בית פורומים עצור כאן חושבים

מה זו הוכחה? הקשר היהודי הצועני כמשל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/12/2017 21:54 לינק ישיר 
מה זו הוכחה? הקשר היהודי הצועני כמשל

זה התחיל ברוטר, או בטמקא, או אצל מישהו שמצא יהודים שאפילו לא ידעו שהם יהודים.

זה מגוחך? נוגע ללב? אולי גם מסוכן. לא רק בגלל שאם הוא טועה זה עלול להביא לארץ ואולי לתוך עם ישראל גויים. אלא בגלל שיטת ההנמקה שלו.

ראוי לציין: דברי כאן מבוססים על כתבה בטמק"א, אחד המקומות האחרונים שאפשר להסתמך עליהם מכל בחינה אפשרית (גילוי נאות: הכותב ציוני ימני ולכן נמצא בצד השני של מה שלא יהיה מטמקא).

אחרי ההקדמות, קדימה.

זה הסיפור נוסח רוטר.

http://rotter.net/forum/scoops1/439826.shtml?utm_source=rotter.net&utm_medium=newsticker

אני רק מדגיש את השורות שנראות לי ראויות לתשומת לב.

הקשר הצועני: ''הצוענים הם צאצאי שבט שמעון''  

בתחילת החודש נוסד בירושלים הפורום היהודי-צועני הראשון. מטרת המארגנים: ליצור קשרים בין הקהילות ולהוכיח שהצוענים הם צאצאי שבט שמעון - ולמעשה יהודים. בינתיים הם מדווחים על אלפי פניות מרחבי העולם, וכמה מאות מגיעים בימים אלה לארץ למפגשים ראשונים.
מאות צוענים מגיעים לישראל בעקבות טענה של ישראלים כי מצאו קשר יהודי-תנ"כי לצוענים. ולא סתם קשר: שמואל אבוקיה מהיישוב כוכב יעקב, ממארגני הכנסים הללו, טוען כי מדובר בלא פחות מצאצאי שבט שמעון האבודים.
גיליתי דברים מאוד מעניינים בנושא הקשר שלהם לעם היהודי. זה היה דבר גדול מאוד, והתחלתי קצת לדבר על זה בפייסבוק ובאינטרנט, וההיענות הייתה עצומה. קיבלתי תגובות רבות, והחלטתי לקדם את זה צעד אחד קדימה ולייסד את הפורום היהודי-צועני".

הצוענים יודעים שהם ממוצא יהודי"
הפורום התכנס לראשונה בתחילת החודש בירושלים. כ-60 צוענים מצרפת הגיעו לארץ לסדרת מפגשים עם אבוקיה וחברים נוספים. הצדדים יצרו סימבול המשלב מגן דוד ואת הגלגל המזוהה עם הקהילה הצוענית
במפגש הציג אבוקיה את מסקנות מחקרו, הגורסות כי הצוענים הם יהודים מצאצאי שבט שמעון. לדבריו, "הצוענים יודעים שהם ממוצא יהודי, אבל אין להם הוכחות. אני מאמין שיחד עם המחקר שלי ודברים שנלמד על הקהילה הצוענית, המסורות שלה ומקורותיה, נוכל לחבר את הדברים".

בהרצאה שנשא לפני המשלחת הצוענית אמר אבוקיה כי המשפט הראשון שמצא הרומז לקשר הצועני הוא בספר בראשית: "וַיֹּאמֶר עֵשָׂו אַצִּיגָה נָּא עִמְּךָ מִן הָעָם אֲשֶׁר אִתִּי". לדבריו, פירושים עמוקים יותר של המשפט ובעיקר של המילה "אציגה", יכולים לרמז לדברים נוספים מלבד הפשט הברור.

"אם יש לנו הוכחות, אנחנו לא יכולים להתעלם"
מאז פרסום הדברים יצרו קשר עם אבוקיה אלפים מחברי הקהילה הצוענית, ומאות מהם מגיעים לארץ בימים אלה למפגשים נוספים. לדבריו, "אני בקשר עם כמה נציגי קהילות צועניות מצרפת, פינלנד, ספרד, רוסיה, ואפילו ארה"ב".

המוטיבציה שלך לחפש קשר יהודי שמעולם לא הוכח?

"אנחנו רואים קשר היסטורי בין העמים. לדוגמה, הנאצים ביקשו להשמיד רק שני עמים - היהודים והצוענים, ויש גם הקשרים היסטוריים נוספים. אני חושב שאם יש לנו הוכחות שמצאנו שבט אבוד, אנחנו לא יכולים להתעלם מזה".

האם יש סמכות רבנית שמאשרת את המחקר שלך?

"אני עובד בימים אלה על וידאו וספר שיציגו את כל ההוכחות ואת המחקר במלואו. אחרי זה נציג אותו לרבנים ולסמכויות הלכתיות".

אני משער שהתשובה שלהם תהיה שלילית.

"ברור שרוב האנשים ינסו להשליך את זה מהם, אבל אני הולך לפי ההיגיון היהודי – רק מה שנראה בלתי אפשרי קורה בסוף, כמו למשל הקמת מדינת ישראל. זה היה חלום שנראה דמיוני, אבל הנה אנחנו פה. כך אני רואה גם את המקרה הזה. ברור שזה תהליך, ואנחנו רק בתחילת הדרך וצריך לעשות את זה בחוכמה ולאט-לאט, אבל אם זאת האמת - בסוף זה יתממש".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5050024,00.html

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2017 22:03 לינק ישיר 

מסכנים שבט שמעון. נשיאם היה שלומיאל,. חלק ונחלה לא היה להם בארץ. כולם היו מלמדי תינוקות . מלמדים. ועכשיו בא המחקר הזה וגמר אותם לגמרי אפילו לסמבטיון הם לא הגיעו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2017 22:05 לינק ישיר 

מה שאיני הולך לעשות למרות שצריך: לברר מה שאפשר על המוצא הצועני. לפי מה שקראתי פעם, זה עם נוודים שבעבר, במשך מאות שנים, הסתובב באירופה, ופרנסתו לא היתה תמיד ממעשי יושר וחסד.

לפי השערה אחת, הם היו בעברם הרחוק מאד בני הקאסטה הנמוכה ביותר של הודו, טמאים שבטמאים, מאסו בגורלם, ויצאו לנדודים שהביאו אותם עד אירופה.

(אני מתעב את הביטוי "מה שבטוח זה אולי").

איני יודע איך בודקים כאלו דברים.

כמובן, אי אפשר לצפות ממאמר בטמקא (אני ממש נגדם, זוכרים) שיהיה ממצה, מדוייק או כל דבר שעומד בקריטריונים המתקרבים לכתיבה מסודרת ובוודאי לא מחקרית מדעית. אפילו בתחום ההיסטוריה, שלשם הטענה הזו שייכת.

אבל בכל זאת, מה יש לבעל הרעיון להציע כנימוקים?

1.

הצוענים יודעים שהם ממוצא יהודי, אבל אין להם הוכחות.

זה שאין הוכחות זה די ברור. אבל מה פירוש המילה "יודעים" במשפט הזה? ובעצם, מי הם הצוענים שיודעים את זה?

2.
אני מאמין שיחד עם המחקר שלי ודברים שנלמד על הקהילה הצוענית, המסורות שלה ומקורותיה, נוכל לחבר את הדברים".

זו הבעת תקוה. אין לי שום דבר נגד תקוה, גם במחקר. אבל צריך להיות ברור שעד שהתקוה התממשה, מספר הראיות כאן ניתן לסיכום מדעי יוצא מהכלל במספר אחד.

אפס.

3.

אמר אבוקיה כי המשפט הראשון שמצא הרומז לקשר הצועני הוא בספר בראשית: "וַיֹּאמֶר עֵשָׂו אַצִּיגָה נָּא עִמְּךָ מִן הָעָם אֲשֶׁר אִתִּי".

אני מודה שלא הבנתי איך מן המשפט ההוא יש קשר לקשר הצועני. אבל ברוטר מישהו כתב שהצוענים מכונים "ציגאני" או משהו כזה (יעויין בטובכם ברוטר שם) וקיבלתי רושם שהבסיס הוא הדמיון במילה הזו.

נראה לי שאם זה האופן שבו יש להבין זאת, אז לא רק שזה סתם מקרה מילולי (וותרו לי בבקשה על הדיון במילה "מקרה" ואם יהודי יכול להשתמש בה...). העם שעשו מציג אינו יהודי ואפילו לא בני יצחק כמו עשו עצמו, הלא כן?

4.

לדבריו, פירושים עמוקים יותר של המשפט ובעיקר של המילה "אציגה", יכולים לרמז לדברים נוספים מלבד הפשט הברור.

אז ככה:

יש פשט ברור.

יש דברים נוספים.

ויש דברים "עמוקים יותר".

איך הוא משתמש במילה "עמוק" מעבר לכך שזה לא כתוב אלא מתווסף מבחוץ באמצעים פרשניים שאולי יש להם הצדקה או לא?

5.

אנחנו רואים קשר היסטורי בין העמים. לדוגמה, הנאצים ביקשו להשמיד רק שני עמים - היהודים והצוענים, ויש גם הקשרים היסטוריים נוספים. אני חושב שאם יש לנו הוכחות שמצאנו שבט אבוד, אנחנו לא יכולים להתעלם מזה".

אני מסכים לסוף. אם מצאנו שבט אבוד, לא ראוי להתעלם. אבל האם מצאנו?

הקביעה כי אם לצוענים ולעם ישראל יש תכונה משותפת, כלומר שניהם נרדפו בידי הנאצים, זה הופך אותו לאותו עם בשורשו - זו טעות לוגית שיש לה שם מפוצץ.

אני מניח שיש כאן משהו יותר מזה. אולי כך:

הנאצים שנאו יהודים אבל לא מסיבות היסטוריות או פסיכולוגיות, אלא מחמת איזו שנאה עתיקה של הרע האונטולוגי לטוב האונטולוגי.

לכן כל מי שהנאצים רדפו גם הוא טוב אונטולוגי.

אין טוב אונטולוגי אלא אחד

לכן כל מי שהנאצים רדפו הוא יהודי.

כיון שהנאצים רדפו והשמידו גם בעלי מום וגם, סליחה על הפגיעה המגזרית, גם חד מיניים (לפי השמועה, איני מומחה כלל להיסטוריה של הנאצים והתקופה) - אז האם גם הם יהודים?

אולי אפשר לשפץ יותר את הטיעון הזה?

האם כדאי להשקיע בזה?

6.

אני הולך לפי ההיגיון היהודי – רק מה שנראה בלתי אפשרי קורה בסוף, כמו למשל הקמת מדינת ישראל. זה היה חלום שנראה דמיוני, אבל הנה אנחנו פה.

אולי המשפט הראשון בציטוט האחרון הוא העיקר.

יש כאן "הגיון יהודי".

אולי הייתי מבקש מן הכותב או העיתונאי שמצטט אותו להוסיף איזו הערה קטנה. מהסוג של "ההגיון היהודי" של בעל הרעיון ושלו בלבד.

שלי - לא.

של עם ישראל - אני סבור שלא.

לגבי הקמת מדינת ישראל נגד כל הסיכויים, אני מסכים שזה נס. אבל איך זה קשור? ובכן, זה לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2017 22:11 לינק ישיר 

עד כאן לגבי המאמר שאני באופן אישי נעלב ממנו. לא הייתי רוצה שייחסו אותי לעם שזה "ההגיון היהודי" שלו.

לא הייתי רוצה שייחסו לי ולעמי את ההגיון הזה.

אבל

הבאתי את הדוגמא הזו מפני שהיא דוגמא. איך אנשים מעלים טיעונים וקופצים למסקנות ועל סמך מה.

איך אמר בשעתו פרופסור מספר ילדים מפורסם:

מה הם מלמדים אותם בבתי הספר האלו?

לא, זה לא פרופסור דמלבדור. שמו היה כמדומה דיגורי (דיגורי קירק לפי גיגול מהיר), והוא לא קשור לסדרת הארי פוטר. הוא מופיע בסדרת הספרים הנפלאה של נרניה.

וגם אני שואל כמוהו:

מה מלמדים אותנו בבתי הספר שלנו?

איזה דגם מציעים המורים, הדרשנים, הרבנים - מלאו את הרשימה - בתור "הוכחה"?

אתם שואלים מה זו הוכחה? יופי. אם יהיה לי זמן אכתוב תקציר.

בינתים ממש לא קשה לחפש "תקפות של טיעון" באינטרנט וכל מה שקשור ללוגיקה. וכל מה שקשור למה שנקרא הוכחה ובאיזה תחום.

בהצלחה!

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2017 22:15 לינק ישיר 

ירוחמ

איקון ירוק.

אחרי שאני בא ומאריך בכתיבה דקדקנית ומעייפת, אתה מביא קצת הומור חיוני. שימחתני!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2017 22:18 לינק ישיר 

עצם הרעיון ליחס אותם לשבט שמעון הוא מוזר. הרי שבט שמעון חי בתוך שבט יהודה ולכן איננו מעשרת השבטים, ואין שום סיבה למצוא אותו מחוץ לשאר שבט יהודה (ובנימין. ולוי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2017 12:50 לינק ישיר 

לאורך ההיסטוריה, חיפשו וגם "מצאו" את עשרת השבטים במקומות אף יותר לא צפויים - כדוגמת ר' מנשה בן ישראל שזיהה אותם עם האינדיאנים של דרום אמריקה! (האם האימפריה האשורית ארגנה עבור עשרת השבטים, רכבת אווירית מישראל לאמריקה הרחוקה?)

השאלה המתבקשת היא, מה הסיבה לעניין, ולעתים אף האובססיה, סביב אותם עשרת השבטים שכבר יותר מ2500 שנה אינם איתנו, וסוחף אליו גם אנשים רצינים כרבי מנשה בין ישראל הנזכר.

לעניות דעתי יש לדבר מספר מניעים מסוגים שונים : פסיכולוגים\סוצליולוגיים, הלכתיים וכמובן ו"קרוב הגאולה".

הלב והדמיון נוטים אחר אגדות פלאיות על אנשים רחוקים בארצות רחוקות. בפרט יהודים בגלות ש"בזמן הזה דוויים דחופים סחופים ומטורפין ויסורין באין עליהם" (מה שאומרים למי שבא להתגייר), ומהווה ניגוד לעשרת השבטים, שמתוארים על ידי אלדד הדני כך: "ויש להם שופט עבדון שמו, ודנין בארבע מיתות בית דין ויושבים באהלים ונוסעים וחונים ממקום למקום, ונלחמים עם שבעת מלכי כוש, ומהלך ארצם שבעה חדשים, אבל חמשה מאותם המלכים סובבים אותם מאחוריהם ומשני צדיהם ונלחמים עמם בכל עת, ומי שהוא רך לבב נותנים אותו לנחלת ה'...וכל איש זרוע מהם נותנים אותו לחלק המלחמה, ואינם זזין ממלאכתם" . עשרת השבטים הם נחמה ותקווה וגם סוג של האני-האחר ליהודים הנרדפים והמושפלים באותם ימים. המקבילה הנוצרית לכך, היא אגדת הכומר ג'ון הצדיק והחכם ששולט על ממלכה נוצרית עשירה ומשגשגת באפריקה הרחוקה. האגדה הזאת הייתה פופולרית מאוד בעבר, ואף הייתה אחד מהמניעים למגלי הארצות באותם הימים, כדוגמת כריסטופר קולומבוס, וסקו דה גמה ופרדיננד מגלן. אף על גב שהנוצרים כמובן לא היו מיעוט נרדף באירופה, הם עדיין נאלצו להתמודד עם מלחמות, עוני, דיכוי ורשע, כך שיכלו למצוא את האלטר-אגו שלהם באפריקה הרחוקה.

למרות שאת תיאור אורח חייהם של השבטים האבודים, עיצב הדמיון והשאיפות הכמוסות, המניעים לגילויים היו גם מעשיים למדי. בחשוון תקצ"א שלחה הקהילה האשכנזית בירושלים, שנוסדה על ידי תלמידי הגר"א בראשות ר' ישראל משקלוב, מכתב שחתום על ידי רבניה ויועד לעשרת השבטים, וניתן ביד השליח ר' ברוך מפינסק. בתמימות מקסימה הם גם ציידו את רבי ברוך בספרי קודש שמן הסתם לא הגיעו אל עשרת השבטים, וכן בסיפורים אודות הגר"א ובחיבוריו.

השליח יצא לדרך, נדד ברחבי המזרח התיכון, ואף לתימן הגיע, שבה נרצח על ידי האימאם.

באיגרת מבקשים תלמידי הגר"א מבני עשרת השבטים ארבעה דברים. שנים מתוכם הם הלכתיים (בראשון יש גם נימוק משיחי)  1. שישלחו לארץ ישראל חכמים סמוכים, כדי לסמוך כאן חכמים אחרים ולחדש על ידי כך את הסמיכה "אשר תחילת הגאולה תלוי בזה".  2. שישלחו תשובה ברורה על כל השאלות ב"שפה ברורה בלשון הקודש". בקשות נוספות הן: שיתפללו על עם ישראל, וגם, בצורה אופיינית ל"יהודי החלוקה"  -  בקשה לשליחת כסף עבור הישוב המתפתח בארץ ישראל.

במאה האחרונה הושלם כמעט לחלוטין התהליך של הפיכת העולם ל"כפר גלובלי קטן", ואין עוד מקומות לא ידועים, שמחביאים מאחורי נהר פלאי משליך אבנים, ממלכה מפוארת של יהודים שורשיים מתקופת הבית הראשון. כעת נאלצים לזהות בעזרת שרידי מנהגים יהודיים, ופרשנות יצירתית את עשרת השבטים בגויים פרימיטיביים. כסף כבר לא ישלחו לנו אותם מסכנים, וגם תורה חדשה\ישנה לא תצא מאיתם. קשה לדמיין היום סיטואציה שבה רבני מועצת גדולי התורה של 'דגל התורה' חותמים על מכתב דומה עם בקשה לתרומות עבור עולם הישיבות, והכרעה במחלוקת שבין 'דגל' ל'עץ', ושולחים שליח עם עותקים של ספרי 'אביעזרי' שיחפש את השבטים האבודים ברחבי תבל.

עדיין ניתן למצוא פה ושם רבנים שלקחו לעצמם את גילוי עשרת השבטים, כאשר הנימוק הוא בעיקר ההמשך של תהליך קיבוץ גלויות שהתרחש בגלל הקמת המדינה, ולכן גם רוב העוסקים בתחום זה הם רבנים ציוניים.

ולסיום, מעניין לבחון את ההתמודדות החרדית עם העדרם של עשרת השבטים, ובעיקר של נהר סמבטיון שכביכול נח בשבת, ומוזכר רבות בספרים קדומים, ולפי רבי עקיבא הוא אך מוכיח את שביתת השבת (סנהדרין ס"ה:). הבאתי את תשובות גדולי ישראל מתוך אתר השבת:

שאלה זו שאל מרן הגאון רבי חיים קנייבסקי שליט"א בילדותו את מרן ה"חזון איש" זצ"ל. החזון איש השיב לו: "אם הקב"ה רוצה שנהר הסמבטיון יסתתר ולא יתגלה, אז כל הבדיקות, הכי משוכללות שיהיו, לא יעזרו".

רבי דב בער ליפשיץ זצ"ל מסביר את נוסח התפילה "ולא נתתו ד' אלוקינו לגויי הארצות וגם במנוחתו לא ישכנו ערלים", שהקב"ה לא רצה שהגויים ישבתו בשבת, כי "גוי ששבת חייב מיתה", ואילו הגויים היו יודעים היכן נמצא הסמבטיון היו מתפעלים ממנו, היו מתחילים לשמור שבת, ולכן הקב"ה מסתיר את נהר הסמבטיון.

מרן הגראי"ל שטיינמן שליט"א כותב בספרו 'איילת השחר' על התורה ש"במשך הדורות הסתר פנים הולך וגדל. ויתכן שגם מה שלא מוצאים היום היכן נהר הסמבטיון, אף על פי שהיום יכולים להגיע לכל העולם, גם זה בכלל ההסתר פנים".

תוקן על ידי תלמיד_חבר ב- 10/12/2017 12:51:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2017 13:16 לינק ישיר 

אחלה רעיון- הסתר פנים- בזה אפשר לתרץ כל דבר תמוה ולא מובן. אם לא הבנת זה הסתר פנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2017 13:19 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אחלה רעיון- הסתר פנים- בזה אפשר לתרץ כל דבר תמוה ולא מובן. אם לא הבנת זה הסתר פנים.

אם כי לא מובן איך הסמבטיון בדיוק מוכיח את שביתת השבת, אם לא ניתן לראות אותו.

בעיה אף יותר עקרונית בתירוצים מזה הסוג, הוא שניתן לומר כל דבר הבל. "זאוס אל הרעם היווני יצר את האנושות לפני חמש דקות עם כל זכרונותיהם המדומים (וגם את ארכיון עצכ"ח...)"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2017 17:02 לינק ישיר 

תלמיד חבר

זר איקונים ירוקים על התגובה המושקעת לעיל!

ירוחם ואתה הצבעתם על הבעיה המתודולוגית (שיטתית, כלומר נובעת מעצם הגישה). יש תשובות שהן כה טובות עד שהן יכולות לשרת גם את האמת וגם את השקר.

מבחינתי, הפורום שלנו קם גם למטרה זו. כלומר, לא רק להפריך ראיות כביכול אלא להעניק לקוראים, אם עדיין אינם בקיאים בכך, את הכלים האנליטיים (לניתוח) שבהם ידעו להבדיל בין אמת לשקר ולא רק בין אמת לשקר אלא גם, לפי הביטוי היפה מן הגמרא, בין תכלת (הכשרה לציצית) לבין קלא אילן (צבע דומה מאד אבל פסול).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2017 22:52 לינק ישיר 

איך אפשר לתקוף את הטיעונים שלו בלי לדעת מה הם?
אכן, עצם הרעיון נשמע מופרך לחלוטין. אכן, מהכתבה נשמע שה'מחקר' הזה לא מבוסס על יותר מדי. אבל בסופו של דבר הטענות שלו בכלל לא נמצאות בכתבה. אז אפשר לשער שזה קשקוש, אבל איך אפשר לתת את המאמר כדוגמה ל"איך אנשים מעלים טיעונים וקופצים למסקנות ועל סמך מה"? אני חושב שדווקא האשכול הזה הוא דוגמה יותר טובה. מישהו רואה משהו שלא מוצא חן בעיניו, ואמנם הוא יודע שהאתר שבו זה נמצא הוא חסר אמינות לחלוטין, ומיד הוא מסיק שהטיעונים הם גרועים בלי בכלל שהוא נחשף לטיעונים. אז, כאמור, גם אני משער, שהטיעונים הללו יהיו באמת דוגמה לטיעונים גרועים, אבל גם טיעונים נגד טיעונים לא ידועים הם גרועים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2017 23:54 לינק ישיר 

יש

באמת אי אפשר לתקוף טענה בלי לדעת מהי.

מה שכן אפשר לעשות, וזה ניסיתי לעשות, זה להראות מה פגום במה שהוצג בתור הטיעונים שלו. ונזהרתי וכתבתי שהאתר שמסקר אותם חשוד לטשטש ולעקם, לפחות בעיני (בנ' פתוחה, כלומר בעינים שלי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2017 08:30 לינק ישיר 

הטיעונים שלו כלל לא הוצגו. בכל אופן, לא ניסית לומר שכתבות עיתונאיות אומרות דברים מטומטמים, זה ברור מאליו. ניסית להתייחס לטענה הזויה כלשהי שמישהו מעלה, כשאין בידיך שום מידע לגבי הטענה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2017 08:50 לינק ישיר 

יש

העניין הוא שישנה יותר מדרך אחת להתייחס לטענה. ישנה כמובן הדרך הלימודית הקלאסית, כמו שביארתי את דרכו של בלדד. אבל ישנם דרכים לימודיות שנעשת דרך היכרות ראשונית ובסיסית של האדם עם החומר, כאשר דרך זו משפיעה על הרושם הראשוני שיהיה לאדם לגבי הדברים, ולפעמים על פי זה הוא יחליט איך להתייחס ללימוד קלאסי של אותם דברים. והדרך הציבורית בימינו היא באמצעות "תקשורת ציבורית". שנעשית בציבור ע"י עיתונים, אינטרנט וכדומה, וגם לציבור החרדי ישנם דרכים מיוחדות כמו פשקווילים וכדומה. לכן חשוב מאוד לבדוק את הדרך הזאת, בפרט שבימינו היא הפכה להיות שליטה במרחב הציבורי, מכיוון שהטכנולוגיה אפשרה העברת דברים מהירה, ומאידך התפתחה ההבנה של חשיבות הלימוד הלא-קלאסי הזה. לכן, אני חושב שיש חשיבות מאוד גדולה לעיסוק במה שמועבר על ידי התקשורת הזאת. שהיא לא רק עיתונים, וגם עיתונים מסתבר שבימינו הם בעלי כוח כידוע. יותר מעיתונים זה איזשהם מסרים סמויים, כמו שהראה מיימוני, שנלמדים באופן לא מתוכנן, אבל לאט לאט הם משפיעים, כמו שכתוב "הוי מושכי העון בחבלי השוא וכעבות העגלה חטאה". אם תקטע את עיוות החשיבה בתחילתו, הוא לא יתפתח לכדי "כעבות העגלה". כמובן אסור שזה יחליף את העיסוק בלימוד הקלאסי, ואף אחד לא חושב שזה צריך להחליף. כל מה שנאמר זה שצריך לברור היטב את הכל מהשלב הראשון של ההיכרות עם הדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2017 10:37 לינק ישיר 

מה זה לימוד קלאסי? לימוד המבוסס על שיבושי דפוס על פרשנות של בורים בנושא הנידון. של פילפולי סרק והברגות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2017 11:51 לינק ישיר 

אין הכי נמי, שגם את זה צריך לחדש. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה זו הוכחה? הקשר היהודי הצועני כמשל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext