בדברי רבותינו מצינו הרבה עניינים שלפעמים מוזכרים כברכה ולפעמים אותו דבר מוזכר להיפוך מברכה
או כל סוג של שני נוגדנים זה לזה
וניקח את האשה כמשל
נאמר שבינה יתירה ניתנה באשה יותר מבאיש - לעומת זה נאמר - נשים דעתן קלות
נאמר שחכמות נשים בנתה ביתה - ונאמר שאולת ידיה תהרסינה
מברכים שלא עשאני אשה - ונאמר שהיא עיקרה של הבית היהודי עקרת הבית
איך זה מסתדר אם לא שנאמר שאלו ואלו דברי אלוקים חיים ?
נשלח ב-6/11/2014 08:10
בינה יתירה זה חוק טבע. נשים דעתן קלות זה שאלה של בחירה תרבות מקום וזמן. מה סתירה אתה רואה כאן ?
חכמת נשים בנתה ביתה: שוב מדובר בבחירה היא יכולה לבנות ויכולה ח"ו הפוך. חז"ל אפי' נותנים דוגמאות של נשים כאלה וכאלה. אז שוב אין כאן שום סתירה.
איזה סתירה אתה רואה בין ברכת שלא עשני אישה לבין שהיא עיקר הבית ? גבר מברך שהוא לא אישה כי היא לא מצווה במצוות והוא כן. כלומר הוא מברך על זה שהוא חייב במצוות.
אלו ואלו דברי אלוהים חיים אומרים רק על מחלות כלומר אפי' שפסקנו הלכה למעשה על פי רוב, אז תדע שגם הדעת יחיד הוא דברי אלוהים חיים. גם אומרים את זה על סתירה = שני הפכים. למשל אם היה כתוב במקום אחד שיש לאישה בינה יתירה ובמקום אחר שלאישה חסר בינה ?! אז זאת היית סתירה.
נשלח ב-6/11/2014 16:20
אייזין כתב:
איך זה מסתדר אם לא שנאמר שאלו ואלו דברי אלוקים חיים ?
[quote]בינה יתירה זה חוק טבע. נשים דעתן קלות זה שאלה של בחירה תרבות מקום וזמן. מה סתירה אתה רואה כאן ?
.[/quote]
אם הן כל כך נבונות אז איך נאמר עליהן שדעתן קלות ?
הרי הבינה היתירה היתה צריכה להגן על הקלות
נשלח ב-8/11/2014 18:29
אייזין כתב:
אם הן כל כך נבונות אז איך נאמר עליהן שדעתן קלות ?
הרי הבינה היתירה היתה צריכה להגן על הקלות
מי אמר לך שהם קלות דעת ? לא אשתי ולא אמי ולא חמותי וכל הגיסות שלי וכל השכנות שלי בארץ ובחול כולם לא קלות דעת רק להפך. בקיצור אני לא מכיר נשים קלות.
בעל המאמר בחז"ל אולי הכיר כאלה והסיבה כנראה כי לא היה חינוך חובה לבנות. או שסתם גר בתרבות זול. בכל אופן איפה שנשים דעתן קלות אז ילדיהם הזכרים פושעים כך שאם אימא שלך קלת דעת אז צריך לבדוק אותך.
נשלח ב-8/11/2014 19:43
נשים דעתן קלות
לא תלוי אם אתה מסכים לזה או לא
ואף אחד לא דיבר על אשה ספציפית או על הקרובים שלך
והשאלה שלי איך אותם חכמים שאמרו שבינה יתירה ניתנה בהם קבעו על הנשים שדעתן קלות ?
נשלח ב-8/11/2014 19:55
מה קשה להבין כאן ? בינה יתירה זה חוק טבע שבנות יש להן בינה יתירה מבנים, שאל כל גננת. שאדם יהיה קל דעת, זה שאלה של בחירה + תרבות וסביבה. ולכן בעל המאמר הזה בחז"ל חיי במקום ששם נשים היו קלות דעת ביותר אחוז מגברים.
תבין, שחכמה ובינה לא הופך את האדם לבר דעת ובוודאי לא לאחראי, דעת ואחריות הם פונקציה של בחירה וסביבה ותרבות.
תוקן על ידי maxmen ב- 08/11/2014 19:56:25
נשלח ב-9/11/2014 13:49
maxmen כתב:
מה קשה להבין כאן ? בינה יתירה זה חוק טבע שבנות יש להן בינה יתירה מבנים, שאל כל גננת. שאדם יהיה קל דעת, זה שאלה של בחירה + תרבות וסביבה. ולכן בעל המאמר הזה בחז"ל חיי במקום ששם נשים היו קלות דעת ביותר אחוז מגברים.
תבין, שחכמה ובינה לא הופך את האדם לבר דעת ובוודאי לא לאחראי, דעת ואחריות הם פונקציה של בחירה וסביבה ותרבות.
תוקן על ידי maxmen ב- 08/11/2014 19:56:25
בינה יתירה מלמדת על תבונה וחכמת חיים
וזה לא ממש מסתדר לי לומר כך על מי שמוגדרות כקלות דעת
נשלח ב-9/11/2014 16:05
אייזין כתב:
בינה הוא כלי שעם זה אפשר להשיג חכמם חיים = ניסיון חיים. אבל זה נתון לבחירה ולסביבה. ולכן אתה יכול להרגיש שאישה קל דעת כי בסביבתך הכמה נשים שאתה מכיר בחרו כך להיות. ואני יכול להרגיש ההפך כי הנשים בסביבתי יותר אחראיות מגברים כי כך בחרו להיות.
האדם קיבל את כלי הבינה. הבניה הוא משהוא במוח. לנקבה יש בינה יתירה מגבר. כמו שיש לגבר יותר שערות בגוף מנקבה. כלומר יש הבדל טבעי בין זכר לנקבה בהרבה תחומים ואחד מהם הוא הבינה. מכאן אייך כל אחד משתמש עם הכלי הזה שנקרא בינה ?! זה כבר שאלה בחירית וסביבתית !!
נשלח ב-9/11/2014 18:07
maxmen כתב:
בינה הוא כלי שעם זה אפשר להשיג חכמם חיים = ניסיון חיים. אבל זה נתון לבחירה ולסביבה. ולכן אתה יכול להרגיש שאישה קל דעת כי בסביבתך הכמה נשים שאתה מכיר בחרו כך להיות. ואני יכול להרגיש ההפך כי הנשים בסביבתי יותר אחראיות מגברים כי כך בחרו להיות.
האדם קיבל את כלי הבינה. הבניה הוא משהוא במוח. לנקבה יש בינה יתירה מגבר. כמו שיש לגבר יותר שערות בגוף מנקבה. כלומר יש הבדל טבעי בין זכר לנקבה בהרבה תחומים ואחד מהם הוא הבינה. מכאן אייך כל אחד משתמש עם הכלי הזה שנקרא בינה ?! זה כבר שאלה בחירית וסביבתית !!
אני ממש לא מסכים לדבריך
חז''ל מדגישים את עליונותה של האשה בקבלת המצוות בגיל מוקדם מהגבר עקב בינתה היתירה שטבועה בה
אז זה לא קשור לאיך היא משתמשת בזה כי אז זה היה מחייב רק את מי שמשתמשת בזה נכון
נשלח ב-9/11/2014 18:29
אייזין כתב:
אני ממש לא מסכים לדבריך
חז''ל מדגישים את עליונותה של האשה בקבלת המצוות בגיל מוקדם מהגבר עקב בינתה היתירה שטבועה בה
אתה שוב מביא ראיה מחוקי הטבע. נכון האישה מתבגרת מוקדם יותר מגבר. אז מה זה אומר שבת בגיל שתים עשרה כבר מבוגרת אישית ? זה נתון של בחירה אפי' שהיא בוגרת מבחינת גופנית.
הבגרות המוקדמת הוא כלי קיבול להיות בוגרת לפני הגבר וזה נכון.
תוקן על ידי maxmen ב- 09/11/2014 18:29:44
נשלח ב-10/11/2014 07:16
maxmen כתב:
אני ממש לא מסכים לדבריך
אתה שוב מביא ראיה מחוקי הטבע. נכון האישה מתבגרת מוקדם יותר מגבר. אז מה זה אומר שבת בגיל שתים עשרה כבר מבוגרת אישית ? זה נתון של בחירה אפי' שהיא בוגרת מבחינת גופנית.
הבגרות המוקדמת הוא כלי קיבול להיות בוגרת לפני הגבר וזה נכון.
תוקן על ידי maxmen ב- 09/11/2014 18:29:44
היא מתבגרת שכלית
החיוב שלה למצוות מוקדם מהגבר נובע מבשלות שכלית מצד הבינה היתירה
וזה לא משהו טכני כמו שכתבת
נשלח ב-10/11/2014 16:02
אייזין כתב:
היא מתבגרת שכלית
נכון מאוד, אפשר לדרוש ממנה אחריות על פי דין כי יש לה את הכלים לכך. מה שאין כן ילד בגיל הזה אין לו את הכלים לכך לכן לא דורשים מהם אחריות. אבל בתכלס הלקיחת אחריות היא פונקציה בחירית של כל פרט ולכן באמת דורשים את זה ממנה.
נשלח ב-10/11/2014 18:35
maxmen כתב:
היא מתבגרת שכלית
נכון מאוד, אפשר לדרוש ממנה אחריות על פי דין כי יש לה את הכלים לכך. מה שאין כן ילד בגיל הזה אין לו את הכלים לכך לכן לא דורשים מהם אחריות. אבל בתכלס הלקיחת אחריות היא פונקציה בחירית של כל פרט ולכן באמת דורשים את זה ממנה.
זה כמו שתאמר שעל פי חוק אפשר להעניש מי שהוא לא קטין
וכל אחד יבחר בצורה אישית אם הוא קטין
נשמע מגוחך
נשלח ב-11/11/2014 00:07
אייזין כתב:
זה כמו שתאמר שעל פי חוק אפשר להעניש מי שהוא לא קטין
וכל אחד יבחר בצורה אישית אם הוא קטין
נשמע מגוחך
אתה לא שם לב למה שאני אומר. אני אומר דיי פשוט שהבינה יתירה וההתבגרות שלהן הם כלי טבעי. כך שבחורה מגיל 12 נדרשת אחריות על מעשיה מה שאין כן מבחור בגיל הזה לא דורשים אחריות למעשיו כי הוא עוד לא הגיע לבגרות. מכאן ראיה שההתנהגות היא שאלה של בחירה הקלות דעת היא שאלה של בחירה. למשל: בחורה קלת דעת בגיל 11 לא נדרוש אחריות ומבחורה קלת דעת בגיל 12 כן נדרוש אחריות כלומר נדרוש ממנה לא להיות קלת דעת. ממה נובע ההבדל ? בטבע שלה, שבגיל 12 היא כבר בוגרת. מכאן תבין שקלת דעת לא קשור לטבע שלה רק קשור לחינוך שלה ואנו דורשים ממנה לא להיות כזאת. אם הקלות דעת שלהן היית טבע ?! אז מה הטעם לדרוש מהן אחריות ? הרי זה הטבע שלי ?!