בית פורומים עצור כאן חושבים

קווי יסוד לגיבוש ציבור חרדי חדש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/2/2015 17:11 לינק ישיר 
קווי יסוד לגיבוש ציבור חרדי חדש

אני בטוחה שיהיו דעות שונות ומגוונות, אך הייתי שמחה לקרוא דיון על השאלה התאורטית. לו אני זוכה במכרז של חמשת אלפים יח"ד בצפון הרחוקה ואני רוצה להקים שם גרעין יהודי שומר תורה ומצוות מזן חדש, אפשר לקרוא להם יראים, דבקים, הוגים, או מתבוננים. איזה נקודות בסיסיות הן תנאי התחלתי והכרחי להיות מהמייסדים של ציבור יהודי תורני, עובד השם, משכיל, ופיקח, שיהוו תחליף לציבור החרדי החולני המצוי כיום.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2015 17:33 לינק ישיר 

הנקודה הבסיסית ביותר: לא להקים גרעין כזה, לגור עם יהודים מכל הסוגים (שלא נראים\חושבים\מצביעים כמוך) זו כמעט ערובה לשפיות חרדית.

תוקן על ידי asher26 ב- 04/02/2015 17:34:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2015 18:20 לינק ישיר 

מי שמכיר קצת את החרדים, יודע שזה לא עובד ככה.
זה עובד הפוך מלמטה למעלה, כלומר יש מבקשים בל"ז ויש מישהו שמציע היצע. כלומר יש אדם חכם ונבון שצעירים מבקשים נדבקים בו, וככה נוצרת\נולדת קהילה חדשה. 

הסיבה העמוקה לזה היא, שהחרדיות היא לא חברה היא מורכבת מגרעיני חברה = משפחה, ולכן לעולם החרדים לא יהיו חברה. מה שיש כן, זה כמו שאמרתי לעיל, קהילות, והקהילות מורכבות ממבקשים. ותראו למשל שבכל משפחה יכול להיות מצב שכל בן שייך לקהילה אחרת, ובכל זאת הגרעין המשפחתי נשאר נצחי. כלומר הקהילה היא אמצעי למבקש מקום לרוחניות ומשמעות. זה לא מקום של גשמיות גרידה אם כי רוב הקהילות כבר אוטומטית גם פועלים מתוך עריבות זה לזה גם בגשמיות. אבל עיקר החברות בקהילה היא תוצאה של בקשת משמעות ורוחניות.

אני אתן דוגמא דיי קלה להבין את זה.
נגיד כמה קהילות מתארגנות לקנות דירות באיזה פרויקט חדש או עיר חדשה, האם העיר החדשה נהפכת לחברה חרדית חדשה ? לא ולא, כל קהילה דורשת את המוסדות שלה, מאותו סיבה שהחרדים הם לא חברה.

עוד דוגמא בכיוון השני:
בכל עיר חרדית יש הרבה שלא שייכים לשום קהילה, ולכן יש בתי כנסת כאלה בשבילם. האם קרה אי פעם שהם נהפכו לקהילה ?? לא ולא, ולמה ? כי אין מה שיאחד אותם כקהילה, הבית כנסת הזה לא הופך אותם לקהילה וכן לא שכונה ולא עיר, שום דבר מכל אלה לא מאחדת משפחות לחברה.
קהילות צומחות מלמטה כנ"ל. ולכן אני מציע לאלה שרוצים להקים קהילה לרוחם, שיחפשו להם איש ענק רוח שיצליח לאחד אותם יחד. כל זמן שזה לא קורה, אין סיכוי לעולם שתבנה קהילה כזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2015 18:20 לינק ישיר 

תמיד יש מה לשפר, אבל יש לא מעט קהילות דתיות לאומיות שמהוות תחליף לא רע.
כמובן שלחשוב על הגעה לאידאל בקהילה שלמה זו אוטופיה (גם להגיע לשלמות כפרט זה לא דבר מצוי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2015 18:29 לינק ישיר 

יש3 כתב:
 אבל יש לא מעט קהילות דתיות לאומיות שמהוות תחליף לא רע.
 .

כל זמן שהם מעבירים את צאצאיהם למולך, זה לא יקרה.
חרדי שיהפוך להיות לאומני, זה כמו כושי יהפוך להיות לבן, אם כי מייקל ג'קסון הוכיח שזה אפשרי אבל זה נדיר.

הסיבה לעומק היא כמו שאמרתי לעיל, החרדים הם לא חברה רק גרעיני משפחה ולכן לעולם לא יקריבו את צאצאיהם למען המולך הדמיוני.

תוקן על ידי maxmen ב- 04/02/2015 18:42:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2015 18:58 לינק ישיר 

מקס
הבעיה היא שאף אחד חוץ ממך לא מכיר את החרדים.
דומני שכבר עמדו כאן פעמים רבות בעבר על כך שההגדרה שלך לחרדים מתאימה כנראה לאיזושהי חברה נסתרת שרק אתה מכיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2015 19:34 לינק ישיר 

יש3 כתב:
מקס
הבעיה היא שאף אחד חוץ ממך לא מכיר את החרדים.
דומני שכבר עמדו כאן פעמים רבות בעבר על כך שההגדרה שלך לחרדים מתאימה כנראה לאיזושהי חברה נסתרת שרק אתה מכיר.

תגיד תודה שאני מספר לך ולא נותן לך לחלום חלומות שווה.
הרי מה הטעם להתווכח על עובדות ? אני מתנדב לספר את העובדות שאף אחד לא מעז לעשות משום עין רע, על דרך דברי חז"ל שהאלוהים התחרט על מעמד הר סיני משום עין רע. 
הפשט של דברי חז"ל היא, שוהיות שאנו בגלות תחת רשעים, ולכן לא כדאי לספר להם את החשיבה הבסיסית שלנו, כי יש מצב שהם יכניסו את כולנו לתאי הגזים. ולכן על פניו נכבד את הרשעים עד שהם יכחדו מאליהם, ככה זה היה אלפים שנות גלות וככה יימשך עד שהמשיח יבוא.

אומרים בשם הריזינער שבאחרית הימים רק יחידי סגולה ישרדו, אלה שמחזיקים באמונתם בציפורניים.
הנסיונות במאות האחרונות הם הקשים ביותר, מאז הלאומניות במאה הקודמת הפסדנו 90% מהאומה ורק יחידים שרדו.
ולא עוד נסיונות שמד (זועק המכתב מאליהו) כמו לפני כן שאפשר היה לחשוב שהמתים נהרגים על קידוש השם, רק השמדה לשם השמדה, כלומר הורגים ביהודים בגלל היותם גזע ולא בגלל דתם כלומר לא עזר ליהודי אפי' שהתנצר או היה אתאיסט, בכל מקרה הורגים אותו. 
אז מבחוץ הורגים אותו בגלל הגזע, בחוץ הוא נכחד (התבוללות) בגלל הלאומניות, בפנים (בארץ ישראל) הוא מעובר למולך הדמיוני. אז מי הוא השורד ? אלה שלא נכנעים ויודעים מהי החשיבה הבסיסית של היהדות.

מצד אחד יחידי סגולה יודעים ומצד שני אי אפשר לספר את זה ברחוב כנ"ל ולכן האמונת חכמים בחרדיות.
אבל ברחוב כמו ברחוב יוצאים אלה (השבבניקים) שלא יודעים מימינם ושמאלם שחושבים שהם יודעים משהו בתורה והיהדות, ומקשקשים הרצאות ומאמרים וכתבות בכל אתרים המתחזים לחרדים, ומשם אתם יונקים את התמונה המזוייפת על החרדיות והיהדות. כל אלה נקראים דעת בעלי בתים שמקומם בבית הכנסת בדלת מאחורה.
אז נכון היא שמכבדים כל עסקן על פעולתו למען הקהילות, אבל העסקן עצמו יודע את מקומו, מה עוד שהוא לא מוכן שצאצאיו יהיו כמותו כלומר מעדיפים שצאצאיהם יהיו דווקא אלה שיודעים דעת תורה.

אז תשאל למה אני כן מגלה את העמקים כאן בפורום. ובכן והיות שהפורום כאן היא בית מדרש שדורשים להבין באמת את הדברים לעומקם, ולכן אני מתנדב לעשות את זה בשבילכם.
ולכן במקום להגיד תודה, אתה רוצה להמשיך לא לדעת ולא להכיר.

תוקן על ידי maxmen ב- 04/02/2015 19:35:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2015 21:24 לינק ישיר 

אשר

אתה צודק כמובן שצריך לא להפריד בין ה"סוגים" השונים כדי להצליח. אבל אני חושב שיש מקום לאופטימיות, ולהאמין שעם ישראל יצליח להקים ולארגן את ערכיו באופן ראוי, שיאפשר קהילות שלמות - ועד כדי תרבות שלמה, שתהא נאמנה לערכים אליהם שואפים כולם. 

(כמובן, אינני מתכוון לעודד חוסר סובלנות, אלא אדרבה: להגיע למצב שבו המתברך בארץ יתברך באלוקי אמן - שיהו נאמנים הדברים הנאמרים בהקשר דתי, ותהא אפשרות להביע דעות כשרות ולהתנהג באופן ראוי - בחופשיות גמורה, עד כדי שלא יהיה צורך בחלוקת הציבור לכל מיני זרמים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2015 22:22 לינק ישיר 

באו אני אתן לך דוגמא אייך אתה לא יכול להבין את חרדי מבחוץ כי בחוץ הם כולם מתחזים.
קח לדוגמא את האתר כיכר השבת, הוא אתר מתחזה לאתר חרדי, אתר שהוקם כמיסיון לקלקל כל חלק טובה בחרדיות. רובם שם עםארצים גמורים ורשעים גמורים.
יש שם מאמרים קבועים מהבלוג מאמע, בולג שאני מרחם על כל אישה חילונית שנופלת לשם, מי מדבר על דתית לאומים וק"ו חרדית.
הבלוג הזה הוא בלוג של שנאת עםארץ לכל דבר טוב שתעלה על מחשבתך.

אבל תמים כמוך יחשוב שמדובר באתר חרדי ובבלוג מאמע כותבות נשותיהם של רבנים גדולים.
אז למזלינו ב"ה החרדי הקלסי לא מחובר לאינטרנט במילא אין הם בסכנה, אבל עם ישראל הכללי נופל בפח, כי הוא חושב שמדובר על משהו טוב שלמעשה מדובר על מתחזים רשעים.

אני אצטט לך מאמר קטן משם ותבין איזה מסיון מסוכן הבלוג הנ"ל. (מסוכן לחילוני למסורתי ולדתי יותר מהחרדי כי החרדי במילא לא הרשת.)

אם אני לא עושה מה שהוא רוצה בדיוק באופן שהוא רוצה, אני לא שווה. מה משאיר נשים רבות במקום המרצה הזה? מה יוצא להן מזה? על אף תחושתן הקשה,

מירב לביא בבלוג רווחי במיוחד

מאז הפיצוץ האחרון, כשהוא דרש שאנתק את האינטרנט, אני מרגישה שאני הולכת על קצות האצבעות כדי למנוע את הפיצוץ הבא. אני נזהרת לא להעלות על דל שפתי את המושג, או להזכיר שאני צריכה את זה לצרכי עבודתי, ואפשר להשתמש באינטנרט מסומן. אין טעם להעלות את זה כי זה סתם יגרום לגעש.

כדי להשיג שקט, כדאי פשוט שאמנע מלומר משהו שמנוגד לדעתו.

כך אמרה לי טובי בפגישה הראשונה, בעלי אדם טוב בסה"כ, מעניק, נותן, מפרגן לי, אבל יש לי תחושה, שאני בעצם כלום אלא אם כן אני עושה את מה שהוא רוצה, אין לי בעצם אפשרות להיות אני. אני חייבת להסכים עם דעתו.

חייבת??? שאלתי ספק את עצמי ספק אותה.

מה זאת אומרת?" היא התבלבלה לרגע.

כן, אחרת יהיה פיצוץ. אם אני אגיד שזה לא מתאים לי, אני לא רוצה לחשוב מה יקרה אני מעדיפה לחסוך את זה ולוותר על הישות שלך, הוספתי אני.

כן. מסתבר שזו הדרך היחידה שלי להשיג את האהבה שלו וההערכה שלו כלפי.

אם אני לא עושה מה שהוא רוצה בדיוק באופן שהוא רוצה, אני לא שווה.

מה משאיר אותך במקום המרצה הזה? מה יוצא לך מזה? שאלתי.

מה יוצא לי מזה? שום דבר! רק עוגמת נפש והרגשה שאין לי קיום אלמלא אני מרצה אותו."

אז למה את בכל זאת נשארת שם? מה את מרוויחה?

טובי  היתה המומה מהשאלה שלי. היא עצרה לרגע ארוך וחשבה.

בזוגיות אנחנו משחקים משחק מסויים, שלא פעם אנחנו סובלים ממנו.

הסיבה היחידה שאנחנו ממשיכים לשחק אותו, היא כי יש לנו איזשהו רווח צדדי מהעניין.

כשזוג מגיע לטיפול, זה בדרך כלל כי הם מרגישים שהם לא מוכנים להמשיך לשחק את המשחק הנוכחי. ומחפשים משהו אחר.

יש אפשרות לעבוד עם טובי ובעלה על פתרון קונפליקטים, הקשבה והבנה של האחר, על מנת להביא את הבעל לשמוע גם את הצד שלה ולהתחשב בו, אבל זה מן הסתם לא יעבוד ויחזור פעם אחר פעם לאותו מקום, כי במשחק הזה של שולט ונשלט שניהם משתפים פעולה.

כשטובי הצליחה להבין מה היא משיגה מכך שהיא בוחרת להיכנע למען הקשר – היא הבינה פתאום שזו בחירה שלה, שדרכה היא משיגה תחושת בטחון, שיש לה גב, מישהו שתומך, שמנהל. הרגשה שהיא לא חייבת לעמוד בפני עצמה, עם כל האחריות המשתמעת מכך.

את השאלה: "אז מה עושים?" דחינו, מתוך הבנה שדברים מהסוג הזה לא משנים ברגע.

כשניסינו להבין מה בעלה, אבי מרוויח מהשליטה הזו, היא פתאום הבינה שהוא לא פחות מסכן.

אבל על כך בפעם הבאה.

===========================================

קח את המאמר הזה לדוגמא ותבין על מה אני מדבר.
הכותבת הרי ברמת כיתה גן שלא מבינה מעצמה בשום דבר חוץ מדמגוגיה רחובית זולה.
היא הטיפשה מבינה שבעלה של טובי לא רוצה אינטרנט אז זה בוודאי שליטה על טובי שכן רוצה.
אבל החמורה לא מבינה שיש לטובי מזל שבעלה לא רוצה אינטרנט אחרת הוא היה מוצא שם יפות ממנה.
בכלל האם כותבת המאמר הזה שאלה את עצמה פעם למה גברים נכנסים לכלא לכל החיים עם אישה ??
היא מבינה בכלל למה אישה נשארת נאמנה לבעלה ? היא מבינה בכלל מזה זוגיות ולשם מה ?
כל זה בעיניה הם פנאטיות ותמימות ושליטה ושאר הדמגוגיות של הרחוב ה'כאילו נאור. היא רואה עולם מדומיין של גברים ונשים כאילו יש שתי מגדרים ביקום, אחד מהם השטן שזה הגבר ואחד מהם זה האישה. והיא תעשה הכל שכל הנשים בעולם יהיו מתוסכלות כמוה.
מה שהמתוסכלת הזאתי לא מבינה, שהמיסיון מנצלת אותה ואת בורתה להשיג עוד ועוד מתוסכלות לחברה המתוסכלת בחוץ.

הטיעון הפילוסופי שלה, שזוגיות כמו כל תחום אחר, יש את המומחים שלה, ולכן היא כביכול המומחה בזוגיות ולא ח"ו הרבנים הפנאטים.

וכאן העםארציות והבורות שלה. כל תחום מקצועי מדעי או רפואי וכו' יש לה את המתודה שלה, ולכן שיורדים לפרטים, אתה צריך את המקצוען. למשל מכונית: יש למכונית מטרה ברורה שזה להגיע לכל מקום בבטיחות, ולכן שאנו רוצים לרדת לפרטים של המכונית וכדומה, אתה צריך מומחה\מקצוען. אבל מה המטרה של המכונית ברורה לכולם.
לא כן בזוגיות שיש הבדל בין שמים לארץ בין זוגיות של היהדות לבין זוגיות ברחוב, זוגיות ברחוב שמאפשרת גם זוג הומואים ולסביות, באמת צריך מקצוען. הרי המטרה שם זה הזוגיות עצמה, (מטרה דוגמטית כמובן הרי מה הטעם בזוגיות שכזו חוץ מסתם חברות ?) ביהדות הזוגיות היא אמצעי ולא מטרה. ואת המטרה יודע הרב כלומר הוא המקצוען כאן ולא אלה שלמדו ברחוב הזול וחושבות שזוגיות הם מטרה לעצמן.
לסיכום עניין זה: כל זמן שלמקצוענות אין לה מתודה יהודית רבנית, אין למקצוענית שום מושג ירוק מהי זוגיות ביהדות, ולכן כל יעוץ שלה היא כמו יעוץ לזוג הומואים או לסביות, ולכן לא פלא שיוצאת ממנה כאלה מאמרים דפוקים.
אבל יועץ\ת שהוא יראי שמים מתחילה ויש לו\ה מתודה יהודית על מה קן המשפחה ? למה בכלל בחור בן 19 נכנס לכלא לכל החיים עם אישה אחת בזמן שבחוץ יש לו הכל ובחינם, אותו דבר כלפי האישה, למה היא נשארת נאמנת לבעלה לכל החיים בזמן שיש בחוץ הכל ובחינם. בקיצור היועץ יודע את כל זה וגם למד והריח את המקצוענות של הגויים, אז אולי יקח משם כמה טריקים שיעזרו לו, כלומר מותר ואפי' כדאי לעיין בספרות המקצוענית שלהם, אבל בלי המשענת של המתודה היהודית ?!  הוא מביא חורבן לקן המשפחה של כל אחד, ומסכן הם הזוג שנופל לידיהם.

לסיכום: כמו הדוגמא הנ"ל, ככה בכל תחום ותחום הכתובת הם הרבנים וגדילי הדור, שהם שמשו תלמידי חכמים כל חייהם ויודעים מהי החשיבה הבסיסית של היהדות.
היהדות לא נמצאת אצל המקצוענים בשום תחום, היהדות היא מעליהם, היהדות היא המתודה, היא קובעת מהי רגע המוות לרופאים והיא קובעת מהי מטרת הזוגיות כנ"ל, והיא קובעת שלא מקריבים את צאצאינו למולך.

אז אתה רוצה שכמה ליצנים של אתר כיכר השבת, יסבירו לך מהי חרדיות. אייך הם יכולים להסביר לך משהו שאין להם מושג ירוק ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2015 23:52 לינק ישיר 

מקס, צודק.
בואו נסגור את האשכול ונפתח אשכול חדש בשם 'קוי יסוד להקמת ציבור מתחזה לחרדי חדש'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2015 00:40 לינק ישיר 

אריאל

לייק.

לעניין השאלה, ראשית מה שהוצע עד עתה אינו ציבור חרדי, כלומר לא יהיה לציבור כזה (מגוון לשם הגיוון או ק"ו דת"ל) מכנה משותף לציבור הנוכחי כך שניתן יהיה לקרוא לו חרדי חדש, או לראות בו תחליף טוב יותר.

שנית, לדעתי אין לציבור החרדי בעיה משמעותית ברמת הפרט ואולי אפילו ברמת הקהילה. יש בעיות של מוסדות חינוך וכדומה, אך הן בעיות ברמה בין אישית, ובקהילה חדשה שבאה לפתור יתכן והן פחות יופיעו. ויתכן שבכלל הן חלק מה'היות חרדי', ההבדלות מהאחר.
הבעיה האמיתית שכנראה בגללה ניתן לומר עלינו שהציבור חולני, נמצאת ברמת הציבור, בהתנהלות בתהליכים גדולים, באמונה בערכים מסויימים ובמשמעות שמייחסים להם. (לדוגמא ביחס שאלימות למרות הרוע בה אין לה משמעות, יותר חשוב שהבחור למדן משיזהר מלהשתמש באלימות.) הבעיה הזו לא תפתר בישוב חדש, אלא אם כן הוא ינתק עצמו מכלל הציבור החרדי, וזה וודאי לא חרדי ולא אפשרי.

אם מותר לחלום, אני מעוניין באותו ציבור כמות שהוא (בור ומשכיל, פרימיטיבי ורודף קידמה, לבבי וטכני, תורני ורדוף שדים, הכל ביחד וליד ובמעורבב עד שאי אפשר להכיל), דבר אחד הייתי מוותר, ההערצה וההאלהה לרבנים. (אבל בינינו, יכול להיות שחצי מהתכונות שמניתי לא יתקיימו בלי רבנים.)

בעצם אני לא מעוניין בכלום, אי אפשר לתקן את העולם....

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2015 02:01 לינק ישיר 

דבר ראשון שינוי השם וההגדרה. לא 'חרד/י', שמבטא ומתפרש כתפיסה חולנית של היהדות. אני מציע 'שורשי'. יהודים שורשיים, המחוברים למקורות היהדות וחפצים להמשיך ולאחוז במסורת היהודית השורשית יחד עם צעידה על קרקע ריאלית והגיונית עם מעורבות בחיים העכשויים של כלל האנושות.
תחת שם זה, 'שורשי', או בדומה לו, תוכל לחסות חברה מגוונת וטבעית של סוגים שונים של בני אדם. לא דווקא "יראים", "דבקים", "הוגים" או "מתבוננים", אם כי גם להם יש מקום, אלא בני אדם מכל הסוגים המצויים בעולם הרואים את עצמם שייכים לבסיס: הרצון לחיות חיי יהדות שורשיים עכשויים. יהדות שורשית היא ריאלית, הגיונית (בהתאם לידע הסביבתי כמובן), מחוברת למקרא ולחז"ל בהבנה ישרה וטבעית, אינה פחדנית או מרחפת או בורחת מהעולם הזה וצרכיו, אלא להיפך, שואפת לחיות טוב ולהצליח גם בעולם הזה ועניניו. יהדות כזו אינה מדחיקה את המוסר הטבעי שהמקרא מלמדנו - לטובת הלכה קשוחה ומנותקת ממקורה, מלאת ספקות ודחקים ורחוקה מההיגיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2015 17:07 לינק ישיר 
לימוד התורה ולימודים כלליים

בחברה החרדית ליטאית לימוד התורה הוא האפשרות היחידה הקיימת. לימודים כלליים הם מוקצה מחמת מיאוס - הילדים לומדים שעה/שעה וחצי ביום לימודי חול עד כיתה ח'. כתוצאה מזה, צעיר שמעוניין לצאת לעולם העבודה ניצב בפני מחסום כמעט בלתי עביר.
המצב בחברה הדת"לית הפוך, לימודים כלליים הם העיקר ולימוד גמ' הוא מקצוע בלתי אהוב (עכ"פ כך המצב בישיבות תיכוניות שהכרתי)
לדעתי, יש לשנות את המצב הליטאי מבלי ליפול לטעות הדת"לית.
לימוד הגמ' יהיה העיקר אבל במקביל, ילמדו התלמידים לימודי חול עד רמה קרובה לבגרות, כך שבמקרה וירצו לעבוד יוכלו לעשות זאת בנקל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2015 18:18 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:
בחברה החרדית ליטאית לימוד התורה הוא האפשרות היחידה הקיימת. לימודים כלליים הם מוקצה מחמת מיאוס - הילדים לומדים שעה/שעה וחצי ביום לימודי חול עד כיתה ח'. כתוצאה מזה, צעיר שמעוניין לצאת לעולם העבודה ניצב בפני מחסום כמעט בלתי עביר.
המצב בחברה הדת"לית הפוך, לימודים כלליים הם העיקר ולימוד גמ' הוא מקצוע בלתי אהוב (עכ"פ כך המצב בישיבות תיכוניות שהכרתי)
לדעתי, יש לשנות את המצב הליטאי מבלי ליפול לטעות הדת"לית.
לימוד הגמ' יהיה העיקר אבל במקביל, ילמדו התלמידים לימודי חול עד רמה קרובה לבגרות, כך שבמקרה וירצו לעבוד יוכלו לעשות זאת בנקל.

השאלה מהי חינוך, האם חינוך היא לעצב את האדם להיות אדם לאדם זאב ? כלומר התחרות על משאבים ? ואם כן דיי מובן לנו למה כל כך חשוב לאיש המודרני לעצב את צאצאיהם כרובוטים.
החינוך החרדי יותר נכון היהודי, היא חינוך לעיצוב האישיות ולכן באמת אין מקום ללימודי חול חוץ מה שצריך באמת.

לגבי פרנסה:
הגיע הזמן לגלות את ערוותם ולומר שכל ההטפה ללימודי חול באים לדבר אחד, שיהיה משלמי מיסים למפלצת הדמיונית שנקראת מדינה. ולכן אני לא חושב שאנו רובוטים בשביל המפלצת הזאת.
וחייבים לומר שאין כמעט אדם שמצליח להתפרנס מהמקצוע שלמד. ואפי' שכן היום לא מספיק מקצוע אחת ומה עוד שכל מקצוע שילמד יכול להיות שכבר לא יצטרכו למקצוע שלמד (מצד שיש היצע מוגבר, או מצד התפתחות הטכנולוגיות שמיתר את המקצוע). ככה שחבל להשקיע את ימי הילדות והבחרות לדבר שמילא לא מועיל לו, מה עוד שהוא יכול ללמוד אותם אחרי החתונה בקלות. בכל אופן המקצועות שהחרד בוחר לעצמו, לרוב הם מקצועות שחורות ככה שלומדים את זה מעצמם. כלומר אין אקדמיות שמלמדות סופרי סתם או להיות מלמד או רב או דיין או אפי' מקצוע כמו שדכן, כל אלה לא צריכים ללמוד, פשוט עושים את זה ומתפרנסים מיזה. ברצוני לומר שרוב המקצועות ששייכים לתשמישי קדושה ולכל הביקושים שבאים מהיהדות כמו כל המצוות סביב החגים והשבתות, זה דברים שמתפרנסים מיזה בכבוד ולא לומדים את זה באיזה אקדמיה.

אז נכון שיש כאלה שכן בוחרים ללמוד מקצוע בחוץ ולהתפרנס בחוץ, אבל מכאן להפוך את החינוך היהודי כולה למטרה מפגרת כזו ?? כל מי שרוצה להתפרנס במקצועות שלומדים באקדמיה, אז שיעשה את זה אחרי החתונה, לא הופכים את יסודות החינוך למטרה דיבילית כזו.

לסיכום: החינוך חייב להיות טהור לשם עיצוב הילד והבחור לחיים עם משמעות. כל השאר טפלים לגמרי.
כל מי שחושב שיצליח לשנות משהו בשיטה החינוכית של החרדים, הוא פשוט הזוי ולא מבין כלום.
ולכן כל הקהילות החרדיות שברגיל לא מסכימים על שום דבר ביניהם, בנושא החינוך כולם בדעה אחת שהחינוך הוא טהור ולא משנים אותה ולו במילימטר.
וחשוב לדעת זאת לפני שמישהו רוצה להקים לו קהילה. הוא חייב לדעת שבזה לא נוגעים. ואם לא ידע את זה, אז הוא ייכשל כמו שאר הקהילות שנכחדו מהעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2015 18:30 לינק ישיר 

כל הדברים החולניים התחילו ביומרה לסדר עולמי חדש ללא מחלות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2015 19:11 לינק ישיר 

כמה מצחיק, רק כתבתי לעיל בנושא חינוך והנה מה שראיתי עכשיו.

מרן הרב שטיינמן: הקמת מסגרות לימודי חול יהרסו את כל ארץ ישראל

בימים האחרונים שב מרן הגאון רבי אהרון לייב שטיינמן על עמדתו הנחרצת נגד הקמת מסגרות לימוד הכוללות לימודי חול ואמר כי מסגרות כאלו יהרסו את כל ארץ ישראל

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קווי יסוד לגיבוש ציבור חרדי חדש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext