בית פורומים עצור כאן חושבים

תקוע בגלל מאה שקלים - בחינה ביקורתית זהירה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/11/2016 17:41 לינק ישיר 
תקוע בגלל מאה שקלים - בחינה ביקורתית זהירה

במסגרת הפינה שלנו, "בדוק את הסיפור", אנו מעלים הפעם את הסיפור שמסופר על רוח מת שנתקעה לפני השמים בגלל חוב.

תחילה: הסיפור. זו הגרסה שמופיעה בערוץ 7, ויש רגלים לשער שכל המפרסמים מעתיקים זה מזה. הסיפור לוקה בבירור בחסר, כפי שאשתדל להראות לקמן. אבל זה מה שיש.

וזו הגרסה הקיימת:

עובדי רדיו 'קול ברמה' הגיעו היום (שני) עם מנכ"ל הרדיו אריאל דרעי לניחום אבלים בביתו של הרב דוד גרוסמן במגדל העמק.

במהלך הביקור סיפר הרב גרוסמן: "הגיס שלי, הגאון הרב נפתלי נוסבאום גאון ידוע בירושלים, דיין, מתקשר אלי אתמול בלילה ומספר לי שהוא נותן שיעור כל לילה דף היומי בבית הכנסת אור הצפון בירושלים".

הרב גרוסמן המשיך וסיפר: "הוא יצא מבית הכנסת אתמול והוא שומע אדם עומד וצועק מה אני יכול לעשות שאני לא יכול להשיג את הרב גרוסמן. אז הוא שאל אותו מה אתה רוצה מהרב גרוסמן. אז הוא אומר לו תשמע אני לומד בישיבת המקובלים והרב עדיה קרא לי היום ואמר לי תחפש את הרב גרוסמן ותגיד לו שבאה אלי נשמה היום ואמר ששמו יוסף גרוסמן שהוא אח של הרב גרוסמן והוא לא יכול לעבור את השבעה רקיעים בגלל שהוא חייב 100 שקל לרב דוד אוחיון ממגדל העמק".

"הגיס שלי התרגש מאוד חיפש אותי ונתן לי את האברך הזה, והאברך הזה סיפר לי את הסיפור הזה. התקשרתי לרב דוד אוחיון וסיפרתי לו את הסיפור. אז הוא אומר לי: נתתי לו כמה פעמים אבל לא התכוונתי שיחזיר לי. לא עוברת חצי שעה הרב אוחיון מגיע לכאן בריצה ואומר לי אישתי הזכירה לי שבפעם האחרונה שנתתי לו כסף אמרתי לו אבל תזכור להחזיר לי", סיים את הסיפור.

הרב גרוסמן הדגיש: "בזמן הסתר פנים כזה שאנו חיים שעל הדור שלנו נאמר אנוכי הסתר אסתיר את פני בעת ההיא, ה' מגלה לנו מסר משמיים שיש דין ויש חשבון ובגלל 100 שקל שאני חייב למישהו אני לא יכול לעבור את שבעת הרקיעים".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2016 17:42 לינק ישיר 

עובדי רדיו 'קול ברמה' הגיעו היום (שני) עם מנכ"ל הרדיו אריאל דרעי לניחום אבלים בביתו של הרב דוד גרוסמן במגדל העמק.

במהלך הביקור סיפר הרב גרוסמן

האם הסיפור של הרב גרוסמן סופר בפעם הראשונה כאשר הגיעו אנשי הרדיו? האם יש קשר לבין האירוע שהסיפור סופר אז לבין היותם אנשי רדיו? האם הרב גרוסמן התעורר מעצמו לספרו?

מי רשם את המילים של הרב גרוסמן? האם יש לפנינו תמליל מדוייק, מילה במילה, של דבריו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2016 17:51 לינק ישיר 

"הגיס שלי, הגאון הרב נפתלי נוסבאום גאון ידוע בירושלים, דיין, מתקשר אלי אתמול בלילה ומספר לי שהוא נותן שיעור כל לילה דף היומי בבית הכנסת אור הצפון בירושלים".

הרב גרוסמן המשיך וסיפר: "הוא יצא מבית הכנסת אתמול והוא שומע אדם עומד וצועק מה אני יכול לעשות שאני לא יכול להשיג את הרב גרוסמן

הסיפור מתחיל עם הרב נפתלי נוסבאום, שנדמה לי שגם אני שמעתי את שמו. נראה שמדובר ברב מוכר וידוע. זה הופך את הסיפור לאמין יותר כיון שיש כאן אדם שנחשב לאמין ולא, נניח, ממציא סיפורים. כמובן, זה שהדברים מיוחסים לרב נוסבאום עדיין לא אומר שהוא באמת סיפר אותם או שזה קרה לו, אבל לפחות יש עם מי לדבר ואצל מי לבדוק.

הרב נוסבאום יוצא מבית הכנסת. לא ידוע לנו באיזו שעה מסתיים השיעור שלו. כיון שהשיעור אמור להינתן בלילה, אני מניח שאפשר לשער שהשעה היתה לפחות עשר. כלומר, השיעור מתחיל כנראה בתשע (או יותר מאוחר כי תשע זה "ערב", לפחות בשפה בני ברקית). שעה שיעור מביא אותנו לעשר בלילה.

ואז, פלאי פלאים, מישהו עומד מחוץ לבית הכנסת וצועק:

"מה אני יכול לעשות שאני לא יכול להשיג את הרב גרוסמן"

כמה תמיהות. נניח שאני מחפש את הרב גרוסמן. נניח שאני יודע שהוא ממגדל העמק. נניח שיש לי הודעה חשובה מאד עבורו שהיא חסד גדול למישהו. נניח שמישהו, רב גדול וחשוב בעיני ואולי מורי ורבי, הטיל עלי להעביר את ההודעה, האם אעמוד באיזה מקום בירושלים ואצעק?

מדוע שלא אסע למגדל העמק? אם זה באמת חשוב?

או שאנסה לאתר את מספר הטלפון שלו?

ואם ידוע לי מיהו הרב גרוסמן, ושגיסו מלמד שיעור כאן בבית הכנסת זה וזה, האם לא אחכה שהוא יצא ואגש אליו? מדוע לצעוק?

ואם אני רוצה את תשומת ליבו, האם זו הצעקה הנאותה?

הקטע הזה בסיפור מעורר אם כן תמיהות רבות. אני מסכם:

א. האם ידע הצועק איזה רב גרוסמן דרוש לו?
ב. אם הוא לא ידע, מדוע הגיע לאותו מקום ובאותו זמן?
ג. אם כן ידע, האם ידע גם שמגיד השיעור הוא גיסו של הרב גרוסמן?
ד. מדוע לא ניגש אליו בצנעה ובדרך ארץ?
ה. מדוע הוא צעק?
ו. מדוע הוא צעק את המילים המוזרות האלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2016 17:54 לינק ישיר 

אז הוא שאל אותו מה אתה רוצה מהרב גרוסמן. אז הוא אומר לו תשמע אני לומד בישיבת המקובלים והרב עדיה קרא לי היום ואמר לי תחפש את הרב גרוסמן

האם באמת הדו שיח שלהם היה כל כך קצר? או שמא זה תקציר משיחה קצת יותר ארוכה? אם כן, וזה סביר, מי היה זה שתיקצר: הרב נוסבאום, הרב גרוסמן, המדווח מהרדיו?

הבעיה בתיקצורים היא שעלולים להישמט פרטים משמעותיים.

מה מספר האיש הצועק על עצמו? שהוא מהישיבה של "המקובלים". ויש שם הרב עדיה, שהוא כנראה חשוב מאד. והרב עדיה הטיל על השליח משימה חשובה.

מדוע הרב עדיה לא הלך בעצמו? אולי הוא זקן מדי? מדוע הרב עדיה לא הזמין אליו את הרב נוסבאום? מדוע הוא לא נסע עד הרב גרוסמן כדי למסור לו אישית? הרי זה מסר עבורו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2016 17:56 לינק ישיר 

לרב עדיה יש מידע מדהים:

ותגיד לו שבאה אלי נשמה היום ואמר ששמו יוסף גרוסמן שהוא אח של הרב גרוסמן והוא לא יכול לעבור את השבעה רקיעים בגלל שהוא חייב 100 שקל לרב דוד אוחיון ממגדל העמק".

היה מאד מעניין לשמוע כיצד נשמה באה אל הרב עדיה. בחלום? בהקיץ?
איך נראית נשמה? איך היא מדברת? האם יש לה קול? האם אפשר להקליט אותו? האם מי שעומד בצד גם כן ישמע אותו?
כמה זמן לוקחת השיחה?
האם יש עוד מקרים בהם באו נשמות אל הרב עדיה?
מדוע הנשמה הגיעה דווקא אל הרב עדיה בירושלים ולא פנתה ישר לאחיה במגדל העמק, שם הרב גרוסמן הוא רב?

יש תשובה די פשוטה לכל השאלות האלו והיא שלרב עדיה יש מעמד מיוחד במינו. כוחות על, חשיבות בשמים, איזה שהוא מעמד שמאפשר לו לשוחח עם נשמות ולנשמות לשוחח איתו.

אין לנו היכרות עם העולם של הנשמות ולכן יש מידע מועט מדי מכדי להעלות ניחושים כיצד נשמת האח הזקוק לעזרה פילסה את דרכה דווקא לירושלים ודווקא אל הרב עדיה. אבל זה הסיפור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2016 18:02 לינק ישיר 

ואמר ששמו יוסף גרוסמן שהוא אח של הרב גרוסמן והוא לא יכול לעבור את השבעה רקיעים בגלל שהוא חייב 100 שקל לרב דוד אוחיון ממגדל העמק".

הנשמה מזדהה כנשמתו של יוסף גרוסמן. מדוע הוא מזכיר את אחיו, הרב גרוסמן של מגדל העמק (או שמא הנשמה לא הזכירה את הרב גרוסמן ממגדל העמק. ראו לעיל את השאלה אם השליח ידע באיזה רב גרוסמן מדובר. אם זה לא היה ברור, חבל שהנשמה לא ידעה לתת יותר פרטים מזהים ולהקל על השליחות. אבל יתכן שיש מיגבלות על הופעה בעולם הזה אפילו למישהו כמו הרב עדיה. ואולי הנשמה מבולבלת? זה סביר מאד).

הנשמה לא יכולה לעבור שבעה רקיעים. מכאן ניתן להבין על המסלול שעוברת נשמה לאחר המוות. אם היא זוכה, אז היא עולה מעל לשבעה רקיעים.

זה פותח נושא מסועף. מה מחכה לנשמות הטובות בעולם הבא? מהיכן לקוחה ההשקפה הזו אודות המידרג של העולם של הנשמות?

האם יש כאלו שעולים רק לרקיע אחד או יותר? מה קורה למי שנמצא למטה? האם זה הגהנום?

טוב, ברור שהמקום הטוב הוא מעל לשבעת הרקיעים ושהמקום בו נמצאת הנשמה כרגע אינו טוב. או לא מספיק טוב.

עוד משמע מן הסיפור שהנשמה הזו זכה וברה מכל חטא ומכל עוון. העוון היחיד שיש לה, או לפחות העוון היחיד שיש לה בין אדם לחברו, הוא חוב של מאה שקלים!

הלוואי עלי שכל הכשלונות שלי (המזיד והשוגג) היו רק חוב של מאה שקלים... הלוואי על כל ישראל.

נראה שהנשמה הזו היא מיוחדת במינה. נקיה כמעט כמעט לגמרי.

או לפחות כך זה מצטייר לפי הגרסה המיוחסת לרב עדיה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2016 18:09 לינק ישיר 

"הגיס שלי התרגש מאוד חיפש אותי ונתן לי את האברך הזה, והאברך הזה סיפר לי את הסיפור הזה.

הרב נוסבאום קיבל את הדברים כפשוטם, או שהוא סבר שבכל זאת כדאי לקשר עם האברך עם גיסו. ולמה לא. יש סוף סוף שיחה בין השליח של הרב עדיה לבין הרב גרוסמן. כיון שהאברך לא נסע למגדל העמק (אחרת היה נוסע עוד קודם) וכיון שהרב גרוסמן יושב שבעה במגדל העמק, עלינו להסיק שהם שוחחו בטלפון. אולי השיחה והבירור שאחריה הסתיימו בדיוק לפני הביקור של אנשי הרדיו? בדיוק משמים כדי לפרסם שם את הסיפור הזה?

מכאן ממשיך הרב גרוסמן.

התקשרתי לרב דוד אוחיון וסיפרתי לו את הסיפור. אז הוא אומר לי: נתתי לו כמה פעמים אבל לא התכוונתי שיחזיר לי. לא עוברת חצי שעה הרב אוחיון מגיע לכאן בריצה ואומר לי אישתי הזכירה לי שבפעם האחרונה שנתתי לו כסף אמרתי לו אבל תזכור להחזיר לי", סיים את הסיפור.

הרב גרוסמן מכיר את הרב אוחיון. הוא מדבר איתו ונראה שזו שיחת טלפון. הרי לא נאמר שהרב אוחיון בא אליו ובוודאי שבאמצע השבעה לא יצא אליו.
הרב אוחיון מאשר שהוא נהג לתת כספים לאחיו של הרב גרוסמן. החלק הזה בסיפור קצר מאד אבל ניתן להבין ממנו שהאח היה כנראה במצב כספי לא קל לעתים מזומנות. ואולי יש כאן ביקורת (או ביקורת עצמית) של הרב גרוסמן מדוע הוא עצמו לא עזר לאחיו ומדוע האח נזקק לאחרים.

הרב אוחיון מדגיש שהוא מעולם לא ציפה שהאח יחזיר את החוב.

אבל, פתאום מתערבת אשתו של הרב אוחיון ומזכירה לו שבעצם בפעם האחרונה הוא כן ביקש שיחזיר לו את הכסף.
איך האשה ידעה מהשיחה? ובכן, אולי היא הקשיבה לשיחה ואולי הרב אוחיון סיפר לה?

בשלב זה לא ברור מה היה. האם הרב אוחיון מחל על הכסף? האם הרב גרוסמן שילם עבור אחיו?

גם לא ידוע לנו מה קרה לנשמה לאחר מכן. האם הרב עדיה יכול לספק את המידע הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2016 18:20 לינק ישיר 

הרב גרוסמן הדגיש: "בזמן הסתר פנים כזה שאנו חיים שעל הדור שלנו נאמר אנוכי הסתר אסתיר את פני בעת ההיא, ה' מגלה לנו מסר משמיים שיש דין ויש חשבון ובגלל 100 שקל שאני חייב למישהו אני לא יכול לעבור את שבעת הרקיעים".

זה כל הסיפור שיש בידנו. עכשו יש רק את המסר שהוא מבקש להעביר דרך השומעים מהרדיו:

יש הסתר פנים. המונח הזה מופיע בגמרא והוא משמש כאן כדי לציין שזו תקופה שבה מתרחשים אירועים לא טבעיים אבל רק בהחבא. דומה שזה לא השימוש הלשוני של התלמוד בביטוי הזה. אבל הדברים צריכים בדיקה רחבה יותר.

כפי שהדברים נאמרים כאן, יש כאן תיאוריה מורכבת ובעלת חשיבות. לאמור: בעצם דברים כאלו אמורים לקרות כל הזמן בעולם שבו לא מספיקים להחזיר חובות או גרוע מזה. אבל הדברים האלו נעלמים. אילו זו היתה תקופה לא כמו היום, לא של הסתר פנים, היינו רואים ושומעים על מקרים כאלו לעתים הרבה יותר קרובות. אבל בגלל שעכשו "הסתר פנים" אי אפשר לזכות לדעת עליהם אלא בזכות בודדים כמו הרבנים של ישיבת המקובלים.

גישה כזו מאפיינת כבר את המחבר הראשון של שבחי הבעשט, שמסביר כי הוא כותב את סיפורי הבעשט כדי להראות שיש אירועים חריגים וניסיים.

יש להבין מדברי הרב גרוסמן שהסיפור לא היה יוצא החוצה לעולם, אולי אפילו האח היה מפסיד את ההזדמנות לשבעה רקיעים (אם אין לזה פתרון אחר) אילולא ההתחשבות של אלוקים בכך שצריך בכל זאת לתת הצצה לחשבונות שמים הנסתרים.

מצד שני, נראה מדבריו שאילולא הסיפור הזה לא היה נראה שיש "דין וחשבון". וזה תמוה מאד! גם להניח שזה מה שנקרא "דין וחשבון" בשמים וגם שבלי הסיפור הזה לא היו סבורים כך.

אני יכול להעיד שאני מאמין שיש דין ויש חשבון אבל הסיפור הזה אינו מאשר זאת בעיני אלא רק מגחיך את הרעיון...

יש לבאר את הנקודה הזו. האם מה שקרה כאן, לכאורה, זו דוגמא של דין ודיין? איזו תפיסה של שכר ועונש יש כאן?

האם על המאמין מעתה לכלול באמונותיו לגבי שכר ועונש שהם כוללים שבעה רקיעים והמעבר בהם?

האם האופן שבו הסיפור הזה יוצא החוצה, דרך הרב עדיה, התלמיד הצועק, הרב נוסבאום, הרב גרוסמן, הרב אוחיון ואשתו ונציגי הרדיו שנותרו בעילום שם, האם זה האופן שבו ה' מפרסם את השגחתו בעולם?

האם לא היו דרכים יותר מוצלחות, באמת, להשיג זאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2016 18:27 לינק ישיר 

עד כאן ניתוח של חלקי הסיפור עם השאלות המתעוררות. עכשו אני מסכם את הדברים בקיצור כפי שהם עולים ומציע איך אפשר להתייחס אליהם.

מעשה ברב עדיה מישיבת המקובלים ששוחח עם נשמה של אחיו של הרב גרוסמן ממגדל העמק, שהתלונן שהוא תקוע לפני שבעת הרקיעים בגלל חוב. הרב עדיה שלח את תלמידו לצעוק ליד שיעור של גיסו של הרב גרוסמן. הגיס שוחח עם התלמיד. קיבל את המידע, העביר לרב גרוסמן. הרב גרוסמן פנה למלוה שנשאר בלי פרעון, והענין סודר.

איך עלינו להתייחס למעשה הזה?

אפשרות אחת היא להניח שהסיפור אמיתי מכל וכל. כלומר, הנשמה באמת התגלתה לרב עדיה ויש כזה אדם במוסד שנקרא "ישיבת המקובלים". והנשמה באמת עברה מה שעברה. והכל כפי שסופר בדייקנות.

מה זה אומר על הגמול בעולם הבא? מה זה אומר על מטרות גילוי הסיפור המוזר בדור חשדני וחסר אמונה כדורנו?

אפשרות שניה היא להניח שהרב עדיה באמת האמין שהוא מדבר עם נשמה. אבל של מי הנשמה? האם יש הסבר אחר לחויה שהוא מדווח עליה? הסבר על טבעי, כגון שאיזה שד רצה לשים לצחוק את הרב עדיה? או הסבר טבעי, שהרב עדיה, כמו מקובלים מפורסמים אחרים, סובל מתופעות של חויות דמיוניות?

האם הסיפור על הרב אוחיון וההלוואה הוא אמיתי? אם כן, איך ידע מזה הרב עדיה?

יש כאן שוב כמה אפשרויות.

1. הרב עדיה הוא מקובל אלוקי מופלא, ולכן הנשמה פנתה אליו.

2. הרב עדיה הוא קרבן מועדף של הסטרא אחרא שמזין אותו בסיפורים אמיתיים כביכול כדי לבזות את שם ההשגחה בעולם.

3. הרב עדיה ידע על הסיפור דרך הרב אוחיון והוא נוהג להמציא המצאות כאלו על סמך מידע שמתלקט אצלו מכל מיני מקומות.

4. הרב עדיה פיקח מאד ומקשר בין פירורי מידע שמגיעים אליו כמו סיפורי הלואה של פלוני ומותו בטרם עת, אבל החיבור של הפרטים לידי תלונה על גורל הנשמה אינם תולדה של רמאות מתוחכמת אלא הונאה עצמית כאשר הוא מדמה שנשמה מספרת לו את הסיפור הזה והוא אומר את הדברים בתום לב.

יש גם אפשרות נוספת.

5. מישהו המציא את הסיפור הזה. היכן החוליה שבה הסיפור נולד? ובכן, צריך לבדוק את השרשרת. הרב עדיה. השליח. הרב נוסבאום. הרב גרוסמן. מישהו יכול להגיע ולתשאל אותם?

עד כאן הניתוח שלי שכל כולו השערות. האם ניתן להשלים את הפרטים ולספק מידע בדוק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2016 18:42 לינק ישיר 

לינק לערוץ 7

"לא יכול לעבור את שבעת הרקיעים"

האזינו: הרב דוד גרוסמן היושב שבעה על אחיו, מספר על ההתגלות של אחיו לאחר פטירתו להחזרת חוב של 100 ש"ח.

יש שם כנראה הקלטה. זה אומר שהסיפור ממש מסופר בידי הרב גרוסמן. כלומר, זו לא המצאה שמישהו המציא כאילו הוא סיפר את זה. הוא באמת סיפר את זה.

אילו סבתא היתה מרשה לי ללחוץ על לינקים, ואילו היה לי זמן להקשיב לסיפורים כאלו, הייתי יכול להשקיע בבירור ראשוני של הנתונים של המחקר האנתרופולוגי המתבקש.

אבל אני מוכן לקבל עדות של כל חבר פורום שיעיד שהקשיב והתמליל שמופיע בערוץ 7 הוא מדוייק ממה שנאמר בהקלטה.

עדיין קשה לי להבין: אילו הייתי שם, הייתי שואל כמה שאלות נוספות את הרב גרוסמן. אבל אולי לידי לא היו מספרים כאלו סיפורים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2016 19:00 לינק ישיר 

"ואילו היה לי זמן להקשיב לסיפורים כאלו"
אני דווקא התרשמתי שהיה לך ממש משעמם בשעה האחרונה, וזה רק שתי דקות וחצי... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2016 19:09 לינק ישיר 

יש

תודה על התוכחה. אכן צריך לדעת לנצל זמן. גם על זה יש דין וחשבון.

אמנם מה שאני כותב אינו מחמת שיעמום, אלא משום שאני מאמין שזה דבר חשוב:

גם לבדוק סיפורים מוזרים. להסביר מדוע הם מוזרים. להראות שהם אינם בהכרח גילוי של השגחה אלא טעות והיכן הטעות.

וגם ללמד על ידי דוגמא כזו איך להתייחס לסיפורים כאלו.

יש חוסר פרופורציה בין דבר בעייתי, כמו הסיפור הזה בעיני, לבין האופן שבו אפשר להדגים מדוע זה בעייתי. לספר סיפור כזה לוקח באמת כמה דקות. לדון בו - לוקח הרבה יותר.

אולי אפשר לעשות זאת ביתר קיצור. לצערי איני מוכשר עד כדי כך. או לפחות לנסות לתקצר יותר את הביקורת היה מחייב להשקיע עוד יותר זמן. (אם כי זה היה בוודאי לטובת הקוראים חסרי הסבלנות שרוצים ישר את המסקנות איך רואים שזה מעורר שאלות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2016 20:59 לינק ישיר 

מיימוני
אני יודע שאתה לא עושה את זה כי משעמם לך (מסתובבות גם עדויות בפורום שאתה אדם עסוק). ניסיתי לומר, באופן עקיף, שלדעתי זה בזבוז זמן. אני יודע שלדעתך לא וזו לא פעם ראשונה שאתה עושה את זה., אבל זה חלק מהעניין - לעשות זאת פעם אחת יכול ללמד אנשים כיצד לגשת (לדעתך) לסיפורים כאלה. בנוסף, לא ברור לי עד כמה זה ילמד מישהו בפורום הזה; אולי דווקא הפורום שיש לומר את שמו הוא מקום מתאים יותר ל'הפצות'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2016 15:56 לינק ישיר 

מיימוני, אילו הייתי מספר לך סיפור זהה, רק שהוא אירע עם (להבדיל) הבישוף הקתולי מכנסיית הקבר, ומאשש ח"ו את עיקרי עבודה זרה שלהם. האם היית טורח להפריך אותו באופן דומה?
וכך גם למאמינים לסיפור, האם סיפור זהה שמגיע ממחוזות הנצרות או האיסלם, היה גורם לכם לתהות על אמונתכם הנוכחית?
במידה ולא, סימן הוא שאין אתם מאמינים / מתייחסים לסיפור, אלא לאמונה שמאחוריו, שלה אתם חוששים. ואם כך, מיותר לטרוח להפריך את הסיפור, כי אם האמונה נכונה, אין היא זקוקה לחיזוקי סיפורים, ואם איננה, הרי לא תחושו לסיפור.

תוקן על ידי איה_האמת ב- 09/11/2016 15:56:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2016 18:19 לינק ישיר 

מה שהכי מטריד זו העובדה שאין דין צדק. בגלל 30$מפסידים את כל הקופה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2016 19:08 לינק ישיר 

איה

אילו הייתי נוצרי החרד לטוהר אמונתו, הייתי כותב מאמר כזה נגד המספרים כזה סיפור.

מלבד זה, שים לב שלא שללתי שזה לא נכון. רק הקשיתי קושיות מתבקשות...

תלמיד

האם לא למדנו שגזל מקטרג בראש? שאפילו ת"ח שעבר עבירה ביום יש להניח שעשה תשובה עד הלילה, אבל צריך לדעת שהוא החזיר גזל אם גזל.

תיקון * תיקון * תיקון

לפי מה שראיתי אחר כך, שמו של המקובל הוא הרב הדאיה. שגיאות מי יבין.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תקוע בגלל מאה שקלים - בחינה ביקורתית זהירה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext