| נשלח ב-27/3/2015 08:19 |
|
| |
מרור זה - יצביע על האשה שהיא מר ממוות

|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2015 08:44 |
|
| |

|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2015 10:29 |
|
| |
להנהלת הפורום: הכותרת פוגענית ודוחה. נא החליפו אותה בהקדם.
(כן כן אייזן, 'רק ציטטת מתוך ההגדה', ו'אתה לא מבין מה הבעיה', נכון? הבעיה שאתה שוביניסט. ושיש אנשים מסויימים, ביניהם רוב באי הפורום הזה, שהשוביניזם בנוסח הישן מעורר בהם בחילה עזה).
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2015 11:41 |
|
| |
לא את הכותרת צריך להוריד, למינגית, אלא את השיחה כולה. יותר משהיא שובניסטית, ההתיחסות הזו מטופשת. הרי הקורא מצביע על אם ילדיו. וכי מה? אומרים אנחנו על כל האמהות שלנו שהן מביאות מרורים עלינו? הלא ה'אמא' היא הסמל לבית, חום, אהבה, רגש אוהב ומגונן, חמלה. היא פשוט 'אמא', דבר הנטוע עמוק בנפש, עד שאינני רואה מה טעם אני מאריך בזה. ואם איתרע מזלו שנשא מרשעת, יש כנגדו שאיתרע מזלה ונשאה לרשע, ואין ללמוד מזה על הכלל ולעשות עוולה.
עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2015 12:01 |
|
| |
עודד היקר והמבוהל, אם היית טורח לקרוא באשכול שלינקק נישט היית מגלה שהגדת פרג היא הגדה קומית. למינגית, אני לא רואה את הכותרת כפוגענית כיוון שברור שאף אחד כאן לא מתכוין ברצינות להצביע על האשה באמירת מרור זה, ולכן אין כאן אלא ציטוט לשון מוזרה וניסיון להתמודד איתה. אמנם פוגעניות אמורה להיות תלויה ברגשות הנפגע ולכן יש להתחשב בדעתך יותר מבדעתי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2015 12:01 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2015 12:30 |
|
| |
מצחיק.נעלבים מהגדה הומוריסטית אבל שוכחים שלכל בדיחה יש מקור שאינו הומוריסטי כלל וכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2015 12:33 |
|
| |
מה שנכון נכון
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2015 13:25 |
|
| |
המקור הגמרא האומרת- בזכות נשים צדקניות נגאלו.
מפרשים- הנשים הצדקניות באו אל פרע ואמרו לו, אם אתה חושש שלא קיימת מספיק את ועינו אותם- תרגע אנחנו נמשיך מכאן.
אשתי הרשתה לי לכתוב את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2015 16:06 |
|
| |
א. הצילום שהובא בפנינו אינו מתוך הגדת פראג [אני אוחז אותה כעת בידי, ואין בה הומור]. תוכלו לראות באינטרנט תמונות מתוך ההגדה ולהיווכח. אינני מזהה את הדפוס הזה שהוא, לפי הצילום, מתרס'ד 1904 או מאוחר יותר, הגדת פראג היא מהמאה ה 16. הנה:
http://web.nli.org.il/sites/nli/Hebrew/library/Pages/BookReader.aspx?pid=827630
ב. אריאל החביב, אינני מבוהל כלל. תכונה יש לתקשורת שדברים יוצאים מהקשרם ועומדים ברשות עצמם. כך גם כאן. הכותרת אינה עוסקת בהגדה הומוריסטית המדברת גם סרה באישה, גם משבחת אותה בפיסקה הבאה. הכותרת עומדת בפני עצמה. וכי חסרים אנחנו קיצונים הרואים באישה איזה דבר מוקצה ומודר, ומגלגלים עינים בתרוצי שוא עלובים?
ג. אם כבר הזכרנו את הגדת פראג, מופיע בה פעמיים גילוף זהה ומעניין. ראו ליד שתי הברכות הצמודות, 'בורא פרי הגפן' 'אשר בחר בנו', והגדילו את הצילום.
מתוארת בגילוף דמות מלך האוחז בחפץ עגול. לאותו כלי יש רגל מגולפת העומדת על בסיס רחב, אבל הכלי הוא כדור מוקף ברצועה ועליו צלב. כדור כזה מסמל את שלטון ישו בעולם, ובעת הכתרת מלכים נוצריים הם מקבלים לידם כדור כזה. מוזר בעיני.
הצעה. במקום לינק ולינקק, יש לנו, בעברית, קישור וקישר.
עודד
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2015 17:18 |
|
| |
עודד
על הצעתך - אהבתי- לא לייק אם כבר -אינטרנט = מירשתת. הומוריסטיט= מבדחת.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2015 22:05 |
|
| |
["המרדף אחר המרור המושלם" -
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2015 21:33 |
|
| |
מרור זה = חסה או חזרת המונחים על השולחן
הרפורמים החליטו על שינוי ולהצביע על האשה,
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2015 00:08 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | המקור הגמרא האומרת- בזכות נשים צדקניות נגאלו.
מפרשים- הנשים הצדקניות באו אל פרע ואמרו לו, אם אתה חושש שלא קיימת מספיק את ועינו אותם- תרגע אנחנו נמשיך מכאן.
אשתי הרשתה לי לכתוב את זה. |
|
הרי אמרו לנו חכמינו מי שיש לו אשה רעה אינו רואה פני גיהנם
כי יש לו כבר את הגיהנם כאן
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2015 10:20 |
|
| |
אייזן מה זה שייך לסיפור. הגמרא אומרת זאת לא בשמה אלא,בשם ויש אומרים. כלומר יש גם כאלה האומרים זאת. אין לאדם דבר טוב בחייו יותר מהאשה, אבל בשביל שיהיה לאדם אשה טובה, צריכים קודם להיות בן אדם, כפי שקהלת אומר מצא אשה מצא טוב.
|
|
|
|
|