| נשלח ב-28/9/2015 20:14 |
|
| |
הודעת נאס"א: מים זורמים במאדים
השלכות על היהדות התורה ניתנה במאדים ? מה עם התיישבות במקום שהשנה, זריחה ושקיעה שונה. עוד שאלות מוזמנים לשאול . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2015 20:33 |
|
| |
עולם הפוך ראיתי.
בדרך כלל כשמדברים עם מאמינים באלוקים, הם בטוחים שאין חיים מחוץ לכדור הארץ וכשמדברים עם אתאיסטים הם משאירים פתח גדול יותר לאפשרות שיש.
לי נראה, שאם כבר זה הפוך. אם יש אלוקים, אין לנו מושג בתהליכים שלו, אבל ייתכן בהחלט שהוא ייצר חיים במקומות נוספים (ואולי גם ברובדים נוספים, אבל זה לא עניינינו).
אם אין אלוקים, הסיכוי שנוצרו חיים נוספים בתהליך מקרי של 'ברירה טבעית' או בכל דרך אחרת, הוא אפסי.
דווקא אצל אגנוסטיקנים, הכל צריך להיות הכי פתוח.
חג שמח מאדים!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2015 20:38 |
|
| |
החלל הוא אינסופי כך שבהחלט יתכנו צורת חיים אינלגנטיות בכל מיני סוגי ברירות טבעיות או תהליכים אחרים. לגבי רובדים אחרים אין לדבר סוף, כל עוד אין לנו מושג איך לצפות או לתקשר עם הרובדים האלה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2015 20:44 |
|
| |
| קרדיולוג כתב: |  | השלכות על היהדות התורה ניתנה במאדים ? מה עם התיישבות במקום שהשנה, זריחה ושקיעה שונה. עוד שאלות מוזמנים לשאול . נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני דווקא רואה כאן השלכות כלפי הקפיטליסטים החזירים שחושבים שאנו חיים על חשבונם ומביאים ילדים על חשבונם, הנה התברר שהיקום גדול ולא ממש רחוק מכאן יש עוד כדור שאפשר להתרבות שם.
כלפי היהדות זאת בשורה גדולה הרי מכאן שלא רק ארץ ישראל יכול להיות שלנו רק כל היקום יכול להיות שלנו, ככה שלחבריה שהם כאן רק לשבעים שנה זה ממש לא רלוונטית, ליהדות זה רלוונטית ביותר הרי אם מאדם (התבוני) הראשון תוך שש אלף שנה זכה למלות כמעט את הכדור, אז מכל היהודים היום בעוד שש אלף שנה איפה הם ימלאו את זרעם ? הנה יש לנו בשורה משמחת ביותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2015 22:23 |
|
| |
אל תתרגשו יותר מדי, המרחק מנחלים מלוחים למקום שיכול לקיים חיים הוא גדול מאד. ראיתי פעם מאיזה מומחה בתחום שגם אחרי כל האסונות הנוראים שיפקדו את כדור הארץ בזכות אפקט החממה ודומיו, הוא עדיין יהיה ראוי לאין ערוך לקיום חיים מאשר המאדים..
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2015 23:44 |
|
| |
תשובת כ"ק האדמו"ר מליובביטש זצ"ל
שאלה מה דעת התורה בשאלת האפשרות של קיום תרבויות מחוץ לכדור הארץ תשובה: האפשרות של קיום חיים מחוץ לכדור הארץ על כוכבים אחרים אינה נשללת ע"י התורה זה מוזכר בתלמוד אך לא כך הדבר בנוגע לתרבויות כלומר בנוגע ליצורים בעלי תבונה בהתאם לתורה שייכים לסוג של יצורים נבונים אותם יצורים אשר בדומה לאדם הנם בעלי בחירה חופשית אך בחירה חופשיות מוענקת ומתקיימת באמצעות התורה יוצא מכאן שאם מניחים שישנם בעוד איזה מקום בתבל יצורים נבונים מוכרחים לומר שיש להם תורה וזה אי אפשר בגלל הנימוק הבא אי אפשר להניח שהתורה של יצורים משוערים אלה היא תורה אחרת שונה משלנו כי התורה היא תורת אמת ואמת
יש רק אחת אך כמו כן אי אפשר להניח שליצורים אלה ישנה אותה תורה כמו לנו כי מתן תורה לעם היהודי על הארץ מבואר בפרטי פרטים תשומת לב רבה מוענקת לפרטים אלה והם בעלי משמעות רבה לעצם הבנת התורה על כן מוכרחים להסיק שבהתאם להשקפת העולם היהודית לא ייתכן קיום תרבויות של יצורים נבונים מחוץ לכדור הארץ
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2015 02:41 |
|
| |
חלמישצור אני ממש לא מבין את טענתו. אולי הם קיבלו את אותה התורה ב'מתן תורה' משלהם עם פרטים דומים? ואולי הם קיבלו את אותה התורה בווריאציה שונה? היפלא מהשם דבר? להוכיח מזה שהשקפת התורה שאין ייצורים תבוניים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2015 08:14 |
|
| |
עיקר העניין הוא של יתכנו שתי תורות בתבל כולה גם לא בשינוי כי יש רק תורה אחת לעם של "אתה בחרתנו"
לא יתכן שיש עוד ישות שחוגגת את סוכות למשל
וחג אחר לא יתכן כאמור
חג שמח
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2015 09:36 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
כלפי היהדות זאת בשורה גדולה הרי מכאן שלא רק ארץ ישראל יכול להיות שלנו רק כל היקום יכול להיות שלנו,
|
|
מקס,
אמרו שמצאו מים.
לא מצאו יין.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2015 10:24 |
|
| |
למה לא ייתכן שאין להם תורה? הרי היו הרבה בני אדם על כדור הארץ שלא שמעו על התורה אלפי שנים אחרי נתינתה. הם פשוט יצטרכו לחכות יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2015 12:18 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  |
מקס,
אמרו שמצאו מים.
לא מצאו יין. |
|
רבי מורי ביקר אותי אתמול בערב, וסיפרתי לו ביבש (כי רציתי לשמוע את דעתו) שמצאו מים במדים ותשמע את תגובתו הספונטנית: כי בסוכות הושבתי את בני ישראל, אנו חוגגים זה אלפי שנים את חג הסוכות, ואם התברר לנו שהוא יכול להושיב אותנו ביקום כולה ?! על אחת כמה וכמה שאנו צריכים לחגוג !! וסיים: כמה יפה שהבשורה הגיע דווקא בחג הסוכות. ואכן זה יפה ונפלא.
תבין שאם הנביאים חשבו שהכוכבים הם רק חרס, הנה התברר שיש שם גם מים, אז אין כאן מקום לשמוח ?? אגב יין זה המצאה אנושית ככה שלא תמצא יין לפני שהאדם יתיישב שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2015 13:48 |
|
| |
מקס,
אבל כוכב כזה לא תמצא מחוץ לכדור הארץ...
רפואה שלמה.
|
|