| נשלח ב-21/8/2015 13:07 |
|
| |
התגלות מריה - מעמד הר סיני
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%AA%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%AA_%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%94_%D7%91%D7%96%D7%99%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%9F היום נחשפתי לעדות זו, ראו אותה גם מוסלמים ומשאר דתות ולא רק יהודים. ואף צולמו תמונות. אל מול סיפור שארע לפני 3000 שנה, זה משכנע לא פחות, (ואף יותר). אם יש אשכול בנידון אשמח להפנייה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2015 13:15 |
|
| |
ראו מה? (צללית של אשה!) ומה זה אומר?? כלומר: משכנע אותך שמה? אולי זו היתה מרים הנביאה וזה מוכיח שנבואת משה אמיתית?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2015 13:22 |
|
| |
ראו צללית כורעת לצלב, ובכלל עצם הילה רוחנית סביב צלב מול אלפים מהווה עדות ל"השראת השכינה" ממש כפי שעמוד הענן היה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2015 13:34 |
|
| |
ראיתי את הסיפור הזה לפני כמה שנים אצל ידען ועל אף שכבר אז לא הייתי כזה מאמין גדול בתמ"ה, לא ידעתי אם לצחוק או לבכות. אני זוכר שחשבתי אז (וכך אני חושב עד היום), שאם יש הוכחה לתמ"ה, זה שזה הסיפור היחיד שהצליחו למצוא בכל ההיסטוריה כמשהו שמזכיר את מעמד הר סיני.
תוקן על ידי כמדומני ב- 21/08/2015 13:36:05
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2015 13:51 |
|
| |
רמ"ח מדובר על התגלויות המוניות ולא עדויות פרטיות. כאלו יש מיליונים. אם התכוונת לדון על הנבואות, אני לא מכיר את המקור, אבל לפי הנכתב בויקיפדיה, הם מביישות את האינטליגנציה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2015 14:00 |
|
| |
| קרדיולוג כתב: |  | ראו צללית כורעת לצלב, ובכלל עצם הילה רוחנית סביב צלב מול אלפים מהווה עדות ל"השראת השכינה" ממש כפי שעמוד הענן היה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא מוזכר שום צלב ושום כריעה לצלב, ראו אור שנראה בצורה של אשה / מלאך / יונים, אור זה לא מעיד על כלום ולא אומר כלום. אני רואה שלש כאלה כל יום בדרך מהבית לעבודה. מי דיבר על עמוד הענן? במעמד הר סיני האל התגלה ודיבר עם בני ישראל, ואמר להם "אנכי ה' אלהיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים", וכן ציוה אותם מה הוא רוצה, והראה שהוא בוחר במשה, וכמובן היה זה אחר כל ניסי יציאת מצרים, אחרי התראה של שלשה ימים מראש. זה מזכיר לך צללית של אור שכל אחד מפרש אותה איך שהוא רוצה, ושלא מוכיחה שום דבר. אם מטריד אותך עמוד הענן ספציפי, הוא ליוה את ישראל ארבעים שנה וכיוון אותם במדבר, וכיסה את המשכן בכל פעם שמשה דיבר עם ה'. גם זה לא מזכיר את האור החסר פשר ומשמעות. מבלי להיכנס להסברים הפיזיולוגים שבויקיפדיה שם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2015 14:49 |
|
| |
כמדומני,
כמובן, חשבתי שמי שייכנס לקישור גם יקרא.
"ב-13 באוקטובר דיברה אליהם באריכות, הציגה עצמה בשם "גבירת מחרוזת התפילה", הורתה להם לדקלם כל יום את מחרוזת התפילות שלהם וביקשה שבמקום בו היא יושבת תוקם כנסייה לכבודה. באותו יום נכחו במקום כ-70 אלף בני אדם שהשמועה על בואה הגיעה אליהם. לפי עדויות רבות, התגלותה של הבתולה באותו יום הייתה מלווה באירועים בלתי מוסברים, כמו תנועה ו"ריקוד" של השמש בשמים לעיני הנוכחים באירוע".
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2015 15:19 |
|
| |
אבל היא דיברה רק אל 3 הילדים! כל ה70,000 איש אכן היו שם, אבל לא זכו להתגלות. חוץ מזה יש כאן בלבול, האירוע אכן היה, הן של מריה, הן של גברת המחרוזות, הדיון הוא על הפרשנות שלו. אולי פותח האשכול רוצה לדון על הפרשנות של מעמד הר סיני, אבל לא קשור לשאלה אם היה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2015 15:35 |
|
| |
חז"ל (ע"ז נד: נה.) התייחסו לתופעות רבות ונכבדות מאלה שהובאו כאן, הנראות כמחזקות עובדי ע"ז באמונתם, והסבירו את סיבת הופעתן.
המסקנה העולה משם היא שגם אם נקבל את הסיפורים האלה כפשוטם, אין בהם כל עדות לנכונות הע"ז, וכפי שכתב פרוגרמי, אין כל השוואה למעמד הר סיני.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2015 16:11 |
|
| |
מכאן הוכחה הפוכה! אתה מאמין שאכן התרחש איזשהו אירוע, כי 70,000 איש לא משקרים!
|
|
| נשלח ב-22/8/2015 23:02 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | | מכאן הוכחה הפוכה! אתה מאמין שאכן התרחש איזשהו אירוע, כי 70,000 איש לא משקרים!
70000 איש לא ממציאים אירוע שלם שלא היה, אבל הם כן ממציאים פרשנויות שהם בטוחים בהן. חוששני שאפשר לראות מכאן שאירוע זנחי לחלוטין יכול להפוך להתגלות בעיני המון אנשים. אולי בהר סיני היו אורות (לפידים, ברקים) ורעמים (קול שופר) שהיה אפשר לדמיין ששומעים בהם דיבור, ואחרי שנביא חשוב הסביר מה בדיוק שמעו, הרי שכולם הסכימו שזה מה שהיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2015 23:35 |
|
| |
אם אפשרי להפוך אירוע למעמד הר סיני א"כ מדוע אף עם לא טען ששמע את האל שלו מצוה עליו את עיקרי תורתו במו פיו
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2015 23:41 |
|
| |
פרוג לא אמרתי שאפשר להפוך אירוע למעמד הר סיני, והטיעון שלך בהחלט מעניין. רק אמרתי שהאירוע המתואר מראה את האפשרות לזיוף שמעידים עליו רבים. לעצם העניין, רוב האלים בעולם הם לא אלים מונותאיסטים ואף אחד לא ציפה שהם יתגלו כדי להורות את החוקים (אני לא חושב שהפולחן ורע המצרי היה על פי חוקים שהתגלו לנביאים מצריים). דתות מונותאיסטיות שאינן היהדות בדרך כלל טוענות שאכן הייתה התגלות (במעמד הר סיני). כך שייתכן שייחודיות התופעה ש הדת המונותאיסטית יכולה להסביר מדוע דווקא בה נוצר סיפור שכזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2015 00:12 |
|
| |
הדתות הפוליתאיסטיות מספרות על התגלות של אלים השכם והערב, רק שתמיד לכמה אנשים בודדים. (מקבץ זעיר שבזעירים - מרדוך היה שוכב עם אשה אנושית כל לילה בקודש הקדשים של מקדשו בבבל. אשתר היתה מחבקת את אהוביה ברחובות בבל. אמון התגלה לכהנים ומלכים שונים כדי לצוות להמליך את פלוני למלך. אתון (המונותאיסטי למחצה) התגלה לאח'נאתון. ואיך אפשר בלי יוון ואלפי ההתגלויות שלה) תמיד יש אינטרס להמציא התגלות המונית - כל מסר שמצריך התגלות ילך יותר טוב בהתגלות המונית, ואכן הנצרות טוענת להתגלות כזו. לפי הביוגרף הרשמי של קונסטנטין, ראו קונסטנטין וכל צבאו את הצלב בשמים ותחתיו היה כתוב 'באות זה תנצח' מה שגרם להתנצרות הקיסר ואיתו האימפריה הרומית (אלא שתיאור אחר, מבישוף בן התקופה, טוען שקונסטנטין חלם זאת, מה שמעיד שניתן להמציא סיפורי התגלויות ואפילו בסמיכות זמן) אשר להתגלות שלנו, מפורש בויקיפדיה שכל מה שהם ראו היה דמות אור. ניתן לומר שמעמד ה"ס התחיל גם הוא בכעין זה אבל אם התורה נכתבה בזמן המאורעות די קשה להניח כך. כללית, אם היא נכתבה בזמן המאורעות צריך להתאמץ מאד כדי לטעון שהכל מקרה. נ.ב. נראה לי שההינדים כן טוענים לנסים שאירעו בפני כך וכך מיליוני בני אדם.
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2015 00:16 |
|
| |
קישור האשכול המקביל בבחדרי, ששמו כבר הצליח להפוך ל'התגלות' מריה הקדשה (מלשון *ונה, למי שלא הבין) ואחד המגיבים גם המליץ להעביר אותו לעצכ"ח. שם גם הובאו דבריו של דניאל בלס בנושא.
|
|
|