בית פורומים עצור כאן חושבים

בית הדין לתקיפה מינית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/1/2022 10:18 לינק ישיר 
בית הדין לתקיפה מינית

הרב מרדכי אליהו הקים בית דין  למקרה של תקיפות המין של הסופר המפורסם. עד כאן הכל שריר וקיים ויפה.

אבל כפי שלמדנו בית דין חייב לחקור ולעמת ולאמת את העדויות. בחקירה ודרישה של העדויות.

עדות שלא ניתנת להזמה אינה עדות.

והנה מגלה ברבים הרב אליהו -אב בית הדין . כי הא לא חקר את העדים הוא  לא פגש אותם וממילא הוא לא שמע את העדויות.

ושאלתי ללימוד והבנה. האם לזה יקרא בית דין?

אם הרב אליהו כרב עיר וכדמות מוערכת בציבור. היה מגלה את דעתו בנושא. ומוקיע את המעשים ששמע עליהם. כפי שהוא באמת עשה לפני הקמת בית הדין. ניחא.
אבל להקים בית דין לאחר שחרצת את דינו. להקים בית דין עם כל המשתמע מהשם. ולא לחקור עדים?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2022 19:12 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
הרב מרדכי אליהו הקים בית דין  למקרה של תקיפות המין של הסופר המפורסם. עד כאן הכל שריר וקיים ויפה.אבל כפי שלמדנו בית דין חייב לחקור ולעמת ולאמת את העדויות. בחקירה ודרישה של העדויות.עדות שלא ניתנת להזמה אינה עדות.והנה מגלה ברבים הרב אליהו -אב בית הדין . כי הא לא חקר את העדים הוא  לא פגש אותם וממילא הוא לא שמע את העדויות.ושאלתי ללימוד והבנה. האם לזה יקרא בית דין?אם הרב אליהו כרב עיר וכדמות מוערכת בציבור. היה מגלה את דעתו בנושא. ומוקיע את המעשים ששמע עליהם. כפי שהוא באמת עשה לפני הקמת בית הדין. ניחא.אבל להקים בית דין לאחר שחרצת את דינו. להקים בית דין עם כל המשתמע מהשם. ולא לחקור עדים?

אם אתה דורש בכגון דא עדים והתראה, מכחול בשפופרת וכו' - הרי אתה מרבה שופכי דמים.

ומה אכפת לי אם תכנה את הרב אליהו ובית דינו "בית דין", או שתכנה אותם "חבורת מספרי לשון הרע לתועלת". כך או כך, לא תעמוד על דם רעך, ולא תוכל להתעלם.

עם מי אתה רוצה שיהא חלקך, עם שניסו לעצור, או עם אלו ששתקו - ואח"כ הספידו כאילו מדובר בראש הישיבה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2022 22:31 לינק ישיר 
נישטאיך

תוקן על ידי נישטאיך ב- 03/01/2022 23:29:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2022 02:25 לינק ישיר 

www.facebook.com › permal... ‫בס"ד שאלה: איך בית הדין של הרב... - לשכת הרב שמואל אליהו | Facebook‬

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2022 08:54 לינק ישיר 

נישטאיך כתב:
www.facebook.com › permal... ‫בס"ד שאלה: איך בית הדין של הרב... - לשכת הרב שמואל אליהו | Facebook‬

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2022 10:09 לינק ישיר 

מואדיב

לא הגנתי ולא צידדתי בשום צד.  הקדמתי ואמרתי כי  הרב אליהו כרב ומורה דרך לציבור גדול היה חייב להוקיע מעשים מסוג אלו.
אבל כבוד הרב הקים ''בית דין''. לבית דין יש את החוקים משלו. חקירה ודרישה. לאו דוקא מכחול בשפופרת. 
בהטרדה גרידא  עסקינן. אבל לפגוש את העדות ולחקור אותן. 
שמעון בן שטח אומר במשנה   ''תרבה לחקור את העדים.''   אתה הרי מכיר את המעשה. בנו של שמעון בן שטח הוצא להורג על ידי בית דין- כי באו  קבוצת עדי שקר והעידו נגד בנו.
ובגלל עדי השקר שכנראה לא נחקרו היטב הוא הוצא להורג.
ח'ו שאני משווה. אבל כשאתה מקים בית דין. תהיה אב'ד ולא רכלן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2022 11:58 לינק ישיר 

נכנסתי רק עכשיו  לתגובת לשכת הרב.
מה שאני קראתי - כי כבד הרב אמר שהוא לא פגש את העדים. ואין לו צורך בזה.
וגם בהודעתו זה  הוא לא מציין כי הוא חקר את הנפגעות ממקור ראשון. אלא עדים משמועה.
מבית דין הייתי מצפה ליותר. כפי שהתורה מבקשת
דברים פרק יג, טו

דָרַשְׁתָּ· וְחָקַרְתָּ· וְשָׁאַלְתָּ¦ הֵיטֵ¡ב וְהִנֵּ´ה אֱמֶת© נָכ³וֹן הַדָּבָ₪ר נֶעֶשְׂתָ«ה הַתּוֹעֵבָµה הַזֹּ¦את בְּקִרְבֶּֽךָ: 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2022 14:43 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
וגם בהודעתו זה  הוא לא מציין כי הוא חקר את הנפגעות ממקור ראשון. אלא עדים משמועה.
דברים פרק יג, טו
דָרַשְׁתָּ· וְחָקַרְתָּ· וְשָׁאַלְתָּ¦ הֵיטֵ¡ב וְהִנֵּ´ה אֱמֶת© נָכ³וֹן הַדָּבָ₪ר נֶעֶשְׂתָ«ה הַתּוֹעֵבָµה הַזֹּ¦את בְּקִרְבֶּֽךָ: 

(בסוף שאלתי, אפנה אותך לדרוש ה-11 של הר"ן)

כיצד היית אתה נוהג, לו אתה הרב אליו פונות המתלוננות על מעשים כמו אלו שהתלוננו אצל הרב אליהו?
אין לך עדים לפי כללי השו"ע, אבל לפניך מידע שאי אפשר להתעלם ממנו בלי להפקיר עוד ילדים ונשים.
מה תעשה?

(עיין בדרוש ה-11 של הר"ן)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 10:14 לינק ישיר 

מואדיב
הייתי נוהג  דוגמת פורום תקנה. או כל רב מנהיג ציבור. מוקיע ומתריע בקל גדול. בסביבתו הקרובה של המאושם.
אבל לא הייתי מתלבש באיצטלא של בית דין- כשאני לא עומד לנהוג כבית דין.
שמועות ופירסומים בכלי התקשורת עדיין לא מתירים שפיכות דמים בצורה כה גורפת!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 12:55 לינק ישיר 
מואדיב

ירוחםשמ כתב:
מואדיב
הייתי נוהג  דוגמת פורום תקנה. או כל רב מנהיג ציבור. מוקיע ומתריע בקל גדול. בסביבתו הקרובה של המאושם.
אבל לא הייתי מתלבש באיצטלא של בית דין- כשאני לא עומד לנהוג כבית דין.
שמועות ופירסומים בכלי התקשורת עדיין לא מתירים שפיכות דמים בצורה כה גורפת!

עולם הפוך אני רואה!

אחרי שתקפת בכל עוז את פורום תקנה, כעת אתה מצדיק את הנהגתו?  שמא תבקש מהם מחילה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 13:03 לינק ישיר 
מואדיב

ירוחםשמ כתב:
דברים פרק יג, טו

אני חושש שלא הבנת את דבריו. מהדברים, ובמיוחד מדברי הרב נקאר, עולה שהם נפגשו ושמעו באופן בלתי אמצעי חלק מהמתלוננות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2022 12:27 לינק ישיר 

פורום תקנה חיובית וחיונית. אבל כמו כל דבר טוב שנכשל. לפעמים. הם נכשלו- כמה מהם-  בתאוות הפרסום. ובתאווה להופיע בכלי התקשות בטלויזיה. ועל כך התרעמתי וכעסתי.  
לאחר פסק הדין שניתן לאחר חקירה ודרישה וחקירת משטרה. היה מקום להוציא את הדבר לציבור ולתקשורת הצמא לשפיכות דמים ורכילות

אני לא שמעתי את דברי הרב אליהו- אבל קראתי כפי שקראתי את היתר- וכך נכתב כציטוט משמו 
''לא נפגשתי עם המתלוננות  לא היה צורך בכך''-

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2022 13:55 לינק ישיר 
מואדיב

ירוחםשמ כתב:
פורום תקנה חיובית וחיונית. אבל כמו כל דבר טוב שנכשל. לפעמים. הם נכשלו- כמה מהם-  בתאוות הפרסום. ובתאווה להופיע בכלי התקשות בטלויזיה. ועל כך התרעמתי וכעסתי.  
לאחר פסק הדין שניתן לאחר חקירה ודרישה וחקירת משטרה. היה מקום להוציא את הדבר לציבור ולתקשורת הצמא לשפיכות דמים ורכילות

אני לא שמעתי את דברי הרב אליהו- אבל קראתי כפי שקראתי את היתר- וכך נכתב כציטוט משמו 
''לא נפגשתי עם המתלוננות  לא היה צורך בכך''-

אתה סומך על שמועות שקראת באינטרנט, במקום לבדוק בעצמך.

כבר הוברר שמה שקראת אינו נכון. שמא תחזור בך, גם ממה שכתבת כנגד הפעולות החיוניות של פורום תקנה בפרשת הרב אלון, וגם מה שטענת כלפי בית דינו של הרב אליהו, שגם כאן מתברר שמיהרת לחרוץ דין, ושגית?
והלוא פיך ענה בך, שכעבור כמה שנים ממתקפותיך על פורום תקנה - אתה בעצמך טוען שצריך לנהוג כפי שהם נהגו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2022 15:46 לינק ישיר 

ועל מה מסתמך? דיברת אישית עם הרב אליהו? והוא אישר שחקר את העדים?
איפה ועל ידי מי הובהר לי כי מה שכתבתי אינו נכון?

פורום תקנה חשוב וחיוני- כמה מחבריה נהגו בשחצנות מופרזת כשטרם גמר החקירה והדרישה. הם רצו לתקשור
להתראין. כי מתברר הם רק בני אדם תאבי פרסום.

הפורום חשוב כמה מחבריה לא.

פורום 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2022 01:02 לינק ישיר 

זה שנים רבות שהציבור שלנו מופקר לפושעים למיניהם. הדבר נובע מכמה סיבות. הראשונה שבהם היא צדיקותם של הדואגים לשלמותם המוסרית והדתית של הציבור וחושבים (אם אפשר לכנות כך את קוצר הדעת הזה) שעדיף שהציבור בכלל לא ישמע אודות פגעים כאלה. לקוצר דעתם, ככל שהציבור ישמע פחות את המילים 'אונס' 'פושע מין' וכדו', כן ימעטו המקרים. שיקול נוסף המצוי בבתי דינים אלו היא עניין 'חילול השם'. הסיבה השלישית היא עניין הרחמנות (שהרבה פעמים מתכסית בגלימת 'פיקוח נפש') על הוריו הזקנים של הפוגע, 'שעלולים למות מצער אם יתפרסם קלון בנם' (גגלו 'שייע בריזל'). הסיבה הרביעית היא הבנתם הלקויה את הַמִּפְגָּע עצמו. כשאדמו"ר 'פותר' את בעיית הפדופיליה בקהילתו, בצוותו על הפוגע לגרוב מעתה גרביים לבנות (סהדי במרומים, שלא אני המצאתי את ההזיה הזו), הוא מגלה את עומק הבנתו בעניין. להבנתו, הבעיה היא דתית-רוחנית. איני בטוח אם הוא ממקם אותה מעל הבעיה הנפשית פסיכולוגית, או שהוא פשוט מכחש קיומה של 'חכמת הפסיכולוגיה הארורה'. מ"מ להבנתו הקדושה, תוספת קדושה (= גרביים לבנות), הינה מרפא לחיסרון ביר"ש. אמנם, אדמו"ר נדיר כזה - שחכמתו מתבדרת (תרתי משמע) בעולם, בכל עת שפותח את פיו - הינו יקר המציאות, אבל הוא מייצג היטב את התפיסה השטחית, כאילו בעית יר"ש לפנינו.

הסיבה החמישית היא שהנושא כל כך חשוב שלא עולה על דעתו של אדם נורמלי שהנושא פשוט לא מטופל. בהיות שכולנו גודלנו, (על ברכי 'המודיע' ודומיו) באמונה שחכמי הדור רואים את הדברים למרחוק  ולכן - בשל הטעות האופטית שהנושא מטופל - אף אחד לא עושה כלום. גמ"ח לחולצות משומשות אנשים פנויים להמציא, אבל את הארגון מציל החיים הזה, טרם הקימו.

העבודה שיש לעשות כאן היא רבה. צריך להעמיק את ההבנה של הרבנים, המורים, המורות וכל מי שבא במגע עם הנושא, צריך ללמד הורים ומורים לזהות את הסימנים המצביעים על פגיעה אפשרית (6 מתוך 20 סימנים מובחנים) וצריך לגייס רבנים שיעמדו בראש הדברים הללו. כשביקש הגאון רצ"פ פרנק לגייס כספים עבור רשת בתי"ד שרצה להקים, תמה הגביר 'נניח שאכן תשיג דת"ח גדולים, אבל מהיכן תשיג 'שונאי בצע?' ענה לו הגאון 'אתה תביא את הכסף. עם כסף אמצא הכל - גם שונאי בצע'. ודפח"ח.  

צריך להוביל מהלך חברתי, שלא יהיה בעל עט או מיקרופון, שלא יעסוק בנושא. להעצים את המודעות על היכולת שלנו לפעול נגד התופעה. צריך לתת תמיכה וליווי למשפחות הנפגעים. ביטוח לאומי לא רואה בהם 'נפגעי פעילות איבה', אבל אלו ילדים שנפגעו עמוקות ואין מי שיעמוד לימינם ויממן, לפחות, את הטיפולים הנפשיים וההדרכה ההורית המתבקשים.

הגם שבמבט ראשון זה נשמע כמו משהו שבלתי אפשרי לעזור בו, במציאות, דווקא לחברה שלנו, החברה החרדית, יש יכולת מניעה ברמה שאין לאף קהל או ציבור בעולם! המחשבה שהמערכת השלטונית יכולה לטיפול בעניין, מעידה על חוסר הכרת הנגע. אמנם, בהעדר טיפול קהילתי נכון להפנות כל מקרה למשטרע (שלא כדעת המחמירים להתרחק מחילול השם - ומקילים בנפשות), אבל מחקרים מגלים שרק 5% מהמקרים באים לכדי תלונה. ומתוכם, רק 5% מורשעים בדין. העונשים שבתי המשפט הישראליים מטילים על פושעים מסוג זה, אינם בפרופורציה כלל וכלל לחומרת העבירה והמסוכנות. כך יוצא שגם פושע מורשע, יוצא מבית הסוהר כעבור שנים מועטות וחוזר לסורו במהרה. יש דרך פעולה אפשרית ייחודית לציבור החרדי. מה שחסר זה רק הביצוע.

הצורך הראשי והעיקרי הוא במניעת מקסימום מקרים. אין יכולת לנבא מי יהיה פוגע - כי כל אחד יכול להיות פוגע. הדבר היחיד שאפשר לצמצם בו את הפגיעה הוא בזיהוי מוקדם של הדברים ובעיקר במניעת הישנותם. ברוב המקרים, כאשר מתפרסם פושע כזה בקהלנו הקודש, זה אחרי שובל ארוך של נפגעיםאת זה אפשר וצריך למנוע.

צריך רק להחליט שעושים.

חרדי בעולמו

https://bshch.blogspot.com/2021/12/blog-post_4246.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2022 11:29 לינק ישיר 

אם רב א' לא מועיל מדוע שרב ב' יועיל?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בית הדין לתקיפה מינית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext