בית פורומים עצור כאן חושבים

יום טוב שני של ראש השנה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/9/2014 22:02 לינק ישיר 
יום טוב שני של ראש השנה

בלי להיכנס לקדמות מנהג יום טוב שני של ראש השנה בארץ ישראל אחרי ביטול הראיה שכתב רב האי גאון שצריכים לנהוג למרות שלא נהגו (והובא בר"ח ורי"ף ועוד). וכן נראה בפירקוי בן באבוי שנהגו יומיים, וכן מוכח ממה שקבעו את הלוח שר"ה יכול לחול בשבת והרי אין תוקעין בשבת אלא לפי שלפחות תוקעין בשני... (אבל בארץ ישראל נהגו לתקוע בשבת בב"ד בשופר קשור לעמוד...).

ההרגשה שכולם חולקים את החיים בשקר שכאילו היום ר"ה בלי חשש דובר שקרים וכו' ומתרגשים ב"זה היום תחילת מעשיך" וביום הדין הזה (שתירצוהו ב"דינא רפיא"...).

יש כאלה שתמיד זה הרגשתם ויש שלפחות פעם בשנה (ויש שגם זה לא....).

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2014 23:35 לינק ישיר 

ע"פ הזהר של 'דינא קשיא ודינא רכיא',
מיושבת תמיהתך ברווח.

לביאור והרחבת העניין, ראה בשפתי חיים ח"א "אמונה והשגחה" ואולי גם ב'מועדים' ח"א.

וסליחה ממיימוני..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2014 23:47 לינק ישיר 

אתה חושב שכולם חולקים חייהם בשקר קרא את הספרים את הספרים המומלצים ותגלה שצדקת בהרגשתך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2014 14:27 לינק ישיר 

בערולאאדע כתב:

ההרגשה שכולם חולקים את החיים בשקר שכאילו היום ר"ה בלי חשש דובר שקרים וכו' ומתרגשים ב"זה היום תחילת מעשיך" וביום הדין הזה (שתירצוהו ב"דינא רפיא"...).

יש כאלה שתמיד זה הרגשתם ויש שלפחות פעם בשנה (ויש שגם זה לא....).

חיים בשקר?

אדרבה תפילות אלו הם הגילוי הנהדר ביותר של חווית ההלכה היהודית, דוקא בגלל תפילות אלו אני יכול לומר ללא חשש ביום ראשון של ר"ה זה היום תחילת מעשיך ויום הדין הזה, ולא לחשוש שהרי אדם נידון בכל יום או שאין חלילה שכר ועונש, בגלל שאני אומר את מה שההלכה מחייבת אותי לומר ואני עובד את ה' בזה, ולא מספק אינפורמציה לרבש"ע או חוויה רגשית מסופקת לעצמי.

תודה שעוררת אותי לזה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > יום טוב שני של ראש השנה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext