרים פעם אמרתי לך שאני לא מעוניינת, ושאין סיכוי כלשהו שאסכים לצאת איתך, ואתה ממשיך לנסות".
האם כל מי שכותב כאן הודעות עובר מבחן טיורינג? אכמ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2014 13:48 |
|
| |
אולי למחפש שידוך, עקשנות היא תכונה גרועה. אבל למי שמעוניין להפיץ את דעתו בעולם, זה תנאי סף.
(מה שמוזר אצל מקסמן, זה שעשר שנים הוא כותב כאן, אבל העברית שלו נותרה אותו דבר מהיום הראשון ועד עכשו. מי שכותב וקורא כל כך הרבה בשפה זרה, אמור להשתפר בה עם הזמן, לא?)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2014 14:27 |
|
| |
| למינגית כתב: |  | . בהנחה שהוא אדם אמיתי ולא תוכנת מחשב,
|
|
תודה לך מקרב לב ומי ייתן שתצליח בכל אשר תלכי ותעשי + כל ברכות התורה, אמן ואמן.
לגבי תוכנת מחשב: האמת האדם הוא כמו תוכנת מחשב מבחינת שווירוס אחד יכול להרוס את כל המחשב מבפנים כך שזה לא רחוק מהמציאות שאני תוכנת מחשב גם כן.
לגבי קיצור תולדות האנושות של הררי: לדעתי ספרו הוא התנ"ך המודרני. כמובן שחסר לו את הליבה החרדית. כלומר הצליח לרדת לסוף דעתו של החשיבה של תורה לגבי אלילות אבל הוא נעצר שם וחבל. אבל אני אישית חב לו הרבה כי מאז שיצא ספרו, הרבה יותר קל לי להסביר את הבסיס של התורה. כך שבאמת מיום שיצא ספרו אני ממליץ עליו בחום ומצטט אותו וגם משתמש עם העברית שלו. כלומר שיש כבר שפה אפשר לדבר.
אגב הדיבור איתך נזכרתי במאמר חז"ל שלמדתי השבת: אחרי שאנו מבינים לעומק מהי אלוהות בעיקר שצריך ללכת בדרכיו נבין מה חז"ל רוצים לומר לנו ולחנך אותנו.
(מדרש תנחומא (בובר) פרשת ניצבים סימן ה)
לכך נאמר כל איש, שבשר ודם מרחם על הזכרים יותר מן הנקבות, אבל הקדוש ברוך הוא אינו כן, אלא ורחמיו על כל מעשיו (תהלים קמה ט), על הזכרים ועל הנקבות, על הצדיקים ועל הרשעים, שנאמר מחוטב עציך עד שואב מימיך
יש חז"ל דומה אצל בנות צלפחד:
ספרי במדבר פרשת פינחס פיסקא קלג
ותקרבנה בנות צלפחד, כיון ששמעו בנות צלפחד שהארץ מתחלקת לשבטים לזכרים ולא לנקבות נתקבצו כולן זו על זו ליטול עצה אמרו לא כרחמי בשר ודם רחמי המקום בשר ודם רחמיו על הזכרים יותר מן הנקבות אבל מי שאמר והיה העולם אינו כן אלא רחמיו על הזכרים ועל הנקבות רחמיו על הכל שנאמר [נותן לחם לכל בשר וגו' (תהלים קלו כה) נותן לבהמה לחמה וגו' (שם /תהלים/ קמז ט) ואומר] טוב ה' לכל ורחמיו על כל מעשיו (שם /תהלים/ קמה ט).
יש הרבה עומקים במאמר של בנות צלפחד. הרי שנחשוב לעומק חלוקת הארץ לזכרים זה ציווי האלוהים כלומר התורה היא כאילו דרכיו אז אייך חז"ל אומרים כאן שהמצווה הזה הוא מצווה שוביניסטית ? כך שהנשים נתקבצו כולן זו על זו ליטול עצה ולטעון שהאלוהים לא שוביניסט ?
התשובה היא פשוטה, אין מנוס על פי התבונה והתורה שהירושה יעבור דווקא לזכרים כך שהזכר יהיה חייב לקחת את האחריות הבלעדית לפרנס את אשתו וילידה. בלי ההתחייבות הזה (הכתובה היהודית) רוב הסיכויים שחוקי המשפחה תתפורר. על פי התורה האישה לא חייבת בפרו ורובו = חוקי המשפחה, כי היא שורדת בלעדיה (רק לכבוש גבר לרגע אחת כמו הנחשית בטבע) בדור הראשון (בדור השני בניה הזכרים כבר לא ישרדו בלי חוקי המשפחה). הגבר לא שורד בלי חוקי המשפחה שזה אומר שהאישה נאמנת לו כך שהילד שלו ולא של השכנים. ולכן הגבר עומד כאן עם חולשה מול האישה ולכן הוא זה שצריך להבטיח לה את הגן עדן שזה אומר נחלה וכל הכתובה היהודית.
חז"ל וגם בנות צלפחד הבינו שזה מריח לא טוב כלומר נכון שזה תבוני ביותר החלוקה דווקא לזכרים אבל מכאן עד שוביניזם בשם האלוהים, קצרה מאוד. ולכן חז"ל רוצים להעביר לנו מסר ברור שהאלוהים לא שוביניסט ח"ו רק להפך. בניגוד לבשר ודם שהם שוביניסטים האלוהים לא שוביניסט.
בקיצור חז"ל אומרים כאן מה שהחרדי מנסה להסביר היום ולא מצליח, שההדרה זה לא פונקציה של שוביניזם רק דווקא דרך תבונית לשמור על הגברים להיות נאמנים לנשותיהם בעולם שזה קשה ונדיר מאוד.
 |
|
|
|
|
|