| נשלח ב-28/1/2015 13:20 |
|
| |
החפוץ אחפוץ במות המת?
נכתב בהשראת לאורך כל ההיסטוריה וגם בימינו אנו עדים למלחמות דת. כביכול רבש"ע מעוניין שנהרוג את כל מי שאינו מאמין בו בצורה המדוייקת שהדת הנוצרית/המוסלמית בוורסיה המדוייקת שלה. וגם במקורותינו נמצא לא מעט קריאות מסוג זה.
אנו מתיחסים לרבש"ע כאל אב, האם יעלה על דעתנו אבא שמוכן להרוג את ילדיו רק בגלל שאינם עובדים אותו בצורה המדוייקת לחלוטין? או בגלל שאינם מבינים משהו באופיו או במהותו?
ואפילו מלך, מלך שכמעט כל נתיניו אינם מקבלים את מלכותו, מותר לו לחסל את כולם?
תוקן על ידי צעג ב- 28/01/2015 13:22:50
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2015 14:03 |
|
| |
| צעג כתב: |  |
אנו מתיחסים לרבש"ע כאל אב, האם יעלה על דעתנו אבא שמוכן להרוג את ילדיו רק בגלל שאינם עובדים אותו בצורה המדוייקת לחלוטין? או בגלל שאינם מבינים משהו באופיו או במהותו?
|
|
מה אתה יודע על אלהים ומדוע אתה חושב שזה נכון?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2015 15:09 |
|
| |
אם אב אני איה כבודי ואם אדונים אני איה מוראי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2015 15:18 |
|
| |
אם המקור שלך להכרת אלוקים הוא התנ"ך, קרא את כולו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2015 15:50 |
|
| |
התנ"ך, פרט לאיוב וקהלת, מדבר על אלהים שניתן להבינו וניתן להידיין אתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2015 16:17 |
|
| |
ודאי שניתן, במגבלות מסויימות, אבל המקרא מספר שה' הוא 'א-ל קנא ונוקם, איש מלחמות ובעל חמה' והדבר המכעיס אותו יותר מכל הוא עבודת אלילים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2015 16:28 |
|
| |
אריאל אזרום אתך, הבן שלי השתגע ומשום מה הוא מכבד גם את השכן, להרוג אותו?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2015 18:31 |
|
| |
רוב המלחמות ההיסטוריות הם כיבושים מסיבות כלכליות, התירוצים הם הרבה, פעם זה בשם הלאום ופעם זה בשם החופש ופעם זה בשם אלילים דמיוניים אבל בתכלס כל המלחמות הם על כלכלה, גם מצד הכובשים וגם מצד המתקוממים.
מוזר לקחת משפט עמוק (לא אחפוץ במות המת) של היהדות ולנסות לתקוף עם דמגוגיה את היהדות. לא אחפוץ במות המת מגיע מאותו ערך עליון של היהדות "וחי בהם" כלומר כל התורה היא אמצעי לחיים והיא בטילה מול החיים = פיקוח נפש. ולכן המושג חטא הוא גם אמצעי (שלא תטעה במעשיך), אבל אי אפשר לעשות אמצעי בלי שתתן דרך חזרה = התשובה. כלומר אין לך זכות להגדיר משהו כחטא כאמצעי אם האמצעי מביא לו את מותו ואמרנו וחי בהם ?! ולכן חייבים להגדיר דרך תשובה לפני שמגדירים חטאים כחטא. מכאן המשפט העמוק "לא אחפוץ במות המת כי אם בשובו מדרכו וחיה"
תוקן על ידי maxmen ב- 28/01/2015 18:33:11
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2015 19:28 |
|
| |
| צעג כתב: |  | אריאל
אזרום אתך, הבן שלי השתגע ומשום מה הוא מכבד גם את השכן, להרוג אותו? |
|
כנראה השכן שלך הוריד סטירה לבן שלך כמו לבן של הגב' פיילין...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2015 19:59 |
|
| |
יש כאן שתי שאלות:1) מה ה' רוצה. 2) למה הוא רוצה את זה. באשר ל'מה', אני הנחתי כי ה' רוצה להרוג בעצמו ילד שיצר לעצמו הורה דמיוני (לא השכן שהוא יצור קיים) כמובן עלינו לשאול מה בדיוק ההורה הדמיוני המביא לזעמו. הילד צריך לחשוב שהוא מאומץ? או שדי באמא אחרת? הדרך לגלות את זה היא לבדוק בדברי ה', הם התורה ונספחיה. באשר ל'למה' למעשה אני לא יודע, אפשר לשער. נזכיר רק שאין לנו מושג בחכמת הא-ל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2015 06:25 |
|
| |
m.bhol.co.il/article_old.aspx?id=79845
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2015 13:44 |
|
| |
יש משהו מבחיל ומפחיד במיוחד בדאעש, בצורה ובצרמוניה שהם עושים מזה, לו היו עושים את זה בשקט היה ניתן לפרש זאת כהשמדת הכופרים, אבל הצורה הזו מעידה על רצון להפחיד יותר ממטרה אחרת.
אגב שים לב שכמות ההרוגים שלהם לא מתקרבת להפצצה אחת של אסד, אבל הם מפחידים את העולם הרבה יותר, מהסיבה הזו בדיוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2015 12:54 |
|
| |
שלום,
בפרשת קדושים לדעתי ניתן להוכיח, 1. שכאשר לא מדובר בפעולה ממוקדת ה' מעדיף שלא להרוג את מתנגדיו. 2. שגם אצלו משום מה יש הבדל בין הריגה בשעת שלום, שלגביה כלל 1 תקף. לבין הריגה בשעת מלחמה שאז מבוצעת השמדה נרחבת (ולא בפינצטה) של מתנגדיו.
ניתן לראות שהעונש על העריות הוא מוות ו\או כרת. אך ניתן לראות גם אזהרה מפני אפשרות בה תקיא אותנו הארץ. בהנחה וכל חוטא יומת, לא יתכן שהארץ תקיא אותנו. שכן לא יהיו אף פעם הרבה חוטאים. לכן נראה שכאשר עבירה מסויימת הופכת לתופעה היא לא מטופלת באופן רגיל, והחוטאים אינם מתים או נכרתים, אולם בהגיע עת פקודה, נניח בהצטבר סף מסויים של עבירות מגיע השמדה כללית שמתחלת מן הצדיקים תחילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2015 14:43 |
|
| |
כתוב ולא תקיא הארץ אתכם. זו הבטחה. ולא איום!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2015 14:51 |
|
| |
ירוחם כשמבודדים (חצי) משפט התוכן משתנה לפעמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2015 15:26 |
|
| |
הנה כל המשפט ויקרא פרק יח (כח) וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם:
הפשט הוא בלי התחכמות- אותם הארץ הקיאה- אותכם היא לא תקיא. מעולם לא היה זמן מאז כיבוש יהושוע שלא היו יהודים בא"י, כשמקאים מקאים את הכל. ה ו לא מנוקד עם קמץ או פתח, הוא מנוקד עם שווא,
|
|
|
|
|