בית פורומים עצור כאן חושבים

עיתון משפחה - כתבה על הרב נדל. פסח תשע"ו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/4/2016 02:49 לינק ישיר 
עיתון משפחה - כתבה על הרב נדל. פסח תשע"ו

ערב פסח תשע"ו

עיתון משפחה ע"י הכתב אליעזר שולמן מסקר - בשטחיות אופיינית, את דמותו של הרב נדל.

למותר לציין שהכותב 'עיצב' את דמות הרב בהתאם לרוח החברה החרדית.

כמה תמיהות:

א.      ראשית, תמיהה כללית

בכתבה מובאים ציטוטים מדויקים מכתבה אחרת שנכתבה על הרב נדל בעיתון מקור ראשון לפני כעשור להלן קישור : http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=1&topic_id=1245118&forum_id=1364

האם הכותב עד כדי כך התעצל מלנסח מחדש כתבה ראויה, עד שנכשל ב'העתק הדבק' ? אינני מכיר את הכותב, ואינני בקי ברמתו של עיתון משפחה אך לכזו 'הפתעה' לא ציפיתי.

ב.      מה המטרה לכתוב על הרב נדל בעיתון שאמון על השקפת 'מרכז' חרדית המרחיקה כל גישה מחשבתית - ביקורתית ?

אציין, שהקורא 'התמים' שאינו מודע לדמותו הרב גונית של הרב, נחשף ע"י הכתבה לגישתו לפילוסופיה, לחדשנות, לתורה עם מלאכה, ועוד אי אלו רמזים וסתרי תורה. האם העורכים לא 'חששו' שמא הקורא הממוצע ייכשל בחטא 'הציץ ונפגע'?

ג.      בראשית הכתבה נוספה הכותרת 'דיוקן ראשון' , וכאן הבן שואל : מה עוד הם יכולים לכתוב עליו האם תתכן גלישה בכתבות הבאות להגותו הפילוסופית בנוגע לאבולוציה, תורה ומדע, מסורת ההלכה, קבלה, תורה מן השמיים, ועוד סוגיות שנידונות בהצנע (או באי אלו פורומים) בין החכמים העוצרים וחושבים

ד.    יש לי הרגשה שיש מטרה נסתרת בכתבה [התחושות שמובילות אותי: אין שום חידוש מעניין בה אף לאלו שלא מכירים את דמות הרב. [לטעמי כמובן]. בנוסף, כיון שהציבור החרדי אינו אוהב להתעסק בדמויות מהסוג הזה מה ראה העורך 'לשטות' זו לשים כתבה על אדם 'פובוקטיבי' בזמן שהעיתון זוכה לתפוצה הרחבה ביותר שלו במשך כל שנה. האמינו לי הכל שם מחושב היטב] 

יש לי הרגשה שזה קשור איך שהוא לשיטת הרב נדל בעניין תורה עם דרך ארץ, קרי : עיתון משפחה מנסה להוביל אג'נדה [ולדעתי מצליח] שהגיע הזמן שאברכים ישלבו עבודות מפרנסות בנוסף לאומנותם התורנית.  או שמא רוצה עיתון משפחה לערוך 'רפורמה מחשבתית' בציבור החרדי בשלל נושאים שהם קונצנזוס שלא מדברים עליהם ?  אתמהה

האם יש צדק בדברי ?  אשמח לשמוע.

נ.ב אין ביכולתי לסרוק את הכתבה, אם יש יכולת ביד אחד מהחברים לעשות כן, יבוא על שכרו מן השמיים. הדבר יועיל לשאר החברים שלא 'זכו' לעיין בכתבה
 [אם יש כאן עדיין כאלה, משום מה נראה לי שהפורום רדום מאוד לאחרונה, דבר המצריך בירור, וכתיבת אשכול נפרד]

חג כשר ושמח

תוקן על ידי גברא_רבה ב- 24/04/2016 02:54:41

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2016 08:29 לינק ישיר 

מצטרף לבקשה. מי יוכל להביא את הדברים מ"משפחה"?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2016 02:56 לינק ישיר 

אבי התבטא כמה פעמים על כתבות ועיתונאים: אם היה לו יותר שכל הוא לא היה עיתונאי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2016 08:05 לינק ישיר 

גונב לאזני מפי בן משפחה שלו - הוא אכן  לא אכל גלידה.  כי לא אהב גלידה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2016 09:44 לינק ישיר 

כמה נקודות מהכתבה :

"הרב נדל היה זקוק פעם ללמוד אנגלית כדי לעיין בספר מסוים. הוא רכש ספר ללימוד אנגלית וכעבור שבוע שלט בשפה. כך גם למד צרפתית".

עושה רושם שהיה זקוק מכוח הכרח, למשהו חד פעמי, נשמע לי מופרך שאדם לומד שפה תוך שבוע, גאון ככל שיהיה, אף שפעם קראתי במקור מוסמך סיפור על אדם כזה, הוא היה בעל זיכרון ייחודי בסדר גודל עולמי.

"בערוב ימיו כשהגיעו אליו אנשים מהשורה שניכר בהם שלא באו לתור אחר האמת היה משלח אותם מעל פניו 'לברכות למעלה בצד זה' ומצביע על ביתה של הרבנית קנייבסקי [וכאן הבן שואל: אולי לבייתו של הרב קנייבסקי?] 'לשאלות הלכתיות בצד זה' כשמצביע לביתו של ר' יודל שפירא".

"סיפר מי שהיה תלמיד בלומז'א באותם ימים, כי במשך שנה היו הגר"ח קנייבסקי והרב נדל חברותא ללימוד הש"ס ובשנה אחת למדו את כל הש"ס עם כל המפרשים, לימים אמר הגר"ח כי היה זה אחת מהחברותות שמהן נהנה במיוחד".  

האם הסיפור מאושש? כל הש"ס לא נשמע מופרך? עם כל המפרשים? [הר"ח קנייבסקי מסיים ש"ס כל שנה רק גפ"ת] נשמע לי לא אופייני בעליל לרב נדל. בפרט שצורת הלימוד של שני הרבנים שונה בעליל.

אבקש עזרה מגדולי תלמידיו השוכנים כבוד הכא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2016 09:56 לינק ישיר 

'שבוע' יכול להיות גם שבע שנים. 'שלט' הוא שיכול היה לקרוא את המשפט שרצה בספר בעזרת מילון. לגבי "כל המפרשים" כבר כתב בספר העיקרים ש'כל' יכול להיות גם מיעוט קטן (וממילא לא ברור מה זה אומר "כל המפרשים").

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2016 13:42 לינק ישיר 

אכן כתבה רדודה ומשעממת... אחת הסיבות שרכשתי את העיתון הייתה הכתבה הזו שהתגלתה כאכזבה. ניסיון נואל לנרמל את הרב נדל ורק לפרסם את משנתו בעניין יציאה לעבודה (אם כי בצורה שהוא הוצג הרי הוא בטל ברוב שאר הגדוילים החולקים עליו, לא?).
אגב הציטוט עם הרבנית קנייבסקי הוא פשוט העתק-הדבק מהכתבה במקו"ר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2016 15:57 לינק ישיר 

משום ספר ללימוד שפה אי-אפשר להגיע לשליטה בשפה, אלא רק לידיעה כללית חלקית שטחית של השפה. אפילו גאונים פנומנלים שלמדו שפה חדשה תוך כמה שבועות ע"י שינון מילונים ואנציקלופדיות, בקיאותם בשפה לא היתה אמתית אלא מלאכותית. בד"כ על מנת להגיע לשליטה מלאה בשפה נדרשות עשרות שנים של לימוד, דיבור, קריאה וכתיבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2016 02:02 לינק ישיר 

לסבר את האוזן:

בלשון האנגלית יש כמליון מלים, ועל מנת לשלוט בה נדרש להבין לפחות 20,000 מלים בסיסיות על כל המשמעויות והדקויות של כל מלה ואיך להשתמש בה נכון במשפט. במילון של סמואל ג'ונסון ללשון האנגלית יש 40,000 מלים ו-114,000 ציטוטים ממיטב הספרות האנגלית המדגימים את הוראות המלים. אם נניח שעל מנת ללמוד 20,000 מלים בסיסיות כראוי, די להבין 57,000 ציטוטים, הרי שבשבוע לימודים, בו מדי יום לומדים במשך 16 שעות, יש 7 שניות ללימוד כל ציטוט, והרי רק זמן הקריאה הממוצע של כל ציטוט ע"י מי שכבר שולט בשפה נמשך יותר שניות, וזאת עוד בלי לספור את זמן ההבנה הנדרש ללומד שפה חדשה לפענח ציטוט שקרא - זמן שיכול להימשך מכמה דקות עד כמה שעות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2016 09:13 לינק ישיר 

למה הרב נדל לא היה יכול את מה ששושני כן היה יכול.........

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2016 12:43 לינק ישיר 

מר שושני היה פוליגלוט. אינני יודע אם לרב נדל היו כאלה כישורים. בכל אופן, בד"כ פוליגלוטיזם זו רק שליטה שטחית בכל שפה המבוססת על שמיעה טובה, הבנה מהירה וזכרון פנומנלי. מעט מאד אנשים באמת מגיעים לשליטה מלאה בשפה. בלשון האנגלית שלטו ספנסר, שקספיר, סמואל ג'ונסון, מילטון ואולי גם וורדסוורת'. בצרפת רק לה פונטיין וויקטור הוגו נחשבים ככאלה שהגיעו לשליטה מלאה בלשון הצרפתית. האם מי שלמד לשון אנגלית במשך שבוע או כמה חודשים מסוגל להבין כראוי שקספיר או מילטון? האם מי שלמד לשון צרפתית במשך שבוע או כמה חודשים יכול לכתוב חיבור בלשון הצרפתית הנכון דקדוקית מבלי להיעזר בספרי דקדוק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2016 14:26 לינק ישיר 

אגב, על מנת לדעת לשון כראוי נדרש ללמוד בהדרגה אך ורק את מקורותיה מגיל ילדות. חז"ל ידעו זאת ועל-כן הורו: בן חמש למקרא, בן עשר למשנה, בן חמש-עשרה לגמרא, וכו'. אולם אם מבלבלים את ילדי ישראל בלימוד שפות זרות, כגון אנגלית או ארמית, או מסתמכים רק על לימוד טבעי של הלשון תוך הזנחת המקורות, אזי לדאבוננו ידיעתם את הלשון העברית רחוקה מלהיות טובה. ואף ספר ללימוד לשון איננו תחליף ללימוד שפה בדרך ישרה וברורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2016 17:39 לינק ישיר 

אליקים,
לפי זה אני למדתי את כל הש"ס עם רוב המפרשים.
היינו שבמהלך לימודי יצא לי להיעזר ולעיין ברוב רבותינו המפרשים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2016 23:50 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2016 23:51 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2016 23:52 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עיתון משפחה - כתבה על הרב נדל. פסח תשע"ו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext