בית פורומים עצור כאן חושבים

רוב מוחלט של החוזרים בשאלה - מסיבות רגשיות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/5/2016 10:55 לינק ישיר 
רוב מוחלט של החוזרים בשאלה - מסיבות רגשיות

.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2016 10:55 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2016 10:58 לינק ישיר 

וכאן נמצא המיעוט האקסלוסיבי

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 09/05/2016 10:57:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2016 11:09 לינק ישיר 

הכתבה- הכאילו מחקר - מעידה על הרדידות והשטחיות האמריקאית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2016 11:16 לינק ישיר 

ירוחם
מה נראה לך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2016 11:28 לינק ישיר 

נראה לי -כי יוסיף דעת יוסיף שאלה. ככל שהאדם נחשף יותר לשקרים הקדושים, ולאמיתות  הלא נכונות, .יש לו הרבה יותר שאלות מתשובות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2016 12:28 לינק ישיר 

גם רוב הנשארים זה מסיבות רגשיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2016 12:49 לינק ישיר 

סמיתי
נראה לי שפספסת את הנקודה. הנקודה היא שרוב החוזרים בשאלה מאמינים באלוקים. המצב המקביל הוא שרוב הנשארים לא יאמינו באלוקים וזה כמובן לא המצב.
אפשר לדון על הסיבות לאמונות, ולהגיד שהאמונות של כולם (חוץ ממני כמובן) הן רגשיות, אבל זה נושא אחר לחלוטין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2016 13:21 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
הכתבה- הכאילו מחקר - מעידה על הרדידות והשטחיות האמריקאית.

כשאני קוראת את העיתונות הישראלית אני מגלה עמקות והבנה חדה, תוך חיפוש האמת והשלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2016 13:36 לינק ישיר 

אולי אפתיע את חלקכם, אבל הנשירה המוחצת נמצאת אצל בעלי בעיות - קשב וריכוז, דיסלקציה, ושאר לקויי למידה במישורים שונים אפילו בעיות כדיסגרפיה, שבשורה התחתונה פוגעת ביכולת התלמיד להשתלב בכיתה, ויוצרת חיכוך בין התלמיד למורים, ובין הילד להוריו. עד לפיצוץ בגיל 14-16
רוב בעיות הנשירה ניתנות למניעה, במידה וההורים יזהו את הבעיה באזור כיתה ד-ה, ויגלו פתיחות וסובלנות לטיפול, ובכך יאפשרו לילד להשתלב, להיות מרוצה מעצמו, והכי חשוב להימנע מחיכוך עם המערכת המחנכת (קרי - הורים ומורים).  
הוכח מעל לכל ספק, כי תלמיד ללא בעיות מקצועיות, אפילו כשהוא לא אוהב ללמוד, בגדול מיישר קו עם המערכת, וצולח אותו עד לחתונה, גם הנשירה הסמויה של בנים ובנות שמסוגלים לחצות את כל הקווים, בסופו של דבר יישרו קו עם חתונתם, מי צדיק יותר ומי פחות.

הנושרים, שפורקים מעליהם עול, באופן חד משמעי אינם מסוגלים לתפקד בכיתה ללא עזרה מקצועית (לא תמיד עין רגילה יכולה לזהות את סוגי הבעיות), הדברים שאני כותבת בדוקים לא מחקרית אלא מציאותית באופן חד משמעי בשטח המעשה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2016 13:42 לינק ישיר 

שרה
אני מכיר גם נושרים אחרי הפתרון האולטמטיבי, חתונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2016 14:48 לינק ישיר 

יש3 כתב:
סמיתי
נראה לי שפספסת את הנקודה. הנקודה היא שרוב החוזרים בשאלה מאמינים באלוקים. המצב המקביל הוא שרוב הנשארים לא יאמינו באלוקים וזה כמובן לא המצב.
אפשר לדון על הסיבות לאמונות, ולהגיד שהאמונות של כולם (חוץ ממני כמובן) הן רגשיות, אבל זה נושא אחר לחלוטין.
נדמה לי שגם אתה פספסת את הנקודה, השאלה היא אם רוב הנשארים נשארים בגלל שהם מאמינים באלוקים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2016 15:01 לינק ישיר 

לא נראה לי כי האמונה באלוקים משחק תפקיד  
במקרה של היוצאים או הנשארים. האמונה באלוקים כמעט ולא מעסיק אותם .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2016 15:44 לינק ישיר 

נושא סבוך להפליא ומשתנה מאדם לאדם. אפילו אותו האדם מסביר לעצמו את התהליך באופנים שונים בזמנים שונים. גם אם הייתי יכול לבצע סקר בין חוזרים בשאלה או אפילו לראיין כל אחד לעומק לא בטוח שהייתי מזהה סיבות מוגדרות. מה ששרה אומרת נראה לי בר בדיקה כי ניתן לבחון ליקויי למידה אצל חוזרים בשאלה וזה יתמוך בהשערה שהעלתה. גם הרצון לברר את הגורמים העיקריים לחזרה בתשובה ייתקל באותה חומה של עמימות אנושית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2016 18:26 לינק ישיר 

אנונימי
אחזור כדי להבהיר.
העניין בכתבה הוא שלמרות ההנחה הרווחת שהשאלה אם אדם דתי או לא תלויה באמונה שלו, הרי שלמעשה אנשים מפסיקים להיות דתיים אף שאין שינוי באמונה שלהם. אני לא חושב שיש תופעה הפוכה של חילוניים החוזרים בתשובה אף שאינם מאמינים בקיומו של אלוקים.
השאלה שסמיתי העלה, האם אנשים ממשיכים להיות דתיים בגלל אמונה או בגלל סיבות אחרות, אינה דומה כלל לעניין הנדון בכתבה. אם כבר אני כותב, אז לא רק אחזור על עצמי: השאלה למה מצב ממשיך להתקיים היא שאלה משונה מאוד. המצב ממשיך להתקיים כנראה בגלל שאין שינויים בגורמים. השאלה שצריך לשאול היא מה גורם לשינוי, וזה בדיוק מה שנעשה בכתבה, אמנם באופן חלקי. אם סמיתי מעוניין בשאלה מה משפיע יותר על דתיות, אמונה או יחס לחברה הדתית, הרי שהוא צריך לשאול כמה אנשים נשארים דתיים אף שאיבדו את האמונה וכמה נשארים דתיים אם היחס שלהם הפך לשלילי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2016 20:43 לינק ישיר 

הטענה של הכותבת מופרכת לחלוטין .

הפן הרגשי  הוא אולי הקש ששובר את גב הגמל אבל המשקל העיקרי ששובר את גב הגמל הוא אבדן אמונה. שהרי מי שמאמין באמת -שום משבר אישי /רגשי  לא ידחף אותו לעזוב את הדת .זה פשוט יותר מידי מפחיד.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רוב מוחלט של החוזרים בשאלה - מסיבות רגשיות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext